Trapas na firemnej oslave: Nechtiac som sa opila
Je mi síce trápne o tom písať, ale potrebujem sa vyrozprávať a aj počuť, ako by ste sa na mojom mieste postavili k takejto situácii.
Kolegyňa oslavovala päťdesiatku a pozvala na oslavu celé oddelenie 31 ľudí, prevažne ženy. Keďže som vedela, že s alkoholom nemám žiadne skúsenosti a nechcela som spoznávať svoju mieru práve tam, tak som sa dohodla s prevádzkarkou zariadenia, že mi objednajú nealko šampanské a nealko radler. Ku mne sa pridala ešte jedna kolegyňa, ktorá je v deviatom týždni tehotenstva, a tak som bola spokojná a na oslavu som sa tešila. Prevádzkarka nám to síce nestihla objednať, no dala nám vedieť nech s tým nerátame, čiže na poslednú chvíľu som ešte bola nakúpiť. Že budeme piť nealko, vedeli všetky baby čo sedeli pri stene. Dve z nich sa ujali toho, že nám budú dolievať a tie ďalšie, že im ho budú podávať. Bola som rada, že sa toho ujali, keďže prevádzkarka nám dovolila si doniesť vlastné pitie pod podmienkou, že naše fľaše budú vo vínnej chladničke v rohu pri stene, že nám ich nebudú nosiť čašníci, a že tie fľaše nikto neuvidí na stoloch. Za týchto podmienok sme ich nemohli mať poruke, museli by sme obchádzať celú miestnosť, a tak nás potešila ústretovosť kolegýň, sediacich pri chladničke. S postupom večera som začala mať divný pocit. Necítila som sa opitá, no nemala som dojem, že pijem úplné nealko. Tá tehotná kolegyňa odchádzala skôr, išla som ju odprevadiť a pýtala som sa jej, či je v pohode. Bola v pohode a uisťovala ma, že ani na mne nič nevidieť, že sa mi to len zdá. Aj ostatné baby ma unisono presviedčali, že ono to málinko alkoholu asi má, ale že opiť sa z toho nedá, ani zázrakom. Viac som to neriešila, dopila som pohár, ale potom som poprosila kamošky, nech mi radšej podajú nealko radler. Ďalej som popíjala radler, super som sa bavila, no keď mi bolo treba na toaletu, som si uvedomila, že ma motá, že je zle, tak som sa radšej vrátila k stolu a to je to posledné, čo si normálne pamätám. Po nejakom čase som na toaletu predsa len šla, to si však pamätám už len veľmi matne. Ostatné som si vyskladala len z rozprávania a z videí ktoré som videla. Dopadla som tak, že cestu na toaletu som už nezvládla a spadla som. Kolegyne ma po chvíli pozbierali, išli so mnou na záchod, ale kým sme tam došli, som sa pocikala. Následne som dosť dlho grcala, a tak dievčatá sa rozhodli, že odnesú ma domov. Mala som tam auto, ale nemal kto šoférovať, tak zavolali taxík. Taxíkom sme ale nešli, lebo kým došiel, začala som znova zvracať, zároveň mi povolili aj druhé zvierače, naložila som do gatí, preto ma vliekli domov pešo. Určite si hovoríte, že som nenormálna, keď mi skôr nedošlo, že nepijem nealko. Tiež si to hovorím a budem sa za to hanbiť celý život, no s alkoholom som mala nulové skúsenosti a nechala som sa presvedčiť, že cítim len to málo alkoholu ktoré obsahuje aj nealko šampanské a nealko radler. Nečakala som takýto podraz. Okrem toho, cítila som sa stále rovnako, výborne som sa bavila, až zrazu sa to zmenilo. Keď som si uvedomila, že je zle, už bolo neskoro. Neviem sa cez to preniesť, lebo sa v práci nesmierne hanbím. Už sú to skoro dva týždne, no včera som sa dostala k videu ktoré dokazuje, že je to presne tak, ako som si myslela, že nalievali mi alkoholické šampanské. Baby ktoré mi nalievali si mohli všimnúť, že sú to iné fľaše, lebo párkrát nalievali aj tehotnej kolegyni a jej naozaj nalievali nealko, no vraj si nič nevšimli. Tie fľaše sú síce podobné, ale sú rozoznateľné. Určite by som si všimla, že nám nalievajú z rozdielnych fliaš, keby sme s tehotnou kolegyňou sedeli pri sebe, no bohužiaľ, sedeli sme ďalej od seba. Avšak kolegyne ktoré fľaše podávali, vedeli čo robia, lebo neexistuje aby úplnou náhodou, na doliatie tehotnej kolegyni, vždy podali nealkoholické a na doliatie mne, vždy alkoholické. Určite to robili vedome, len blbé je, že fľaše podávalo viac kolegýň a každá tvrdí, že ich brali z tej istej chladničky a podávali nám len nealko. Je to klamstvo, keďže tehotná kolegyňa odišla úplne triezva a ja som sa úplne doriadila. Vyťahujú na mňa to, nech nehľadám vinníka, lebo aj vodku som si dala. Majú totiž video, kde mi naliali vodku, štrngli sme si a vypila som ju. Je to síce pravda, dala som si aj jednu vodku, ale vtedy som už nevedela čo robím, už som bola opitá. Bolo to chvíľu predtým, ako som nedošla na záchod. Predpokladám, že aj radler mi vymenili. Totiž, keď som sa bola ospravedlniť prevádzkarke, mi povedala, že nám dali niekoľko alkoholických radlerov a z toho nášho, nealkoholického, sa neminula ani fľaša, pritom po šampanskom som ešte asi dve hodiny pila radler. Podali mi ho v pohári, s argumentom, že sme sľúbili, že naše fľaše nebudú na stole. Fľašu som teda nevidela, preto netuším čo som mala naliate. Píšem to tu preto, lebo neviem čo mám robiť. Nechcem vyzerať ako blbka, ktorá sa na mol ožrala a každému rozprávala, že neviem ako je to možné, lebo som pila nealko, no zároveň neviem, či to ešte chcem niekomu dokazovať a zas to rozmazávať. Dnes už to viem dokázať, keďže u jednej kolegyne sa pohlo svedomie a poslala mi video z ktorého je všetko jasné. Som z toho smutná, lebo do takejto situácie by som sa nikdy nedostala, keby neurobili voči mne podraz. Ani len rodičia mi neverili, pritom nikdy som im neklamala, no je naozaj neuveriteľné, že niekto dokáže spraviť takú prasačinu. Neviem čo to celé malo znamenať. Buď to bola hlúpa sranda ktorá skončila smutne (určite to takto nechceli), alebo to bola pomsta štyroch kolegýň, ktoré so mnou súperili o funkciu. Predpokladám, že to mala byť sranda, totiž kolegyne ktorým som pomáhala v podobných stavoch, sa mi už párkrát vyhrážali, že ma opijú, no doposiaľ sa im to nepodarilo, tak teraz si na tom dali záležať, no znížili sa k použitiu unfér spôsobu. Alebo štyri kolegyne nevedia stráviť porážku vo výberovom konaní. Snažili by ste sa obhájiť, alebo už by ste to nechali tak? Neviem čo robiť, lebo uvedomujem si, že je to hlavne moja blbosť, no zároveň som presvedčená, že nebyť toho podrazu, tak sa do tejto situácie nedostanem a takto by som sa nikdy neznemožnila. Väčšia hanba sa snáď ani nedá zažiť.
@mbt_alenka No dievča nezávidím 🤔 Tiež som raz zažila firemný večierok kde sa kolegyňa (ale teda vedome) opila a následne ju vliekli na zachod,pogrcanu pocikanu ,po tom bola témou dňa. Od tých kolegýň to nebolo pekne,ani by som sa s nimi nebavila . Mala si piť minerálku ,alebo kofolu, inak radler je už len nealko,alko radler nie je čo Ja viem.
@mbt_alenka milá autorka a teraz tu o červenej čiapočka. Keby si alkohol neoijavala spoznáš to hneď. Rovnako ako každý normálny človek ktorý alkohol pije rozpozná ci pije prosecco s alkoholom alebo bez. A po ďalšie ešte som nevidela oslávu na ktorej by sa podával len alkohol a nič bezalkoholove dokonca ani žiadnu prevádzku kde by mali len alkohol.
Mne na tom príbehu príde najviac divné, že si ťa kolegyne natáčali na videá a teraz sa na tom zabávajú. A vôbec, nalievať niekomu alkohol, keď viem, že nechce piť? Človek môže mať zdravotné problémy, brať lieky a vôbec čo je toto za správanie? koľko majú rokov? Keď raz poviem, že nepijem, tak mi dospelá osoba nemá čo nalievať alkohol! mne by alkoholické šampanské spustilo záchvat, by som chcela vidieť, ako by sa potom zabávali 😠
@nikaeli ako tu niekto písal tak na Slovensku keď povieš že nepiješ tak to ako keby si ani nežila a "misia" ľudí je potom opiť ťa. Ja tiež nepijem a pozerajú že čo? A prečo? 🙄 Sem tam si dám pivo asi tak ani nie raz za rok 😁 a ako si písala nikto nevie že či ten dotyčný nemá problémy ktoré by alkohol len "pozdvihol"
@mbt_alenka ak je toto pravda ,a bola si naivna ,skôr to vidím na tabletku do drinku od ,, tých best kamošiek,,,...vyzerá to na rohypnol, mala si ísť na krv rano
@nikaeli vsak sikana v dospelom vydani...
Nečítal som si všetky príspevky, ale nezdá sa mi to. Aj keď niektoré druhy Radler u obsahujú minimálne množstvo alkoholu, na to aby si bola v takom stave aký popisuješ by si potrebovala 40 fliaš asi. To viac alkoholu obsahujú kvapky na žalúdok. Takže ty si nepila nealko ty si pila normálne alkoholický Radler. A musela si ho vypiť pomerne veľa
@victory7897 presne tiež si myslím že to neni alkoholom. Lebo opiť sa do takého stavu s akože nealkoholického Radleru s minimálnym obsahom alkoholu je nemožné
Dobra party, nic moc zakoncenie, ja som sa teda takto este nedoriadil ale zamladi sa mi stalo ze som vracal do zachodu 🙂 No co, ked sa dozvedeli ze nepijes tak tipujem ze tu vodku ti liali aj do toho sampanskeho aj do radleru... Uplne chapem tu zlomyselnost :D Inak zlate ze sa o teba potom postarali. Nebudu to uplne mrchy...
@gabrielkaa áno aj tie svalové zvierače , na 99% tabletka
@mbt_alenka
Milá autorka, milé diskutujúce!
Tak toto je pre mňa morálny strop!!!
Ja normálne nemám slov, ako môžu niečo takéto dospelé ženy urobiť svojej kolegyni alebo hocikomu inému . Veď to nemá so zábavou nič spoločné, mohla si zomrieť. A okrem toho si kompletne zdiskreditovaná. Myslíš, že sa tá nahrávka nerozšíri?
A ešte teraz, keď si prešla výberovým konaním?
Zgustnú si na tebe poriadne- bodaj by som sa mýlila.
Poviem ti pravdu- ja by som po tomto incidente v takejto atmosfére firmy a pri takýchto kolegyniach v živote neostala.
To čo je za intrigánske prostredie? Aby som na oslave medzi kolegami bola v strehu, či mi niekto niečo nedá do pohára? To sme sa ako spoločnosť k tomuto dopracovali? To sú Nebezpečné známosti časť 3 alebo čo?
Milá autorka, neriešim, prečo si nepila nealko, prečo prevádzkarka to a to, prečo si si sama nenalievala,
ako je možné, že si nespoznala, že pijes alkohol….
Neriešim, či je to pravda, či vymyslený príbeh …
Riešim len to, že pár kolegýň prišlo na oslavu s cieľom ťa opiť a zdiskreditovať.
To je aspoň pre mňa morálne bahno.
no, dievčatá Ti tu pekne naložili. dajme tomu, že hovoríš pravdu - ja ti možno verím v tom, že ak nepoznáš chuť alkoholu, nemáš to ako porovnať a nevieš rozdiel medzi alkom a nealkom. ak si mala v hlave vsugerované, že piješ nealko, chápem, že si nepridávala taku mieru tomu, že si možno opitá, keď si dôverovala kolegyniam...
ja si pamatám na svoje prvé opitie. teda skôr nepamätam, ale jedno mi ostalo v hlave, nevedela som, že pijem alkohol. nalievali mi do koly karpatské brandy (nikdy nezabudnem a nikdy som to už odvtedy ani nepila :D )pravda, chutilo to čudne, ale mali sme dedinskú šofokolu za par korun, takže ta už sama o sebe bola hnusná a nejak som nezaregistrovala, žeby tam bol tvrdy alkohol, kedze som ho nikdy predtym nepila 😀 .. a zrazu som sa postavila a rovno aj spadla. podobná haluz, ako u teba.
dávaj si pozor na to, s kym piješ, čo piješ a z čoho piješ. stráž si svoj pohár a nikdy ho nenechavaj samotny, či je to alko alebo nealko. nabuduce v klube ti niekto moze dat do napoja drogy (mám s tym skusenost, mojej blizkej priatelke sa to stalo) a jedine stastie bolo, že mala pri sebe nás, kamosky, ktoré jej pomohli, a ty sa dobuducna tiež obklop priateľkami, na ktoré sa mozeš spolahnut, ktoré Ťa nezradia. ja na tvojom mieste by som tie kolegyne, ktoré ti toto spravili vymazala zo svojho života a eliminovala komunikaciu s nimi čisto na pracovné zalezitosti.
@gabrielkaa Tak si precitaj aspon zakladny prispevok, lebo pises trosku nezmysly
@mircalla Prečítal som si že pila Radler kde predpokladala že má nejaké percento alkoholu, oprav ma ak sa mýlim.
@sense ja som sa tiez raz opila a zistila som to az ked bolo neskoro. Tiez nepijem ziadny alkohol. V tom case som robila aupair v AT a mala som volny den. Sla som na chvilu pozriet kamosku, tiez aupairku. Ona mala taku domacu, co bola uplne neschopna v domacnosti, snad ani cestoviny nevedela uvarit (pre predstavu, raz robila salat a ked nan domaci pozrel, rovno chytil tu misu a dal ju tejto mojej kamoske so slovami: "Chod to prosim Ta este nejako do kuchyne zachranit..." ...akoze chuj na n-tu, o to ale teraz nejde).
Prisla som teda k tejto kamoske a ona ma ponukala, ze jej domaca robila strudlu (!). Dala som si 2-3 kusky, akoze chutila divne, ale tak pri kuchynskych zrucnostiach tej zeny to nebolo nic cudne 😹
Rozlucila som sa s kamoskou a sla do svojho bytu... Uz cestou mi bolo nejako nedobre, ale v byte ma to chytilo uplne, neskutocna bolest hlavy, grcanie... No ludia, ja som myslela, ze umriem...
...kamoska sa potom az dodatocne dozvedela (strudla bola cerstvo upecena, jedla som ju este teplu skor nez kamoska, cize ta v tom bola nevinne), ze domaca do tej strudle dala alkohol (to iny ekrazit musel byt a ktovie v akom mnozstve 🙄).
...teraz sa uz smejem na tom, ze v puberte som sa nikdy neopila a ani za cely doterajsi zivot, len ten jeden jedinykrat - aj to zo strudle...
P.S. kamoskini domaci sa nakoniec rozviedli 🤣 (nic mimoriadne, on bol jej druhym manzelom a ona jeho stvrtou manzelkou 🤦)
@mamatroch tak neviem. Ja som vždy poznala ci pijem alkohol alebo nie a co sa týka iného jedla ak mi niečo chuti divne tak nezjem ani jeden kus nieto dva tri. A takisto je až neuveriteľné ze nebolo cizmtit alkohol z koláča keďže ho tam musela dat veľmi veľa aby ešte aj po upečeni sa dokázal niekto "opiť". Zle ti mohlo byt aj z niečoho iného podľa mna
Takisto ak nepijem alkohol len tak viem aký je rozdiel medzi vineou a alkoholom.
@enmery práve máš nealko aj alkoholický radler. Nealko obsahuje 0% alk to znamená, že môže byt aj 0,5% a potom alkoholický radler kde obsahuje tuším 2,5% alk. . O sampuse v uvodnom príspevku píše o nealkoholickom. Ďalej tých 6 strán som si neprecitala
@gabrielkaa Nie, cele je to o tom, ze jej kolegyne davali namiesto nealko Radlera alko a namiesto nealko sampusu normalny sampus, o com nevedela. Ja to napisane v uvodnom prispevku. Cize netvrdi, ze sa opila z toho nealka, ale pila bez jej vedomia alko cely cas. Bola v tom, ze pila nealko sampus a nealko radler, ale kolegyne jej nalievali alko.
Takze si si precitala zle
a možno by som to riešila aj s vedením - minimálne to kolujúce video....
Ano, pila alko radler, len pri 2,5 % sa tiež nedá opiť tak, že človeku odídu zvierače…..a nechce sa mi veriť že niekto dospelý, nerozozná alkoholický nápoj od nealko - v prípade vina
@gabrielkaa S tym suhlasim
@enmery nie to sa mýliš. Ale to neni podstatné. Keď píšu že 0% alkoholu môžeš to stále znamenať že alkohol je tam do 0,5% môžeš si to zistiť. ak na píšu 0,00% alkoholu tak je to potom bez. Áno čítala som že si myslela že pije nealko. Riadne pritiahnuté za vlasy u dospelého človeka keď nedokáže rozoznať alkohol od nejakej “Vinei”
@mbt_alenka necitala som ani jeden komentar, takze sa (snad) opakujem, ale.. v tej praci by som sla na personalne, povedat im o tom, ze ti kolegyne podali alkohol aj ked vedeli, ze ho nechces. Nasledovne by som dala vypoved a hladala inu pracu. Mna by to tak rozculilo, ze by som asi aj treane oznamenie podala. Neviem pod akym paragrafom, nie som pravnik, ale umyselne ublize ie na zdravi to moze byt.. mohlo sa ti kadeco stat.. ah.. som sa rozvulila a ani sa ma to netuka. Drz sa, kolegyne su totalne kravy.
@gabrielkaa Noo, pokial viem tak v obsahu pri tych nealko pisu napriklad "max 0,5%".
Tak ci tak 0,5 je take zanedbatelne mnozstvo ze by clovek skorej praskol z toho mnozstva:
"Expertíza navyše potvrdila, že človek môže za prvú hodinu pitia Birellu vypiť 8 až 13 jeho pollitrov. Všetko závisí od veku či váhy človeka. Následne môže každú ďalšiu hodinu vypiť 4 až 6 ďalších „pollitrákov“ bez toho, aby niečo nafúkal."
@hiro oni píšu zlatý bažant nealko…. A minimum alkoholu tam je

A teda presvedcili ju, ze malicko alkoholu to predsa len ma, ale opit sa z toho neda, napriek tomu sa citila divne a pila to dalej.....Objednala by som si cistu vodu ci mineralku. Niet co vysvetlovat.