icon

Už to nedávam

25. jún 2023

Viem, ze ma tu asi zdrbete, ale nevadi, potrebujem to dat von. Tri mesiace randim s jednym muzom, ktory ma 7 rocneho syna. Je dva roky rozvedeny. Zena zdrhla od neho preto, lebo je lekar a dostatocne sa jej nevenoval a zdrhla za druhým. On rozvod tazko niesol, ale chce sa v zivote pohnut dalej a ma zaujem zalozit si este rodinu s dalsou zenou. Ja mam 28 rokov, on ma 39. Chcela som trosku priblizit situaciu...ale idem k veci. Uz treti krat sa stalo, ze kvoli synovi zrusil nas apolocny cas. Ma urcenubstriedavu starostlivosť, ale mava syna aj vtedy, ked ho ma mat aj jeho ex. Prvykrat som to pochopila, led zrusil nas program, druhykrat ma to uz zamrzelo, ale teraz ma to hz riadne nasralo. Tak on je cely tyzden so synom, chodi s nim na bicykel na kupko, kade tade a ked mal byt konecne v sobotu a v nedeku so mnou a mali sme ist spolu na pobyt, tak v sobotu rano mi pise, ze syn je chory a ze ho proste nemoze nechat takto a ze aapon v nedelu si spravime program. Dnes rano mi posiela foto syna, ze ma horucky a ze musi byt pri nom. Som rozhodnuta ukoncit to, lebo za par mesiacov nasho randenia sa to stalo uz 3X a uz mam toho plne zuby. Ano, choroba si nevybera, ale to dieta ma predsa aj matku, tak preco do pekla jej nevie no povedat narovinu, ze nech sa ona postara, ked to ma sudom pridelene. Viem, ze ze partner je na maleho naviazany, ale serie ma, ze aj po rozvode si necha s prepacenim ...na hlavu od svojej exmanzelky. Napada ma otazka, ci vsetky ste museli riesit tieto veci, ked ste randili s takym muzom. Inak je to suoer chlap, sprava sa ku mne fakt dobre, rozmaznava ma, ale toto mi zacina prekazat
museli riesit tieto veci s muzom, kyory uz ma dieta? riesili tieto veci, led ste ramdili so

Strana
z3
zuza265
25. jún 2023

Mam partnera, ktory ma dieta s ex. Mna ale sokovalo, ze za par mesiacov zrusil 3 schodzky kvoli dietatu a tebe to vadi. Akoze ano - zamrzelo by ma, ze nejdeme, sucasne ma chore dieta a ocividne je dobrym otcom♥️ ved mysli do buducna, ten chlap sa stara o deti kedykolvek. Ved mozete ist niekam aj inokedy. A teda ste spolu par mesiacov a nebyvate spolu, ked ma doma dieta? Alebo?

janinah
25. jún 2023

MŇa by zaujímalo kde obaja pracujete.Lebo ak v nemocnici a máte obaja aj služby,tak to bude fuška nájsť si spoločný volný čas.A jemu z neho uberá ešte aj dieťa,čo je úplne ok,ale nie pre teba.Toto si vyžaduje max toleranciu a snahu robiť kompromisy hlavne ak by sa taký vzťah posúval...moja práca,tvoja práca,moje služby,tvoje služby,tvoje dieťa,naše dieťa/deti....myslím,že nič pre tvoju povahu a postoj.Pritom môžeš byť super človek,ale nie pre muža s dieťaťom.

zuza265
25. jún 2023

Uz som si nejake vyjadrenia precitala - na jednej strane nieco chapem, na druhej strane je super, ze s ex maju zrejme dobry vztah. Urcite je aj on rad so synom. Na druhej si myslim, ze toto nebude fungovat, lebo tvoje preferencie sa nedaju sklbit s nim a jeho zavazkami. Zamysli sa racionalne, ci dokazes prijat jeho dieta (a nie, nemas mu byt nahradnou matkou)

sante81
25. jún 2023

Chcela by som takého exmanžela

autor
25. jún 2023

@sheila121 si mudra ako radio .... On zaujem o mna ma a velky. Ziaden muz pre mna neeobil to, co robi on pre mna...len sa neviem prenkest cwz to, ze nie som jedina

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
25. jún 2023

@poppy22 dakujem, konecne jeden komentar k veci 🫶🏻 jeho ex ma noveho partnera, ona si za nim hocikedy zdrhne a moj partner je typicky dobrak, ktory nema srdce ho odmietnut. Ja sa o jeho ex ani nechcem bavit, vobec ma ta zena nezaujíma ale je vidieť, ze akor ona bola ta, co bola v manzelstve na koni a robi to este po rozvode

autor
25. jún 2023

@sheila121 ale mna nezaujima nazor slobodnej matky, ale zeny, co deti nema, tak co sa tu vkuse vyjadrujes. Skor teba sa tieto temy dotkli, lebo si stale myslis, ze tvoj ex ma na piedestaly teba a vase dieťa. A mozno to tak nie je a preto ta to vytaca

autor
25. jún 2023

@zuza265 on ma striedavu, cize tyzden so synom a ked syn nie je u neho obcas prespavam u neho. Ja sa s malym zoznamovat neplanujem aspon rok

sheila121
Odpoveď bola odstránená
reddflowerlife
25. jún 2023

Sa cudujem ze mas cas na balenie od kolegu, my na oddeleni sme si nestihali ani prdnut .. nie este sa navzajom balit 😀😀

autor
25. jún 2023

@sheila121 a pozri sa, ako sa ty vyjadrujes....ja nemam byt drza, ale ty tu dookola pises, ze pani doktorka...totalne s vysmechom, tak kto je tu drzy. Najskor sa nauc komunikovat ty a potom tu druheho poucuj

autor
25. jún 2023

@reddflowerlife on nie je moj kolega....on je ortoped, ja pracujem na ocnom oddeleni. A ano, napriek praci si vzdy najde cas, aby prisiel, hoc aj na 5 minut, preto ma tu vytacaju zenske, co pisu, ze nema o mna zaujem 🤯

sheila121
Odpoveď bola odstránená
reddflowerlife
25. jún 2023

Ako ta zobrali na ocne? tam velmi nechcu zobrat nikoho 😀

mk1111111111
25. jún 2023

Jeminenky, tak Teba mat za partnerku. No, dakujem velmi pekne. Vsade pises, co on pre Teba stale robi, vzdy si najde cas, ked aj na 5 min, nieco Ti prinesie a Ty mu nevies vyjst v ustrety v takejto veci, ako jeho syn. No, neboj, dlho nebudes musiet "ustupovat", o chvilu si spocita 1 a 1 a budes byvalkaaa

betulinka1
25. jún 2023

Siliť? Preco by nemohol mat otec kamosku co s nimi bude chodit na bike alebo korčule. Ved nemusite sa bozkavat alebo drzat za ruky. Moze ta predstavit ako kamosku na zaciatok. Cize bud to ukonči alebo sa p tom porozpravajte, ze to chce zmenu v niečom. Ale s tymi chorobami musis ratat.

zuzana76
25. jún 2023

na lekarku si dost neempaticka, ak je dieta chore, tak je jasne, ze uprednostni dieta. Nie kazdy dokaze mat vztah s clovekom so zavazkami. Ak by si ho lubila, tak by si mu sama navrhla, nech je s dietatom, ty by si nieco dobre navarila a zaniesla im. Najdi si slobodneho.

svetlonos
25. jún 2023

@autorka,
mna vzdy vedia velmi prekvapit ludia ako si ty. Si vystudovana lekárka. Tzn. ze nieco v tej hlave mas. A na druhej strane, co sa tyka vyzrelosti po citovej a empatickej stránke si naozaj na urovni nasťrocnej. A to ti skutocne neupieram vzdelanie a urcite rozumove nadanie.
Uvazovala si aspom chvilocku nad tym dietatom - kedze si jeho mama robi co chce- ako by sa ten chlapec citil, keby sa rovnako choval aj otec voči nemu ??
Oni mu uz rozbili jeho svet, vzali istoty. Otec sa snazi ako vie. A je dost mozne, ze s takymto pristupom chlapec s otcom zostane casom zit, bez striedavky.
Mat deti aj spolocne, je casto narocne. Vtedy je to dieta na prvom mieste, hlavne to chore. Aj ked by si rafsej mala na tom prvom mieste muza, neda sa. Aj v manzelstve mozete mat diamezralne rozdielne nazory na vychovu a pristup k detom. Nie to este v pripade partnerovych deti.
Na zo treba vyzrete a tolerantne osobnosti, ktore vedie odlozit v danych momentoch svoje super ego do skryne.
A to ty evidentne nevies. Urcite mas xy inych predností ale ako pises o tom dietati, ja osobne by som ti ho nepredstavila.
Nie je tvojou pivinnostou ho milovat ake ty mas uz teraz k nemu negativny postoj, ba az odpor.
A ten tvoj priatel - no cas mu bezi, hlada kde moze. Kludne ta moze ľúbiť, ale on potrebuje tolerantnu zenu. Ty to nie si. U vas to naozaj nema zmysel.
A vobec to nemusis brat v zlom. Len pokracovanim vztahu budete trpiet vsetci. A najviac ten chlapec.

zuza265
25. jún 2023

@svetlonos velmi pekne a citlivo si to napisala. A suhlasim🙂

panelacikova
25. jún 2023

autorka, ja dieťa mám, ale v podstate ti úplne rozumiem. môj muž má už dospelé deti, ale je to iná situácia. on je aj rád, ak je občas sám, takže nám to vyhovuje, ale na druhú stranu, keďže sám mal deti, chápe ma, že niekedy mi do toho proste skočí niečo s dcérou, a to je už veľká slečna...
ale k tebe. ja ti rozumiem, že ťa to serie. skús sa ale na danú vec pozrieť aj trošku inými očami. áno, možno ex-ka ho zneužíva na to, aby sa staral o syna viac, než ona sama. zároveň tvoj priateľ sa chce o syna postarať. možno sám to berie tak, že vy dvaja, on a ty, máte pre seba celý život, ale syn bude "malý" už len pár rokov a preto mu chce ten čas venovať. v podstate by som to vnímala pozitívne v prípade, že s ním raz plánuješ založiť rodinu. cháp to tak, že ako sa stará o tohto, bude sa aj o ďalšie. a to je dobré znamenie. ak ti na ňom záleží, skús s ním hodiť reč. ale normálnu, zrelú, bez emócií. skús ho možno trochu viac pochopiť.
ak to prekusnúť nevieš, tak ho radšej "pusť k vode", nech má svoj život a možnosť nájsť partnerku (je fuk či s deťmi alebo bez), ktorá mu bude rozumieť a bude voči týmto situáciám tolerantnejšia.

domkakvet
25. jún 2023

Ak si zacnes s rozvedenym musis s tym pocitat, lebo je normalne ked sa otec stara o svoje dieta a venuje sa mu, bud to budes akceptovat alebo si najdi ineho, ale toto je realita rozvedeneho muza, ktora je z jeho strany uplne normalna a taka ako ma byt dieta potrebuje otca a nic take nech ide teraz k mame, ked ho syn potrebuje dieta musi tu byt v prvom rade pre neho.

ahhola
25. jún 2023

Ono tam bude ešte viac "premenných" 💦 exka, ktovie, co je zač, moze začať žiarliť na teba a huckat syna proti vám... Stačí pár podrypnuti v puberte a je zle, no ale prípustme, ze exka zostane človekom, vyde jej nový vzťah, ale ten jej tiež nebude nadšený z cudzieho decka, presne ako ty... Chalan to môže mať ťažké z oboch strán...
Poznam prípad, kedy fagan nechcel prijať nového frajera matky tak strašne, ze vyskočil zo 7.posch.
Takze bud si nechaj zájsť chuť na super chlapa, žľav z nárokov a ber chlapa bez záväzkov, alebo sa pokus zblížiť aj s chalanom, aj keď o to partner teraz nestojí... Niekde ich "náhodou stretnúť, nech ta malému predstaví... 🌺

777januska777
26. jún 2023

Človek s dieťaťom už nemá tolko času na užívanie si. Ja vychádzam z nášho vzťahu s manželom a teda ten spoločný čas, len o nás dvoch si nájsť je niekedy veľmi ťažké. Všetok čas trávime s detmi ci v práci, osamote je to minimálne, možno pol hodinu až hodinu denne. A niečo takého ta čaká, si ochotná to akceptovať? Lebo ako píše @svetlonos takéto niečo ta velmi pravdepodobne čaká, budeš tráviť čas s jeho synom.

retatka
26. jún 2023

Si slobodná a bezdetná ,načo si ideš komplikovať život s mužom so záväzkami ?
Si mladá ,vzdelaná ty si môžeš mužov vyberať a nie sa ulakomiť na toto.Zišla by som z kratšej cesty lebo budeš len trpieť a nikdy nebudeš prioritou .Ja by som tiež nechcela muža so záväzkami .

Strana
z3