Už ma nebaví byť v takom manželstve
ahojte ja sa chcem len asi vyzalovat mozno vypocut vas nazor lebo niekedy mam pocit ze mi uz sibe..som s muzom 13 rokov z toho 10 ako manzelia a mame dve deti byvame v byte obaja s muzom pracujeme ..problem je ten ze uz prestavam zvladat tento vas vztah pretoze mam pocit ze je vsetko na mne a ked sa nieco pokazi za vsetko vzdy mozem ja...ja okrem prace mam na starosti aj deti aj domacnost platenie uctov školu detí, ich lekarov proste vsetko riesim ja, manzelove starosti su dve :? jeho praca a auto-.vsetko ostatne je na mojej hlave- ci urady riesit banky, zaplatenie uctov ci v domacnosti daco ak treba.-.-a ked na nieco zabudnem alebo sda nieco pokazi tak pride zo strany manzela hned:. to ty si mala na to mysliet, to je tvoja starost, to ty mas na starosti, to ty si zabudla, to koli tebe sa stalo..a toto stale dookola a proste uz cim dalej tym viac toho zacinam mat plne zuby aj teraz sme presvihli jeden termin v banke, a syn dostal v skole zlu znamku za oboje mozem samozrejme ja..to ty si mala mat poznacene ten termin, to ty si sa mala s nim ucit,..proste stale ja ja ja...a potom mi uplne da najavo ze som neschopna ( " dobre vidim ze toto musim ja riesit lebo ty to flakas")..a podobne..a ja sa potom citim ako menejcenna a fakt neschopna ze som nieco zabudla alebo zanedbala..proste nebavi ma zit v manzelstve v ktorom mozem vzdy ja za vsetko..rozleje sa mlieko v chladnicke- to ty si ho tam zle dala, mladsej dcere sa objavi kaz- to ty jej nekontrolujes zuby ako si umyva..pride nam upomienka- to ty si mala zaplatit a vykaslala si sa na to...(uvadzam ako priklady)--ja neviem ja si niekedy pripadam ako fakt neschopna ze ostatne zeny vsetko zvladaju a ja nic..
a ked syn doniesol zlu znamku zo slovenciny a musel sa s nim ucit uplne mi dal najavo ze ide za mna robit moju povinnost..lebo to len ja mam asi povinnosti ucit sa s dietatom
@anonym_autor a spytala si sa ho co ma na starosti on? Ved si rozdelte povinnosti s tym, ze si budete za to zodpovedat.
on argumentuje tym ze on sa v robote narobi resp nabeha a ja mam sedavu robotu za PC
on argumentuje tym ze on sa v robote narobi resp nabeha a ja mam sedavu robotu za PC
@anonym_autor ved ty sa v robote narozmyslas cize tiez potrebujes reset. Mas doma neempatickeho chlapa, ktory sa snazi s tebou bojovat. Ide o to, aby ste sa naucili, teda hlavne on, tahat za spolocny povraz, nie navzajom bojovat. Tieto zabomysie vojny vam v manzelstve nepomozu. Ale k tomu treba vyzreteho chlapa.
Ja deti nemám, a veru nezvládam všetko. Ja som tiež roky riešila všetko ako ty, muž len svoju živnosť (aj s tou som mu pomáhala) a auto. Ale aspoň v domácnosti pomáhal a pomáha. 2 roky dozadu mi začali nejaké zdravotné problémy, keď začali tak muž musel na seba prebrať gro vecí. Bolo to skôr akési nervové zrútenie, kolaps celého tela, dokázala som fungovať veľmi, veľmi obmedzene. Takže nemal na výber. Papierovačky, banky, úrady. A to stále boli veci ktoré som si nechala ja na sebe ako zmluvy (predávali sme byt a sťahovali sa inde), dotácie na dom (cez firmu lebo sama by som to nedala), po pol roku bol na pokraji vyhorenia lebo to nedával. Ako sa mi vylepšoval stav, tak som postupne preberala nejaké veci na seba, ale nie všetky mi dal. Veľa si nechal. Pochopil.
Ked bude cez pc platit ucty alebo sa ucit s deťmi tak sa nenabeha...chyťbho za slovo...chceš posedavať.? Tak popri tom sa da robit celkom dosť domacich povinnosti
na začiatku sa spolupodieľal na prácach v domácnosti?
k účtom nastav si trvalé príkazy a nezabudneš
aj teraz co sme presvihli ten termin v banke som tak tajne dufala ze povie ok nevadi ved aj ja som si to mohol pozriet a skontrolovat, tiez som na to zabudol..nieee..to ty si mala mat poznacene, ty si na to nemala zabudnut, teraz koli tebe sme ten termin presvihli...proste stale len ja som na chybe
aj teraz co sme presvihli ten termin v banke som tak tajne dufala ze povie ok nevadi ved aj ja som si to mohol pozriet a skontrolovat, tiez som na to zabudol..nieee..to ty si mala mat poznacene, ty si na to nemala zabudnut, teraz koli tebe sme ten termin presvihli...proste stale len ja som na chybe
@anonym_autor
treba si dať pripomienku na platby, keď to odjakživa robíš ty, tak sa nedivím, že na to nemyslel.
dcera druhacka dopratala tiez trojku z anglictiny- a uz som pocuvala: malo sa s nou ucis, treba viac, flakate to obidve a neviem co..ziadne take ze dobre mohol som sa s nou a ja ucit venovat sa jej viac...proste ja som na vine stale..nech sa stane cokolvek ..pokazi sa pračka ktoru mame 8 rokov: len ty peries takze ty si ju pokazila...
@anonym_autor
treba si dať pripomienku na platby, keď to odjakživa robíš ty, tak sa nedivím, že na to nemyslel.
@anonym_0c14ef tu neslo o platbu islo o hypoteku nasu..ktoru mame dva roky
@anonym_0c14ef tu neslo o platbu islo o hypoteku nasu..ktoru mame dva roky
@anonym_autor
veď dobre a kto robí tie 2 roky prevody hypotéky?
viete ja mu jeho prehresky nevytykam nikdy- prekrocil rychlsot dostal pokutu ani som nepipla, zabudol na drahe maso co kupil dat do mrazaku pokazilo sa, nechal v ruksaku ani som nepípla,, - nechal ho v aute v lete---zle poskladal skrinku ktora sa rozpadla..ani som nepipla a takto mozem pokracovat..
Nemá milenku a hľadá spôsob ako ťa vyštvať?
Nemá milenku a hľadá spôsob ako ťa vyštvať?
@anonym_d6faa7 ja fakt neviem..proste toto je takto poslednych 5 rokov..dovtedy nebol az takyto..
A nepomohlo by riadne mu raz za čas vyhubovať? On si očividne zvykol, že to na Teba hodiť môže a Ty ako píšeš "nepípneš" 🤷 Niekedy sa tak dobre od srdca pohádať je lepšie ako len ustupovať a nosiť si krivdy v batohu. A delegovať hneď aj povinnosti - nech ukáže ako to vie on.
ja neviem mozno som ja ta rozmaznana a fakt neschopna len mam pocit ze odomna sa vyzaduje aby som myslela a riesila 80% veci a od neho 20
Nepipla si pri jeho chybe,nepipnes ani teraz keď ťa zdrbe ako sirotu,ze dieťa dostalo horsiu znamku....a kto ma pipnuť namiesto teba? Suseda? ci niektora z nas?
Ma sa ti rozpadnut rodina,lebo ty nie si asertivna? Vsak otvorim usta a slušne ale razne si poviem svoje.
A nepomohlo by riadne mu raz za čas vyhubovať? On si očividne zvykol, že to na Teba hodiť môže a Ty ako píšeš "nepípneš" 🤷 Niekedy sa tak dobre od srdca pohádať je lepšie ako len ustupovať a nosiť si krivdy v batohu. A delegovať hneď aj povinnosti - nech ukáže ako to vie on.
@michaela329 uz som x krat, raz som po nom tak ziapala ze som prisla o hlas..ale on to vzdy vie sikovne na mna otocit ešte sa aj urazit a urobit zo mna tu najhorsiu..on ma taky dar argumentacny ze ani nepusti k slovu..a urobi ešte zo mna debila ze co sa vobec ozyvam..
A preco mu nato nieco nepovies?
on to ukonci: dobree nejdem sa s tebou bavit s tebou sa proste neda ty si stale ides len svoje, nevies si priznat chybu ..toto si vzdy vypocujem ked si otvorim usta
" to s tebou je ako s malym deckom sa bavit stale si ides svoje, nedas na seba dopustit ze si nieco dojebala, to nema zmysel vobec sa bavit", " dobre jasne mas ty pravdu a ja som ten debil"..a tym sme dodebatovali
" a co mas take na praci alebo na starosti, ine zeny toho maju ovela viac a zvladaju"..dalsia jeho oblubena obranna veta
@michaela329 uz som x krat, raz som po nom tak ziapala ze som prisla o hlas..ale on to vzdy vie sikovne na mna otocit ešte sa aj urazit a urobit zo mna tu najhorsiu..on ma taky dar argumentacny ze ani nepusti k slovu..a urobi ešte zo mna debila ze co sa vobec ozyvam..
@anonym_autor nemusíš ziapat,.ale naložiť mu. Ja nemusím ani zvýšiť hlas a môj muž vie, že prestrelil - detto on na mňa. Jednoducho si dobre od srdca povedať svoje.
Napis na papier co robi v domacnosti on a co ty....a oplieskaj mu ho o hlavu...vlastne najprv ten papier pripni na chladnicku rok 2025 mama to a to...otec praca,auto a nič...rok 2026 daj velky otaznik cervenou fixou...
A pockaj na reakciu
@janinah vsak to by bol cely stos papierov... zabijeho ho a pojde sediet - zase jej chyba 😁😂
@anonym_autor 🫂
a ze co mam take na starosti: domacnost ab bolo nakupene upratane navarene vyprate, deti aby mali vsetko do skoly,na krúžky, učenie sa s nimi veskeru komunikaciu su uradmi s bankami ked daco treba, ked ma niekto sviatky v rodine darceky to vsetko na mne, a moj muz ma velku rodinu, 5 surodencov z toho kazdy ma po dve deti..ešte do toho ja pracujem a moj muz chodenie do prace a raz za cas ist do servisu s autom- auto mame nove cize nevyzaduje si vela udrzby..
@anonym_autor ale prečo mu to dovokis, aby ti také povedal? Mne partner máločo vyčíta, ale niekedy sú to také veci, že obaja rovnako sme zodpovední, napr sme išli previezť auto zo servisu a bolo nestale počasie a citelne sa ochladilo a nemali sme pre syna bundu. A muž že- to sa mu malo zobrať. Moja odpoveď- áno, mohol si ju zobrať, vieš, kde ju má. A on to uznal, že áno, je rovnaký rodič ako ja.
@anonym_autor kto nič nerobí, chyby neurobí

Napis na papier co robi v domacnosti on a co ty....a oplieskaj mu ho o hlavu...vlastne najprv ten papier pripni na chladnicku rok 2025 mama to a to...otec praca,auto a nič...rok 2026 daj velky otaznik cervenou fixou...
A pockaj na reakciu