icon

Ublížil som priateľke

sergo1750
19. nov 2022

Veľmi sa za to hanbím ale potrebujem sa vyrozprávať alebo vypočuť názor niekoho nestranného pripadne niekoho kto ma s tým skúsenosť ...
S priateľkou sme sa pred týždňom pohádali na obvyklú tému " deti " , viac krát sme sa na tom už pochytili v minulosti ale stále sme to na koniec urovnali ... Moja priateľka je o niečo staršia než ja , ma už dve dospelé deti ďalšie už samozrejme nechce ... V roku 2020 som sa rozhodol aj som jej to povedal že radšej budem bez vlastných deti než bez nej . Od vtedy neviem prečo som mal nejakú potrebu ju s tým podpichovať , samozrejme že niekedy to vyhrotilo do ďalšej hádky , ktorú sme vyriešili po nejakom čase ... Hádky u nás prebiehali spôsobom že ja som začal zvyšovať hlas až kričať , ona zas sa utiahla do seba a po väčšine nechcela nič riešiť v donnu chvíľu ...Po par dňoch sme stále problém vyriešili pre to že nikdy som ju nechcel stratiť .Hádky boli všelijakého druhu , za všelijakých okolnosti a stavov, za triezva aj v opitosti.. Nikdy som na ňu nedvihlo ruku , nikdy som jej neublížil .. Milujem ju ... .Posledný rok bol skoro ukážkový na to aké mame povahy...
Pred dvomi týždňami nastala situácia keď sme sa zasa pochytili na rovnakú tému . Triezvy sme neboli ,teda ja určite nie . Pri hádke som ju škrtil , ten moment si nevybavujem absolútne...
Po par dňoch odišla a dva týždne som sa s ňou nevedel skontaktovať žiadnym spôsobom .
Je mi to strašne ľúto ,mrzí ma to a som s toho zlomený .. Nikdy nič podobne sa nestalo , a to za žiadnych okolnosti ...... Áno mam krátku zápalnú šnúru ,mam agresivitu v sebe keď som naštvaný ,ale neublížil by som nikomu koho milujem , jej určite nie ... Pred týždňom keď som za ňou šiel aby sme sa porozprávali , zavolala na mňa políciu lebo sa bála ... Ďalší týždeň bol bez komunikácie . Dnes sme sa konečne porozprávali po telefóne , ale nechce ma vidieť , neverí mi ,boji sa ma , nechce to urovnať ani vrátiť sa ..... Ľúbi ma aj nenávidí , je sklamaná a zdrvená s toho čo sa stalo. Je mi s toho celého na nič ,.
Je nejaká šanca také niečo napraviť, odpustiť, alebo získať nejakým spôsob dôveru človeka späť?

martul
20. nov 2022

@sergo1750 nedá sa ti odpustiť ani napraviť a ani vrátiť sa späť.
Mala to spraviť už dávno predtým. Keď ju máš trochu rád tak jej daj pokoj na veky večné.

malacibulka
20. nov 2022

Bez predsudkov teraz. To ze si mierumilovny a nikdy by si neurobil to a to, si len nahovaras. Kratka zapalna snura neexistuje, ina povaha pod vplyvom alkoholu neexistuje. Nemas naucene spravne zvladanie emocii, ktore su alkoholom posilnene. Nasilie sa VZDY opakuje, lebo hnev a prevaha nad slabsim chuti. Ak ti odpusti raz, znova si budes spytovat svedomie o pol roka, potom o tri mesiace, potom kazdy mesiac, potom kazdy den. Okamzite k psychologovi a akceptuj, ze vztah skoncil. Ak mas kusok ucty voci sebe, ex-priatelke a detom, nechaj ju na pokoji.

taga
20. nov 2022

Si chory, liec sa, skor ako niekomu seruozne ublizis.
A ju ak ju tak strasne milujes ako tvrdis, nechaj ju na pokoji, to je jediny prejav lasky, ktory jej este mozes dat... ale ty nevies co je naozajstna laska...

Lebo tvrdit, nikdy by som jej neublizil a zaroven, ze si ju skrtil v opitosti, to je naozaj na policiu! To, ze ty si yak namol, ze si nepamatas, ta neospravedlnuje!

Mas pred sebou kopec prace na sebe, na svojej psychike, s alkoholizmom... tak naozaj, nechaj ju zit a nezaplietak sa so ziadnou zenou, kym sam nebudes v poriadku

zuzubb007
20. nov 2022

Konecne to zena pochopila, samozrejme ak je normalna neda ti absolutne ziadnu sancu, takehoto psychopata co zacne skrtit zenu, vsak v afekte to takto zacina, ty sme psychiater a liecenie, daj jej pokoj a uz nikdy sa jej neozyvaj

leskovael
20. nov 2022

Čo tu hľadáš aké pochopenie alebo rady ? Keď mám ako žena raz deti, ďalšie nechcem a dotyčný je o tom oboznámený hneď od začiatku a aj tak ma bude často "podpichovat" už vtedy by si išiel.... Nieto ešte že sa to zvrtne na hádku a chytíš ma pod krk z agresie..

maminkadeticiek
20. nov 2022

Chory agresivny magor.Dufam ze sa k tebe nikdy nevrati a ze kazda zena rychlo zisti aky v skutocnosti si.Podla mna takyto muzi ani nemaju pravo na stastienso zenou lebo ju znicia.

som_realistka
20. nov 2022

@sergo1750 ahoj, úplne nezaujato. Rieš svoj prolem s psychológom. Tvoja partnerka to riešila vo svojom záujme. A agresia sa vždy stupňuje. Podľa Tvojho opisu pomaly ale isto. A ešte, bud rad, že si dopadol takto, keby takéto niečo urobil partner mne, do rána je v base.

vanda323
20. nov 2022

@sergo1750 Ahoj, podľa mňa je fajn že ťa to mrzí...
Ale uvedom si že si ju škrtil a ona je v šoku jasné že sa ťa bojí a povedzme si úprimne ktorá žena chce takého partnera čo ju napadne....

nika523
20. nov 2022

Nikdy by som jej neublížil len som na ňu zvyšoval hlas, mám agresivitu v sebe, mám krátku zápalnu šnúru ale nikdy by som jej neublížil len som na ňu furt tlačil a hádal sa s ňou a len som ju skrtil, to sú také dristy koho to zaujíma tvoja zápalna šnúra, to môžeš rozprávať psychiatrovi toto a tej žene daj pokoj to je najlepšie čo pre ňu môžeš spraviť a ona keď má kus rozumu sa k takému debilovi nikdy nevráti

beatrixx1525
20. nov 2022

Poznala som jedného takého čo sa vnímal ako najsamlepší, najmierumilovnejší, naj naj naj chlap, ktorý by neublížil. Mal voči mne podlžnosť a keď si ju mal prísť vyrovnať tak sa jeho kamaráti dostavili tiež, ale nie kvôli nemu, ale kvôli mne aby ma chránili. Jeho kamoši. Mňa. Sila. Zobral to čas a prednedávnom sa ku mne dostalo z novín že si odsedel dva roky za napadnutie ex- družky v amoku/ žiarlivosti. Toľko k mierumilovným chlapom- ste takí a takými aj zostanete, nedá sa vám veriť.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
20. nov 2022

@sergo1750 toto ako fakt? Ty ožratý ju skrtis a máš dokonca okno na to, a teraz sa pýtaš, či je možné to nejako "napraviť.?"
Aby nabudúce si ju uskrtil alebo niečim ovalil?
Keď je len trocha normálna, tak už sa nikdy k tebe nevráti

apolka77
20. nov 2022

Chod sa liečiť, prosím . A dakuj Bohu každý den že si ju nezavrazdil...a dakuj aj zato, že na teba nepodala trestné oznámenie určite by si minimálne aj zato sedel teraz.

Naozaj nechoď do vzťahu s nikým pokiaľ nevieš zvládať svoje emócie a boj sa alkoholu ako čert svatenej vody.

mikadooo
20. nov 2022

@sergo1750 to, čo ty opisuješ, nie sú hádky. Hádka je výmena názorov. Nie že jeden bliaka, vyhráža sa a vysmieva sa druhej a tá druhá schúlená čaká, bojí sa čokoľvek povedať, nech neprilieva olej a modlí sa, kedy to už prehrmí. To len tak na okraj. Zároveň si nemyslím, že odišla len kvôli škrteniu. Škrtenie bol fakt už strop. Konečne si dosiahol hranicu, kedy si povedala, že jej ten vzťah naozaj za to nestojí. Ak si chceš pomôcť, navštív ktoréhokoľvek psychológa a daj mu prečítať, čo si to napísal. A potom na sebe dlho pracuj.- v spolupráci s odborníkmi. Nepredpokladám, že táto sa k tebe vráti. Spracuje svoje traumy a zistí, že konečne môže voľne dýchať. Ale ak chceš mať niekedy plnohodnotný vzťah, budeš musieť na sebe riadne popracovať. Ja by som odišla už pri tých "hádkach", keď partner si nájde zámienku na rýpanie a potom je taký agresívny, že sa bojím pri ňom pípnuť. Rieš príčiny svojho správania s odborníkom, lebo normálne to nie je.

mimikarol
20. nov 2022

Daj jej pokoj ty psychopat. A nabudúce dúfam že začneš škrtiť chlapa keď ti prepne a dostaneš takú nakladačku na ktorú určite nezabudneš

gertrudaosem
20. nov 2022

@sergo1750 nechaj ju na pokoji... Má dôvod aby s tebou nebola. Bodka. Nikto normalny by s tebou nebol.

sandrasofia
20. nov 2022

Nechlastat keď sa nevieš správať...ani ja by som ťa nechcela viac vidieť

irina48
20. nov 2022

@sergo1750 ani sa jej nečudujem, ja sa bojím keď na mňa chlap kričí nieto že by ma ešte škrtil…

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
20. nov 2022

@zoro9836 ozratost nie je ospravedlnenie na nasilie. Akékoľvek, aj verbálne, aj fyzické. Ospravedlnením na nasilie nie je ani rozpor v zásadných životných otázkach. Myslíš si, že tento chlap so sklonmi k skratovemu konaniu a agresii by bol vhodný partner pre tvoju (imaginárnu) dcéru? Ty by si si vedel predstaviť, že s takýmto chlapom tvorí tvoja sestra, babka, kamarátka par a žijú spolu? Je vôbec na svete nejaká žena, ktorá by mala s takýmto chlapom tvoriť par, rodinu, mat s takým deti, ktoré tento chlap bude vychovávať?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kvietocek87
20. nov 2022

Tak v prvom rade,ty nie si uzrozumeni s tým, že naozaj nechceš deti.Ty chces deti a preto si podpichoval hlava nechce ale myslím si, že duša chce.Skor či neskôr by ste sa aj tak kvôli tomuto rozišli,keby do toho neprišlo to skrtenie, čiže agresia.Najdi si inú partnerku,maj deti.Zober si z tohto ponaučenie,pracuj s tou agresiou.Su aj úplní pijaci a nie sú agresivni.

flafly
20. nov 2022

Sorry, ale v zivote nikdy bych ta uz nechcela vidieť ani z kilometra…ale v mojom pripade by si to tak ďaleko nedotiahol, “kopla” by som ta do zadku uz pri sprostých narážkach a vyhukovani pri hádke. Ziadna forma agresivity nie je prípustná, to ze si sa opil neospravedlňuje, alkohol len podporí a uvoľní to co je v tebe zakorenené. Vyhľadaj odborníka tu agresivitu treba riesit Inac s tebou ziadna nevydrží…

minarova22
20. nov 2022

@sergo1750
Koľko ste spolu?
Mal si sa jej opýtať, za akých podmienok by bola ochotná sa vrátiť...
U mňa jednoznačne :
1.prestat pit
2.sedenia u psychologa

janinamojka
20. nov 2022

@sergo1750 určite smer psychológ, bez hanby..nezvládas emócie, alkohol to ešte v tebe vystupnuje. Ak ju miluješ,urob ten krok,vyhľadaj odborníka,začni sa dávať dokopy a ak miluje ak ona teba ,možno ti dá ešte šancu..Ale určite najprv začni sebou,smer odborník. Veľa šťastia.

finett
20. nov 2022

Nechcem ti tu nakladať ešte viac a vyzurovať sa nad tebou. Ale jedna základná vec asi nebola zachytená. Píšeš, že v roku 2020 si sa definitívne ROZHODOL, že radšej budeš bez vlastných detí ako bez nej. A odvtedy ju podpichujes a vyvolávaš hádky, o ktorých navyše vieš, že ich vyeskaluješ svojou povahou. Posuvas hranice a tú, ktorú si už prekročil, zrazu nevieš vrátiť späť.
Keby si sa ROZHODOL, tak už nikdy sa k tomu nevratis a nijakým spôsobom ju nebudeš podpichovat ohľadne témy, ktorá je pre teba uzavretá. Poviem ti tak - nerozhodol si sa a neuzavrel to. A to, čo jej robíš svedčí o malosti a labilite. Dal si jej určite vedieť ako si sa rozhodol a napriek tomu si ju kde tu, priebežne atakoval. Kde je to "slovo chlapa", ktoré sa neporušuje? Tvoju ženu chápem, že sa bojí. A asi len tak ľahko to tento raz nepôjde, ak vôbec. Každopádne vždy je čas napraviť aspoň seba, keď by aj vzťah už nebol možný.

betulinka1
20. nov 2022

@sergo1750 nie si v poriadku. Ak ju miluješ, tak jej daj pokoj a ty sa chod liecit. Škrtiť???? A ani si to nepamatas??? Dopraj jej niekoho lepsieho

viestta
20. nov 2022

@zoro9836 nie, ani ožrať ísť nie je ospravedlnením na násilie. Na násilie neexistuje žiadne ospravedlnenie.
A áno, žena si ma vybrať sama. Normálneho človeka, ktorý si ju bude vážiť, ktorý ju bude milovať a podporovať a nie ožratý skrátiť. Žena sa v žiadnom prípade nesmie báť ci to co povie, spraví, nespraví nespustí príval agresie. Žena sa nesmie báť toho v akom stave sa muž domov dostaví a co zinzas nájde za zámienku aby vyvolal hádku. Žena sa nesmie báť kedy ju zas chytí pod krk ak nebude po jeho.
Takýto agresívny odpad si zaslúži zhnit sam opustený. A ti co takých ludi obhajujú sa stavajú na rovnakú úroveň. Pretože obhajovať zlo je zlo podporovať.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená