Trápenie v manželstve
Poraďte prosím ako ďalej zostať spolu alebo rozvod?
S manželom sme spolu už 7rok, 4 roky spolu bývame, 9 mesiacov sme manželia a mame 2 deti. 4r. a 9m
Manžel sa veľmi zmenil. Často sa u nás resp. u mňa skloňuje slovo rozvod. Manžel ma dlhy všade kde sa len človek obzrie. Pokúšala som sa mu s tým pomôcť, pomôcť ich vyriešiť, ale od neho neprichádza žiadna spätná väzba, ani záujem aby to riešil. Je závislí na internetových hrách na ktoré je schopný minúť aj 1000€ mesačne. Konfrontovala som ho tým, že viem o tom, ze je závislí, sľúbil my, že s tým prestane. Ale neprestal pokračuje v tom tak aby som o tom nevedela a vždy sa to dozviem. Bohužiaľ musím ho kvôli tomu stále kontrolovať ako male decko. Vyhrážala som sa mu už aj rozvodom aj tým, ze oboznamim zo všetkým jeho rodičov nakolko mu sem-tam prispejú nejaké peniaze. Nakoľko pracuje ako živnostník ma celkom slušný príjem aby sme si mohli žiť ako-tak na úrovni., lenže nezijeme pretože väčšinu príjmu minie na tie svoje hry. Ďalší problém je ten, ze pride z prace a doma neurobí nič, sadne si na terasu a tam presedi celý deň. Deti vôbec žiadny záujem. Vznikajú kvôli tomu dost časté hádky. A o sexe ani nehovorím to mame možno raz za 3-4 mesiace. Porozprávať sa s nim o tom neda, lebo vôbec nepočúva co mu vravím. A keď seka dobrotu tak je to 1-2 dni a potom sme opäť v starých kolajach. Neviem ako fakt ďalej, ci bude lepší rozvod alebo nejaká manželská poradňa. Ďakujem aj za prečítanie.

@banderaska29 Okej myslím že môžeš mať aj pravdu ale tak mne to príde že on mal svoje muchy s tými dlhmi už pred tým a ak aj nie, mala sa naňho kašlať a nedávať sa do manželstva aspoň s ním keď vie že pred tým mal tie dlhy, teraz ich len naozaj na seba polku preniesla, a on si to asi neuvedomuje. Verím že takých mužov je viac ale tak treba ich kopnúť do riti aby sa spamätali, netuším o aké hry ide ale zrejme hazard keď na tom prelajdáči aj celé výplaty. Ak je živnostník a mali by sa inak dobre nebyť tohto, zrejme mu nestačí a hľadá šťastie v takýchto mizériách. Radšej keď už nech hrá hry ako GTA, Call of Duty a takéto blbosti nech sa vyhýba tomu, nejak sa to vyriešiť musí ak nechce rozvod. Lenže sa stavím že o toto mu aj pravdepodobne išlo - rýchlo si ju vziať, srať na ženu a dieťa, hlavne že teraz je povinná mi s dlhmi pomôcť. Ešte jediná možná nádej je súd, naozaj dobrý ktorý by ju nejako od toho odtrhol... ale stále som za svoj názor - bohužiaľ žienka si za to môže aj sama, predsa len bola naivná ... keby nám spresnila niekde v komentoch kedy ako čo začalo, aj my by sme vedeli lepšie skonštatovať a poradiť... lenže bohužiaľ ani raz tu nič už nepísala ....