icon

Uprednostňovanie vnúčat starými rodičmi

8. mar 2025

Ahojte. Mate skusenost s tym,ze stari rodicia niektore vnuca odsuvaju a uprednostnuju ine? Moj manzel sa pred 13 rokmi rozviedol na navrh jeho byvalej manzelky,maju jednu dcerku. My mame este dve spolocne deticky a ja mam este jednu dcerku z prveho manzelstva, ktora je s nami od pondelku do piatku a na vikend je u otca,alebo u mojich rodicov. No cim dalej tym viac vnimam,ze stari rodicia z manzelovej strany sa venuju vyslovne iba dcerke,ktoru ma manzel z predch.manzelstva. Deti,ktore mame s manzelom, nepridu pozriet, iba my chodime ku nim. Darcek ano dostanu,ale chyba mi tam ten vztah,ze nemaju ho vytvoreny. Ale ano stane sa ze sme nuteni,napr.zavolat svokru,napr.ked ja musim k doktorovi,ale je to tak na hodinku a ozaj rocne mozno 3x.Vidno na svokre,ze najradsej by usla ,ze deti nemaju k nej vztah . Len zase porovnam ze dcerke ktoru ma manzel z predch.manzelstva chodia na vystupenia, idu aj 50km aby sa pozreli. Tu nic, su od nas 2 km a nepridu. Ani nevedia kde nase deti,na ake kruzky... Je ti velky nepomer a ozaj to neskutocne vidno. Stretli ste sa s tym uz?

koniarova
8. mar 2025

Bola si dôvodom rozpadu muzovho prvého manželstva?

autor
8. mar 2025

@koniarova nie.

marsmykkok
8. mar 2025

Normálne, že starí rodičia majú nejaké obľúbené vnúča, tu prvé. Neviem čo s tým chceš robiť? Máš právo zmeniť niekoho city a zmýšľanie? Treba to prijať, deti to príjmu tiež, nie je ani zlé nepopierať to ani pred deťmi a súhlasiť s tým ak to tak cítia, že proste starká a starký si viac rozumie s Aničkou ako s Vami... Dôležité je hlavne aby rodičia nerobili rozdiely, respektíve domácnosť kde deti vyrastajú, čo je v dnešnej dobe obrovský problém keby napríklad zo strany otca deti/dieťa matky je na príťaž a spoločné sú princovia a princezné, to narobí veľa škody, lebo v tom vyrastajú..

kitycat
8. mar 2025

Proste maju radi to prve vnuca z tej prvej kompletnej rodiny.
Tento 4-detny zlepenec je na nich skratka neunosny.

Pomozu ked treba, maju respekt k teme a ku vasim dalsim detom a tvojej dcere? Tak to skratka ber tak, ze si ta druha

monikazs
8. mar 2025

Ked sa narodila prva, boli mladsi. Mali energiu venovat sa jej a vytvoril sa pevny vztah. Tvoje deti maju isto tiez radi, ale uz nemaju energiu na dve male deti. Skus to prijat, aj ked chapem, ze Ta to mrzi.

janinah
8. mar 2025

Neviem to vysvetlit,ale mam najradsej ( o malicko) to z mojich 4 vnucat,ktore je " najslabsie", nebudem to rozoberat ,nejde o chorobu nastastie,skor o povahu tichu a jemnu...v dnesnom svete to nebude mat lahke...preto ho prirodzene akoby chranim viac..mozno je to tak aj u vas

sasa1310
8. mar 2025

zjavne je im ten prvej najviac ľúto, že nežije s otcom a s matkou zároveň. Čo sa dá pochopiť. Skôr nepochopím, že tvoju dcéru posielaš na víkend k rodičom. To vám doma vadí?

kavasmliekom
8. mar 2025

Myslím, že je to vo väčšine rodín tak, že uprednostňujú jednu stranu. Viac by ma mrzelo, ak by som išla so všetkými mojimi deťmi k mame a ona by sa zaujímala len o jedno z nich.
Viem, že ma bližší vzťah k bratovym deťom...to ma netrápi.

michaela789
8. mar 2025

Myslím si to isté čo @kitycat. Je to na nich priveľa a majú asi sami v tom zmätok, ktoré deti sú "ich". Nie každému je prirodzený takýto typ rodiny. Pokiaľ je ten vzťah slušný, fungujúci a rešpektujúci, nemôžeš ich tlačiť do väčších emócií.
Možno časom si tú väzbu vytvoria pevnejšiu ale to musí ísť samo, nie nasilu.

autor
9. mar 2025

@sasa1310 nie, my sme byvali u rodicov na vidieku s dcerkou, po rozvode, sa ex odstahoval. Neskor sme sa stahovali do mesta,kvoli skolam,praci a v meste sme kupili s manzelom spolocnu nehnutelnost. Tu je dcerka prakticky cez tyzden a na vikend chodi vlastne tam kde kedysi byvala a kde vyrastala,teda k starym rodicom.

kacena2022
9. mar 2025

Áno bohužiaľ mám s tým skúsenosti že starý rodičia prve vnúča uprednostňujú a druhé odsúvajú.Je to podľa mňa nefér ale aj taký je život.