Trapas na firemnej oslave: Nechtiac som sa opila
Je mi síce trápne o tom písať, ale potrebujem sa vyrozprávať a aj počuť, ako by ste sa na mojom mieste postavili k takejto situácii.
Kolegyňa oslavovala päťdesiatku a pozvala na oslavu celé oddelenie 31 ľudí, prevažne ženy. Keďže som vedela, že s alkoholom nemám žiadne skúsenosti a nechcela som spoznávať svoju mieru práve tam, tak som sa dohodla s prevádzkarkou zariadenia, že mi objednajú nealko šampanské a nealko radler. Ku mne sa pridala ešte jedna kolegyňa, ktorá je v deviatom týždni tehotenstva, a tak som bola spokojná a na oslavu som sa tešila. Prevádzkarka nám to síce nestihla objednať, no dala nám vedieť nech s tým nerátame, čiže na poslednú chvíľu som ešte bola nakúpiť. Že budeme piť nealko, vedeli všetky baby čo sedeli pri stene. Dve z nich sa ujali toho, že nám budú dolievať a tie ďalšie, že im ho budú podávať. Bola som rada, že sa toho ujali, keďže prevádzkarka nám dovolila si doniesť vlastné pitie pod podmienkou, že naše fľaše budú vo vínnej chladničke v rohu pri stene, že nám ich nebudú nosiť čašníci, a že tie fľaše nikto neuvidí na stoloch. Za týchto podmienok sme ich nemohli mať poruke, museli by sme obchádzať celú miestnosť, a tak nás potešila ústretovosť kolegýň, sediacich pri chladničke. S postupom večera som začala mať divný pocit. Necítila som sa opitá, no nemala som dojem, že pijem úplné nealko. Tá tehotná kolegyňa odchádzala skôr, išla som ju odprevadiť a pýtala som sa jej, či je v pohode. Bola v pohode a uisťovala ma, že ani na mne nič nevidieť, že sa mi to len zdá. Aj ostatné baby ma unisono presviedčali, že ono to málinko alkoholu asi má, ale že opiť sa z toho nedá, ani zázrakom. Viac som to neriešila, dopila som pohár, ale potom som poprosila kamošky, nech mi radšej podajú nealko radler. Ďalej som popíjala radler, super som sa bavila, no keď mi bolo treba na toaletu, som si uvedomila, že ma motá, že je zle, tak som sa radšej vrátila k stolu a to je to posledné, čo si normálne pamätám. Po nejakom čase som na toaletu predsa len šla, to si však pamätám už len veľmi matne. Ostatné som si vyskladala len z rozprávania a z videí ktoré som videla. Dopadla som tak, že cestu na toaletu som už nezvládla a spadla som. Kolegyne ma po chvíli pozbierali, išli so mnou na záchod, ale kým sme tam došli, som sa pocikala. Následne som dosť dlho grcala, a tak dievčatá sa rozhodli, že odnesú ma domov. Mala som tam auto, ale nemal kto šoférovať, tak zavolali taxík. Taxíkom sme ale nešli, lebo kým došiel, začala som znova zvracať, zároveň mi povolili aj druhé zvierače, naložila som do gatí, preto ma vliekli domov pešo. Určite si hovoríte, že som nenormálna, keď mi skôr nedošlo, že nepijem nealko. Tiež si to hovorím a budem sa za to hanbiť celý život, no s alkoholom som mala nulové skúsenosti a nechala som sa presvedčiť, že cítim len to málo alkoholu ktoré obsahuje aj nealko šampanské a nealko radler. Nečakala som takýto podraz. Okrem toho, cítila som sa stále rovnako, výborne som sa bavila, až zrazu sa to zmenilo. Keď som si uvedomila, že je zle, už bolo neskoro. Neviem sa cez to preniesť, lebo sa v práci nesmierne hanbím. Už sú to skoro dva týždne, no včera som sa dostala k videu ktoré dokazuje, že je to presne tak, ako som si myslela, že nalievali mi alkoholické šampanské. Baby ktoré mi nalievali si mohli všimnúť, že sú to iné fľaše, lebo párkrát nalievali aj tehotnej kolegyni a jej naozaj nalievali nealko, no vraj si nič nevšimli. Tie fľaše sú síce podobné, ale sú rozoznateľné. Určite by som si všimla, že nám nalievajú z rozdielnych fliaš, keby sme s tehotnou kolegyňou sedeli pri sebe, no bohužiaľ, sedeli sme ďalej od seba. Avšak kolegyne ktoré fľaše podávali, vedeli čo robia, lebo neexistuje aby úplnou náhodou, na doliatie tehotnej kolegyni, vždy podali nealkoholické a na doliatie mne, vždy alkoholické. Určite to robili vedome, len blbé je, že fľaše podávalo viac kolegýň a každá tvrdí, že ich brali z tej istej chladničky a podávali nám len nealko. Je to klamstvo, keďže tehotná kolegyňa odišla úplne triezva a ja som sa úplne doriadila. Vyťahujú na mňa to, nech nehľadám vinníka, lebo aj vodku som si dala. Majú totiž video, kde mi naliali vodku, štrngli sme si a vypila som ju. Je to síce pravda, dala som si aj jednu vodku, ale vtedy som už nevedela čo robím, už som bola opitá. Bolo to chvíľu predtým, ako som nedošla na záchod. Predpokladám, že aj radler mi vymenili. Totiž, keď som sa bola ospravedlniť prevádzkarke, mi povedala, že nám dali niekoľko alkoholických radlerov a z toho nášho, nealkoholického, sa neminula ani fľaša, pritom po šampanskom som ešte asi dve hodiny pila radler. Podali mi ho v pohári, s argumentom, že sme sľúbili, že naše fľaše nebudú na stole. Fľašu som teda nevidela, preto netuším čo som mala naliate. Píšem to tu preto, lebo neviem čo mám robiť. Nechcem vyzerať ako blbka, ktorá sa na mol ožrala a každému rozprávala, že neviem ako je to možné, lebo som pila nealko, no zároveň neviem, či to ešte chcem niekomu dokazovať a zas to rozmazávať. Dnes už to viem dokázať, keďže u jednej kolegyne sa pohlo svedomie a poslala mi video z ktorého je všetko jasné. Som z toho smutná, lebo do takejto situácie by som sa nikdy nedostala, keby neurobili voči mne podraz. Ani len rodičia mi neverili, pritom nikdy som im neklamala, no je naozaj neuveriteľné, že niekto dokáže spraviť takú prasačinu. Neviem čo to celé malo znamenať. Buď to bola hlúpa sranda ktorá skončila smutne (určite to takto nechceli), alebo to bola pomsta štyroch kolegýň, ktoré so mnou súperili o funkciu. Predpokladám, že to mala byť sranda, totiž kolegyne ktorým som pomáhala v podobných stavoch, sa mi už párkrát vyhrážali, že ma opijú, no doposiaľ sa im to nepodarilo, tak teraz si na tom dali záležať, no znížili sa k použitiu unfér spôsobu. Alebo štyri kolegyne nevedia stráviť porážku vo výberovom konaní. Snažili by ste sa obhájiť, alebo už by ste to nechali tak? Neviem čo robiť, lebo uvedomujem si, že je to hlavne moja blbosť, no zároveň som presvedčená, že nebyť toho podrazu, tak sa do tejto situácie nedostanem a takto by som sa nikdy neznemožnila. Väčšia hanba sa snáď ani nedá zažiť.
@mbt_alenka fajn, tejto storke vôbec neverím, ak je to pravda tak musíš byť riadne teľa. Každopádne, stáva sa keď sedíš a piješ, si v pohode, nič to nie je a zrazu sa postavíš a totálne ti ten alkohol buchne do hlavy.
@mbt_alenka K poslednej otazke: Uz by som to nechala tak, pretoze bez ohladu na to, ci to je pravda alebo nie, nikto by tvojej verzii neuveril a len by sa dalej kompromitovala.
Proste nechat to vyhnit.
@mbt_alenka veď ale bola si tam autom a chcela šoférovať domov. Prečo si to ďalej píla keď si uverila že aj v nealku je trochu alkoholu??? Logicky pijem už len vodu či kolu či hocijake iné nealko :p
@mbt_alenka prepac, ale neverím ti ani slovo... postat, posrat sa a dogrcat?
🤦♀️👌
Budes poucena, ze tvoje kolegyne, ktore ti nalievali su mrchy, ktorym nemas doverovat v ziadnom smere. Nabuduce ked si nalievam nealko tak si rovno beriem sama s flase. Kebyze odides zarovno s tehotnou kolegynou autom a zastavia ta policajti a nafukas kto by bol zodpovedny, ze ti zoberu vodicak? By som z nich urobila reseto, to nie su dobre kolegyne. Takyto prizemny "humor".
Ja nepijem, lebo mam alergiu na alkohol, kebyze mi niekto zamerne naleje alkohol tak s nim v zivote neprehovorim.
Na firemnej akcii sme mali aj nealko vino. Casnik mi ukazal flasu, ze je nealko, nalial do pohara a rovno mi podal pohar, aby sa nepomiesalo s alko vinom.
@mbt_alenka čo by som robila? No nič už teraz. Kolegyne ťa chceli opiť a áno, bol to od nich podraz. Skôr by som bola naštvaná ako sa nejak hanbila. Nabudúce? Nuž, objednávala by som si iba čistú vodu 🤷🤷🤷. Žiadne "nealko" verzie ničoho... Alebo teda pohár vína, ak majú problém s tým, že si abstinent (na svk žiaľ hrooooozný problém 🤷) a hodne zalievať tou vodou. Alebo sedieť priamo pri tej chladničke. Poučenie už máš. Mňa by hanba plieskala, keby som takto kolegyňu doriadila, aj keď to možno najskôr bolo myslené ako sranda, a tisíc krát by som sa jej ospravedlnila. Každopádne, na tvojom mieste by som to teraz už pustila z hlavy. Podľa mňa im to je vnútri všetkým trápne za to, čo ti spravili, aj keď možno navonok sú asi veľké frajerice jedna pred druhou a "akože" nevedia ako sa to mohlo stať...
@dm1 Keď som vyprevádzala kolegyňu, som sa cítila, akoby som si trošku alkoholu dala, ešte som sa jej pýtala, či ona ten dojem nemá. Vraj nie, no že ak sa nemýli, ono to málo alkoholu má a vtedy som si spomenula na to, že to môže byť pravda, lebo donedávna aj nealko pivo obsahovalo trochu alkoholu. Vtedy mi už bolo úplne jasné, že autom domov nepôjdem. Opitá som sa však necítila, tak som dopila pohár šampanského a ďalej som popíjala radler. Neskôr mi už došlo, že je zle, ale to už je jedno, nebudem nikoho o ničom presviedčať.
@mbt_alenka na tvojom mieste pošlem všetkým email poinformujem ich že mám video ktoré dokazuje že.mi.nalievali proti mojej vôli a sfuknem ich tak že už má.nikdy nikde nepozvu a mne to bude jedno lebo také kolegyne nechcem ...
@mbt_alenka a nic si akoze nejedla? Na oslave? Iba pila donemoty? Sorry, ale toto nedava zmysel
@mbt_alenka mňa by zaujímalo aj to,že čo za podnik nemá v ponuke nealko, že si musí človek priniesť vlastné 🤔
@maris5 Máš pravdu, je to ponaučenie. Bolo to od kolegýň nefér, ale je to moja chyba. Nemala som dopiť pohár šampanského a nemala som prejsť na radler, mala som si dať niečo normálne. Nikdy som nepila a bola som v tom, že pocit opitosti bude kontinuálne stúpať, no mňa to zrazu vzalo. Keby videli, že sa chystám ísť autom, lebo nič necítim, by mi to iste povedali. To by zas neurobili.
@mikadooo Vo všetkom s tebou súhlasím. Vďaka za túto reakciu.
@victoriab Jedla a pomerne dosť. Ani mne to nedáva zmysel, ale stalo sa.
@yvankamala Nebudem hovoriť prečo to tak bolo a aký podnik to bol, ale bolo to tak.
fakt budes tvrdit ze pohar sampanskeho a radler ti privodil stav ze si sa pogrcala pocikala a pokakala????
musela si tvrde pit najma ak si aj jedla
naco to rozoberas by som na to kaslala hanbila sa v robote a na najblozsiu oslavu by som nesla
@hopsas Rozmýšľala som, že niečo také urobím, ale už to asi nechám tak. Určite dobre vedia, že v tom majú prsty. Okrem toho, je mi trápne sa vyhovárať, lebo uvedomujem si, že je to moja chyba.
V práci by som to už nevyťahovala vôbec. Iba by som si pripravila nejakú štipľavú odrovnavaciu poznámku ak by to niekto po čase vytiahol
@mamina7070 Nie, netvrdím, že pohár šampanského. Písala som tam, že ešte asi dve hodiny som popíjala radler. Tvrdím to, čo je v mojom prípade pravda, že zrazu som sa začala cítiť blbo. Možno už som bola pripitá a môj stav som už nevnímala reálne. Možno okolie už na mne videlo, že mám dosť. To neviem. No ja to cítim tak, že ma to zrazu položilo.
@michelle567 Asi to tak urobím a myslím, že s tým si dosť dobre poradím. Dík za radu.
@mbt_alenka este raz a pomaly pisala som pohar sampanskeho a radler
nie toto ti nemohlo privodit stav co popisujes
@mamina7070 tak majú aj video kde pije vodku. Ktovie koľko jej vypila. Plus ten 'jej nealko' radler jej nalievali z chladničky kolegyne a podávali pohár. Takže či jej nenalievali tu vodku aj do toho
Nebudem riešiť, či je to vymyslené, ale môžu nastať situácie, že človek sa opije ani nevie ako. Ja pijem len príležitostne, väčšinou len keď sú nejaké akcie. Tu si daj, tam si daj, s tým si pri pi, s ňou si pri pi a to pijem že viem že pijem alkohol, tak to človeku zrazu udrie do hlavy. Mne to vychádza tak, že si musela toho alkoholu vypiť veľa, keď si sa tak rýchlo dostala do stavu, že ťa museli ťahať po zemi, či ako to prebiehalo.
Nerieš nič, rob si svoju robotu, snaž sa vypracovať na čo najvyššiu pozíciu a potom tie kolegyne povyhadzuj z firmy ako psov.
@mbt_alenka a hlavne, naozaj sa ideme tvarit,ze clovek, co nepije, si nevsimne, ze pije nieco zmiesane s tvrdym alkoholom? 🙈🙈🙈🙈
@enmery to si asi niekomu inemu chcela napisat ja som uplny abstinent a taketo zazitky ako autorka nemam
@enmery tak mne stačilo pohár sampusu aby som ako 18r grcala 3 dni 😂 a to som už mala za sebou dávno skúšanie alkoholu
Autorka, uvedomuješ si, že si tam bola autom a keby si sa nebola dostala až do takého štádia, bola by si sadla za volant pod vplyvom, v domnení, že si nepila? A keby si, nedajbože, niekoho zrazila, policajti ti dajú fúkať a v prípade, že by to bolo vážne, by si mohla ísť aj do väzenia? A toto ti tvoje kolegyne urobili úmyselne!!!

@mircalla Uvedomila, ale neskoro.