icon

V čom vidíte problém, keď nemáte priateľov?

15. nov 2025

Ahojte maminy a nemaminy. Tie čo ste samé bez priateľov kamošiek atď. V čom vidíte problém? Neviete nájsť človeka s podobnými zalubami? Nesadnete si povahou? Neberú vás takú aká ste? Alebo sa zaujímajú len o seba a vy sa cítite aj tak nevypocute a samé? Už dlhšie sa zamýšľam prečo sa mi nedarí s nikým nadviazať a udržať vzťah. Písala som si s jednou babou boli to dlhé odstavce záľuby podobne ako ja životné skúsenosti tiež. No prišlo na ňu obdobie keď mala silné depky. Ponúkla som jej nech sa vyrozpráva ze som tu pre ňu môžeme ísť na kávu alebo sa niekde zabaviť. Ona napísala ze neverí nikomu ze radšej sa vyrozpráva chatu gpt (smutne úskalia dnešnej doby).. Odvtedy sa mi už neozvala ani keď som jej zopárkrát napísala ako sa ma ci jej je lepšie ci nepotrebuje s niečím pomôcť. Ďalšia kamoška pred rokmi. Chodievali sme vonku s deťmi takmer stále. Aj bez deti. Rozumeli sme sa smiali sme sa bolo to super. Rok aj niečo takmer stále spolu materskú sme si užívali. Jedného dňa zmizla na opačný koniec republiky. Nedala mi to vedieť ze odchádza. Neozývala sa. Ozvala sa po roku a pol a bol to úplne iný človek zrazu sme sa nemali o čom baviť... Túto stratu som prekonávala veľmi dlho. Ďalšia kamoška od detstva. Od prvej triedy v škôlke až do mojej 25ky keď som sa dala zaočkovať proti covidu. Povedala ze som pre ňu hrozba a už nechcela byť v mojom živote. Kvôli takej hlúposti, povedala ze do dvoch rokov zomriem a ze nechce odo mňa nejaké svinstvo chytiť. Mala som aj kamaráta tiež sme sa stretávali zabávali kavickovali. Rozprávali jeden s druhým podobne osudy až kým po mne sexuálne nevystartoval a ja si odniesla z toho traumu na roky 😔 čo robím zle?

anonym_80f98c
15. nov 2025

@anonym_autor na mna posobis zufalo a vlezlo. Ries si svoj zivot, bud spokojna sama so sebou, a ked sa niekto ma pridat, tak sa prida.

anonym_eab54f
15. nov 2025

chodis privela na konik, to je tvoja chyba. A z toho co tu citas potom to takto dopadne.

gribka1
15. nov 2025

Čo robíš zle? No viažeš sa na ľudí. Ber to tak, že ľudia prídu a odídu. Veľmi to prežívaš.

doriiis
15. nov 2025

Nevidím v tom žiaden problém a nikdy by som nechcela byť ako ty autorka.

tatiana288
15. nov 2025

Málokto z ľudí, ktorí nám vstúpia do života, v ňom aj zostanú. Nikdy nečakaj od druhého reakcie, ktoré by si mala ty. Príde mi, že to až priveľmi silíš a upínaš sa na ľudí. Nechaj ich prichádzať a odchádzať a nauč sa žiť sama so sebou. Ty sama si jediným človekom, ktorý ťa neopustí.

anonym_b45edd
15. nov 2025

@anonym_autor skor ma zivot naucil ze vacsina ludi su len zavislive svine a kazdy sa pozera len na seba. lepsie samota, ako falosna spolocnost. citim sa lepsie a je mi lepsie bez nich

autor
15. nov 2025
@anonym_80f98c

@anonym_autor na mna posobis zufalo a vlezlo. Ries si svoj zivot, bud spokojna sama so sebou, a ked sa niekto ma pridat, tak sa prida.

@anonym_80f98c nie som zúfalá ani sa nikomu nevtieram len dávam to co by som sama rada dostala od druhých, pozornosť ale aj osobný priestor, byt pre človeka keď potrebuje vypočuť.., tajomstvá si nechávam pre seba v tomto som dosť dôveryhodná.

autor
15. nov 2025
@doriiis

Nevidím v tom žiaden problém a nikdy by som nechcela byť ako ty autorka.

@doriiis kvôli čomu?

autor
15. nov 2025
@anonym_b45edd

@anonym_autor skor ma zivot naucil ze vacsina ludi su len zavislive svine a kazdy sa pozera len na seba. lepsie samota, ako falosna spolocnost. citim sa lepsie a je mi lepsie bez nich

@anonym_b45edd takto je to asi najlepšie ako to tak vidím, len predsa človek sa túži tak od srdca s niekym zasmiať dôverovať niekomu cítiť sa ze niekto tu pre neho je aj v ťažších chvíľach. No čo už život je asi taky tak to ostáva len prijať, dala som to najlepšie zo seba co som mohla a zas meniť sa nebudem, ľudia majú byť milovaní pre to Akí sú,, nie akí budú keď sa zmenia keď urobia to a tamto

doriiis
15. nov 2025
@anonym_autor

@doriiis kvôli čomu?

@anonym_autor ... Na môj vkus si strašne závislá na ,, kamarátsve" iných ľudí. A naháňas ľudí.
Pôsobis zúfalo a asi nevieš byť sama so sebou, keď potrebuješ stále niekoho

anonym_e29148
15. nov 2025

Boze ludia, len napisala ze jej nevysli priatelstva a vy uz jej tu pisete ze je zufala.. sak zalozila normalne tému co jej napadla…
Autorka, mam to podobne, vzdy mi priatelstvo stroskotalo, ale naopak, ja som prerusila kontakt lebo ked zistim ze clovek ohovara alebo klame, napr sme dlho dohodnutí ze ideme niekam a potom klame ze nebude doma a je doma, tak pre mna to nema zmysel.. ked mi clovek narovinu nevie povedat, ze sa mu napr ist nechce alebo pod.

autor
15. nov 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Na môj vkus si strašne závislá na ,, kamarátsve" iných ľudí. A naháňas ľudí.
Pôsobis zúfalo a asi nevieš byť sama so sebou, keď potrebuješ stále niekoho

@doriiis celý život som sama. Fakt závislá nie som. Len si vážim ľudí ktorí mi do života prídu. No nie každý to vníma rovnako

autor
15. nov 2025
@anonym_e29148

Boze ludia, len napisala ze jej nevysli priatelstva a vy uz jej tu pisete ze je zufala.. sak zalozila normalne tému co jej napadla…
Autorka, mam to podobne, vzdy mi priatelstvo stroskotalo, ale naopak, ja som prerusila kontakt lebo ked zistim ze clovek ohovara alebo klame, napr sme dlho dohodnutí ze ideme niekam a potom klame ze nebude doma a je doma, tak pre mna to nema zmysel.. ked mi clovek narovinu nevie povedat, ze sa mu napr ist nechce alebo pod.

@anonym_e29148 presne toto ma naučila mama. Dalo sa aj dá sa jej všetko povedať narovinu a ona to vezme, neznáša klamstvo. Pri nej som slobodna. Toto a tamto sa mi páči neprídem lebo som unavená.. Rozumie a prijíma ľudí so všetkym len nech jej to povedia tak ako to je. Veľmi vzácna vlastnosť a ľudia sa prirodzene boja povedať pravdu lebo väčšina ju prijať nevie

anonym_b45edd
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_b45edd takto je to asi najlepšie ako to tak vidím, len predsa človek sa túži tak od srdca s niekym zasmiať dôverovať niekomu cítiť sa ze niekto tu pre neho je aj v ťažších chvíľach. No čo už život je asi taky tak to ostáva len prijať, dala som to najlepšie zo seba co som mohla a zas meniť sa nebudem, ľudia majú byť milovaní pre to Akí sú,, nie akí budú keď sa zmenia keď urobia to a tamto

@anonym_autor ano mam, 30 rocnu kamaratku . ta mi staci. mna vela kamaratov zradilo alebo sa odstahovali, mali deti, kazdemu sa ten zivot meni. ludia do zivota prichadzaju a odchadzaju. mne je najlepsie samej. vela rokov som zila party, disko a ruka hore. odzila som si, zivot je dakde inde, resp. ten zmysel. teraz sa venujem detom, to je moj priatel a zmysel.

anonym_80f98c
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_80f98c nie som zúfalá ani sa nikomu nevtieram len dávam to co by som sama rada dostala od druhých, pozornosť ale aj osobný priestor, byt pre človeka keď potrebuje vypočuť.., tajomstvá si nechávam pre seba v tomto som dosť dôveryhodná.

@anonym_autor tak nedavaj ani ty a nemusi ocakavat.

anonym_197bd5
15. nov 2025

@anonym_autor nemám potrebu mať priateľov, mám známe. Nemám čas na ne/nich, mám dosť svojej roboty, deti, rodina, skola. Takto mi to vyhovuje 😀 keď mám potrebu, porozprávam sa cez plot so susedou, s kolegyňou v práci. Vekom je to asi takto a je to lepšie 😀

anonym_9d423d
15. nov 2025

@anonym_autor ahoj, ja už nemám kamarátov, lebo som ich odstrihla zo svojho života a nových nechcem, žiadnych, vyhovuje mi to takto. Bavím sa len s konkrétnymi ľuďmi a to nie sú kamaráti, ale sú v príbuzenskom vzťahu voči mne.

antonka
15. nov 2025

Som v šoku nad týmito komentármi, nepríde mi príspevok ani vlezlý, ani zúfalý ... 🫣
Mám to podobne, veľa krát som sa zamýšľala nad tým "prečo", aké postupne je asi naozaj lepšie, že ti ľudia odišli z môjho života, zjavne by mi nepriniesli nič dobré:D
Odchody ktoré ty spomínaš, sú asi tiež nejakou vizitkou charakteru, možno tiež môžeš byť len rada.
Občas človeku zachyba "ten niekto" ale radšej nikto, ako sa pretvarovať.
Držím palce, sebe tebe aj nám všetkým:D 🩷

anonym_acc418
15. nov 2025

@anonym_autor ahoj, keby si bola z Trnavy tak hľadám kamosku, tiez mám iba jednu, s ostatnými sa naše cesty akosi rozišli.

klotildabazarik
15. nov 2025

@anonym_autor v dnešnej dobe je prakticky nemozne nadviazať nejake hlbsie vztahy, bud sa poznate od detstva, zi skoly alebo max z prace, ja tiez nemam" kamošky"aj ked by som chcela aspon jedna by nu stačila

anonym_5dbe5f
16. nov 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, na mna tvoj prispevok vobec neposobi vlezlo, ani vtieravo. Pamätam si casy kedysi, ked som bola cca o 20 rokov mladsia a vtedy tie priatelstva boli o inom ako teraz. Vtedy ked jedna alebo druha nemohla ist na dohodnute stretko, dala vcas vediet, realny (nie vymysleny) dovod a rovno sme sa dohodli na inom termine, ktory bol dodrzany. Ludia sa vedeli navzajom ospravedlnit, ked bolo treba. Bola tam taka ta ucta voci kamoske navzajom, co teraz uz je cnostou. Vedeli sme si povedat bez strachu ako zareaguje ta druha aj veci, ktore sa nemusia druhej pacit, vykomunikovali sme si to a isli dalej. Nebola taka zavist ako teraz co jedna ma lepsie, nez ta druha, ale dopriali sme si. Tesili sa z uspechov tej druhej, nedehonestovali to, ze kde jedna alebo druha pracuje, ci ma VS alebo nie, atd. Celkovo sme si tie priatelstva viac vazili. Teraz v tejto dobe mi pridu tie kamaratstva take uponahlane a povrchne. Niekto sa ti sam prislubi, ze sa ozve dalsi mesiac a skocite von a neda vediet ani jednou vetou za cely mesiac,ze jej to nevyjde. Ked sa ty pripomenies 2 krat povedzme, tak uz posobis druhym ako vlezla.. pritom to tak vobec nemusi byt, len sa este najde este to minimum ludi, ktorym skutocne dokaze na kamaratstve zalezat, len teraz sa to uz zrejme poklada za nieco negativne. Predtym ked sa niekto tie 2razy pripomenul tak sa tesil, ze popri povinnostiach si spomenul a neskor to tato strana opätovala. Vela ludi je teraz zahladenych ci uz do seba, alebo po zlych skusenostiach co s ludmi prezili sa naucia nevyhladavat nove kamaratstva, lebo sa tym casom naucili fungovat sami, aj ked mozno aspon z casu na cas by prijali niekoho s kym by dajme tomu na kave pokecali. Autorka, mozno by bolo dobre, keby si sa tym nejako netrapila, skus radsej ist cestou konickov-fitko, jazykovy kurz, kurz tanca, kurz malovania a aj tam si mozes kludne takto najst kamosku. Mne sa takto podarilo najst kamosky vo fitku a nielenze sa stretneme, ked ideme cvicit, ale ideme spolu na tury, alebo aj na kavu a najlblizsie skocime aj na vianocne trhy. Vyskusaj, za to nic nedas. Mozno nebud zo zaciatku hned velmi otvorena, nechaj priestor aj druhej strane ako sa prejavi a uvidis, ci ti ta osoba skutocne sadne🙂 Tiez never hned naivne,ze z jednej kavy uz bude priatelstvo na zivot a na smrt, ber to tak volnejsie🙂 bude sa aj tebe tak lahsie dychat. Vyskusaj to este tymto smerom. Drzim ti palce