Účasť partnera na štátniciach
Ahojte, boli ste ako partner/partnerka ma statniciach svojej polovičky? Plánujem zavolať normálne aj do školy či tam môžem byť, lebo by tam chceli byť aj jeho rodičia. Mohli ste byť v budove keď sa štátnicovalo? Alebo ste niekam išli a potom ste prišli na fotenie atď?
Ja som mala nedobrovoľne svojho ex na staniciach. Tiež sa tam natlačil ako moja "podpora". A cítila som sa trápne aj za neho. Ja si myslím že človek čo ide na štátnice, by to mal vedieť zvládnuť aj sám.
Nebola som muzovi ani na jednych statniciach. Statnice sme oslavili vecerou. Obedom s rodinou a fotkami sme oslavili len Mgr promocie.
Pride mi odveci, aby ste ho cakali v skole. Ako uz bolo spomenute, pojdete oslavovat a fotit aj ked ho vyhodia zo statnic? Ak uz, to nemozete ist najblizsi vikend spolocne na obed?
Pokial neni sheldon cooper ze by statnicoval ako 14 rocny, tak mat tam so sebou celu vypravu rodiny a partnerky je kus odveci
To je tu vseobecne taky fenomen: autorka polozi otazku, ktora sa da vysvetlit len jednym jedinym sposobom, lebo tato sa naozaj da vysvetlit len tak, ze chcete byt priamo v budove, ze ides volat do skoly... A potom, ked jej zeny zacnu hovorit, ze je to blby napad, tak autorka napise, ze my sme sproste, lebo sme to zle pochopili a ona to uplne inak myslela. Ked si uz v skole bola a vies, ako to tam vyzera, naco tam chces volat? Ale my nevieme citat s porozumenim
A este sa mi zda, ze z toho robite prilis spolocensku udalost: fotenie, obed... Pises, ze ide prvy v poradi. Na obhajobu a aj vsetky predmety? Cize bude vnutri hodinu a pol? Lebo co ja poznam statnice, aj tie, ktore som absolvovala, aj tie, na ktorych som bola na opacnej strane stola, tak najprv isli vsetci rad za radom obhajoby prac a az potom boli statnice, aj to zo styroch predmetov: dva sa skusali v jednej miestnosti a dva v druhej, a bolo to prave preto, aby tam jeden nebol vnutri hodinu a pol a ostatni cakali, ale kazdy tam bol 15 minut a takto sa striedali. Cize to, ze ide prvy, nemusi nic znamenat. A po dalsie, ako ti tu uz povedali: co ak nedajboze nahodou nejaku cast nespravi? A vsetci, ktorych som zazila na statniciach, ci uz urobili alebo nie, boli na konci dna taki vyšťavení, ze na fotenie, obed a podobne veci vobec nemali naladu, len ist domov, dat si sprchu a vylozit si nohy. Dost dobre nechapem, preco sa nedohodnete na vikendovy obed, ale ved ty vies dovody.
Na statniciach nemal u nas nikto nikoho.
Veľa vysokých škôl dovolí sedieť na statniciach, keďže je to verejná záležitost.
A este sa mi zda, ze z toho robite prilis spolocensku udalost: fotenie, obed... Pises, ze ide prvy v poradi. Na obhajobu a aj vsetky predmety? Cize bude vnutri hodinu a pol? Lebo co ja poznam statnice, aj tie, ktore som absolvovala, aj tie, na ktorych som bola na opacnej strane stola, tak najprv isli vsetci rad za radom obhajoby prac a az potom boli statnice, aj to zo styroch predmetov: dva sa skusali v jednej miestnosti a dva v druhej, a bolo to prave preto, aby tam jeden nebol vnutri hodinu a pol a ostatni cakali, ale kazdy tam bol 15 minut a takto sa striedali. Cize to, ze ide prvy, nemusi nic znamenat. A po dalsie, ako ti tu uz povedali: co ak nedajboze nahodou nejaku cast nespravi? A vsetci, ktorych som zazila na statniciach, ci uz urobili alebo nie, boli na konci dna taki vyšťavení, ze na fotenie, obed a podobne veci vobec nemali naladu, len ist domov, dat si sprchu a vylozit si nohy. Dost dobre nechapem, preco sa nedohodnete na vikendovy obed, ale ved ty vies dovody.
@eleanor2510 nie všade sú predmety, u nás len obhajoba bc práce - vnútri je človek 45 min
Na statniciach sme boli iba studenti. Az na promocie sme si pozvali rodicov, partnerov.
A ked nezostatnicujes? Aj to sa moze stat. Na promocie, nech sa paci. Samozrejme, ak je to kapacitne mozne
Napíš mi 🙂
Statnice su verejne, takze bezne sa chodia studenti (najma ti mladsi, aby videli, co ich caka) divat, ale rodinnych prislusnikov som tam za tu dobu, co ucim (30 rokov) este nezazila. A ake fotenie? To je snad po promociach. Po statniciach je zvycajne student uplne unaveny a myslim, ze posledne, co ho bude zaujimat, je nejake fotenie.
Moj byvaly bol v budove skoly pocas mojich statnic. Sedel na lavicke a cital si knihu, 13.30 nam isiel vlak do Tatier, tak sme pockali na 12.00 na vysledky a sli sme ta het. Kedze bol o rok mladsi ako ja a vyzeral ako student, na vratnici sme ho nehlasili. Este sme pisali farbou nase mena pred skolou na chodnik, tak pri tom bol a stal tam pri nas. Aj dve ine spoluzoacky tam mali frajerov
Ja som citala len uvodny prispevok, takze teraz uz vidim, ze to autorka myslela uplne inak.
Ja som citala len uvodny prispevok, takze teraz uz vidim, ze to autorka myslela uplne inak.
@dskjhfdlkdjhl hej no vzdy to uplne premeni nazov diskusie aku dam
Moj byvaly bol v budove skoly pocas mojich statnic. Sedel na lavicke a cital si knihu, 13.30 nam isiel vlak do Tatier, tak sme pockali na 12.00 na vysledky a sli sme ta het. Kedze bol o rok mladsi ako ja a vyzeral ako student, na vratnici sme ho nehlasili. Este sme pisali farbou nase mena pred skolou na chodnik, tak pri tom bol a stal tam pri nas. Aj dve ine spoluzoacky tam mali frajerov
@basska_b super ďakujem
No, na zmenu nazvu by som to nezvalovala, staci si precitat uvodny prispevok a podla neho to vyzeralo, ze chces nieco uplne ine, ako si mala v plane. V kazdom pripade, ak nechces ist priamo na statnice, tak otazka bola uplne zbytocna, ved pockat ho pred skolou mozes bez pytania.
No, na zmenu nazvu by som to nezvalovala, staci si precitat uvodny prispevok a podla neho to vyzeralo, ze chces nieco uplne ine, ako si mala v plane. V kazdom pripade, ak nechces ist priamo na statnice, tak otazka bola uplne zbytocna, ved pockat ho pred skolou mozes bez pytania.
@dskjhfdlkdjhl tak ja som nazov napisala uplne inak a to že mi to potom zmenilo ja už neovplyvním😄
A teda nechcem sa uz dotahovat, ale znovu-bez ohladu na nazov, z toho, co si napisala v uvodnom prispevku, to vyzeralo, ze chces ist na statnice. Pisany text asi nebude Tvoja silna stranka, to vsak nemeni nic na tom, ze mozes byt oporou svojmu priatelovi.
tak po pravde to som este nepocula aby rodina ci ktokolvek mimo skoly sa pohyboval po skole pocas statnic. Priatel vas tam chce vo vestibule koli fotke ? Tak tam budete sediet a cakat na neho ? Ved ho teda pockajte niekde v blizkom parku/kaviarni/restauracii a ked spravi obhajobu tak tam chodte a odfodte sa pri vchode. Alebo nech sa odfoti so spoluziakmi. Najkrajsia pamiatka bude aj tak, ked mu bude slavnostne na promocii predany diplom. Nehovoriac o tom, ze ked je to bakalar a chce ist dalej tak taketo "caviky" su zbytocne. Nech si pocka na riadnu oslavu po ukonceni Ing.alebo Mgr.
Len taká otázka -ked štátnice nespraví,tak si budete robiť foto,že naša,nespravil som?
Môže sa aj to stať.
aky je rozdiel pockat ho pred budovou a ist sa najest a trcat v budove-bez neho a ist sa potom najest? fotku si mozete spravit aj pod stromom ..
Nie, nikto mi nebol na mojich Bc. statniciach. Normalne som zostatnicovala a doma sme oslavili. Nikto z mojich spoluziakov nemal v budove rodinnych prislusnikov ani kamosov. Boli sme tam spolu ako jedna velka parta. Mne to pripada absolutne zvlastne. Chapala by som, ze by si ho pockala pred budovou napr. Ale aby frajerka/rodicia oxidovali na chodbe s jeho spoluziakmi, to je maximalne divne.
Tak na statniciach mi nikto nebol, ale moj otec bol na docenture mojho muza. Ale tak ta sa robi ako verejna prednaska.
U nás je celkom bežné, že decká tam majú partnera alebo proste niekoho aj mimo školy, sedia spolu na chodbe a čakajú, potom sa fotia. Samozrejme na otvorení, skúške a vyhodnotení nie sú v miestnosti
My sme po štátnici boli spolu skupina, nie s rodičmi a kdejak.
Fotili sme sa na promócii, ale keď nebude mať promócie, tak si vyhraďte deň - čas, keď budete spolu a môžte sa fotiť.
Ak nemá promócie, tak aj tak dostane diplom a viete osláviť.
Inak, do budovy sa u nás dostal hocikto. Vrátnicu sme mali, ale neriešili to.
Nebola a ani by som nechcela v ten deň aby tam bol niekto iný ako spolužiaci. Ďakujem neprosím. Prišla som na internát,zapili sme v rámci slušnosti,na druhý deň išli domov.bakalarske štátnice sú v podstate nič,nehanim balalarov samozrejme ale netreba to pre pána Jána preháňať. A aj rodičia?by som sa prepadla odnhanby pod zem
Keď som mala štátnica na bc, tiež sme nemali promócie (vtedy kvôli kovidu neboli), ale pre diplom sme si boli na našej fakulte, síce v miestnosti mohli byť len študenti, ale vo vestibule a pred školou mohli byť aj rodinní príslušníci. Predpokladám, že aj oni si po určitom čase pôjdu po diplom. Takže ja byť na vašom mieste išla by som tam s ním potom a spravila si fotky. Byť v jeho koži, nechcela by som tam nikoho v deň štátnic, mňa by to stresovalo, ale každý sme iný 😃
Štátnice sú skúšky ktoré vykonáva dospelá osoba.ine osoby tam nemajú čo robiť 🙈