Už to nedávam
Viem, ze ma tu asi zdrbete, ale nevadi, potrebujem to dat von. Tri mesiace randim s jednym muzom, ktory ma 7 rocneho syna. Je dva roky rozvedeny. Zena zdrhla od neho preto, lebo je lekar a dostatocne sa jej nevenoval a zdrhla za druhým. On rozvod tazko niesol, ale chce sa v zivote pohnut dalej a ma zaujem zalozit si este rodinu s dalsou zenou. Ja mam 28 rokov, on ma 39. Chcela som trosku priblizit situaciu...ale idem k veci. Uz treti krat sa stalo, ze kvoli synovi zrusil nas apolocny cas. Ma urcenubstriedavu starostlivosť, ale mava syna aj vtedy, ked ho ma mat aj jeho ex. Prvykrat som to pochopila, led zrusil nas program, druhykrat ma to uz zamrzelo, ale teraz ma to hz riadne nasralo. Tak on je cely tyzden so synom, chodi s nim na bicykel na kupko, kade tade a ked mal byt konecne v sobotu a v nedeku so mnou a mali sme ist spolu na pobyt, tak v sobotu rano mi pise, ze syn je chory a ze ho proste nemoze nechat takto a ze aapon v nedelu si spravime program. Dnes rano mi posiela foto syna, ze ma horucky a ze musi byt pri nom. Som rozhodnuta ukoncit to, lebo za par mesiacov nasho randenia sa to stalo uz 3X a uz mam toho plne zuby. Ano, choroba si nevybera, ale to dieta ma predsa aj matku, tak preco do pekla jej nevie no povedat narovinu, ze nech sa ona postara, ked to ma sudom pridelene. Viem, ze ze partner je na maleho naviazany, ale serie ma, ze aj po rozvode si necha s prepacenim ...na hlavu od svojej exmanzelky. Napada ma otazka, ci vsetky ste museli riesit tieto veci, ked ste randili s takym muzom. Inak je to suoer chlap, sprava sa ku mne fakt dobre, rozmaznava ma, ale toto mi zacina prekazat
museli riesit tieto veci s muzom, kyory uz ma dieta? riesili tieto veci, led ste ramdili so
Netreba si začínať niečo s mužom čo má už nejaké deti, tie budú totiž vždy na prvom mieste, keď ti to vadí už teraz (čo by jasné že vadilo aj mne) časom to bude len horšie. Celý váš spoločný život by sa prispôsoboval tomu malému vaše výlety dovolenky váš spoločný čas... Nebudeš mať na to nervy a nemáš ani dôvod prečo by si sa mala prispôsobovať a brat ohľad na cudzie dieťa. Radšej z toho vzťahu vycuvaj nie je to pre teba
autorka, vedela si, že má syna. vadí ti ten syn z nejakého dôvodu? partner ťa pred ním zatajuje? možno by bolo načase, aby vás zoznámil, aby syn vedel, že otec má frajerku. možno by ste mohli v takom prípade stráviť ten deň spolu v byte s chorým synom a zase inokedy spolu na kupku. taká alternatíva pre teba neprichádza do úvahy? alebo pre syna či otca to neprichádza do úvahy?
už som prebehla diskusiu. no tak autorka, potom máš len 1 cestu, keď si sa vyjadrila, že vzťah s človekom, ktorý dieťa už má, nie je pre teba.... ja chápem tvoje rozhorčenie, ale ak ty nebudeš tolerantná, toto nikdy fungovať nebude. a pritom možno ten chlap je fakt super a možno by bol perfektný aj ako manžel a otec vašich detí v budúcnosti. skôr mám dojem z teba, že ty potrebuješ byť preňho stredobod pozornosti. chápem, žiaľ, ono to tak nefunguje v prípade, keď už chlap má dieťa. navyše, je to dieťa. keby šlo o dospelého 20-30 ročného syna, inak by už pristupoval k danej situácii ten chlap. ale je to dieťa a on sa oňho postaral. navyše, ak je lekár, možno ex-ka mu dôveruje viac, než sebe samej, že mu ten chlap pomôže v chorobe. ono je to ťažko posúdiť. musíš sa rozhodnúť, či to akceptuješ alebo nie.
Nechaj ho, nech si nájde normálnu ženu..... Pri tebe bude len trpieť..... On aj jeho syn.
Tak si na tom hlavne nezakladaj ze ta rozmaznava. Mne fakt pri tom slove naskocia kabelky.
Ja sa zas budem opakovat- vo vztahu s detnym muzom budes vzdy na druhej kolaji. Toto sa bude stavat aj nadalej, len ty sa vies rothodnut, ci ma ten muz take kvality, ktore prevazia.
@panelacikova ja sa s nim zoznamovat zatial nechcem. Jeden tyzden obetuje cas jemu, druhy tyzden mne. Ja sa do role jeho nahradnej matky stavat nikdy nebudem. Preto mi aj vyhovuje to, ze csly tyzdem aj vikend maju pde seba a dalsi tyzden, ked je u jeho ex, tak mame spolu aktivity, ako bicykel, turistika a pod. Mna proste nahnevalo to, ze aj ten cas, ktory je len pre nas, uz viackrat obetoval pre syna. Ja nepisem, ze nechcem, aby sa o syna nestaral. To v ziadnom pripade...ale ten chlapec ma aj matku a ona si zmysli, ze chce ist tam a tam a kedze je syn chory, supnem ho k otcovi. Ten tyzden mal byt s nou, ale kedze mal priatel viac volno v praci, tak ho vzal na bicykel do aquaparku a v podstate cely tyzden mu obetoval a este aj ten vikend, co sme nali naplanovany uz dva tyzdne dopredu....preto sa mu aj venoval cez tyzden(aj ked nemal) ze si uzijeme vikend.
@tykat pre mna je dolezite, aby bol ku mne chlap starostlivy....co je na tom zle???? Ja nenozem za to, ze 40 rocni muzi pozeraju po zenach o 10 rokov mladsich :D tak asi ked boli sympatie na oboch stranach, chcela som to vyskusat. A ano, dostak ma hlavne kvoli tomu, ako sa ku mne spraval, ze vzdy v praci pribehol, pomohol mi, doniesol mi nirco sladke, podporil, ked som mala tazky den. Ten muz je skvely, ale ako pisem, to, ze ma syna je pre mna prekazka....to je vsetko
Tiež by boli deti pre mňa prvoradé. Ale to pochopíš keď budeš mať vlastné
Si ako jedna moja známa, ktorá sa zoznámila s rozvedeným a synom...nezniesla, že bude až na druhom mieste, na prvom je jeho syn..a vždy to tak bude (pre niektorých)
hladaj len pekne slobodného a bez záväzkov.Toto neprináša nič dobré ak už dieťa má z jedného vzťahu.Ja by som takého chlapa nikdy ani nechcela.Ved tu máš odstrašujúcich príkladov denne plne forum a diskusie aké to je ak si takéhoto chlapa obviažeš na krk.Dobre si to premysli za a proti
@domka222 Vlastné deti, to je niečo iné. Nemôžeš to porovnávať. Toto je proste cudzie decko, ktoré autorke svojou chorobou zničilo plány. Ja ju chápem. Ona k nemu necíti nič, ani cítiť nemusí. Či je chalan zdravý, chorý, mŕtvy...nikdy to nebude jej problém.
A práve preto by si mala hľadať slobodného a bezdetného. Keď by mali spoločné deti, bolo by ti úplne iné. Takto im bude vždy vo vzťahu prekážať tento votrelec. Je tu dennodenne takáto téma. Čudujem sa, že ženy si vôbec takýchto chlapov všímajú. A táto je ešte aj lekárka - a ide takto pod svojou cenu.
poviem ti tajomstvo - deti chorlaveju. Z vecera do rana 40tky horucky. Bezne musis menit a prisposobovat program -- a to hovorim o VLASTNYCH detoch, uz s tymi je to miestami na maslu.
hold, mas chlapa so zavazkom - jasne ze si na vedlajsej kolaji. Chlapovi fandim a nech si najde tolerantnu zensku. Ty ho nechaj, na takyto vztah si este nedozrela
"... to, ze ma syna je pre mna prekazka..."
Ja to chapem, dobre ze to vies pomenovat. Teraz si uz len uvedomit ze ak zacnes bojovat o jeho priazen so synom tak si vopred prehrala. Hlavne ak pises ze ostane so synom a vas program zrusi. Proste ma priority usporiadane takto. Ty si az na druhom mieste. Bud to prijmes alebo nie. Takyto typ muza nebude svoje dieta odkladat (ani k jeho matke) aby mohol byt s priatelkou. Je v prvom rade otec.
uz som to tu neraz pisala, zopakujem. moj muz mal hned po vs frajerku - slobodnu mamicku. vsetko bolo super- ako varila, aka bola starostliva, aku mala povahu, aka bola v posteli. mala len jednu "vadu". mala dieta. moj muz to po par mesiacoch prave preto ukoncil a odvtedy sa takym zenam na kilometet vyhybal. ja som na tom uplne rovnako. chlapa s dietatom by som nechcela.
a uz obzvlast ako mlada bezdetna 28 rocna by som na chlapa s dietatom ani nepozrela, nie to aby som s nim sla na rande. pretoze dieta je zavazok na cely zivot, je to na x rokov o prisposobovani sa a nie kazdy po takom zivote tuzi. nie je hanbou priznat si, ze nie vsetci po takom zivote tuzime a preto treba zijst z kratsej cesty. ja a moj muz sme sa taki dvaja stretli. velmi, velmi obdivujeme takych ludi, kt. nielenze zvladaju, ale maju aj radi "zdedene" deti z inych vztahov. tu na MK hadam neprejde den, aby sa niektora strana patchworkovej rodiny nestazovala, cize si takyto vztah treba vopred velmi zvazit.
@heleninamama keby ona mala svoje,tiež by ho uprednostnila pred novým chlapom,tak ako to robí tento pánko. Keď jej vadí cudzie decko,nech si hľadá iného
Je to jeho dieťa,ak on uzná za potrebné byť s ním ,tak si zvykni,alebo sa pohni ďalej bez neho
Odíd z kratšej cesty, a prepáč správaš sa ako rozmaznané decko tento týždeň mal byť so mnou a on ma. Zas syna a pod. Jedného dňa ak budeš rodičom pochopíš.
Ale v podstate podľa toho čo píšes ani nechceš vzťah. Pretože ak si začnes vzťah kde vieš ze je záväzok mala by si vedieť ze bude berieš komplet balík alebo to nikdy neprejde ďalej ako pár stretnutí. Jedine ze narazís na niekoho pre ktoré. Sú vlastná krv menej ako chvíľkové potešenia a to nie je dobrá perspektíva do budúcnosti v prípade založenia rodiny.
@sense porovnavat vlastne deti a cudzie deti je uplneee odveci :D a nie, nespravam sa ani zdaleka ako rozmaznane decko....myslim si, ze som uz teraz extremne tolerantna. A ano, vadi mi, ked sme mali nejaku dohodu, aby to fungovalo medzi nami, ze ten cas sa musi rozdelit....a nie, ze ja dostanem 20% a jeho syn 80%.... Nehovor mi, ze tebe by taketo nieco vyhovovalo a bola by si kludna. Ja sa pytam bezdetnych zien, ktore randili s muzom so zavazkom a nie rozvedenych zien, ktore maju svoje deti, deti s inym, ktory ma tiez deti s inou. Je to totalne rozdielne fungovanie. A nie, nemyslim si, ze nova zena otecka, bude vzdy na druhom mieste...ono sa to da krasne sklbit, aby boli obe strany spokojne. Tymto sposobom si ten chlap nikdy nenajde bezdetnu priatelku. Lebo terajsi lartner sa sam vyjadruk, ze on by cudzie dieta nevychovaval, preto si hlada bezxernu zsnu, ktora s nim zalozi novu rodinu....ale tymto spravanim by si mal najst asi zenu, ktora uz svoje dieta ma
@sheila121 ako som pisala, on od zaciatku nahanal mna....neverim, ze ty by si odolala muzovi, ktory sa k tebe perfektne sprava, je inteligentny, scitany, mate rovnake hodnoty, zaujmy a este ta aj velmi pritahuje....nie si na mojom mieste, tak sa prosim nevyjadruj. Pocitam, ze ty tiez mas dieta a otazka bola na bezdetne zeny
evidentne kedze on nechce zenu s dietatom vie ze on ma dieta na prvom mieste a nezniesol by vztah s niekym, kto by na prvom mieste nemal jeho, ale mal svoje dieta. super, tak ste dvaja sice rovnaki, ale absolutne nekompatabilni
a kolko uz mal pokusov o vztah? lebo jedna vec su jeho predstavy, celkom ina - realita. to vsetci so zavazkami by chceli takych bez zavazkov... nemyslim si, ze o chlapa, ktory ma male dieta v striedavke sa bezdetne zeny budu trhat. a nech je chytry, scitany, zabezpeceny a neviemaky. pretoze rovnakeho chytreho, inteligentneho, zabezpeceneho stretnes aj bezdetneho.
nepaci sa mi,ako zdrbavate autorku..ona s tym muzom su len na zaciatku vztahu-teraz bolo to obdobie nejvacsej zamilovanosti,casu na spoznavanie,romantika-a je len jasne,ze jej to nie je prijemne,ze vlastne ked natesena caka,ze bude konecne so svojim priatelom,tak pride /opakovane/ studena sprcha...bohuzial,to je problem ak ma clovek partnera s dietatom...na jednej strane ho chapem,ze je so synom,na druhej strane,ak chce mat novy vztah,tak musi aj s exmanzelkou urcit limity,aby mal cas aj na svoj druhy zivot...ale hlavne by to mal byt jeho zaujem,nenechavat priatelku stale samu !...naco potom maju byt akoze par?......skus sa s nim porozpravat,a ked slubi a zas z toho nic nebude-tak mu nestojis za to...a nikdy sa to nezlepsi a budes este ty ta zla /vlastna skusenost/...a svojim spravanim je zjavne dominantnejsi v rozhodovacich zalezitostiach tykajucich sa vas dvoch-to tiez nie je idealne...rozhodnutie je uz potom na tebe...ja tie tvoje sklamania velmi dobre poznam a viem ako som sa citila-a nie,nie som rozmaznana...akurat ten moj mi takto zrusil,pripadne ani len neoznamil,ze nemam cely vikend cakat /a to ani neslo o dieta,ale o jeho sestru/....plus nezabudaj,ze casom by ten vas syn travil dni,tyzden,vikendy aj s vami oboma,keby ste spolu byvali...otazka je,ako by tvoj priatel v domacnosti bral vase pozicie,ci by si nebola na poslednom mieste vo vlastnej domacnosti...byvalka mu usla,lebo sa jej nedostatocne venoval...a to mali spolu dieta...takze zvazuj rozumne...aj ked ti je to luto a chces byt s nim...
Pochopis to az ked budes mat vlastne deti,ze deti budu vzdy na prvom mieste. Pises,ze je k tebe dobry,statostlivy,vidno,ze aj deti su unho prioritou a ty chces takeho muza odkopnut? Ono je to tazke v zaciatkoch sklbit vsetko,ale ak by vam to vyslo a byvali hy ste spoku,tak ten cas budete travit spolu. Uz to nebude tak,ze on nepride a ty budes cakat. Ked ta zoznami so synom,budes aj ty s nimi travit cas. Si nezrela na takyto vztah. Chlap s dietatom nie je asi pre teba. Ale to neznamena,ze si zla alebo je on zly. Len sa momentalne k sebe nehodite.
Ja ta chapem, tiez som si to zazila. Mam partnera ktory ma syna z predchadzajuceho vztahu a teda tiez som si musela zvyknut ze na prvom mieste je vzdy dieta. Mna to teda zvacsa len zamrzelo, nebola som vyslovene nahnevana, lebo vzdy som si povedala ze chcem takeho chlapa ktory je super otec a proste bude mat aj nase spolocne dieta na prvom mieste. Ked s nim dieta neplanujes a nepozerad na neho ako na celozivotneho partnera tak kasli na to a naozaj radsej hladaj chlapa bez zavazku. Ked ale planujes s nim rodinu tak si mozes byt ista uz teraz, ze sa aj o vase dieta bude perfektne starat, bude mu davat prednost pred svojim volnym casom a konickami a budes sa moct nanho spolahnut.
A hlvne - ono to bude uplne ine ked sa uz budes poznat so synom a budete travit ten cas aj spolu vsetci traja.
Ale urcite je to velky zavazok tolerovat a mat rada v podstate cudzie dieta. Je z toho urcite vela obety a kompromisov, preto si to radsej dobre rozmysli. Ja som velmi rada ako som si vybrala, aj ked teda ten prvy rok bol fakt narocny
Deti vedia ochorieť, a chlap neprestáva byt rodičom len preto ze sa rozviedol a našiel sú druhého partnera. A takisto ne odloží choré dieťa len preto ze mal byť s novou priateľkou. To sú ale veci ktore pochopíš keď budeš chcieť byť matkou.
Ale pre teba bude lepšie zísť z kratšej cesty, 3 mesiace nie je dlhá doba. A nájsť si bezdetneho o ktorého sa nebudeš musieť deliť

Chápem pointu, viem čo si tým chcela povedať. Z pohľadu matky je to super, keď sa takto chlap stará ale z pohľadu priateľky, nie. Rada: treba loviť muža bez záväzkov.