icon

Ublížil som priateľke

sergo1750
19. nov 2022

Veľmi sa za to hanbím ale potrebujem sa vyrozprávať alebo vypočuť názor niekoho nestranného pripadne niekoho kto ma s tým skúsenosť ...
S priateľkou sme sa pred týždňom pohádali na obvyklú tému " deti " , viac krát sme sa na tom už pochytili v minulosti ale stále sme to na koniec urovnali ... Moja priateľka je o niečo staršia než ja , ma už dve dospelé deti ďalšie už samozrejme nechce ... V roku 2020 som sa rozhodol aj som jej to povedal že radšej budem bez vlastných deti než bez nej . Od vtedy neviem prečo som mal nejakú potrebu ju s tým podpichovať , samozrejme že niekedy to vyhrotilo do ďalšej hádky , ktorú sme vyriešili po nejakom čase ... Hádky u nás prebiehali spôsobom že ja som začal zvyšovať hlas až kričať , ona zas sa utiahla do seba a po väčšine nechcela nič riešiť v donnu chvíľu ...Po par dňoch sme stále problém vyriešili pre to že nikdy som ju nechcel stratiť .Hádky boli všelijakého druhu , za všelijakých okolnosti a stavov, za triezva aj v opitosti.. Nikdy som na ňu nedvihlo ruku , nikdy som jej neublížil .. Milujem ju ... .Posledný rok bol skoro ukážkový na to aké mame povahy...
Pred dvomi týždňami nastala situácia keď sme sa zasa pochytili na rovnakú tému . Triezvy sme neboli ,teda ja určite nie . Pri hádke som ju škrtil , ten moment si nevybavujem absolútne...
Po par dňoch odišla a dva týždne som sa s ňou nevedel skontaktovať žiadnym spôsobom .
Je mi to strašne ľúto ,mrzí ma to a som s toho zlomený .. Nikdy nič podobne sa nestalo , a to za žiadnych okolnosti ...... Áno mam krátku zápalnú šnúru ,mam agresivitu v sebe keď som naštvaný ,ale neublížil by som nikomu koho milujem , jej určite nie ... Pred týždňom keď som za ňou šiel aby sme sa porozprávali , zavolala na mňa políciu lebo sa bála ... Ďalší týždeň bol bez komunikácie . Dnes sme sa konečne porozprávali po telefóne , ale nechce ma vidieť , neverí mi ,boji sa ma , nechce to urovnať ani vrátiť sa ..... Ľúbi ma aj nenávidí , je sklamaná a zdrvená s toho čo sa stalo. Je mi s toho celého na nič ,.
Je nejaká šanca také niečo napraviť, odpustiť, alebo získať nejakým spôsob dôveru človeka späť?

Strana
z5
sergo1750
autor
21. nov 2022

@zoro9836 hadka a hadka je roziel ,,, niekto vidi pod pojmom hadka, film votrelec ,, pravda moze byt ale uplne inde ,,, to ze niekedy svoje emocie v dannej chvyli vsetky pustam von neznamena ze to robim pravidelne ,,, to ze jej som ublizil nie raz , to si kde nasiel? rano v polievke???

vevapeto
21. nov 2022

@sergo1750 nech ti dievča odpustí ale preboha dúfam že sa k tebe nevráti, zničis jej život.

sergo1750
autor
21. nov 2022

za vsetko co som v zivote spravil ,ked som niekomu ublizil ,a ublizil som ... byvalej manzelke a ani jednej priatelke som neublizil nikdy ... tak si nechajte tie dristy ktore nie su nicim podlozene pre seba .........
...len boh ma môže súdiť .....

andrejka2424
21. nov 2022

@sergo1750 Len Boh a preto grcáš na MK...si super. Jasné, že si uvedomí čo stratila a že za škrtenie fakt nemôžeš, keď si nebol triezvy a vráti sa k tebe...a ešte aj dieťa bude chcieť. Tak to skrátka bude. Nič nerob, len čakaj! Alebo jej daj šancu sa z toho dostať a nájsť si niekoho iného. Vieš, nie si jediný na svete.

pikachu999
21. nov 2022

@sergo1750 akože prepáč..ale daj sa liečiť lebo takéto správanie nie je zdravé..a už vôbec si nerob dieťa ak si takýto výbušný

malacibulka
21. nov 2022

@sergo1750 skrtenie predpoveda 700x vacsiu pravdepodobnost buducej vrazdy partnerky. Este stale ta moze sudit len Boh, alebo to budes riesit s odbornikmi?

lb1984
21. nov 2022

@sergo1750 každý nejako skratuje pri vyhrotenych situáciách ale toto bolo cez. Mne keby to urobil môj chlap tak by som tiež cuvla a to sme spolu 16 rokov. Ak ju máš fakt rad a chceš ju späť rieš to s odborníkom spoločne s ňou. Pokiaľ je to inteligentná žena v rokoch a neuvidí že to aktívne a odborne riešiš neuverí ti že sa to opakovať nebude proste rečiam len neuverí nech robíš čo robíš. A aj to si myslím ze na to aby také správanie odpustila by musela byť skutočne na teba naviazaná. Ty si to možno neuvedomujes ale ona sa cíti tebou zranená a zradena, do vzťahu ženy vstupujú kvôli tomu ze budu mat vedľa seba muža ktorý ich miluje a bude chrániť a ty si ju schmatol pod krk.

beatrixx1525
21. nov 2022

Nikdy by neublížil, umiernené mačiatko sa v úvode poľutovalo že on nechcel, on nebude, on to ľutuje. Nestretol sa s ľútosťou a podporou ale presne tým, čo si zaslúžil a už sa tu rozčuľuje agresívne reaguje a len boh ho môže súdiť... No prosím pekne presne toto som vravela. Je presne taký, aký je a iný nebude, veriť sa mu nedá. V momente sa ukázal keď nie je po jeho. Autor, nikto ťa nemusí poznať lebo poznáme XY takých ako si ty, táto behaviorálna schéma je nám ženám bohužiaľ všetkým veľmi známa. Dúfam že tá žena má rozum a nevráti sa k tebe. A tebe prajem aby si na svoje správanie vyhľadal odbornú pomoc a zmenil si život k lepšiemu, ak máš na to gule.

karolinakr
21. nov 2022

Len boh ma može sudit? a zatial prefackas kazdeho, kto pojde okolo? vsak my sa ti snažime pomoct, ked nemas agresiu pod kontrolou..Ked sa ti situacia vymkne z ruk a v navale zlosti niekoho zaškrtiš, nielen boh ale i sudy ta budu sudiť 25 rokov za mrežami a potom sa zamysliš, ze tie vety, ktore ti ludia hovorili, neboli dristy..Akurat som vcera počuvala podcast Krvava svadba, tiež chalan nechcel, ale podrezal snubenicu..A dostal 23 rokov..Daj si poradiť..S tymto postojom čo maš len sa rutis do problemov..

viestta
21. nov 2022

@sergo1750 ty si tu čakal ľútosť, že ti pofukame bibinko, teda tvoje urazene ego, pretože to čo spravila tvoja priateľka sa dotklo tvojej jesitnosti, nedokážes spracovať, že zobrala konečne odvahu a odišla od chlapa, s ktorým žiť nevie a nechce. To, že to bolo po fyzickom ataku je tragédia, jej osobná tragédia, pretože toľké roky života stratila s chlapom, ktorý si ju neváži, ktorý ju z tej jeho nekonečnej sebeckej lásky týra. Nie, pre toto pochopenie môžeš nájsť len u takých ako je Zoro. U takých, ktorí majú ženy za bezprávne nuly. Ty máš len jedno šťastie, že si svoj čin nedokonal. Ale vinný si iba a len ty. Nie priateľka, lebo nechce mať sa tebou dieťa. Je to jej voľba. Na dieťa treba dvoch, nielen na výrobu ale hlavne na výchovu. A mať otca s krátkou zápalnou šnúrou so sklonom k agresii a alkoholu? No povedz ci by si takého chcel.
Btw: Sam píšeš, že si nepamätáš, ze si ju skrtil. Ak si nepamätáš, tak bol si spity pod obraz boží, to nebol stamperlicek po obede aby ti lepšie trávilo.

nika523
21. nov 2022

@sergo1750 neide ani o alkohol, stačí už to že pri vašich, vlastne tvojich hádkach si ty kričal a ona sa stiahla do seba už to o niečom svedčí, to škrtenie je len čerešnička a nemusíš byť alkoholik to stačí takéto správanie, nie je vôbec v poriadku keď sa ťa žena bojí

nika523
21. nov 2022

@sergo1750 a ešte že si ju krikom alebo hadkami tlačil do niečoho čo ona nechce a jasne ti to povedala aj vysvetlila že to nechce

lenkakravcova
21. nov 2022

@zoro9836 ak má niekto jasný problém s alkoholom - tak ma mat istú stopku k pitiu.
Ak nevie prestať piť, je to jeho problém (áno už je to potom problém nie len vec nad ktorou sa mávne rukou), ktorý musí riešiť s odborníkom.
To, čo sa stalo je len dôsledkom toho, čo si ten dotyčný dobrovoľne vybral z vlastnej vôle - piť alkohol aj keď vie, že to v ňom spúšťa agresivitu. Takže je vinný v plnom rozsahu. Žiadne ospravedlnenie na to neexistuje. Žiadne.

lenkakravcova
21. nov 2022

@sergo1750 "len Boh má môže súdiť"..

No neboj sa, Ten ťa za to bude súdiť. A prísne. Ublížil si človeku, ktorý ti bol zverený pod tvoju ochranu. Kvôli svojej sebeckosti (alkoholizmus, nadradenosť atď).

Okrem Neho ťa však má právo súdiť aj civilný súd, keďže si prekročil práva a slobody iného občana Slovenskej republiky. Tvoja ex ťa pekne môže dať na súd za pokus o vraždu. Takže si tie reči, že ťa môže súdiť len Boh, môžeš strčiť tak vieš kam..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
21. nov 2022

@zoro9836 Aha, čiže ak niekto zabije tvoje dieťa pod vplyvom alkoholu, budeš ho obhajovať, lebo to chudáčik urobil prvý krát v živote? 😀
No nie.. Za vraždu, trest smrti. Za pokus o vraždu doživotie. A je jedno ci tam bol alkohol alebo nie - to je jeho problém. Keby boli takéto zákony, ľudia by sa naučili kontrolovať sa.
Alkohol nie je žiadne ospravedlnenie. Rovnako ako správanie ľudí neospravedlňuje vplyv marihuany, pervitinu, kokaínu a iných drog.
Sa čudujem, že sa nazýva konzervatívcom, keď liberujes takéto správanie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
verca888
21. nov 2022

Vies, ak to bolo tak, proste nemozes sa jej divit, ze sa ta boji. Proste niekto to vie nejakym si sposobom odpusti, niekto zas nie. Nechaj tomu cas, no neviem, neviem, ci sa k tebe vrati. Ak nie a nechces jej ese viac ublizit, budes to musiet respektovat

luciade
21. nov 2022

Tak, nalozili Ti tu, ale to, ze clovek niekedy skratuje je v podstate signal, ze nieco nie je v zivote v poriadku a trapi Ta to, a nie si jediny, skratuju asi vsetci aj matky, otcovia,... Partnerka sa zlakla, asi kazda zena by zaradila spiatocku. Ja by som Ti poradila toto: aj ked ju velmi milujes, nesnaž sa ju za kazdu cenu presvedcit, ze si iny a nemyslel si to tak...Skus na chvilu ostať sam so sebou a garantujem Ti, zs coskoro prides na to, co je za tym celym problemom. Neviaz sa na nikoho, skus si pospominat na to, co Teba v zivote zranovalo a zranuje a co by si sam potreboval pre svoje stastie, najlepsie urobis, ak sa nejaku dobu budes sústrediť na seba. Ak ne ňu začneš naliehat, zarucene ju este viac vystrasis. Mozno chces byt s nou len preto, ze pri nej cítiš nejaku istotu, ale nie je to to, co si ozaj prajes, mozno mas strach byt sam sebou a len si sa naviazal na niekoho, pri kom citis nejakú istotu, mozno nie.

marseillefan
21. nov 2022

@sergo1750
O čo ti vlastne ide? Chceš tu dostať rozhrešenie? Posral si to a posral si to brutálne. Tieto veci sa nerobia NIKDY a je úplne irelevantné, že to bolo prvý krát. Predstav si, že by si ju zabil... to by bola akože výhovorka, že si to nikdy pred tým neurobil žiadnej inej žene? Nechaj ju na pokoji, neobťažuj ju, nenaháňaj ju... Ak má tvoja už EX aspoň trošku rozumu, tak u nej už nemáš žiadnu šancu... a právom, lebo si ju ani nezaslúžiš. Sám seba prefackaj a choď na liečenie, aby sa to už nikdy neopakovalo.

zuzanapjat
21. nov 2022

@sergo1750 sú také prípady, že niekto mal x vzťahov ok a potom sa dostane do tzv. toxického vzťahu, kde je síce láska intenzívna, ale tiež sú intenzívnejšie aj iné emócie a dokážu sa partneri vytočiť do nepríčetnosti. Vtedy je lepšie vycúvať a vys*ať sa na taký vzťah skôr ako dôjde k tragédii. Nevplývate na seba dobre a nerobíte zo seba navzájom lepších ľudí.

viestta
21. nov 2022

@marseillefan 👍🏻 konečne chlapsky postoj.

katkati
21. nov 2022

Neublížil by si nikomu, koho miluješ. Ale ostatným by si kľudne ublížil? Len preto, ze ich nemiluješ? Dobre urobila kvôli svojej budúcnosti, pretože by veľmi riskovala. Zamilovanosť po čase vyprchá a potom čo by od teba mala očakávať? Určite horšie, ako si urobil teraz. Možno si nebol veľmi opitý, ale je hrozné pre druhú stranu, keď hnev dokáže zatemniť človekovi rozum tak, že si nepamätá, ako ublížil. Nemalo sa to stať, je to hraničné správanie - porucha, ale pre ňu lepšie, že sa to stalo teraz, že ešte mala silu odísť. Nechaj ju, daj jej pokoj, už si s tebou "užila" dosť.

amalka000
21. nov 2022

@sergo1750 precitala som si tu komenty,aj tvoj pribeh a z tohoto vsetkeho,kolko ludi ti napisalo pravdu,reagujes na vsetko podla seba. Ved ty absolutne nemas ziadnu pokoru, obhajujes sam seba napriek neskutocnemu percentu,ktore tvoj nazor neguje. Zacni na sebe pracovat,lebo tvoja pycha a egoizmus nikoho stastneho neurobia.
Z pohladu jej deti-- ty nemozes viac patrit do ich rodiny. Z pohladu matky ---ak by nejaky muz skrtil moju dceru, nedovolila by som jej viac sa s nim stretavat.
Z pohladu otca-- rozkopal by ti hlavu,keby si sa priblizil k jeho dcere.
Kedze nemas vlastne deti, urcite veci nechapes. Prave z viacerych faktorov a opodstatnenych, utec od nej na mile daleko,nech si dievca najde muza, vhodnych kvalit pre jej deti a pre seba. Lebo ty si tymto krokom zabil vsetko. Zabil si v nej lasku. Zabil si u nej pocit bezpecia. Zabil si vsetku nadej,ktoru mozno do teba vkladala. Zabil si jej doveru. To je konecna. Zmier sa s tym a cuvni,lebo jej deti ta istotne uz nenavidia. Len hlupa zena by dala sancu. Ale nadarmo sa nehovori,ze kazda tyrana zena si za to moze sama. Lebo toto odpustit,znamena,nechat sa tebou tyrat.

lauraaaaaa
22. nov 2022

@amalka000 neverím čo píše.

bessie12
22. nov 2022

Používateľka sergo1750 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.

viestta
22. nov 2022

@bessie12 a čuduje sa? Nedostalo sa mu pochopenia. Teda až na jeden prípad, čo chápal...

bessie12
22. nov 2022

@viestta necudujem sa. To sa dalo cakat, ze zrusi ucet 😀

daniela2202
23. nov 2022

@sergo1750 no hlavne prestať chlastať

Strana
z5