Už ma nebaví byť v takom manželstve
ahojte ja sa chcem len asi vyzalovat mozno vypocut vas nazor lebo niekedy mam pocit ze mi uz sibe..som s muzom 13 rokov z toho 10 ako manzelia a mame dve deti byvame v byte obaja s muzom pracujeme ..problem je ten ze uz prestavam zvladat tento vas vztah pretoze mam pocit ze je vsetko na mne a ked sa nieco pokazi za vsetko vzdy mozem ja...ja okrem prace mam na starosti aj deti aj domacnost platenie uctov školu detí, ich lekarov proste vsetko riesim ja, manzelove starosti su dve :? jeho praca a auto-.vsetko ostatne je na mojej hlave- ci urady riesit banky, zaplatenie uctov ci v domacnosti daco ak treba.-.-a ked na nieco zabudnem alebo sda nieco pokazi tak pride zo strany manzela hned:. to ty si mala na to mysliet, to je tvoja starost, to ty mas na starosti, to ty si zabudla, to koli tebe sa stalo..a toto stale dookola a proste uz cim dalej tym viac toho zacinam mat plne zuby aj teraz sme presvihli jeden termin v banke, a syn dostal v skole zlu znamku za oboje mozem samozrejme ja..to ty si mala mat poznacene ten termin, to ty si sa mala s nim ucit,..proste stale ja ja ja...a potom mi uplne da najavo ze som neschopna ( " dobre vidim ze toto musim ja riesit lebo ty to flakas")..a podobne..a ja sa potom citim ako menejcenna a fakt neschopna ze som nieco zabudla alebo zanedbala..proste nebavi ma zit v manzelstve v ktorom mozem vzdy ja za vsetko..rozleje sa mlieko v chladnicke- to ty si ho tam zle dala, mladsej dcere sa objavi kaz- to ty jej nekontrolujes zuby ako si umyva..pride nam upomienka- to ty si mala zaplatit a vykaslala si sa na to...(uvadzam ako priklady)--ja neviem ja si niekedy pripadam ako fakt neschopna ze ostatne zeny vsetko zvladaju a ja nic..
@anonym_autor máš manipulátora doma. Deti vidia vašu komunikáciu, vaše žitie...
.. keďže je všetko tvoja vina a iba tvoja...tak sa rozhodni TY ako chseš s ním žiť.... debatovať sa s ním očividne nedá. A ziapať by si vôbec nemala,... veď vidíš sama že to nemá význam.
Nie je zvedavý na tvoj názor....
Rozprudila sa debata a autor alebo skor troll nereaguje. Take modrokonikovske
a ked syn doniesol zlu znamku zo slovenciny a musel sa s nim ucit uplne mi dal najavo ze ide za mna robit moju povinnost..lebo to len ja mam asi povinnosti ucit sa s dietatom
@anonym_autor Je to aj jeho dieťa, nie si povinná všetko robiť sama. Urob si ten zoznam povinností, čo
všetko máš na starosti a čo má on. Ak to nebude brať, tak by som vyhľadala pomoc pre seba napr. psychológičku, upratovačku, doučovanie pre deti... to čo ti najvac teraz pomôže. Ak bude muž hundrať, že to stojí peniaze, čo si to za ženu, že to nezvladneš sama, že ostatné to zvládajú a pod. zas mu ukáž svoj zoznam povinností a povedz len, že je to pre jedného človeka veľa a už to nedokažeš ťahať sama a odíď. Nie si povinná mu to vysvetľovať, obhajovať sa ani znášať jeho urážky, to mu len dávaš svoju silu. Ak ste žili takto 10 rokov, tak to bude ťažké meniť a ty budeš musela aj byť vnútorné nastavená, že chceš zmenu. Musíš sa pripraviť, že sa to mu to určite nebude páčiť (predpokladam podľa toho, ake vety používa). A keď preberie zodpovednosť za niektoré veci, nechaj ho si to zažiť bez pomoci, nie si tiež povinná mu v tom pomáhať a ani ti nemôže vyčítať, že je to len tvoja starosť, pretože nie je. Je otec, manžel a aj bývate v tom istom byte a aj on má prispievať rovnakým dielom. Niekdy to tak bolo, že sa žena postarala o domácnosť a deti a muž nosil domov peniaze. Teraz keď žena začala pracovať, domácnosť a deti sa rozdelia a manžel musi prispievať, aby to bolo udržateľné.
Tu pomôže len rozhovor s ním. Povedz ako sa cítiš, to čo napísala tu.
Niektorí chlapi fakt žijú v tomto svete - ja zarábam, oddychujem aby som vládal zarábať a žena robí všetko ostatné.
Je iné, ak žije v takom omyle, že si ho nechala v Tom proste, že takto budeme fungovať a iné je, ak je toto aký typ chlapa, že je o tomto stereotype presvedčený.
Porozprávajte sa. Možno sa oohadate, ale musí i tok vedieť a porozmýšľať o Tom
Nečítala som celý komunikáciu, možno ste už spolu pokecali 😁.
Manžel ti musí byť nie len manžel ale aj parťák, člen tímu, kamarát ...
urob to, co je v prvom príspevku. A chod na terapiu. Tvoje sebavedomie je niekde v pivnici..
@bluka2 podla mna muzi krutia hlavne s takymi zenami co nemaju ziadne hobby len rodina, praca a domacnost ....lebo keby sa 3x tyzdenne vecer vzala ze idem cvicit a nauc sa s detmi tak by rozmyslal trochu inak. Ale toto treba nastavit na zaciatku nie po 13 rokoch tam sa to uz veeelmi tazko hybe a autorka asi ani by nemala pevnu volu ist niekde a vydrzat v nejakej zalube
@anonym_717a6e ja nemam ziadne hobby a moj muz so mnou nekruti😁
Ahoj, aj nam stromcek este stoji, chcem si ho uzit.
Mrzi ma, akeho diktatora a manipulatora mas doma.
Ja mam na starost domacnost, deti, ucenie s detmi, ked pipne edupage, hned davam pripomienku, inak by som zabudla. Co si nezapisem-ak nakup, zabudnem. Muz ked ho poziadam/vidi, ze nestiham, napr teraz sa s detmi ucim na polrocne pisomky, pomoze. Napriek tomu, ze ma 2prace. On sedi na gauci, ked deti idu spat. Dokaze aj daco navarit. Vyvesa pradlo. Zlatko, ides na nakup abo vyvesas pradlo? Budes sa ucit s malym abo vyhadzes a nahadzes umyvacku? Ja by som nedokazala robit taku sluzku. Ved ty robis vsetko. Nie, nie je to normalne. Nie, nezvladame to vsetky. Aspon ja nie. A to teda zvladam toho vela, nesoferujem, s nakupmi a detmi sa terigam busom. Prosim ta, postav sa za seba. On ta nelubi. A je lakomec. Manipulator. Utekaj. Pre deti to tiez nie je dobry priklad. Budu za vsetko obvinovat surodenca/partnera. A pis si, daj si pripomienku na 18.h.-zabalit dcere varechu. Ono, ked si v strese, ze co zas pobabres a aka reakcia zase bude, tak sa to bude kopit. 😞
@anonym_autor Nečítala som všetko,ale niekedy je potrebné už len pri prvom náznaku zvalovaní na teba,že si niečo urobila zle,otočiť sa na neho a povedať mu hneď,že čo si to dovoľuje.Pokiaľ takéto veci ženy chlapom dovolia,už sa po rokoch ťažko dohadovať kto ma čo na starosti a kto niečo nezvláda.Bohužial,treba aj do chlapa skočiť a hneď na začiatku ako to začne robiť,lebo sa žena za chvíľu potopí sama...
A zacni zit. Chod do kina, wellness, joga, cvicenie a pri tvojej nepritomnosti prebera vsetko ok. Nenechaj so sebou zametat.
@anonym_68df54 veru...viem o com hovoríš aj ja som to tak proste občas flakala...ze som cez víkend bola radšej s rodinou niekde vonku a doma binec nenavarene,vlastne dosť často,až potom to prišlo to vyhorenie, občas nejaká blbsia poznámka od muža,alebo oči prevratene pri kuchyni plnej špinavých riadov,ktoré hneď umyl,ale stačil ten pohľad 🫢 no a potom som došla až k psychiatricke strašne fajn baba ked ma počúvala tukala furt do počítača a ja ze ako to dáva, že počúva mňa a popritom stíha písať moje memoáre 🤣 a potom sa na mňa otočila a hovorí mi,že deti môžu mať občas aj chleba s maslom na večeru a občas sa svet nezruti keď nebudú poumyvane dlazky ja som jej prikyvovala,že tam problém není,že to presne robím a potom to prišlo: "lenže vy sa za to nesmiete trestať " a nemôžete za to cítiť vinu a to presne trafila klinec po hlavičke. No dostávala som sa z toho vyše roka na liekoch.
@vanilka83 ufff, tak tu aj mne naskočili zimomriavky. Ďakujem za zdieľanie! Presne toto.
On je totalny chuj ale ty si tiez dobre mimo ked si toto nechas kvoli tomu aby “deti neprisli o otca”
@janinah absolutne zbytocna strategia sa biť so psychopatom, narcistom a manipulatorom. Blaznovi ides dokazat, ze je blazon? Nech nechá dokázat úrady, ktoré mu to objasnia a nech si zije ona svoje.
@anonym_15cd60 No vidis a u nas nielenze to bolo podobne ako u vas, ale este nakoniec on bol ten, kto odisiel. Lebo po tom vsetkom co som skceptovala, ako to on potreboval, vyhodnotil, ze emocionalne odo mna nedostal to co potreboval.
@kankam U nas podobne, az ked prisli deti, lebo ziarlil, ze mu "deti beru pozornost". Samozrejme, medzitym tvrdil, ze on nikdy neziarlil, ani na brata, ked boli deti. A ked rozprava pribehy, ako robil bratovi zle, a ako brat chodil po byte s palicou, aby sa mohol branit... nechapem, ako si niekto nemoze uvedomovat, ze to je prejav ziarlivosti, lebo vo vnutri ziarlivost necitil, lebo si to potlacil. A takto potlaca a uteka dodnes, sam pred sebou.
@kassandra25 Presne, ked ma moj opustal, este mi povedal, ze z velkej miery za to mozem ja, este ani za ten rozchod nevedel prevziat zodpovednost a potreboval si ulavit. Chudak.
A este mi povedal na rozlucku, ze ked sa rozvedieme, konecne zacne zit zivot aky chcel (lebo doteraz to nerobil?) a urcite bude z neho teraz dobry otec a nauci sa postarat o vsetko tak ako ja doteraz. (Lebo doteraz nemohol?) Ja neviem co niektori maju v hlave.
@anonym_bb9097 Takyto chujko, ak by mu podstrcila nejake ulohy, alebo keby ona skoncila v nemocnici, dojde k zaveru, ze dieta by sa uz davno malo ucit same. ze kupelnu staci umyt raz za mesiac, a detom staci chleba s maslom, nalepsie ked si ho spravia sami, lebo vsak obedy maju v skole. Pracku by vykladali deti a nakup vlastne ani netreba, kupi sa iba ten chlieb a maslo. Prach by sa neutieral vobec. Naco?
@anonym_dcf597 a cez víkend, ked nie sú obedy v škole, by sa šlo s deťmi k jeho rodičom 😉
A este mi povedal na rozlucku, ze ked sa rozvedieme, konecne zacne zit zivot aky chcel (lebo doteraz to nerobil?) a urcite bude z neho teraz dobry otec a nauci sa postarat o vsetko tak ako ja doteraz. (Lebo doteraz nemohol?) Ja neviem co niektori maju v hlave.
@anonym_dcf597 v hlave maju len seba, svoje nevyruesene mindraky a za vsetko v svojom zivote co sa im nepaci a nevyslo im hladju vinnika, vacsinou partnerku.Prijat realitu, byt vdacny a pochopit ze aj niektore tazke a zle veci je mozne zvladnut a ist dalej nie su schopni, lebo sa zasekli vo svojej predstave ze takto to malo a ma byt aj ked je to absolutne nerealisticke.A len vyciciavat a ubluzovat a potom odkopnut ked druha strana uz absolutne nevladze, lebo dala vsetko aj to co nemala ...
@anonym_dcf597 a cez víkend, ked nie sú obedy v škole, by sa šlo s deťmi k jeho rodičom 😉
@zmrzlinka8 Uplne presne si to trafila a keby len cez vikend. A (stari) rodicia mozno tiez nebudu uplne ok, deti cely den pred telkou, hlavne ze neotravuju.
@anonym_dcf597 v hlave maju len seba, svoje nevyruesene mindraky a za vsetko v svojom zivote co sa im nepaci a nevyslo im hladju vinnika, vacsinou partnerku.Prijat realitu, byt vdacny a pochopit ze aj niektore tazke a zle veci je mozne zvladnut a ist dalej nie su schopni, lebo sa zasekli vo svojej predstave ze takto to malo a ma byt aj ked je to absolutne nerealisticke.A len vyciciavat a ubluzovat a potom odkopnut ked druha strana uz absolutne nevladze, lebo dala vsetko aj to co nemala ...
@kankam Ano, vzdy je to partnerka, pripadne neskor deti na vine, lebo tito ludia maju zvycajne naruseny vztah k rodicom, tam si netrufnu otvorit usta, a s cudzimi, pripadne aj kamaratmi, nemaju take uzke az intimne vztah,y aby sa to prejavilo. S tymi neriesia, kto bude v noci vstavat k choremu dietatu, kto bude dnes varit vysavat, takze nevznika napätie, tam si mozu udrziavat peknu a dobru tvar. Takmer vzdy maju s cudzimi az vynimocne dobre vztahy. To uz je casto priprava aj na to, ked by sa nieco doma posralo a tak zacnu hadzat spinu na toho partnera - tak to bude uveritelnejsie, lebo vsak on bol vzdy taky fajn .
Ano, castokrat sa aj snazia byt dobri a ocakavaju iba pochvalu a obdiv a akonahle moze prist nejaka nespokojnost zo strany partnerky (lebo moze veci vnimat inak) a snaha o vykomunikovanie - to je pre nich kritika ich absolutnej snahy.
@kankam Ano, vzdy je to partnerka, pripadne neskor deti na vine, lebo tito ludia maju zvycajne naruseny vztah k rodicom, tam si netrufnu otvorit usta, a s cudzimi, pripadne aj kamaratmi, nemaju take uzke az intimne vztah,y aby sa to prejavilo. S tymi neriesia, kto bude v noci vstavat k choremu dietatu, kto bude dnes varit vysavat, takze nevznika napätie, tam si mozu udrziavat peknu a dobru tvar. Takmer vzdy maju s cudzimi az vynimocne dobre vztahy. To uz je casto priprava aj na to, ked by sa nieco doma posralo a tak zacnu hadzat spinu na toho partnera - tak to bude uveritelnejsie, lebo vsak on bol vzdy taky fajn .
Ano, castokrat sa aj snazia byt dobri a ocakavaju iba pochvalu a obdiv a akonahle moze prist nejaka nespokojnost zo strany partnerky (lebo moze veci vnimat inak) a snaha o vykomunikovanie - to je pre nich kritika ich absolutnej snahy.
@anonym_dcf597 no presne, kamaratkin ex manzel, u nich doma robil zene psych. teror, kazdu vetu zacinal "Ty nevies ani..."/vychovat dieta, varit, upratovat, ulozit maslo do chladnicky, dychat...atd./
Ona bola presne "jeho" typ, a myslim,ze si vedome taku vybral. Submisivna, dobre srdce, hladajuca chybu hlavne v sebe - no poklad pre manipulatora a sebca! Po 9 rokov spoluzitia, si uhnala psychicke problemy, uzkosti, triasli sa jej ruky, zacala mat OKP.
A on? hocikde na verejnosti - mily, sarmantny , ochotny, kto by to bol na neho povedal? nemohla sa nikomu ani postazovat, a odrezal ju od vsetkych blizkych ludi. A vrchol bolo, ze ju vsade pred ludmi akoze chvalil, aka je dobra matka, aka starstliva. Takze kazdy jej pokus niekomu vysvetlit domacu situaciu , skoncil prekvapenim ludi... Ale co to rozpravas, ved on o tebe tak pekne rozprava, urcite ta ma rad, to sa ti len zda.
Doslova, ona vyzerala ako blazon, ze zle chape jeho slova a konanie.
dokonaly, gaslighting.
@anonym_dcf597 no presne, kamaratkin ex manzel, u nich doma robil zene psych. teror, kazdu vetu zacinal "Ty nevies ani..."/vychovat dieta, varit, upratovat, ulozit maslo do chladnicky, dychat...atd./
Ona bola presne "jeho" typ, a myslim,ze si vedome taku vybral. Submisivna, dobre srdce, hladajuca chybu hlavne v sebe - no poklad pre manipulatora a sebca! Po 9 rokov spoluzitia, si uhnala psychicke problemy, uzkosti, triasli sa jej ruky, zacala mat OKP.
A on? hocikde na verejnosti - mily, sarmantny , ochotny, kto by to bol na neho povedal? nemohla sa nikomu ani postazovat, a odrezal ju od vsetkych blizkych ludi. A vrchol bolo, ze ju vsade pred ludmi akoze chvalil, aka je dobra matka, aka starstliva. Takze kazdy jej pokus niekomu vysvetlit domacu situaciu , skoncil prekvapenim ludi... Ale co to rozpravas, ved on o tebe tak pekne rozprava, urcite ta ma rad, to sa ti len zda.
dokonaly, gaslighting.
@negymama hrozné
@anonym_dcf597 presnejsie by som to neopisala, spina je na mna hadzana susravne, aj ked uz spolu nezijeme, len aby si udrzal svoj image.
dokonaly, gaslighting.
@negymama velmi presne opisane, som rada ze je uz ex. Tam ina pomoc nie je, len uplne sa odstrihnut, bez ohladu na nazory okolia.
Len naozaj rreba aspon par ludi ktori veria a podporuju obet.
Nemá Ťa rád. Vlastne skúsenosť. Moj sa tak správal , ze vsetko na mne. Ja som vsetkemu na vine. Podviedol ma a tiez som ja na vine....😌
@anonym_autor
Dobry vecer, neviem, ci vam to sem uz niekto napisal, ale z mojich osobnych skusenosti a na zaklade vasho popisu si myslim, ze vas partner je manipulator. S manipulatorom zit je velmi narocne - vzdy budete ta horsia...manipulator je ten, ktory z utvrdzovania vas vo vasu menejcennost a neschopnost hicka a posiluje svoje ego. Manipulator z vasho pocitu zlihania, menejcennosti a postupne stale nizsieho a nizsieho sebavedomia zije - doslova z vas vysava energiu - preto stale tie vycitky a vyvolavanie pocitu viny.
Mozete sa pokusit mu to vysvetlit alebo skusit najst riesenie, ale je velmi pravdepodobne, ze svoju cast chyby neuvidi...lebo manipulator je predsa "neomylny." Mozete sa pokusit zit v takomto vztahu na ukor seba kvoli detom, ale myslim si, ze aj u vasich deti sa moze niekedy v buducnosti prejavit tento typ spravania, alebo sa dostanu do vztahu s manipulatorom, nakolko maju ako vzor vztah vas rodicov a to deti nasavaju do svojho podvedomia. Nehovorim, ze by ste sa mali rozist, ale skuste si o tom nastudovat trochu viac a pripadne sa aj poradit s nejakym odbornikom. Prajem vam vela sil a viery v samu seba.
@anonym_autor slová "Už ma nebaví byť v takom manželstve" znamenajú, že ste v bode, kedy sú možné už len dve možnosti, zmeniť dynamiku vo vašom vzťahu alebo opustenie tohto vzťahu. To čo popisujete sa žiaľ deje bežne. Dôvod, prečo za všetko môžete vy je ten, že nesiete zodpovednosť za všetky spomenuté veci. Keby boli veci rozdelené 50:50 alebo 70:30, už by ste nemohli za všetko len vy, ale aj on. Nepreberanie zodpovednosti, nepriznanie si viny sú veľmi časté znaky nezrelosti. No aj preberanie úplne všetkej zodpovednosti za každého člena rodiny je tiež znakom nezrelosti. Do tohto bodu sa dostane človek, ktorý padne na dno a buď si na to dno sadne chytí si hlavu do rúk a bude si opakovať "Ja nešťastný zemepán" alebo sa od toho dna odrazí a začne v svojom živote zmenu. Verte či nie na to, aby sa zmenila dynamika vo vzťahu úplne stačí jeden. Vy. Ak chcete viac pomoci, skúste mu povedať, že je toho na vás už príliš a že to nezvládate všetko stíhať. Potom sa ho spýtajte, či by Vám mohol pomôcť s ... (buďte veľmi konkrétna s čím). Veľká väčšina mužov nezačne s pomocou s vecami doma samo od seba. Naše mužské myslenie nie je rovnaké ako to vaše, my vidíme svet inými očami ako vy a premýšľame nad ním inak ako vy.

@anonym_autor
treba si dať pripomienku na platby, keď to odjakživa robíš ty, tak sa nedivím, že na to nemyslel.
@anonym_0c14ef ale boha s on je od čoho v domácnosti??? Od behania v robote ...každej prajem vyskúšať si sedavé zamestnanie.... By letel cez zavreté dvere chumaj ...chudiatko maličké tak v manželstve sú 2 a nie že ona sa ide doma zdret a on ma v riti ... To tak potom sa nečudujem ,že ženy sú domáce putky bez vlastného názoru