V manželstve som nešťastná. Ako povedať manželovi, že od neho odchádzam?

lukrecia1994
22. nov 2021

Ahojte.
Som vydatá žena ktorá je v manželstve neštastná. Manžel si ma nevšìma ani našu dcérku trvá to už niejaký čas.
Medzi tým všetkým som sa spoznala z vybornìm muzom je pre mna dokonalí či už vyzorom alebo povahou.
Ten muž vie ze som vydatá nikdy som ho neklamala v ničom.
No moja otázka je ..Ako povedať manželovi že odchádzam od neho..
Už raz som mu to povedala že odchádzam ale začal plakať a neodišla som.
A zase nechcem mu povedať ze mam druheho bojim sa jeho reakcie ked ze raz mi povedal ze by ma velmi zbil..

silviazlat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja20
22. nov 2021

@lukrecia1994 Nie si povinná povedať mu,že máš druhého. Osobne by som si každopádne hneď nezačínala nový vzťah. Ak máš kam odísť,skús aspoň na nejaký čas,či sa manžel uvedomí,že prišiel o rodinku.
To,že plače,je znamenie manipulátora,hrá ti na city. A to,že ti povedal,že ťa veľmi zbije,na to ani nemám slov...

ivkazba
22. nov 2021

A čo ste obaja urobili na záchranu manželstva? Nie je okej, ak si teba aj dcéru muž nevšíma, ale nie je ani okej odísť bez toho, aby sa človek nesnažil riešiť problémy. Hlavne ak ako prvé napíšeš, že ten nový je pre teba dokonalý výzorom.... z toho mám pocit, že je to len také poblúznenie, pretože ti dáva to, čo doma nemáš.
Ak ste problémy v manželstve riešili (nemyslím jedným rozhovorom) a napriek tomu sa nič nezmenilo, tak proste oznám, že ideš preč a odíď. Dôvody viac vysvetľovať nemusíš a už vôbec nie to, že máš niekoho iného.

lukrecia1994
autor
22. nov 2021

@silviazlat Nezdá sa ťi ze si veľmi múdra ?? Keby tvoj manžel si ťa nevšima 5 rokov ani vaše spoločné dieťa a na všetko by si bola sama ako ja...nwm či by si bola lepšia odomňa

mmirka02
22. nov 2021

A si si istá, že tento výborný muž stebou zostane? Čo ak si po pol roku nájde inú? Pôjdeš naspäť k manželovi? Ako berie tvoju dcéru?

nique
22. nov 2021

@silviazlat som šokovaná, že žena dokáže napísať “bitka ti prospeje”. Žiaden človek nemá právo bit toho druhého. Neexistuje na to žiaden ospravedlniteľný dôvod. Neviem, či máš dcéru. Ale ak áno, a raz ju bude muž mlátiť, je to preto, že jej matka ju naučila toto tolerovať.

silviazlat
22. nov 2021

@lukrecia1994 tak maj svoju hrdosť a odíď od neho a nie mu za chrbtom zahýbať.

lukrecia1994
autor
22. nov 2021

@ivkazba ďakujem za radu... Àno ja som sa dlho snažila z manželom komunikovať slúbil mi kadečo...na týžden a potom zase to iste...

nique
22. nov 2021

@lukrecia1994 hrdinka @silviazlat zmazala komentár. A dobre urobila.

jaja20
22. nov 2021

@silviazlat Ako si na to prišla,že mu rovno zahýba? Veď napísala,že sa len spoznala s druhým mužom...

lubkavargova1
22. nov 2021

@silviazlat ta co si, na to nema gule..inak skoda, ze ten buduci pan dokonaly sa jej nepriznal to co nam napisal na chat, ze sranda je so zenami len kym ich nepolozi na lopatky...ale toto ona nevie este... .)

lukrecia1994
autor
22. nov 2021

@jaja20 Ja som este nikoho nepodviedla !! Len sme boli spolu vonku a rozumieme si... SUPER POZNÁMKA ĎAKUJEM

lukrecia1994
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mpg
22. nov 2021

@lukrecia1994 A kde chceš od manžela odísť? No neviem,povedala by som, že toho druhého muža ešte slabo poznáš a len sa ti páči.

pribinak
22. nov 2021

Keď chceš a nie si šťastná tak od manžela odidi. Ale najskôr ukončí 1 vzťah, vyčistí si hlavu od všetkého a potom začni druhy vzťah
Najmä ak máš dieťa, tak opatrne, vieš ako, keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú

eemma12345
22. nov 2021

@silviazlat Preboha kde je slušná výchova.

elizabet173
22. nov 2021

@lukrecia1994 ak chceš od muža odísť predpokladám, že máš vytvorené nejaké zázemie, že si schopná finančne utiahnuť aspoň podnájom, plus uživiť seba aj dcéru. Sama. Že nehodláš hneď vstúpiť do iného vzťahu a už vôbec nie sa sťahovať k inému mužovi. Na tvojom mieste by som mužovi nič nerozprávala o tvojom novom objave, zariadila si život aj s dcérkou inde, ideálne by bolo, aby si sa kým sa od muža neodsťahuješ s tým druhým ani nestretala. Potom sa s ním spoznávaj, užívajte si kávičky, výlety, ale neponáhľaj sa do spoločného bývania, daj tomu čas, veľa času.

sissy27
22. nov 2021

@lukrecia1994 no hlavne neodchádzaj od manžela kvôli inému mužovi. Ak nie si s mužom šťastná, tak je úplne v poriadku od neho odísť ale !!! Uprac jedno, potom začni druhé. Ani v tom druhom nemáš istotu, že to bude lepšie a navždy, takže sa zariaď najprv sama - rozveď sa, zabezpeč pre seba a dieťa strechu nad hlavou, maj svoj príjem, vyrieš s exmanželom všetky formality (výživné, starostlivosť o dieťa, vysporiadanie bsm) a až potom je čas na nový vzťah. Aby sa ti nestalo, že to nevyjde a ty budeš zo dňa na deň s holým zadkom na ulici.

marca12
22. nov 2021

@lukrecia1994 ak chces odist od muza,odid od neho. Ale nie kvoli inemu chlapovi. Spomen si na zaciatky s muzom. Tiez ste si rozumeli,boli ste zalubeni. Neviaz sa na novy objav. Mozes sa v nom sklamat a potom co?

lukrecia1994
autor
22. nov 2021

@marca12 Máš pravdu...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanka12311
22. nov 2021

Nie je riešenie hneď utekať do náručia inému... prečo sa tom s ním neporozprsvaš ale hneď zoženieš iného nie je ti ľúto dieťaťa? Ešte toľko každý chlap je na začiatku úžasný dokonalý krásny rokmi príde to isté.Veľa šťastia.

marca12
22. nov 2021

@zazvorka87 ty si s nimi zila,ze vynasas sudy? Mozes sa aj roztrhat,snazit sa o napravu,komunikovat,ale ked ma druha strana v pazi pracovat na vztahu,tak ti ostava uz len si vybrat zit v smutku,nestasti,denne sa utesovat,ze je to tvoj kriz a raz z toho mozno ochoriet. Alebo si vyberies stastie a odides. Ze stretla niekojo,mohla byt nahoda. Zapacil sa jej,ved pise,ze nic spolu nemali. A inak taky chlap ako jej muz si zasluzi byt odkopnuty. Chlap,ktory si nevsima svoju manzelku a nevenuje jej cas a ani dietatu,si zasluzi byt akurat tak sam. A tu bitku by si zasluzil on chrapun jeden. Vyhrazat sa bitkou na to by ho bolo

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja20
22. nov 2021

@zazvorka87 A z čoho tak usudzuješ?
Ty si im pri tom svietila,ako sa hovorí...?
Nikde nepíše, že ho ľúbi,ani že ho s ním klame.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja20
22. nov 2021

@zazvorka87 Keby sa ku mne muž správal tak,ako on k nej,tak tiež by mi bol asi každý iný dokonalý.
Prepáč,ale on si nevšíma nielen ju,ale ani jeho vlastné dieťa, takže to hovorí o jeho charaktere.

tetasa
22. nov 2021

Neviem ,neviem,odist od muza pre muza s ktorym chodis len vonku?toho muza ktory je cudzi clovek v skutocnosti nikdy si ho neklamala v nicom ale manzela ano¿ked si nestastna a chces sa preto rozist je to ok,ale rozist sa pre toho muza s ktorym v skutocnosti este nic nemas okrem toho "chodenia vonku" je minimalne cudne.

kittykat22
22. nov 2021

@lukrecia1994 mrzi ma, ze si s muzom nenasla spolocnu rec. Chapem, ze ta laka iny muz. Ale kym s nim nezijes a nezdielas domacnost, dieta, rozvod tak nemas sancu vidiet aky je. To je taka platonicka laska, ktora je vzdy krasna. Pocitas aj s tym, ze mozno bude striedava starostlivost a dcerku uvidis kazde druhe vianoce? Muz si ta sice nevsima, ale to neznamena, ze ked pride na rozvod, tak jeho ego ti nespravi zo zivota peklo. Nezaujimat sa o zenu, a nechat ju spokojne odist k inemu muzovi (aj s jeho dietatom), su dve rozdielne veci.