Vadí mi môj partner
Dobry den, idem sa tu trosku rozpisat a mozno pobrat nejake rady/tipy inych zien ktore zazili nieco podobne.
Som vo vztahu s novym partnerom ( sme spolu rok a nieco), ja mam dieta z predchadzajuceho vztahu, on je slobodny bezdetny. Zaciatok vztahu bol ok, lubili sme sa, ale odkedy spolu byvame ( byvame v byte mojich rodicov sami dvaja+ moja dcera) co je cca pol roka zacinam ho vnimat inak. Pripadam si ze nemam jedno dieta ale zrazu rovno 2. Vela veci som mu od zaciatku vztahu musela vysvetlovat- ja navarim ty musis umyt, ked ja vesam pradlo ty nesed ale pozametaj alebo umy zachod, vo vztahu si musime budovat zazitky- dovolenkami, restikami, vyletmi.., musis vyvijat iniciativu aj ty ako muz, nemozem vsetko okolo bytu, financii rekreacie a logistiky riesit ja a pod., vyslovene mam pocit ze pol roka vychovavam pubertiaka. S otcom svojej dcery mam super vztah- ale samozrejme len kamaratsky, minule ho moj aktualny partner stretol a povedal mi: ,,videl som ho, skaredo aom sa nanho 3x ppzrel a isiel som prec,, tzn. tento clovek je zaseknuty niekde v puberte v 90tych a ma pocit ze je cool skaredo zazerat po niekom kto mu nic neurobil len preto ze je to v jeho hlave konkurencia. (snazim sa pisat priklady jeho nevyspeleho spravania). Teraz ku mne- ja som toez neni idealna- som tvrdohlava, velky pesimista, mam rada veci na poriadku, nejsom moc spolocenska a casto krat hadky zacinam ja. Ja si to ospravedlnujem tym, ze som tak neskutocne vyhpreta z toho ze mu suplujem aj mamu, ze jednoducho uz vybuchnem aj ja prva. Vzdy ma navarene, poprate, ked treba nieco vyriesit vzdy to robim len ja, s. vychovou moc nepomaha. Pred nedavnom som stratila pracu a ostala doma. Podla jeho logiky tym ze som doma mam zabezpecovat vsetko ja- varenie, pratanie, dezinfikovat, prezliekat postel skladat veci. On je ten co zaraba peniaze. Lenze tieto peniaze ja nevidim- vsetko mame 50-50. Podla mojej logiky je to tak, ze ak sa dvaja podielaju na plateni vsetkeho spolocne nemali by sa spolocne podielat aj na domacnosti? Som dost vycerpana z tohto vztahu v ktorom neviem uz co si mam mysliet. A preco z neho neodidem? No mam 3 dovody- bojim sa onho, ze si nenajde byt a nechcem ho vystavit stresu z hladania podnajmu, z tohto pocitu zaroven vyplyva ze ho stale lubim a v poslednom rade mam pocit ze by mi to po rozchode bolo luto a chybal by mi, nerada robim unahlene zavery.
Hadky su ale strasne caste, strasne mi vadi. Vadi mi ze jeho konania v beznych veciach stracaju logiku, vadi mi ze nedokaze ist sam nakupit lebo je to ako keby tam poslem 6 rocnu dceru, vadi mi ze kazdy ukon na kt by sa mali podielat 2ja ludia robim sama. On chce dieta, ja som sa zamkla ze urcite nie- naozaj nechcem mat 3 deti.
Dakujem za nazory- kludne aj negativne, ako pisem ani moja povaha nie je dokonala. Mozno by som privitala radu ako zmenit svoj postoj pretoze s tym viem nieco robit.. Dakujem
Hľadaj chybu v sebe...sama sa opisuješ ako osoba, s ktorou je veľmi ťažko žiť...
Upratana a vonava domacnost je fajn,tiez chcem mat doma cisto.
Ale nie je to vsetko...
Casto je za tym unik od ozajstnych,hlbokych problemov
P.S. si urcite silna zena,ked si si nechala dieta bez otca a vychovavas ju sama.
Klobuk dole! Mas moj obdiv
@sense zle som to napisala, to co robim bezne plus kupelna wc, cize okrem varenia vysavania prachu atd., vzdy robim aj kueplku wc, co my mame celkom velke a tam stravim dost casu, prezliekam periny atd. sa to nezda mne to tiez prislo ze je to dlho, ale to ked sam clovek robi po 3 ludoch ze vsetko vsetko tak fakt u to zozere pol dna. ja si to zo srandy tento vikend stopnem ze kolko
Teba by som doma nechcela,zabila by som ta o jeden den.Cele dni si doma dieta v skolke a ty musis upratovat denne,dat si slofika a terorizujes chlapa,ze nic nerobi.Hlbkove upratovanie cez vikend ked su vsetci doma je dobra hlupost,rob si to cez tyzden a po troch ludoch no musis mat toho do aleluja.🤦♀️Si hrozna,tohto pust do obehu nech si najde normalnu zenu a nie despotu ako si ty.Pekne slovo na neho nemas len na neho kydas.
@trdelnik234 toto je k veci, moze to tak byt. ex je velmi samostatny, povahovo velmi podobny mne, on co nevedel vyriesil cez telefon- nevedel navarit nieco- objednal, vyhodilo istic- nevedel vymenit volal elektrikara, vsetko dokazal vyriesit, nemusela som sa bat ho poslat do obchodu na urad kamkolvek, vedel aj jazyk cize bezproblemovy clovek na zivot to bol
My máme kúpeľne 2, tiež sme traja plus dve macky..takisto nemusíš robiť všetko naraz, ale prídeš mi dosť direktivna a teda ja by som s tebou asi tiež nevydržala keby majú byť veci tak ako ty chced inak nie je dobré. A musia byť spravené kedy to chces. A miesto normálnej komunikácie príde, čo sedíš rob niečo miesto toho idem prezliecť periny , očistí kúpeľňu a poobede môžeme ležať na gauči obaja. Čím viac píšeš tam viac mám pocit že do tej role "jeho matky" si šla sama dobrovoľne ale už to to vadí ...m
A tvoj ex je slobodný? či už niekoho má? 😀
@mamaaja82 tak jak pises, po 3 ludoch. 3ja jeme, 3ja sa umyvame, 3ja vytvarame bordel a odpadky. Nevidim 1 dovod preco by to mal robit 1 clovek. Robila som to pocas prace, kde som pracovala rovnako dlhy cas ako on, robim to teraz ked som dobrovolne nezamestnana. kazdopadne obhajovat sa nejdem, mna prave aj taketo nazory zaujimaju- ved na to sa aj pytam, ci som neni na vine ja- len tu mi chyba nejake odovodnenie ze preco som despota- lebo nechcem robit zo seba sluzku a tazneho kona v domacnosti ?
@earlgrey slobodny, ale dlho asi nebude. fakt je to sikovny chlap, spomedzi toho co beha po svete je celkom terno, nejaka baba bude isto spokojna😂
ty ho nemáš rada. Vidíš v ňom iba nedospelé dieťa, dokonca sa oňho bojíš ako matka.
A naco to riesis?Ci sa citis odkazana na takeho vhlapa ked mas dieta?Povedzme si pravdu,keby si bola bez zavazkov iz by si sa s nim rozisla.
@earlgrey tak jak mi tu jedna zena vytkla aky som despota/nenormalna zena, ono je to skor o tom ze viem objektivne zhodnotit klady a zapory cloveka- snazim sa bez emocii prihliadat len na fakty a skutky v pritomnom case- preto o nom pekne hovorim. minulost ale nevymazem a preto sa k nemu vratit nechcem.
@maminkadeticiek no vies co pravdepodobne by som bola, je mi luto toho straveneho casu, ale aj toho ze ja som naozaj pocas tych mesiacov ked sme len randili citila ze toto je ten match, ze je tam aj chemia aj taka zdrava rivalita, vieme sa blaznit, je tam krasny balans medzi tym ze ja som taky dudros a on zas az privelmi pozitivny, doteraz sme to vedeli s usmevom sklbit. az teda do momentu ked mne zacali fakt vadit vyssie spomenute veci. sama neviem jak toto dopadne, uvidime 🙂
Čo na ňom ľúbiš? Že sa o neho bojíš či si nájde bývanie je pocit mamy nie že ho ľúbiš ako chlapa a partnera. Čo s tohoto "vzťahu" ti bude chýbať? Pocit že ťa s dieťaťom niekto chcel? Je pre teba lepšie žiť s veľkým deckom ako sama? Čiže aký peň taký peň hlavne že je s neho tien? Myslíš že ak za rok nepochopil princípy fungovania vzťahu a spoločného života má šancu to ešte dohnať? Je tam snaha so sebou niečo robiť? Neprišiel k tebe od mamičky? Tiež keď je vychovaný a má v sebe že robota je mužská a ženská a všetky tieto stare mudrosti obávam sa že tento jeho základ osobnosti bude ťažké ak nie nemožné prerobiť. Vníma ženy ako domáci robot a tam je zložité mu niečo vysvetľovať
Autorka nie si despota lebo nechceš robiť slúžku, ani ja nerobím slúžku. Skús prehodnotiť spôsob svojej komunikácie. Pretože veľakrát nie je problémom čo povieme ale ako to povieme. Aj dcéru treba vieš k poriadku a upratovanie, presne ako si napísala , traja žijete v jednej domácnosti,tak sa musíte traja podieľať na udržovani a zveľaďovaní (samozrejme u dieťaťa adekvátne veku.) teraz bola u mňa kamarátka a bola prekvapená čo všetko musí robiť moje dieťa , pritom podľa mňa robí minimum. Tak som jej tiež vysvetlila keď každý urobí len niečo, ani jeden nie je ukrivdení a spravené je všetko.
A ešte jedna vec keby mám doma niekoho kto to všetko spraví, tak ho nechám a tiež by som ležala na gauci a teda časom by som ozelela aj nejakebto je hubovanie, obzvlášť keď to aj tak spraví.
Napr môj ex muselo byť všetko po jeho a ako on chcel čo sa upratovania týka až som sa jedného dňa nasrala doslovne spravila si kávu, vyložila nohy s povedala mu že keď vie všetko lepšie nech robi. On si ušetrí nervy s ja cas
Mne tiež napadlo, ty ho chudáčika nechceš stresovať. Preboha, je to chlap!Dospelý! Čo by on robil, keby si ochorela alebo sa vám narodilo choré dieťa?To by bol iný stres! Prišiel k Tebe z podnájmu-chodila si tam?Mal nakúpené, upratané? Veď on vyhral jackpot s Tebou. Plus sex. A ty po roku o ňom rozprávaš fakt ako zhnusena matka. Toto sa zmení jedine k horšiemu. XY ľudí si ani nič neurobia a sú to aj dobrí ľudia, len ako partneri si spolu "neklikli". Zistia to po roku, po pokuse o spoločné bývanie a proste idú ďalej. Teba padla na hlavu tehla, čo za dôvody si tu dala. A chudák v práci ho dúfam tiež nestresujú nejakými úlohami.
My tiež upratujemd každú sobotu viac, ako inokedy. Ale aby som od rána do 15tej strávila pri upratovaní, čo je už aj tak čisté? Za týždeň sa ti neusadi mastnota na digestore, ani sa ti neurobí vodný kameň v záchode, ani nemôžeš mať zašpinené okná..
Každú sobotu to mam takto...
Ráno vstanem. Urobím kávu.
Pripravím každému raňajky
Začnem variť. Keď už je proces, že stačí prikryť a varí sa to samo, idem prezliecť periny. To je asi 9,30h. Už periny prezlecene.
Dcera ide vysávať (30minut jej tempom), ja by som mala za 10 minút celý byt. 😬
Ja zatiaľ utriem celú kúpeľňu a WC. (obklad, vanu, batérie, WC, poličky)
Dcera utrie prach, aj tam, kde nedotiahne (cez týždeň len tam, kde vidno 😁) dám prať, skontrolujem obed. Vydrhnem kuchyňu. Od stropu, až dole. Hlavne otvorené poličky, mikrovlnku, obklad, rúru...drez. A koniec. Obed navareny, o 13hod už jeme.
A mám aj malé deti, čo robia spúšť za sebou, hlavne lego, a autíčka sú všade....6r ti za pol dna nrmoze urobiť bordel, keď sa jej venuješ.
@huxy a tiež píše že má rada keď sú veci podľa nej....tak možno on nie je až taký neschopak ale....doma videl že robí všetko matka, možno má mieru poriadku alebo toho čo kedy a ako spraviť inak ako ona. A on to aj spraví keď mu to povie,len to nespraví sám od seba lebo jeho miera poriadku je zrejme niekde inde ako jej....
Zrejme nebude až taký neschopak keď žil na intraku a neskôr sám....a hádam aj autorka videla ako to u neho vyzerá keď ešte spolu len randili
Si doma nepracujes dvaja ludia z vas troch su vacsinu casu mimo bytu ako fakt nechapem co take musis denne drhnut.Nas je doma 6 a teda viem sadnut dat si kavu v spine a prachu sa tu nevalame,mame 200m2 ty by si sa asi zblaznila.Manzel pracuje ked pride robi na zahrade detom ihrisko a altanok.Ty mas byt tak prosim ta neprehanaj.keby mna niekto nahanal ako zdutu kozu ze bez nieco robit alebo mam zdvihnut rit to by som narobila ine rodeo.Lenze ja mam doma normalneho muza kdezto ty si despota ci sa hnevas ci nie.Vsetko musi byt tak ako ty chces a hned! Prosim,rob si to sama ked aj tak to vies najlepsie ty sama.Dieta si ma vediet povysavat aj utriet prach odlozit veci do skrine.Moj autisticky syn to vo veku tvojho zvladal.Pre mna si problem ty.Nechaj ho ist spravis mu sluzbu.
@mamaaja82 aha takze ty si predpokladam na MD, ked pises ze manzel pracuje. Z toho chapem ze ty nepracujes a zivi vas tvoj manzel. V tomto pripade je to ako fungujete normalne, nakolko ty sa staras o deti, domacnost, manzela a on sa stara o to, sby si to mala z coho robit. U nas to takto ale nieje, ja sa financne podielam na chode rovnakym dielom ako partner- preco by som do domceka mala ja nosit aj peniazky aj mu za ritou behat a upratovat mu? Aku to ma podla teba logiku? A este k tomu ze 6 rocne dieta vie povysavat ci utriet prach. Vazne? To si neviem predstavit to ze ,,kavu v spine nepijem,,.
Ja totizto ked vysavam tak odsuvam aj nabytok, koberce vysavam kazdy mali kutik, robim to poriadne. Tak jak by sa to robit aj malo v rodine alergikov.
Autorka ste príliš rozdielny, on ťažký pohoďák a ty stíhačka, po roku ste sa nedokázali jeden druhému prispôsobiť. Je to psychicky náročné pre oboch takto fungovať.
Sadnite si a úprimne bez výčitiek sa porozprávajte, povedz mu ako sa cítiš, či má váš vzťah budúcnosť.
Ono je pekne, že počas radenia si si myslela, že ste si "matchli". Realita je bohužiaľ ale toto, čo žiješ. A takto to s nim bude. Teba frustrovať a on na háku. Podľa mňa sa ho držíš, lebo máš dieťa a už nechceš zažiť to, čo s ex. Aši sa bojíš, že iný Ťa nebude chcieť.
@huxy tak nebol tak naučený z domu tak asi nie...ja ho neobranujem, pre nich bude najlepšie keď sa rozídu a každý si nájde k sebe niekoho kto mu bude lepšie pasovať.... Môj chlap tiež nebol jeden z tých čo vidia aj za chlebnik alebo že ich hneď napadne všetko čistiť alebo hneď prádlo ozehlit po vyschnúť, ale kľudne bolo aj týždeň v koši na pradlo, napriek tomu ho nemusím po rokoch prosikat...stačí povedat, keďže nevidí (nechce) vidieť ako ja lebo nebol tak naučený a keď žil sám spravil so to keď uznal za vhodné,a teda v čase randenia alebo aj neskôr keď som mala kľúče od jeho bytu a mohla prísť kedy som chcela nikdy nemal doma špinu... Ako prevádzkový neporiadok typu pulóver na stoličke, pohár či noviny z celého týždňa na stole ale nie spinu
Ale to vie už len autorka či musí naozaj až prosikat alebo len povedať.
A teda tiež nechápem čo musí denne toľko čistiť keď byva len v byte , dieťa prakticky celý deň v škôlke a on v praci
@trdelnik234 dobre napisane 👍

A čo ti trvá na kúpeľne upratat od rána do tretej poobede? To aj môj chlap už spraví rýchlejšie a to je na môj vkus pomalí....
A tiež ty chlapovi povieš nesed a rob niečo? Ja chlapovi poviem idem žehliť ,ty povysávať, alebo očistí kúpeľňu.
A teda desiatu do práce by som mu nerobila, nie som jeho matka (teda pokiaľ by som nerobila aj sebe, lebo to je najmenej namazat chleba na viac alebo zaliať vločky namiesto v jednej miske v dvoch
A ešte mám pocit že ty chcela aby bol ako ty a rozmýšľal ako ty. Ale... Máloktorý chlap myslí ako žena a vidí v domácnosti to čo žena....že je na poličke zas prach, že aj chladničku či trúbu treba očistiť alebo že aj za chlebnikom treba omrvinky utrieť.... Zvyčajne to spravia len im to treba povedať lebo sami to nevidia, alebo pre nich je to ešte ok a pre teba už špina neprípustná....