Už ma nebaví byť v takom manželstve
ahojte ja sa chcem len asi vyzalovat mozno vypocut vas nazor lebo niekedy mam pocit ze mi uz sibe..som s muzom 13 rokov z toho 10 ako manzelia a mame dve deti byvame v byte obaja s muzom pracujeme ..problem je ten ze uz prestavam zvladat tento vas vztah pretoze mam pocit ze je vsetko na mne a ked sa nieco pokazi za vsetko vzdy mozem ja...ja okrem prace mam na starosti aj deti aj domacnost platenie uctov školu detí, ich lekarov proste vsetko riesim ja, manzelove starosti su dve :? jeho praca a auto-.vsetko ostatne je na mojej hlave- ci urady riesit banky, zaplatenie uctov ci v domacnosti daco ak treba.-.-a ked na nieco zabudnem alebo sda nieco pokazi tak pride zo strany manzela hned:. to ty si mala na to mysliet, to je tvoja starost, to ty mas na starosti, to ty si zabudla, to koli tebe sa stalo..a toto stale dookola a proste uz cim dalej tym viac toho zacinam mat plne zuby aj teraz sme presvihli jeden termin v banke, a syn dostal v skole zlu znamku za oboje mozem samozrejme ja..to ty si mala mat poznacene ten termin, to ty si sa mala s nim ucit,..proste stale ja ja ja...a potom mi uplne da najavo ze som neschopna ( " dobre vidim ze toto musim ja riesit lebo ty to flakas")..a podobne..a ja sa potom citim ako menejcenna a fakt neschopna ze som nieco zabudla alebo zanedbala..proste nebavi ma zit v manzelstve v ktorom mozem vzdy ja za vsetko..rozleje sa mlieko v chladnicke- to ty si ho tam zle dala, mladsej dcere sa objavi kaz- to ty jej nekontrolujes zuby ako si umyva..pride nam upomienka- to ty si mala zaplatit a vykaslala si sa na to...(uvadzam ako priklady)--ja neviem ja si niekedy pripadam ako fakt neschopna ze ostatne zeny vsetko zvladaju a ja nic..
@anonym_autor ale prečo mu to dovokis, aby ti také povedal? Mne partner máločo vyčíta, ale niekedy sú to také veci, že obaja rovnako sme zodpovední, napr sme išli previezť auto zo servisu a bolo nestale počasie a citelne sa ochladilo a nemali sme pre syna bundu. A muž že- to sa mu malo zobrať. Moja odpoveď- áno, mohol si ju zobrať, vieš, kde ju má. A on to uznal, že áno, je rovnaký rodič ako ja.
@letfenixa moj toto vzivote neuzna...ze je rovnaky rodic..pretoze to ma aj vsade v rodine..ma dve sestry a obe sa pretekaju ktora viac sa obetuje pre deti a pre manzela..oni obe ešte muzovi dobre ze nie zadok utieraju..
" to s tebou je ako s malym deckom sa bavit stale si ides svoje, nedas na seba dopustit ze si nieco dojebala, to nema zmysel vobec sa bavit", " dobre jasne mas ty pravdu a ja som ten debil"..a tym sme dodebatovali
@anonym_autor v tom momente by mu letelo naspäť, že odteraz to robí on. Čo má on na starosti v byte? Učenie s deťmi na polovicu, vozenie po krúžkoch tiež.
@letfenixa moj toto vzivote neuzna...ze je rovnaky rodic..pretoze to ma aj vsade v rodine..ma dve sestry a obe sa pretekaju ktora viac sa obetuje pre deti a pre manzela..oni obe ešte muzovi dobre ze nie zadok utieraju..
@anonym_autor tak si mal zobrať sestru, Ty si Ty a bude takto.
Lepsie to uz asi nebude, je len na tebe, ci chces s takym clovekom dalej zit, alebo nie
v oktobri sme sa skoro rozviedli uz som bola rozhodnuta ze podam ziadost..lebo ja som mohla za to ze on objednal zle pneumatiky zimne na auto..lebo ked to hladal na internete som donho daco hucala a som ho rozptylovala a on zle objednal a museli sme ich samozrejme vratit, ked prisli tie pneumatiky a zistil ze su nespravne tak hned na mna ze no sa pozri teraz co si sposobila ..teraz ich bude treba vratit ale ja to riesit nejdem tak sa o to postaraj, lebo to koli tebe som zle objednal...do mna take jedy ze som rovno isla na sud ze idem podat ziadost o rozvod ze toto uz proste stacilo.
v oktobri sme sa skoro rozviedli uz som bola rozhodnuta ze podam ziadost..lebo ja som mohla za to ze on objednal zle pneumatiky zimne na auto..lebo ked to hladal na internete som donho daco hucala a som ho rozptylovala a on zle objednal a museli sme ich samozrejme vratit, ked prisli tie pneumatiky a zistil ze su nespravne tak hned na mna ze no sa pozri teraz co si sposobila ..teraz ich bude treba vratit ale ja to riesit nejdem tak sa o to postaraj, lebo to koli tebe som zle objednal...do mna take jedy ze som rovno isla na sud ze idem podat ziadost o rozvod ze toto uz proste stacilo.
@anonym_autor no a preco si si to rozmyslela?
@anonym_autor no a preco si si to rozmyslela?
@vler lebo deti aj napriek tomu ze sa im venuje minimalne ho zboznuju
@anonym_autor ale deti.predsa o otca neprídu. Len Ty o debila 🤷
@anonym_autor No dávate im veru výborný príklad toho, ako má zdravé manželstvo fungovať. Nerozumiem ako tak to môžte žiť, a už vôbec by ma netrápilo či mi on niečo uzná alebo nie. V poslednej dobe sa roztrhlo vrece s takýmito príspevkami
@anonym_autor tazko je takeho zmenit ked je aj z rodiny zvyknuty,ze zena ma vsetko na starosti a on pan kral riesi len svoju robotu a nove auto (s ktorym ako si hovorila vela ani riesit netreba). Ja by som mu normalne vydelila prace za ktore bude zodpovedny on,neexistuje ze ty si zodpovedna este aj za horsi vykon deti v skole,jeho nepozornost pri objednavani pneumatik,zabudnutie nejakeho blbeho terminu... Ak nie tam su dvere a rozvod.
@anonym_autor ale deti.predsa o otca neprídu. Len Ty o debila 🤷
@michaela329 no asi pridu lebo ak by sme sa rozviedli tak mna v tomto meste nic nedrzi. ja pochadzam zo 170 km vzdialeneho mesta a prestahovala som sa sem len koli muzovi..ja by som sla nazad k rodicom do svojho rodneho mesta kde mam vsetkych..rodicov, surodencov,, kamaratov..deti by som prehlasila do novej skoly..ale uricte by som v tomto meste neostala, tu nemam okrem muza a jeho rodiny nikoho..
Ach jaj, prosim ta, vyser sa na neho, deti ho zboznuju.. a tebe nevadi, ze mas dojebany zivot s idiotom, ktory si nic nevazi, ani teba? A ze deti to vidia?
Ja, by som nie len, že podala navrh na rozvod ale aj na striedavú starostlivost. Nech sa ocinko roka realizuje, keď ho uz tie deti tak zbožnuju o nič nepridu, no nie...
@michaela329 no asi pridu lebo ak by sme sa rozviedli tak mna v tomto meste nic nedrzi. ja pochadzam zo 170 km vzdialeneho mesta a prestahovala som sa sem len koli muzovi..ja by som sla nazad k rodicom do svojho rodneho mesta kde mam vsetkych..rodicov, surodencov,, kamaratov..deti by som prehlasila do novej skoly..ale uricte by som v tomto meste neostala, tu nemam okrem muza a jeho rodiny nikoho..
@anonym_autor 170 je vzdialenosť, ktorú som chodila na VŠ, nič nepredstaviteľné. Však má nové auto. Ja neviem, ale chceš si prepast život? Tie deti vidia, že vy nefungujete.
on argumentuje tym ze on sa v robote narobi resp nabeha a ja mam sedavu robotu za PC
@anonym_autor - však pri DÚ si posedí.
Pekne spíš žiadosť o rozvod, treskni mu ju na stôl a dodaj, že keď si taká neschopná dávaš mu možnosť nájsť si lepšiu ženu. On sa nezmení a deti len budú opakovať vaše chyby.
@anonym_autor sadni a povedz, že to takto nechceš. Ak aj ty chodíš do práce na 8h, čiže rovnako ako on, tak treba si sadnúť a trvať na tom, že toto rozdelenie nie je fér a chceš to zmeniť a hneď - a presne ako píšu baby - zoznam činností a ideme deliť. Ak chceš ísť na to jemnejšie, treba povedať, že je na teba toho veľa a nedá sa to stíhať, preto robíš chyby (je to normálne, každý máme len 24h) a teda nech si vezme nejaké povinnosti zas len na seba. Koľko ho vidíš sedieť na telefóne a ty medzitým makáš? V tej chvíli mu treba povedať - teraz ty máš čas a ja nie - choď prosím umyť zuby deťom. Ja zatiaľ umyjem riad a budeme mať potom čas obaja. Napríklad... Atď. A keď nepomôže, tak keď bude chcieť ísť do banky, tak povieš, vieš čo, ja ten termín nebudem dohadovať, vieš že na mňa nie je spoľah v tomto. Dohodni to ty prosím 😉. Atď. čokoľvek ti vytkne, treba to proste otočiť vo svoj prospech - vieš, že v tomto nie som dobrá, sprav to radšej ty...
aj vcera tu bol jeho kolega na navsteve: jeej vy mate ešte vianocny stromcek" a moj muz :ano žena ešte nespratala"..
@anonym_autor Vysvetlím ti, čo sa deje: Funguje to tak, že niektorí jedinci po niekoľkých rokoch manželstva psychicky splynú s partnerom a ty si sa stala jeho súčasťou a na istej úrovni nerozlišuje medzi sebou a tebou. Preto sa vyjadruje k tebe presne tak ako to robi sebe v jeho vnutornom dialogu v hlave. Tým chcem povedať, že zrazu nemá zábrany ti hovorit to co hovori aj sebe v hlave ak nieco pokasle (bohuzial, jednym dovodov z hladiska evolucnej psychologie moze byt, ze uci deti mat rovnaky vnutorny dialog v hlave - samozrejme on o tom nevie). Ono to vyzera navonok ako strata respektu a sekyrovanie co sa zhoduje s tym co pises, ze sa deje poslednych 5 rokov. No mohol by som o tom napisat aspon 100 stran, ale to nie je podstatne. Zober tuto situaciu ako prilezitost na osobnostny rast vas oboch. Ako prve pravidlo, co sprav pre seba - neargumentuj s nim. Sprav presny opak. Ty prid ako prva a povedz co sa stalo. Napriklad mu oznam: "Dcera dostala trojku, ucili sme sa vela a ako sa len dalo. Uz neviem co mam robit, nestiham viac. Mohol by si mi poradit, alebo Mohol by si prebrat tieto predmety....." a trik je v tom, ze je uplne fuk co ti na to povie, normalne mu podakuj za jeho radu (myslim, nie sarkasticky - ja viem toto moze byt tazke aby to nevyznelo sarkasticky, mozno ak uprimne parafrazujes co ti "poradil" a podakujes, tak to moze vyzniet menej sarkasticky). On uz po par razoch zmeni styl svojich "rad", lebo sam si nepriamo uvedomi absurditu jeho rad a zvalovania chyb. To pomoze aj jeho vnutornemu dialogu co ma v hlave a prenika takto na povrch. Uz sa tesim ked mu oznamis sebavedomo: Asi som pokazila susicku, starala som sa o nu presne ako v navode, davala som pozor a aj tak som ju asi pokazila, neviem co robim zle...nemozes mi poradit? hehe som zvedavy co ti na to povie...to mu zoberie vietor z plachiet. Prajem vela stastia a nech sa to rychlo napravi. Nie je dobre to nechavat pridlho v takomto stave, lebo obaja v podstate len trpite.
@anonym_autor takto to bohužiaľ dopadne keď si vyberieme toho nesprávneho, nezrelého nedospeleho muža.
@anonym_autor Vysvetlím ti, čo sa deje: Funguje to tak, že niektorí jedinci po niekoľkých rokoch manželstva psychicky splynú s partnerom a ty si sa stala jeho súčasťou a na istej úrovni nerozlišuje medzi sebou a tebou. Preto sa vyjadruje k tebe presne tak ako to robi sebe v jeho vnutornom dialogu v hlave. Tým chcem povedať, že zrazu nemá zábrany ti hovorit to co hovori aj sebe v hlave ak nieco pokasle (bohuzial, jednym dovodov z hladiska evolucnej psychologie moze byt, ze uci deti mat rovnaky vnutorny dialog v hlave - samozrejme on o tom nevie). Ono to vyzera navonok ako strata respektu a sekyrovanie co sa zhoduje s tym co pises, ze sa deje poslednych 5 rokov. No mohol by som o tom napisat aspon 100 stran, ale to nie je podstatne. Zober tuto situaciu ako prilezitost na osobnostny rast vas oboch. Ako prve pravidlo, co sprav pre seba - neargumentuj s nim. Sprav presny opak. Ty prid ako prva a povedz co sa stalo. Napriklad mu oznam: "Dcera dostala trojku, ucili sme sa vela a ako sa len dalo. Uz neviem co mam robit, nestiham viac. Mohol by si mi poradit, alebo Mohol by si prebrat tieto predmety....." a trik je v tom, ze je uplne fuk co ti na to povie, normalne mu podakuj za jeho radu (myslim, nie sarkasticky - ja viem toto moze byt tazke aby to nevyznelo sarkasticky, mozno ak uprimne parafrazujes co ti "poradil" a podakujes, tak to moze vyzniet menej sarkasticky). On uz po par razoch zmeni styl svojich "rad", lebo sam si nepriamo uvedomi absurditu jeho rad a zvalovania chyb. To pomoze aj jeho vnutornemu dialogu co ma v hlave a prenika takto na povrch. Uz sa tesim ked mu oznamis sebavedomo: Asi som pokazila susicku, starala som sa o nu presne ako v navode, davala som pozor a aj tak som ju asi pokazila, neviem co robim zle...nemozes mi poradit? hehe som zvedavy co ti na to povie...to mu zoberie vietor z plachiet. Prajem vela stastia a nech sa to rychlo napravi. Nie je dobre to nechavat pridlho v takomto stave, lebo obaja v podstate len trpite.
@bystrozraky toto som skusala presne to tak bolo s tou prackou ja som argumentovala ze ja som ju nepokazila ze ved normalne periem, cistim ju ze neviem co sa stalo ale vsak pracka ma svoj vek a podobne..na to spustil ze jasneee ty nikdy nic nerobis s nicim a vsetko sa kaziii akosi zazracne, urcite si daco davala zle alebo ..proste nie,,urcite som ja na chybe vsetkemu..to inak nemoze byt..nemoze to byt ze pracka je stara alebo sa proste len pokazila sama od seba...to urcite som musela ja..
lebo same od seba veci sa nekazia, to proste ja som musela zle s tou pračkou zaobchadzat a preto sa pokazila..to neva ze ma uz 8 rokov a ze neiekdy sa aj dvojrocne pračky pokazia..
alebo dalsia situacia( sorry ze vas tu spamujem ale ulavi sa mi ked sa vyrozpravam)..dcera mali v skole den kucharov- manzel ma rovnako edupage ako ja cize vidi oznamenia..v tom case ja som ale mala toho vlea v praci skolili sme sa na nove veci a proste zabudla som na to, a dcera prisla domov s placom ze jedina nemala ziaden kostym ani nic co sa tyka kucharov ze ani varesku som jej nedala nič...samozrejme manzelova veta nooo to sa mamičke podakuj ze zabudla...vtedy som nanho vyletela ci jemu ta sprava neprisla o tom ze maju den kucharov a maju sa obliect za kucharov do skoly..tak odpoved" tak prisla ale tak to ty riesis taketo veci"..a zas som bola ja ta zla
ja neviem mozno som ja ta rozmaznana a fakt neschopna len mam pocit ze odomna sa vyzaduje aby som myslela a riesila 80% veci a od neho 20
@anonym_autor no si rozmaznaná a on majster sveta... Veď mu nastav zrkadlo.
alebo dalsia situacia( sorry ze vas tu spamujem ale ulavi sa mi ked sa vyrozpravam)..dcera mali v skole den kucharov- manzel ma rovnako edupage ako ja cize vidi oznamenia..v tom case ja som ale mala toho vlea v praci skolili sme sa na nove veci a proste zabudla som na to, a dcera prisla domov s placom ze jedina nemala ziaden kostym ani nic co sa tyka kucharov ze ani varesku som jej nedala nič...samozrejme manzelova veta nooo to sa mamičke podakuj ze zabudla...vtedy som nanho vyletela ci jemu ta sprava neprisla o tom ze maju den kucharov a maju sa obliect za kucharov do skoly..tak odpoved" tak prisla ale tak to ty riesis taketo veci"..a zas som bola ja ta zla
@anonym_autor no tak si sa vyrozprávala a uľavilo sa ti,tak môžeš ísť znova muklovať a počúvať jeho nadávky
Alebo žeby nie?
@anonym_autor no ako si si to na začiatku manželstva zaviedla, tak to máš. Nevidím jeden jediný dôvod, aby všetko mala na starosti žena, na čo ti je vlastne potom muž? Ved s ním by si mala mať život ľahší, nie ťažší. Spýtaj sa ho, kto bude mať na starosti všetko, čo sa jeho týja, keď ho kopneš do riti, lebo ty sa budeš mať lepšie bez neho, na sex ti stačí priateľ s výhodami. A že sa v robote nabehá? No mal sa lepšie učiť
@bystrozraky toto som skusala presne to tak bolo s tou prackou ja som argumentovala ze ja som ju nepokazila ze ved normalne periem, cistim ju ze neviem co sa stalo ale vsak pracka ma svoj vek a podobne..na to spustil ze jasneee ty nikdy nic nerobis s nicim a vsetko sa kaziii akosi zazracne, urcite si daco davala zle alebo ..proste nie,,urcite som ja na chybe vsetkemu..to inak nemoze byt..nemoze to byt ze pracka je stara alebo sa proste len pokazila sama od seba...to urcite som musela ja..
@anonym_autor povedala by som mu, že od dnes perie on. Prepáč máš debila za manžela.
aj vcera tu bol jeho kolega na navsteve: jeej vy mate ešte vianocny stromcek" a moj muz :ano žena ešte nespratala"..
@anonym_autor Mala si povedať, že tento rok čaka na manžela, ale nech sa nečuduje, ak k vam pride na navstevu na Veĺkú noc,ak tam bude este v aprili.
viete ja mu jeho prehresky nevytykam nikdy- prekrocil rychlsot dostal pokutu ani som nepipla, zabudol na drahe maso co kupil dat do mrazaku pokazilo sa, nechal v ruksaku ani som nepípla,, - nechal ho v aute v lete---zle poskladal skrinku ktora sa rozpadla..ani som nepipla a takto mozem pokracovat..
@anonym_autor toto je chyba, že ty ani nepípneš, on má potom pocit, že je dokonalý. Je aspoň borec v sexe? Lebo ináč fakt nevidím dôvod mať takéhoto muža

@anonym_autor autorka, takuto buzeraciu by som netolerovala. Neviem si predstavit takto zit, nieto este toto znasat dalsie desatrocia.
Neviem preco mate takto nerovnomerne rozdelene ulohy. Ved ty okrem prace robis ovela viac ako on okrem svojej prace