icon

Trapas na firemnej oslave: Nechtiac som sa opila

mbt_alenka
25. apr 2024

Je mi síce trápne o tom písať, ale potrebujem sa vyrozprávať a aj počuť, ako by ste sa na mojom mieste postavili k takejto situácii.
Kolegyňa oslavovala päťdesiatku a pozvala na oslavu celé oddelenie 31 ľudí, prevažne ženy. Keďže som vedela, že s alkoholom nemám žiadne skúsenosti a nechcela som spoznávať svoju mieru práve tam, tak som sa dohodla s prevádzkarkou zariadenia, že mi objednajú nealko šampanské a nealko radler. Ku mne sa pridala ešte jedna kolegyňa, ktorá je v deviatom týždni tehotenstva, a tak som bola spokojná a na oslavu som sa tešila. Prevádzkarka nám to síce nestihla objednať, no dala nám vedieť nech s tým nerátame, čiže na poslednú chvíľu som ešte bola nakúpiť. Že budeme piť nealko, vedeli všetky baby čo sedeli pri stene. Dve z nich sa ujali toho, že nám budú dolievať a tie ďalšie, že im ho budú podávať. Bola som rada, že sa toho ujali, keďže prevádzkarka nám dovolila si doniesť vlastné pitie pod podmienkou, že naše fľaše budú vo vínnej chladničke v rohu pri stene, že nám ich nebudú nosiť čašníci, a že tie fľaše nikto neuvidí na stoloch. Za týchto podmienok sme ich nemohli mať poruke, museli by sme obchádzať celú miestnosť, a tak nás potešila ústretovosť kolegýň, sediacich pri chladničke. S postupom večera som začala mať divný pocit. Necítila som sa opitá, no nemala som dojem, že pijem úplné nealko. Tá tehotná kolegyňa odchádzala skôr, išla som ju odprevadiť a pýtala som sa jej, či je v pohode. Bola v pohode a uisťovala ma, že ani na mne nič nevidieť, že sa mi to len zdá. Aj ostatné baby ma unisono presviedčali, že ono to málinko alkoholu asi má, ale že opiť sa z toho nedá, ani zázrakom. Viac som to neriešila, dopila som pohár, ale potom som poprosila kamošky, nech mi radšej podajú nealko radler. Ďalej som popíjala radler, super som sa bavila, no keď mi bolo treba na toaletu, som si uvedomila, že ma motá, že je zle, tak som sa radšej vrátila k stolu a to je to posledné, čo si normálne pamätám. Po nejakom čase som na toaletu predsa len šla, to si však pamätám už len veľmi matne. Ostatné som si vyskladala len z rozprávania a z videí ktoré som videla. Dopadla som tak, že cestu na toaletu som už nezvládla a spadla som. Kolegyne ma po chvíli pozbierali, išli so mnou na záchod, ale kým sme tam došli, som sa pocikala. Následne som dosť dlho grcala, a tak dievčatá sa rozhodli, že odnesú ma domov. Mala som tam auto, ale nemal kto šoférovať, tak zavolali taxík. Taxíkom sme ale nešli, lebo kým došiel, začala som znova zvracať, zároveň mi povolili aj druhé zvierače, naložila som do gatí, preto ma vliekli domov pešo. Určite si hovoríte, že som nenormálna, keď mi skôr nedošlo, že nepijem nealko. Tiež si to hovorím a budem sa za to hanbiť celý život, no s alkoholom som mala nulové skúsenosti a nechala som sa presvedčiť, že cítim len to málo alkoholu ktoré obsahuje aj nealko šampanské a nealko radler. Nečakala som takýto podraz. Okrem toho, cítila som sa stále rovnako, výborne som sa bavila, až zrazu sa to zmenilo. Keď som si uvedomila, že je zle, už bolo neskoro. Neviem sa cez to preniesť, lebo sa v práci nesmierne hanbím. Už sú to skoro dva týždne, no včera som sa dostala k videu ktoré dokazuje, že je to presne tak, ako som si myslela, že nalievali mi alkoholické šampanské. Baby ktoré mi nalievali si mohli všimnúť, že sú to iné fľaše, lebo párkrát nalievali aj tehotnej kolegyni a jej naozaj nalievali nealko, no vraj si nič nevšimli. Tie fľaše sú síce podobné, ale sú rozoznateľné. Určite by som si všimla, že nám nalievajú z rozdielnych fliaš, keby sme s tehotnou kolegyňou sedeli pri sebe, no bohužiaľ, sedeli sme ďalej od seba. Avšak kolegyne ktoré fľaše podávali, vedeli čo robia, lebo neexistuje aby úplnou náhodou, na doliatie tehotnej kolegyni, vždy podali nealkoholické a na doliatie mne, vždy alkoholické. Určite to robili vedome, len blbé je, že fľaše podávalo viac kolegýň a každá tvrdí, že ich brali z tej istej chladničky a podávali nám len nealko. Je to klamstvo, keďže tehotná kolegyňa odišla úplne triezva a ja som sa úplne doriadila. Vyťahujú na mňa to, nech nehľadám vinníka, lebo aj vodku som si dala. Majú totiž video, kde mi naliali vodku, štrngli sme si a vypila som ju. Je to síce pravda, dala som si aj jednu vodku, ale vtedy som už nevedela čo robím, už som bola opitá. Bolo to chvíľu predtým, ako som nedošla na záchod. Predpokladám, že aj radler mi vymenili. Totiž, keď som sa bola ospravedlniť prevádzkarke, mi povedala, že nám dali niekoľko alkoholických radlerov a z toho nášho, nealkoholického, sa neminula ani fľaša, pritom po šampanskom som ešte asi dve hodiny pila radler. Podali mi ho v pohári, s argumentom, že sme sľúbili, že naše fľaše nebudú na stole. Fľašu som teda nevidela, preto netuším čo som mala naliate. Píšem to tu preto, lebo neviem čo mám robiť. Nechcem vyzerať ako blbka, ktorá sa na mol ožrala a každému rozprávala, že neviem ako je to možné, lebo som pila nealko, no zároveň neviem, či to ešte chcem niekomu dokazovať a zas to rozmazávať. Dnes už to viem dokázať, keďže u jednej kolegyne sa pohlo svedomie a poslala mi video z ktorého je všetko jasné. Som z toho smutná, lebo do takejto situácie by som sa nikdy nedostala, keby neurobili voči mne podraz. Ani len rodičia mi neverili, pritom nikdy som im neklamala, no je naozaj neuveriteľné, že niekto dokáže spraviť takú prasačinu. Neviem čo to celé malo znamenať. Buď to bola hlúpa sranda ktorá skončila smutne (určite to takto nechceli), alebo to bola pomsta štyroch kolegýň, ktoré so mnou súperili o funkciu. Predpokladám, že to mala byť sranda, totiž kolegyne ktorým som pomáhala v podobných stavoch, sa mi už párkrát vyhrážali, že ma opijú, no doposiaľ sa im to nepodarilo, tak teraz si na tom dali záležať, no znížili sa k použitiu unfér spôsobu. Alebo štyri kolegyne nevedia stráviť porážku vo výberovom konaní. Snažili by ste sa obhájiť, alebo už by ste to nechali tak? Neviem čo robiť, lebo uvedomujem si, že je to hlavne moja blbosť, no zároveň som presvedčená, že nebyť toho podrazu, tak sa do tejto situácie nedostanem a takto by som sa nikdy neznemožnila. Väčšia hanba sa snáď ani nedá zažiť.

martul
25. apr 2024

@victoriab jasnačka, ja celkovo nechápem také témy, že som tehotná ale idem na oslavu ako to vyriešiť s pitím a pod., jednoducho nepijem, ďakujem nechcem. Aké vysvetlovanie, aké ,,naliala mi kolegyňa" aké dohadovanie s prevádzkarkou. Ideme s kolegyňami si sadnúť, vypýtam si kofolu a v živote nikto nič neriešil ani sa nestaral, prečo nemám alko.

diewcatqoo
25. apr 2024

Tak tomuto neuveri naozaj nikto

victoriab
25. apr 2024

@martul ale to absurdne ze idem s cudzimi ludmi na oslavu a ja riesim prevadzkarku. A oslavenkyna co na to? To akoze bez jej vedomia idem za lrevadzkarkou a robim cachre machre kvoli radleru? Really? Clovek, co nepije alkohol, nerozozna, ze ups, ta cola chuti inak? Ta voda ma pali v krku a pije aj tak do nemlatom??? Sorry, tomhto nwuveri ani 3 rocne decko, lebo je to celw absurdne.

dota6
25. apr 2024

@mbt_alenka ahoj, neprečítala som to úplne celé ale prečo si chcela nealko? Ja som mala naozaj abstinujúce obdobia, kedy som si nedala nič ani nealko, naozaj nič, čo je akože podobné alkoholu (brat alkoholik, bola som ako podpora) A to bola som aj na svadbách, oslavách, chatovačky a nepresvedčil ma nikto. Jednoducho máš poučenie. Treba povedať ako to je. Nepijem alkohol a môžu sa aj poskladať, oslava-neoslava, ak je niekto abstinent predsa nebude piť alkohol vôbec.
Musíš sa s tým teraz popasovať, zmieriť sa s tým čo sa stalo a nehľadať vinníka. To, že tvoje kolegyňe nemajú ani toľko rozumu ako kvoka na vajciach je jedna vec, ale že ti ani neťuklo, že je to alkohol je tiež zvláštne. Veď to páli, pomotá hlavu raz dva.

osky
25. apr 2024

Docitala som po to ze pobolil aj druhy zvierac a nalozila si do gati...
Viac necitam...
Toto je vymyslene....somarina

thereisabear
25. apr 2024

Ak je to pravda, nechápem, načo si robila také ceremónie s pitím. Šampanským si symbolicky pripijem a nechám tak, zvyšok večera pijem čistú vodu alebo colu a hotovo. Máš ponaučenie, že si máš nalievať sama.

michelle567
25. apr 2024

Tiež nechápem tie ceremónie. Keď nemali nealko šampus a radler, pijem minerálku/colu/vineu/vodu/džús čokoľvek dostupné v podniku 😃 nalievala a pila by si si sama zo stola. Ale myslím, že vymyslená téma. Aj na prípitok by ti pripravili nealko, nebola by si prvá ani posledná komu by dali džús/vineu 😄 bežne bývajú na oslavách šoféri/deti a prípitok majú pripravený nejaký vždy

alex49
25. apr 2024

Zo šampanského sa vie opiť aj taky co pije pravidelne. Alkohol cítiť a dupľom, keď si nikdy nepila. Tiež nerozumiem tým ceremoniam z nealko, to v tej reštaurácii ponúkajú len alkohol? Vždy na oslavách mame aj alko aj nealko, pije sa voda, kola, vinea, dzus. Aspoň máš poučenie, že si máš nalievať sama. Kolegyne môžu byť radi, že si len vykonala potrebu a nemusela ta brat záchranka, to by už taká sranda nebola.

tamitamitami
25. apr 2024

Ja napríklad chuťovo vôbec necítim rozdiel medzi hubertom alkoholickým a nealkoholickým (oba chutia ako keby som pila alkohol). Ale teda poznám na účinku či som vypila alko alebo nealko. Po 2 pohároch ti ako človeku ktorý nepije alkohol muselo byť jasné že ti nalievajú alko.

Kolegyne to spravili zámerne keďže tehotná kolegyňa dostala správne šampanské. Ja by som za nimi šla s videom a celú situáciu si vyjasnila. Za mňa je niečo takéto apsolútne cez čiaru. Maximálne ťa strápnili a mali by sa ti minimálne ospravedlniť.

fadama
25. apr 2024

@stvura z tvojho nick-u ide strach 😂😂😂🫣

simona20201309
25. apr 2024

Ten nick mi je povedomí...
@mbt_alenka ani bájky ti veľmi nejdu, ale bud trochu tvorivejsia pri vymýšľani nových nikoho lebo sú na jedno kopyto.

1mata
25. apr 2024

@mbt_alenka hanbit by sa mali ony, nie ty

dkethe
25. apr 2024

Ja som sa svojho casu velakrat ozrala ale teda neposrala som sa nikdy 😂😂😂 tento fejk pribeh dobre pobavil

laurita285
25. apr 2024

Akože opiť sa opil každý ale určite sa pri tom nedosral, nedošťal a nedogrcal pomaly naraz :D :D :D :D

1mata
25. apr 2024

@osky na intraku sme mali dievca, ktorej to valilo vrchom aj spodom, takze to nemusi byt vymyslene. Ale ta bola poriadne ozrata

stanielka17
25. apr 2024

@mbt_alenka Jezis maria, tak si sa opila no 😊 ak ti to bude malou utechou, ja som raz na VS urobila do gati uplne triezva - chytila ma nejaka sialena viroza, s ktorou som potom lezala tyzden a schudla 5 kil. Svedkom mi bola spoluziacka (potom sme sa na tom smiali), ktoru som musela vyhodit zo zachoda 😂😂 no, dala som to tak na 80%, teda 20% sa uslo gatkam. NA MOJE VELKE STASTIE to bolo neskoru jesen, takze som mala dlhy kabat, ale dodnes sa desim, ze som smrdela na cely autobus cestou na privat. Tam som prala 2 varky 😂😂

kitycat
25. apr 2024

@mbt_alenka to bola nejaka chatovica 18rocnych ludi nie?

Neexistuje, ze by sa dospeli ludia navzajom schvalne opijali a natacali. To kde bola tato party? Co za firma?

mbt_alenka
autor
25. apr 2024

Nie je to výmysel, je to fakt. Kľudne ma ukameňujte, že som blbá. Cítila som, že pijem alkohol, ale keďže som vedela, že v týchto nápojoch je objem alkoholu nízky, tak som neverila, že to môže skončiť takto. Pripúšťam, že postupne som strácala zábrany a preto tvrdím, že je to hlavne moja chyba, no trochu mi kolegyne pomohli. Nepoznala som svoju mieru, nikdy predtým som nepila a nepila by som ani na tejto oslave. Mám ponaučenie, už sa mi to nestane a v práci to už riešiť nebudem. Za empatické reakcie dík, potrebovala som ich.

stanielka17
25. apr 2024

@mbt_alenka Hlavne s tymi kolegynami uz nikam nechod. Sranda-nesranda, to, ze ti dalej nalievali, aj ked vedeli, ze si nechcela pit a videli, ze si na mol a bavili sa na tom este, je totalne cez hranicu.

liusa82
25. apr 2024

Ja tiež nepijem alkohol iba nealko.A radler ochutený alebo čisté nealko pivo ak už.A poviem ti, že to rozoznáš hned lebo to tam cítiť aj ked len trošku🙂 už vtedy si to mala stopnúť a isť sa pozreť čo ti vlastne nalievajú .A s tou vodkou by si cítila okamžite🙂 inak prvýkrát, čo som dačo od autora nedočitala tu na mk dokonca😀 strašne dlhý príspevok

stvura
Autor odpoveď zmazal
beckinka
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
25. apr 2024

@mbt_alenka
s takymito zrudami by som sa už v zivote nebavila ani nikde nesla.
Za mlada som na oslave pila viac a svoje hranice som testovala mimo rodiny. Mlada blba ale pomohlo mi to!
Naučilo ma to testovanie o sebe dolezite fakty.
Odvtedy so pila tiez - teda ale nie pravidelne, oslavy, s babami v bare, kolegami atd.
Jediný krat v živote som usla na akciu s cieľom - je mi jedno, idem pit, som bola uolne do vyvrtky nastvana!
Zrovna s kolegami, kde som pred tou akciou vypila max pohar vina za celý večer ci male pivo.
Boli sme super kolektiv, ráno mi povedali, že bezo mňa už nejdu na akcie 😁 Boli zlatí a ja privíta ale vzali to s humorom vzhladom na moju nadratost a dovod.
Od vtedy som pila vzdy (zriedka, 2x ricne ( fakt s mierou.
Teda vedela som veľmi dobre, kolko coho znesiem a brzdili som predčasne.
V inej praci mala kolegyna narodeniny, pozvala 15 kolegov tak sme šli.
Vypila som jeden aperol, z ktorého som polku vyliala a jeden pohár coly s whisky. Takže pre mňa v pohode. To som si naliala sama. Aj som povedala, ze len jeden si dám a potom som pila už len minerálku. Zrazu som sa ledva domotala na wc, po čase tam stál kolega ci nechcem ísť von. Išli sme keďže mi bolo fakt zle. Vratilu sme sa za 5 minut dnu. Pila som uz len vodu. Ráno som si takmer nic nepamatala.
Mala som 30 a za celý život som nemala okno.
Mne zase jeden priznal, že mi niekto hodil niečo do pohára. Bolo to hrozné. Ja som sa chovala uplne normalne a isla spet s kolegyňou kamoskou, už pani 55 rocnou. Pytala som sa jej ako som sa chovala, ze si pamätám len po urcity moment. Ona pozerala zabudované na mňa, ze si nič nevšimla a bola som uplne v pohode. Neklamala ma.
Takže od vtedy pijem len nápoje, ktoré sú buď v dóze alebo si objednám zavretu flasu vody.
Nikdy by ma nenapadlo, že niekto mi urobi taku sviňáreň.
No co uz, ty už s nimi rafsej nikde nechod.

simca06022011
25. apr 2024

nikdy som nezazila a ani nevidela aby sa niekto postal a posral z opitia sa... jedine tak posledny alkoholik pomaly 80rocny tuto u nas, co aj zaspal v travniku pri tom. To co popisujes mi uz skor pride ako riadne cez.. ale teda ok, dajme tomu... aj ked neverim, ani tomu ze zrazu pocitis ze si TAK opita, ze nevladzes ani chodit.
Trosku si naivna, okrem toho z enechas zeny co piju alkohol aby ti nalievali este sa aj naivne sa tesis tomu, lebo aka namaha by to bola, keby si si isla zobrat pitie sama. AK si myslis, ze na slovenskej ozran party, neopiju cloveka co nepije, tak si dobre mimo... Nabuduce ta niekto zdroguje, znasilni a ani si nevsimnes... fakt zapni trosku rozum na takychto akciach.
A k alkoholu rozdiel medzi nealkom a radlerom je, treba si precitat, ak je 0,0 nemas preco byt opita... ziadne ze "nejaky alkohol to ma". Ak mas nealkoholicke = nema to alkohol a ked is uz citila ze je zle, mala si si ist pozriet SAMA co ti to nalievaju. Okrem toho cirkusy s nakupom nealka.. lebo nie :DDD nealko bezne prevadzky nemaju :DDD

Popravde takymto kolegyniam by som naplula do ksichtu a podakovala. Ja osobne by som chodila po kanaloch. AK by bolo personalne ja by som to riesila normalne cez nich, toto mne pride uz riadny preslap ozrat kolegynu a filmovat a rehotat sa na otm...

mbt_alenka
autor
25. apr 2024

Už teraz viem, že som mala piť klasické nealko a bol by pokoj. Avšak mám skúsenosti z takých akcií. Neustále ma niekto núka a presviedča, nech si dám aspoň trochu. Povedala som si, že ak budem piť nealko šampanské, môžem každému kľudne povedať, „ďakujem, mám naliate“. Blbosť som urobila aj v tom, že som si nahovárala, respektíve dala nahovoriť, že nealko šampanské a radler, majú len minimálny obsah alkoholu. Keď som cítila, že aj to minimum robí svoje, mala som prestať, no už sa stalo, už to nevrátim. Ono to asi znie neuveriteľne, ale naozaj ma to zobralo zrazu, ale tým sa nechcem vyhovárať. Možno je to tým, že naozaj nepijem a verila som, že „nealko“ ma nemôže zrazu takto položiť. Ako som povedala, je to moja hlúposť, moje ponaučenie.

esmey
25. apr 2024

:D:D tento príbeh určite raz sfilmujú a bude to najlepšie scifi z dielne Bolywoodu v histórii :D

simca06022011
25. apr 2024

@mbt_alenka nealko ta nemôže zlozit, lebo je to nealko. To co si ty pila, viditelne nebolo nealko... však daj sem link/foto co si si pokúpila.

mbt_alenka
autor
25. apr 2024

@simca06022011 Máš pravdu, nemala som sa nechať presvedčiť, že aj nealko obsahuje nejaký alkohol. No nechala som sa presvedčiť, lebo viem, že predtým bolo nealko pivo a minimálne množstvo alkoholu obsahovalo.

mbt_alenka
autor
25. apr 2024

@simca06022011 Kúpila som si nealko! Bohužiaľ, pila som alko, no s vedomím, že to má len minimum alkoholu. Keď som cítila prvé príznaky, mala som to uťať. Bohužiaľ, už sa stalo.

simca06022011
25. apr 2024

Ak to co si pila obsahovalo nejaký alkohol, tak si mohla rátať s tým ze sa opijes.. máš si kúpiť nealko. Ozajstné nealko. Ak je niečo nealko, je to nealko. Ved to pre boha pijú aj šoféri. Čiže žiadne vedomie ze to ma minimum nealka... mohla si už PP hodine zistiť ze ti leju niečo iné do pohára;)
Absolútne sa do toho nevyznás, treba pekne čítať obsah alkoholu na fľašiach keď si niečo kupuješ. A máš piť z fliaš. Ze nemá byť na stole co ste si doniesli je sprostosť, sk donesiem sebe pár plechoviek nealka nebudem si to predsa liať do pohára mimo... A duplom sampus, raz sa fľaša otvorí ostáva na stole.
Proste ta chceli ozrat, podarilo sa. Všetci sú spokojní, hádam sa na to rýchlo zabudne.