Túžim po manželstve a priateľ nechce svadbu. Mám ostať vo vzťahu?

18. máj 2022

Ahojte.. stojím pred rozhodnutím, ktoré možno budem ľutovať a možno budem ľutovať to, že som to neurobila skôr.
Zijem s priateľom dva roky, z toho rok a pol spolu byvame v jeho byte. Mám dobru pracu, šetrím peniaze, mám svoje košický.
Na byt mu prispievam, robim nákupy, varim, upratujem proste klasická domácnosť. Keďže som si myslela že nám vztah klape, lubime sa a rozumieme si, chcela som vedieť ako to so mnou vidí do buducna. Tu nastal sok - keďže ja som rodinný typ, tuzim po manželstve a deťoch, rodinnom domčeku kde budeme šťastní - moj priateľ nechce svadbu, ani dom a deti časom (bez manželstva). Spýtala som sa ho, že možno to tak nevidí teraz ale do buducna sa to zmeni? Odpovedal, že to tak necíti. Že preňho je to zbytočne a na spolocny majetok môžem zabudnut. Nikdy. Preňho je dieta menší záväzok, ako dom alebo svadba… mám len síce 22 rokov a cely zivot pred sebou, priateľ ma 26,
no viem čo chcem od zivota a aký vztah chcem mat. Pre mna je rodina a manželstvo posvätne… povedal mi že ma lubi ale že z dlhodobého hľadiska budem šťastnejšia s niekym inym pretože on neustúpi.. spýtala skm sa ho, či je ochotny o mna kvôli tomu prist? Povedal, že by bol nerád ale … a teraz neviem, či opustiť muza ktorého lubim z celého srdca a opustiť všetko co som mala rada len kvôli tomu, že si ma nikdy nevezme? Čo by ste robili na mojom mieste ?
Neviem si to ani predstaviť, zit bez neho.

baboobchod
18. máj 2022

Myslím, že on to už rozhodol za teba… svojou reakciou… čiže odísť 🤷🏼‍♀️

laurita285
18. máj 2022

Je to ešte mladý takže možno názor zmení ale načo by si vyčakávala donekonečna 😀

zuzinjan
18. máj 2022

.,..povedal mi že ma lubi ale že z dlhodobého hľadiska budem šťastnejšia s niekym inym ....Vráť sa z kratšej cesty

makova333
18. máj 2022

nelubi ta odist

1angelika
18. máj 2022

myslím si, že odpoveď poznáš ..:(((

terezka1947
18. máj 2022

Príde lepší...

a_alexandra_a
18. máj 2022

Odíď z kratšej cesty a splň si po čom túžiš. Máš príliš málo rokov na to, aby si upustila od toho, čo naozaj chceš kvôli mužovi a prispôsobila si sa jeho predstavám.

joesvk
18. máj 2022

Ver mi, že sa naučíš žiť bez neho. Rovnako z celého srdca budeš ľúbiť niekoho iného. Lebo ty teraz toho svojho ľúbiš z celého srdca. On pre teba nie je ochotný spraviť kompromis, chce mať stále možnosť odísť zo vzťahu..
Bude to ťažké, ale ostať s ním bude postupne ešte ťažšie.

moonlight1210
18. máj 2022

Odist.
O niektorych veciach sa lahko teoretizuje, kym sa neudiali. Realita vie prekvapit. Este to moze prehodnotit, ked tam zrazu nebudes (len neodchadzat polroka, hovorit o tom, ale nekonat, nez vobec odides).

Alebo dostanes odpoved tym, ze odides a on sa snazit nebude vobec.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
18. máj 2022

Súhlasím s ostatnými príspevkami, vráť sa z kratšej cesty. Ste ešte veľmi mladí, ak by povedal, že zatiaľ sa na manželstvo a spoločné záväzky necíti, chápala by som to. Ale keď tak rozhodne povedal, že nikdy a keď je ochotný o teba aj prísť, tak je to jasné.

liljana
18. máj 2022

Je na tebe, nakolko trvas na tomto. Casom moze zmenit nazor. Aby si nezistila o 10 rokov, ze si stale sama a nezobrata. Lebo ti, co za to stoja, sa nechcu zenit vzhladom na zle skusenosti z okolia a rodiny. A ti, co s tym nemaju problem, moc za to nestoja. Nikto ti negarantuje, ze o par rokov po svadbe sa nebudete rozvadzat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. máj 2022

@elizabet173 to som mu aj ja povedala, že tým pádom ma nelubi.. a on povedal že to že ma nelubi ju hlupost, že ma lubi a aj vzdy bude, ale tieto veci ma utriedene takto

h2
18. máj 2022

Tak ťa možno ľúbi, ale seba ľúbi oveľa viac.

1angelika
18. máj 2022

teraz je to pre teba ťažké ale ver, že o pár rokov by si ľutovala, že si strácala čas s niekym s kým to nemá perspektívu. Je od neho pekné, že ťa nevodí za nos aspoň a bol k tebe úprimný. Rozíď sa s ním kým nemáte záväzky a tvoj princ ešte len príde 🙂

autor
18. máj 2022

@1angelika bojim sa že nie. Ja si myslim, že tomu môjmu len nestojím zato aby si ma zobral.

gianna
18. máj 2022

Tak si proste počkaj na takého, ktorému budeš stáť za to, aby si ťa zobral 🙂

sense
18. máj 2022

Odid z kratšej cesty, každý mate iné priority a od spoločného života očakávate iné.. Nepríde o najlepšie roky života v nádeji ze sa zmeni

ivangeline
18. máj 2022

Preco uz spolu zijete? Nepochopim! Preco sa skor o takom nerozpravate! Smutne. :/

basszabik
18. máj 2022

Odísť. Máš malo rokov život pred sebou príde taký ktorý si ta bude chcieť zobrať. Jedného dňa kým budeš čakať na tohto nezreleho princa a stratíš roky života sa môže stať že on pošle teba kade ľahšie a zrazu pride druha s ktorou deti svadbu a dom bude chcieť mať.(skúsenosť) a tebe ostanú len stratene roky ktoré si mohla venovať radšej sebe.

autor
18. máj 2022

@ivangeline čo je na tom zle, že spolu žijeme? A kedy sme sa mali skôr o tom bavit ? Po pol roku keby sa ma spýta či si ho chcem zobrať poviem nie- lebo ho nepoznam. Dva odzite roky mi ukázali ako sa sprava bezne, kazdy deň a nie len keď ide ku mne na návštevu. Nemenila hy som na tom nič.

liljana
18. máj 2022

@basszabik Ak uz ma radsej cas venovat sama sebe, nie je lepsie v mladom s niekym byt a venovat sa sebe v starsom? Dnes je vela pripadov zien, co si mlade uzivali volny cas. Potom uz nikoho nenasli, lebo volni zostali uz muzi, co su rovnako zufale pripady ako ony samy. Sedeli u mamicky a uzivali si volny cas. Boli nepouzitelni.

nelca0510
18. máj 2022

Kamarátka toto mala po 10 rokov vzťahu. Tiež jej povedal,že nech si radšej iného nájde,lebo on jej toto nemôže momentálne dať. Našla si iného,už mali aj svadbu a snažia sa o dieťa. A keď tak,máš len 22 rokov,ešte si si nič neužila.

wade
18. máj 2022

Pre niektorych chlapov je problematicke si uvedomit, ze deti a rodina su aj ekonomicky projekt, a manzelstvo chrani oboch / ale primarne toho, kto obetuje svoj cas detom na ukor kariery (3-6 rokov vo veku, kedy sa clovek najviac karierne posunie). Ak nie je dostatocne empaticky na to, aby si to uvedomil, tak by som svoje zotrvanie v tom vztahu prehodnotil.

panelacikova
18. máj 2022

on ťa nemiluje. ty mu len vyhovuješ... zatiaľ...

ertlovik18
18. máj 2022

Uz ked povedal, ze to nezmeni a mas si najst niekoho s kym budes stastna s tym co chces, tak si myslim, ze nemas nad cim vahat. Ja by som necakala. Spoliehat sa na nieco, co asi fakt nepride

zoey74
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
18. máj 2022

Podľa toho čo píšeš, má rád viac seba.
Na tebe ľúbi asi to, že ma rad sex s tebou.. Keby mu záležalo aj na tvojich pocitoch a túžbach, tak by sa svadbe nevyhýbal.
Na sex si nájde rýchlo inú.. Preto ti to tak komunikuje. Proste mu na tebe nezáleží ako na doživotnej partnerke. Odišla by som čím skôr.

sante81
18. máj 2022

Mala som svadbu, rodinný dom a aj deti. Som už roky rozvedená. Tým chcem povedať že manželstvo nieje zárukou vzťahu na celý život. Skôr by mi blikala kontrolka na ten majetok. Rozchod