icon

Ukončenie vzťahu a nečakané tehotenstvo: Ako ďalej?

16. nov 2024

Všetkých zdravím 🙂
Poprosila by som Vás o rady, teraz tu nepotrebujem žiadne čistenie žalúdka..
Pred týždňom som ukončila môj 4mes vzťah, bolo tam viacero vecí čo mi nevyhovovalo..
Najhlavnejšia vec bola tá, že bývalý priateľ býva stále s bývalkou v byte, pretože majú spolu hypotéku, ona robila napriek, nechcela sa s nim nijako dohodnúť kvázi to bolo preto, že ukončil vzťah. (Povedal, že sú len spolubývajúci, nespávajú spolu a pod) ale neverila som mu na 100% pretože tam boli z jeho strany už menšie klamstvá zo začiatku aj keď nič vážne a ja som takto nevedela fungovať, doslova ma to zožieralo, že keď bol s ňou doma nevedela som čo robia..
8 dní mi meškali krámy čo je u mňa nezvyk, nikdy v živote mi toľko nemeškali, tak ja len zo srandy, že spravím si tehu test, vôbec mi nebolo zle, ale hovorím, že vyskúšam...robila som si dnes 2 testy jeden o 3ej ráno a ďalší okolo 8ej keď som sa zobudila, vyšli mi 2 čiarky jedna slabšia, druhá silnejšia...a ja teraz neviem čo mám robiť, pri tom sme si dávali veľký pozor 🥲 myslím tým, že sa do mňa nespravil a pre veľké mudrlantky (nie nespali sme s kondómom a nie neberiem antikoncepciu) Teraz tu ide o to, že neviem ako mu to mám oznámiť.. doteraz sa javil ako dobrý, galantný, pozorný chlap ale keď mu to oznámim ani len netuším ako môže zareagovať..má 31 ja mám 26 ďalšia vec, neviem či sa s nim stretnúť osobne, alebo mu to oznámiť telefonicky poprípade napísať správu + fotku testu ku tomu..aj keď viem, že sa takéto veci neriešia cez telefón ide ma šlahnúť...PS: bábo si chcem nechať

autor
26. nov 2024

@aurora33 Ja nikomu nevypisujem pre boha..

autor
26. nov 2024

@enmery Maš úplnú pravdu a veľmi dobre si to napísala 👌🏻 len ja naozaj neviem čo mám zajtra spraviť keď mi napíše, že ako som rozpadla u Dr. či mu napísať pravdu, alebo mu vôbec nič neodpísať naozaj neviem čo bude lepšie...

simca06022011
26. nov 2024

najlepsie bude ked si konecne utriedis v hlave co chces a podla toho budes vediet co mu napisat.

katuskamala1
26. nov 2024

Napisala si mu ze bud ja a dieta alebo nik. Taketo nasilu by si ozaj chcela? Kebyzw ta ozaj chce,uvidela by si činy.. maj sebauctu a konaj v mene dietata nie ze si budes nasilu partnera putat k sebe lebo kazda zena potrebuje oporu v tehotenstve. Maj hrdost a sebauctu. Po kazdej kontrole by som mu dala info, poslala fpro,dovolila ist na poradnu, a po porode navstevy a peniaze. Koniec.

lilli110
26. nov 2024

Vies co bude najlepsie autorka. Hovorit pravdu. Ak sa opyta, pravdu. A nechaj uz konecne na neho ako sa zachova. Prestan ocakavat, vydierat, podmienovat, davat ultimata. Ty si zodpovedna za to aka budes matka. On za to aky otec. Stale riesis co on, dopredu riesis co mu povedat....riesis len jeho postoj. 6ameraj sa konecne na dietatko. Stale tu citam idcteba co on povie, urobi...nikde nieco o babatku. Vydieras ho zecti ma byt oporou lebo kazda tehotna zena to potrebuje....to co za kravina 🤦🏻‍♀️ kto potrebuje vynutenu "oporu". A ze inac nebude vo vasich zivotoch. Ty v podstate na neho tlacis, ze bud bude s tebou a nie tou druhou, alebo nebude ani v zivote svojho dietata. Z tohto mi je na grc. On je hajzlik a klamar. Ale tvoje spravanie je hodne tak 15rocnej. Mne kebyze povie, ze mam ist na potrat, zablokujem ho v sekunde a cislo vymazem. Na prvom mieste ma byt dieta. Tyas na prvom mieste seba.

lilli110
26. nov 2024

@katuskamala1 ...presne

zltalienka
26. nov 2024

Rozmýšľala som, že čo by som urobila ja v prípade autorky (aj keď sex po tak krátkej známosti u mňa nepripadá do úvahy).
1.Po rozchode z mojej strany (dôvody boli vážne),
2. za podmienok že sa viem o dieťa postarať sama (finančné, emocionálne) a
3. mám podporu rodiny a
4. aj to dieťatko chcem...
tak by som otca dieťaťa kontaktovala najskôr po prvom trimestri. Nevidím dôvod riešiť to skôr.
Dôvody:
1. Ak by sa tehotenstvo neudržalo, pre istotu, dupľom ak by som mala 1 spontánny potrat za sebou
2. Aby som si ušetrila nahováranie na potrat zo strany budúceho otca. Načo toľko stresu si vedome prinášať do života.
Ale to samozrejme neznamená, že toto je správne riešenie. Každý uvažuje inak....

andrea1809
26. nov 2024

@kitycat Jasne, ze ho chce. Vsak mu pise, ze bud jej bude a dietatu oporou alebo nie. A dufa, ze bude.
Inak nechcela by som byt v kozi tej sucasnej partnerky....Okrem nevery musi prekusnut este zensku, ktora si urobila s jej partnerom dieta a laka ho na spolocny zivot, i ked sa mu do toho nechce.
Ako sa musi citit ta, co maju spolu hypoteku, zrejme su spolu roky (komenty, ze to nefunguje beriem s rezervou), to mu nikomu nevadi....najma nech je autorka zahojena
Podotykam, ze autorka vedela, ze zije s tou druhou, mala podorzrenie, ze nie su rozideni, napriek tomu v tomto vztahu veselo pokracovala a este si aj dieta dala spravit.

aurora33
26. nov 2024

No precitala som si všetko. Autorka ty nemáš žiadnu sebaúctu. Veľmi smutne. Stavím sa, že kebyže ti zajtra napíše že ok, buďme spolu ako šťastná rodinka tak sa mu od radosti hodis okolo krku a v momente mu odpustíš všetky klamstvá. V podstate mi ťa je ľúto.

lenka1801
26. nov 2024

@anajka266 👏👏👍perfektne napísané

autor
26. nov 2024

@h2 asi ťažko tento je s terajšou 11 rokov..

h2
26. nov 2024

Čiže nepripúšťaš, že by to mohla naschvál zmeniť, kvôli anonymite? Lebo teda, podobnosť čiste náhodná... 🤔

autor
26. nov 2024

@h2 Akože mám dosť..odpadla som keď som si to prečítala až na to, že spolu nemajú dieťa 🤷🏻‍♀️

rozculena
26. nov 2024

ale majú..........veď to píše....2ročného syna

ullala
26. nov 2024

@rozculena ale tento vojak nema dieta

autor
26. nov 2024

@ullala áno tak to bolo myslené.. a autorka sa nevyjadrila v diskusii či je vojak nejak otázky ignoruje aj keď sa jej to tam pýtali viaceré, takže to bude úplne že náhoda ta diskusia..

sense
27. nov 2024

@h2 niekto si robí srandu na rozprudenie debaty na MK, aj tu anonym aj tam anonym

andrea1809
27. nov 2024

Aka nahoda, ze? Diskusia z druhej strany, absolutne rovnaky styl pisania
Dlhsie vety, vela ciarok, tri bodky na konci viet. Ale aj tam ta odhalili

Ahojte, ženy s priateľom sme spolu 7 rokov, niesme zobraty len mame spolu 2ročneho syna a hypotéku, dávnejšie sme mali vo vzťahu dosť veľkú krízu a vyzeralo to na rozchod , nakoniec sme sa udobrili a dali si ďalšiu šancu, lenže dnes prišiel s tým ze počas krízy sa par krát stretol z nejakou slečnou a ona je teraz tehotná, samozrejme ze s nou nechce ostať... ja neviem co mam robiť ako sa zachovať

tundra
27. nov 2024

Odpoved na priatelove sms zo strany 12 a 16 su uplne rovnake😎

kristinapetronela
27. nov 2024

Si nezodpovedná alebo si dopredu vedela ,že chces byť slobodná mamička .držím palce aby si našla toho správneho .lebo tento je trulo

autor
27. nov 2024

Ahojte TIE KTORÉ MI VERIA, bola som dnes u gyn. tehotensvo sa potvrdilo bolo vidno na ultrazvuku malú fazuľku..

mariska1989
27. nov 2024

Gratulujem . Aj srdiečko bolo už vidieť? . Ideš teda mu písať či čakať kým sa ozve on ?

autor
27. nov 2024

@mariska1989 Ďakujem, ale neviem či je vôbec k tejto momentálnej situácii gratulovať, volala som s nim povedala som mu, že bolo vidno malú fazuľku a on, že aké mam pocity, že nemôže volať teraz, lebo je v práci, tak si potom zavoláme.

mariska1989
27. nov 2024

Chceš dieťa či nie ? Myslím že hej a nebudeš prvá ani posledná ktorá bola s dieťaťom sama . Máš oporu v rodine, máš financie . To už ako sa teda postavy k danej veci on to už neovplyvniš.

oktober3
27. nov 2024

Dievča, nerob to
Všetko som si čítala. Nejako som sa nevyjadrovala.
Ale môj názor je taký, že keby ťa skutočne miluje, už dávno je s tebou.
S tou pani nemá ani len dieťa .
Naozaj, treba prijať fakt, že si len užil.
Nechcem byť zlá, ale možno keby si napísala správy jeho žene, tak by ti možno sama povedala , že oni sú ok a že spolu spávajú.
Toto sú bohužiaľ muži..
Samozrejme. Nie každý je taký .
Avšak. V momente keď si mu po rozchode napísala, že sa chces stretnúť, čakala by som odpoveď typu : ani nevieš ako rád to počujem. Prídem hneď ako budem môcť .
A v momente, keď si mu oznámila tehotenstvo. Tak ťa mal vyhľadať a objať a za všetko sa ospravedlnit..
On miesto toho s tebou zametá, ako s handrou..
Najprv povie, že to spravil duch svätý a potom sa ťa síce pýta na pocity, ale volať nevie. Ani sa stretnúť.

Pre mňa je to zbabelec a nie muž..
Klesol by v mojich očiach.
A nikdy by som nechcela mať pri sebe muža, čo je so mnou, len preto, že som tehotná .

Chlapovi by som sa už neozvala
A ak tak, priznávam, klamala by som, že som potratila...
Dieťa by som vychovávala sama.
To výživné, 100-200 eur ťa z biedy nevytrhne.
Niekedy je to lepšie, ako potom riešiť striedavu starostlivosť a to obzvlášť. Ak by ostal s pani manželkou.
Ešte aby ozaj dieťa nakoniec nechodilo na vikedny k nim domov 🙈

A ako žena, by som ozaj napísala aj jeho žene. Že si sa s ním stretávala a bola si tehotná.
A že jej nechceš ublížiť, ale máš pocit, že ťa celý čas len využil a klamal.
Niektoré ženy ani netušia, čo ich muži robia ( ako ja v prvom manželstve.. kým som sa nedozvedela o tom a potom som napísala tej pani... A ver, bola neskutočne prekvapená, aká bola pravda odomna .. a nakoniec mi aj poďakovala .. že som jej otvorila oči )..

A potom by som dala oboch zablokovať ...
Žila si svoj život... A zabudla, že som ho poznala

autor
27. nov 2024

@oktober3 Veľmi pekne a pravdivo napísané 🖤🙏🏻

really8
27. nov 2024

A dalsia vata o zbytocnom telefonate. Len aby divaci neodchadzali.

aurora33
27. nov 2024

@really8 jasne a už to natiahla, že sa ozve neskôr.

mama_
Autor odpoveď zmazal