icon

Už ma nebaví byť v takom manželstve

Včera o 14:18

ahojte ja sa chcem len asi vyzalovat mozno vypocut vas nazor lebo niekedy mam pocit ze mi uz sibe..som s muzom 13 rokov z toho 10 ako manzelia a mame dve deti byvame v byte obaja s muzom pracujeme ..problem je ten ze uz prestavam zvladat tento vas vztah pretoze mam pocit ze je vsetko na mne a ked sa nieco pokazi za vsetko vzdy mozem ja...ja okrem prace mam na starosti aj deti aj domacnost platenie uctov školu detí, ich lekarov proste vsetko riesim ja, manzelove starosti su dve :? jeho praca a auto-.vsetko ostatne je na mojej hlave- ci urady riesit banky, zaplatenie uctov ci v domacnosti daco ak treba.-.-a ked na nieco zabudnem alebo sda nieco pokazi tak pride zo strany manzela hned:. to ty si mala na to mysliet, to je tvoja starost, to ty mas na starosti, to ty si zabudla, to koli tebe sa stalo..a toto stale dookola a proste uz cim dalej tym viac toho zacinam mat plne zuby aj teraz sme presvihli jeden termin v banke, a syn dostal v skole zlu znamku za oboje mozem samozrejme ja..to ty si mala mat poznacene ten termin, to ty si sa mala s nim ucit,..proste stale ja ja ja...a potom mi uplne da najavo ze som neschopna ( " dobre vidim ze toto musim ja riesit lebo ty to flakas")..a podobne..a ja sa potom citim ako menejcenna a fakt neschopna ze som nieco zabudla alebo zanedbala..proste nebavi ma zit v manzelstve v ktorom mozem vzdy ja za vsetko..rozleje sa mlieko v chladnicke- to ty si ho tam zle dala, mladsej dcere sa objavi kaz- to ty jej nekontrolujes zuby ako si umyva..pride nam upomienka- to ty si mala zaplatit a vykaslala si sa na to...(uvadzam ako priklady)--ja neviem ja si niekedy pripadam ako fakt neschopna ze ostatne zeny vsetko zvladaju a ja nic..

Strana
z5
anonym_e2849d
Včera o 19:31
@betulinka1

@anonym_autor ked si vyrastala, tak si zila v domacnosti, kde ta kritizovali? Davala si pozor na mladších surodencov, napriklad, ked sa nieco stalo, bolo zle na teba? Musela si byt dobra a poslušná a ani tak ta doma nedocenili? Matka a otec sa vzájomne kritizovali a matka mala vsetko na starosti?

@betulinka1 takto to bolo u nas, ja som vzdy musela byt ta mudra, najstarsia, este aj ked sa sestra na diskoteke opila a ja som na nu nemala nervy, tak som bola zla, ze ja som prisla normalne domov a po nu bolo treba pomaly ist. Od otca v kuse kritika a nic nebolo dost dobre. Mamina vsetko v domacnosti robila, ale teda mala pomoc mamy, byvali sme so starkymi. Chlapi chlapsku robotu, ale tej bolo tiez dost, kedze bol statok, oralo sa, sadilo, kopalo a rylovalo, kosilo, seno susilo a znasalo, zvery sa chovali. Takze to nebolo, ze by si chlapi valali sunky. Lenze zijem s manzelom uplne normalne. Rozdelujeme si ulohy, je pravda, ze ja robim viac v domacnosti, hlavne upratovanie a kuchyna je na mne (som doma), ale kedze mame 4 deti, tak nieco robi on, nieco ja. Dnes sa napriklad necitim dobre, tak umyl obe mladsie deti, ja som zvladla ulozit ponozky a spodare. Prosto nemam doma manipulativneho psychopata. Ale partnera, ktory si uvedomuje, ze su to "nase" spolocne ulohy. A taketo obvinovanie, ze za vsetko moze zena, tak to je vrchol.
Takze autorka vobec taketo detstvo mat nemusela, ale zena sa dost lahko dostane do takejto situacie, ani sa nestihne spamatat. Ja si uvedomujem, ze moje sebavedomie je nizke aj kvoli tomu, ako som bola vychovavana, ale chvala Bohu, muza mam perfektneho.

bluka2
Včera o 19:31
@enmery

@bluka2 Jej by sa najlepšie stalo, keby nechcel ostat ženatý...táto to doklepe do truhly a najhoršie-pustí do obehu rovnakého chlapa a zenu/vyrastali v ich dynamike z detí nebude nič iné/.

@enmery no hej, teraz je ešte šanca dať deťom “lekciu” do života, čo je správne a čo nie. Toto “kvôli deťom” je v realite proti deťom a proti spoločnosti celkovo… fakt sme aj trochu zodpovední za to, akých ľudí z hniezda vyšleme do spoločnosti

bluka2
Včera o 19:34
@anonym_e2849d

@betulinka1 takto to bolo u nas, ja som vzdy musela byt ta mudra, najstarsia, este aj ked sa sestra na diskoteke opila a ja som na nu nemala nervy, tak som bola zla, ze ja som prisla normalne domov a po nu bolo treba pomaly ist. Od otca v kuse kritika a nic nebolo dost dobre. Mamina vsetko v domacnosti robila, ale teda mala pomoc mamy, byvali sme so starkymi. Chlapi chlapsku robotu, ale tej bolo tiez dost, kedze bol statok, oralo sa, sadilo, kopalo a rylovalo, kosilo, seno susilo a znasalo, zvery sa chovali. Takze to nebolo, ze by si chlapi valali sunky. Lenze zijem s manzelom uplne normalne. Rozdelujeme si ulohy, je pravda, ze ja robim viac v domacnosti, hlavne upratovanie a kuchyna je na mne (som doma), ale kedze mame 4 deti, tak nieco robi on, nieco ja. Dnes sa napriklad necitim dobre, tak umyl obe mladsie deti, ja som zvladla ulozit ponozky a spodare. Prosto nemam doma manipulativneho psychopata. Ale partnera, ktory si uvedomuje, ze su to "nase" spolocne ulohy. A taketo obvinovanie, ze za vsetko moze zena, tak to je vrchol.
Takze autorka vobec taketo detstvo mat nemusela, ale zena sa dost lahko dostane do takejto situacie, ani sa nestihne spamatat. Ja si uvedomujem, ze moje sebavedomie je nizke aj kvoli tomu, ako som bola vychovavana, ale chvala Bohu, muza mam perfektneho.

@anonym_e2849d presne, myslím, že ženy tu narodené v 80. rokoch často taký model mali… alebo podobný. Ale napríklad je by som do 6 mesiacov tento typ chlapa freeridera prekukla a hnala konskou vidlou. Ak by sa na toto konvertoval neskôr, aj tak

anonym_b0a347
Včera o 19:59
@enmery

@evienmk Ty si naivná, na takýchto žiadne sadnutie si a rozdelenie neplatí...iba rozvod.
Ja neviem ženy, ktoré dávate takéto rady, si fakt myslíte, ze za 13 rokov to ona nikdy neriešila rozhovorom?

@enmery veris tomu ze sa niekedy rozvedie? Ved vies kolko je tu podobnych pripadov. Vsetky sa iba postazuju, ako ich ich manzel ekonomicky tyra, ponizuje atd ale ostanu a este ho aj obhajuju a nakoniec to robia vlastne kvoli detom.

enmery
Včera o 20:14
@anonym_b0a347

@enmery veris tomu ze sa niekedy rozvedie? Ved vies kolko je tu podobnych pripadov. Vsetky sa iba postazuju, ako ich ich manzel ekonomicky tyra, ponizuje atd ale ostanu a este ho aj obhajuju a nakoniec to robia vlastne kvoli detom.

@anonym_b0a347 Nie. Myslím, že s ním ostane. To je len také memento, nedávno sa tu čudovali baby, odkiaľ stále vychádzajú takéto kusy mužov-z takýchto manželstiev. Jej syn bude robiť to isté, jej dcéra bude super rohožka, hlavne, že "im nevezme" super otca rozvodom.

sova7
Včera o 20:18
@enmery

@anonym_b0a347 Nie. Myslím, že s ním ostane. To je len také memento, nedávno sa tu čudovali baby, odkiaľ stále vychádzajú takéto kusy mužov-z takýchto manželstiev. Jej syn bude robiť to isté, jej dcéra bude super rohožka, hlavne, že "im nevezme" super otca rozvodom.

@enmery v tom článku čo som čítala ako život s narcistom mení mozog bolo presne toto. Vyrastá nam tu generacia obetí tyranov a psychiatrických pacientov v takýchto rodinách

betulinka1
Včera o 20:23
@anonym_e2849d

@anonym_e2849d super, ze si si nasla muza akeho mas, lebo si chcela v zivote nieco ine. Ale poslušne dievčatka, ktore sa za seba nepostavili, ziju v tom aj v manželstvách. Podla mna si muz autorky dovoli len to, co mu dovoľovala ona uz od zaciatku vztahu. A to co mu dovolila prameni z jej detstva. U teba v rodine muzi makali vonku a zeny doma. Tvoj muz sa tiez stara, lebo si zobral silnú zenu. Ma empatiu a mozno vyrastal medzi zenami, mozno mal mudru mamu. Ale autorka je slaba. Podla jej opisu príbehu. Robila vsetko, bola obetava ako to citila, ze to ma byt, cakala za to uznanie. Po 13 rokoch vztahu sa to zvrtlo. Len muz jej len pridáva a na nu to zacalo cele padat. Stale si myslim, ze to prameni z jej detsva. Nie je na tom nic zle. Len to musi pochopit ona.

natalka13
Včera o 20:24
@anonym_autor

ono nejde o to ze ja by som nechcela nanho delegovat povinnosti ale on mi hned da najavo ze proste tym ze to nerobim ja ale musi miesto mna on som neschopna a ide o moje zlyhanie a len zakruti nadomnou hlavou..ze ine zeny to zvladaju..proste da mi najavo ze musi on rieist nieco co je podla neho moja povinnost..a namiesto toho aby som znasala to jeho krutenie hlavou a hundranie nad tym si to radsej sama spravim

@anonym_autor s kludom anglicana mu povedz ano som neschopna, preto to musis robit ty.
A deleguj mu vsetky prace okrem prac okolo deti.
Neurobi? Nebude to urobene.
Nekric, oznam mu to.

anonym_2ae116
Včera o 20:32
@carolynka

Toto sa velmi tazko cita. Tie deti musia citit, ze ocko nelubi mamu, nielen ze ju nelubi, ale ani si ju nevazi. On sa k tebe sprava Ako k nepriatelovi. Dostala si tu kopu rad tak snad nieco z toho bude napomocne, naozaj, zasluzis si lepsi zivot a aj tvoje deti.

@carolynka Vieš, čo je na Tom vlastne najhoršie? Že deti sa budú pamätať na to, že ocko bol pohoďák a mama večne zrobená, bez nálady. A keby ešte bola taká, že začne na neho ziapat a dvíhať hlas, tak by bola v ich spomienke ako tá, čo v kuse bola nasratá.

Je takých penisov dosť, čítam to všade, vnímam to všade. Ako keby sa s nimi roztrhlo vrece. Chudáci, lenivci, neschopaci. Aký význam má takáto rodina, takéto partnerstvo? O čom to je? Žena má mať na starosti všetko, ešte aj zarábať, aby mali čo s prepáčením žrať? Všetka starostlivosť na nej, celá agenda rodiny. A keď sa chce vyrozprávať, či delegovať na toho lenivého posledného zmrda nieco, tak to otoci proti nej. Alebo ešte lepšie, aj to málo, čo ma na starosti dobabre. Autorka, ak máš nejaké zázemie, naozaj chod, choď preč. Predstav si, ako deti vyrastú, a ty dostaneš úplne sama s týmto lenivcom. Chceš takto žiť? Ty si hlava rodiny a zároveň aj živiteľ rodiny. On je jedno nevydarené decko tvojej svokry, ktoré nemáš prečo vychovavat a strpieť, nerodila si ho, neadoptovala si ho. Fakt, ak máš na to priestor, urob ten krok. Bude to len a len a len horšie.

ivicatolic
Včera o 20:53

@anonym_autor ukončiť, skôr či neskôr to skončí

zmrzlinka8
Včera o 20:54
@anonym_2ae116

@carolynka Vieš, čo je na Tom vlastne najhoršie? Že deti sa budú pamätať na to, že ocko bol pohoďák a mama večne zrobená, bez nálady. A keby ešte bola taká, že začne na neho ziapat a dvíhať hlas, tak by bola v ich spomienke ako tá, čo v kuse bola nasratá.

Je takých penisov dosť, čítam to všade, vnímam to všade. Ako keby sa s nimi roztrhlo vrece. Chudáci, lenivci, neschopaci. Aký význam má takáto rodina, takéto partnerstvo? O čom to je? Žena má mať na starosti všetko, ešte aj zarábať, aby mali čo s prepáčením žrať? Všetka starostlivosť na nej, celá agenda rodiny. A keď sa chce vyrozprávať, či delegovať na toho lenivého posledného zmrda nieco, tak to otoci proti nej. Alebo ešte lepšie, aj to málo, čo ma na starosti dobabre. Autorka, ak máš nejaké zázemie, naozaj chod, choď preč. Predstav si, ako deti vyrastú, a ty dostaneš úplne sama s týmto lenivcom. Chceš takto žiť? Ty si hlava rodiny a zároveň aj živiteľ rodiny. On je jedno nevydarené decko tvojej svokry, ktoré nemáš prečo vychovavat a strpieť, nerodila si ho, neadoptovala si ho. Fakt, ak máš na to priestor, urob ten krok. Bude to len a len a len horšie.

@anonym_2ae116 ach, bohužiaľ je to presne tak, ako hovoríš.

deedol
Včera o 21:03

necitam 5 stran debaty, len prvu, a z toho mi vyplyva, ze tvoj muz absolutne nevie komunikovat a riesit veci. jasne, ze s dvomi detmi a pracou je toho ovela viac, ako ked ste boli sami, a on nepomaha, ty nestihas, nemas kapacitu vsetko si pamatat a on ta este zdrbava. ak nebude ochotny pracovat na sebe, tak to nema zmysel, bud budes takto trpiet, alebo sa casom rozvediete. a nemyslim, ze to zvladnete len sami dvaja, podla mna by pomohla poradna.

liv1
Včera o 21:04

Pocuj par tvojich komentarov citam a normalne som nasrata 😁. Vsak mu povedz, ze je totalne neschopny, ze ini muzi maju ovela viac veci na starosti, ty musis vsetko a este sa bude stazovat? Tak nech sa paci, ked sa nabehas, pri uceni deti mozes sediet, odteraz sa s nimi budes ty ucit. Ved sa nenechaj, nedovol mu aby ta kritizoval, deti sa to naucia od neho. Zacni mu robit to iste, za vsetko nech je na vine on, daj mu poriadne zrkadlo, alebo mu povedz, ze ak neprestane rozpravat taketo sprostosti ktore nie su pravda, lebo v domacnosti ste DVAJA dospeli a DVAJA zodpovedni, ze tie veci proste prestanes robit. Akoze ak by si ty nechodila do prace, ok potom chapem ze mas viac povinnosti, ale toez nie vsetko. A preco? Preco by si ty jedina mala z prace prist do druhej sichty a on si bude valat sunky? Dievca urob s tym nieco 😉

anonym_397832
Včera o 21:21

@anonym_autor akokeby som čítala o jednej žene, zacalo to tesne pred deťmi, nenapadne, sem tam taká výtka, neskôr viac a viac ,on pan dokonalý, ona podla neho nemožná a pritom sikovnejsiu zenu nepoznám, veľakrát išla na dno svojich síl len aby bolo vsetko tip top, aj bolo ale stačila úplná maličkosť a uz išiel. Ona uz po rokoch na pokraji psychického zrútenia a on riešil milenky. Az ked mu na to prišla, karta sa otočila, ona je inak dost temperamentna v živote , ale v manželstve s nim bola zakopavana. No ale ked sa to prevalilo tak konečne to bola ona co si uvedomila ze ma navrch a dala mu to patrične pocitit, uz sa nenechala zhodit, mohol si rozpravat co chcel, konečne zastala samu seba a bola ako pevný múr aj ked vo vnútri krvacala ale ukázala mu vtedy ze vie byt aj silná a vie sa mu aj postaviť . Tak mu klesol vtedy hrebienok. Bohužiaľ muselo to zájsť az tam, aby za seba dokázala bojovat. Pravdepodobne ak by sa to neprevalilo ,doteraz by tak zila. A co je najhoršie, nespraval sa tak len ku nej ale časom aj k deťom, chcel z nich mat dokonalých ako "je" on sam.
U nas vybavujem tiez väčšinou vsetko sama ,ale z vlastnej vole, a ked sa stalo ze som na nieco zabudla alebo hoco kde som nebola "dokonala" , nikdy mi manžel nedal pocítiť ze by to bola iba moja chyba, on si váži co vsetko robím, lebo to nemusí robit on a ked nieco pokaslem stoji pri mne, upokojuje ma a otáča to na srandu aby som bola v pohode . Toto by som netolerovala ani mesiac ,nie ze dlhe roky.

silvike
Včera o 21:48
@anonym_autor

ono nejde o to ze ja by som nechcela nanho delegovat povinnosti ale on mi hned da najavo ze proste tym ze to nerobim ja ale musi miesto mna on som neschopna a ide o moje zlyhanie a len zakruti nadomnou hlavou..ze ine zeny to zvladaju..proste da mi najavo ze musi on rieist nieco co je podla neho moja povinnost..a namiesto toho aby som znasala to jeho krutenie hlavou a hundranie nad tym si to radsej sama spravim

@anonym_autor Ale ved nech si kruti hlavou kolko chce. Ja by som sa v duchu len tesila, ze mam o nejaku tu povinnost menej. A kludne nech sa tvari, ze som neschopna...lebo co ? Neviem zabezpecit napr. dary pre jeho cast rodiny ? Nech sa paci, nech zabezpecuje on. Ja som usetrila den casu. Neriesim. On nech si mysli ci chce.

ivinkapink
Včera o 21:48

@anonym_autor ahoj, komentare som necitala...ale ja by som mu povedala, oki, ty to vies lepsie, od teraz to robis ty...hotovo,ziadna hanba, necitila by som sa neschopná, sak nech sa panko ukaze...

stanislavicenka
Včera o 22:02

@anonym_autor z tvojho prispevku mi prislo az tazko. Suhlasim hned s prvou rekaciou, ktoru si tu dostala.
Mam stravenych v manzelstve rovnaky cas ako ty, vlastne cele partnerstvo ako u teba. Neviem si predstavit, ze by som vsetko robila sama. Dodnes si pamatam cas, kedy sa koncila moja rodicoska dovolenka a mala som nastupit do prace, kedy sme preberali dalsie fungovanie po mojom navrate do prace. Keby to ma vyzerat, ako opisujes ty, vyhorela by som. Ale to uvedomenie musi nastat z oboch stran

mamaaja82
Včera o 22:03

Necitam vsetko ale tu by mohla pomoct terapia sokom.Do kalendara napis kto kde ma aky termin,co treba zaplatit,zbal veci na tyzden v nedelu vecer oznamit ze ides prec vratis sa o tyzden,vypnes mobil a hotovo.Inak mu oci asi neotvoris.

anonym_02d0a1
Včera o 22:05

Poloz si otazku: stoji mi to za to? Zit s clovekom, s ktorym sa len hadam, ktory ma ponizuje, kritizuje ma...? Ak si odpovies ano, tak skuste poradnu, zmenu...Ak nie a mas toho po krk, tak vies aka je tvoja cesta. Zivot bezí a je len na tebe, aka bude budúcnosť.

Strana
z5