Vadí mi môj partner
Dobry den, idem sa tu trosku rozpisat a mozno pobrat nejake rady/tipy inych zien ktore zazili nieco podobne.
Som vo vztahu s novym partnerom ( sme spolu rok a nieco), ja mam dieta z predchadzajuceho vztahu, on je slobodny bezdetny. Zaciatok vztahu bol ok, lubili sme sa, ale odkedy spolu byvame ( byvame v byte mojich rodicov sami dvaja+ moja dcera) co je cca pol roka zacinam ho vnimat inak. Pripadam si ze nemam jedno dieta ale zrazu rovno 2. Vela veci som mu od zaciatku vztahu musela vysvetlovat- ja navarim ty musis umyt, ked ja vesam pradlo ty nesed ale pozametaj alebo umy zachod, vo vztahu si musime budovat zazitky- dovolenkami, restikami, vyletmi.., musis vyvijat iniciativu aj ty ako muz, nemozem vsetko okolo bytu, financii rekreacie a logistiky riesit ja a pod., vyslovene mam pocit ze pol roka vychovavam pubertiaka. S otcom svojej dcery mam super vztah- ale samozrejme len kamaratsky, minule ho moj aktualny partner stretol a povedal mi: ,,videl som ho, skaredo aom sa nanho 3x ppzrel a isiel som prec,, tzn. tento clovek je zaseknuty niekde v puberte v 90tych a ma pocit ze je cool skaredo zazerat po niekom kto mu nic neurobil len preto ze je to v jeho hlave konkurencia. (snazim sa pisat priklady jeho nevyspeleho spravania). Teraz ku mne- ja som toez neni idealna- som tvrdohlava, velky pesimista, mam rada veci na poriadku, nejsom moc spolocenska a casto krat hadky zacinam ja. Ja si to ospravedlnujem tym, ze som tak neskutocne vyhpreta z toho ze mu suplujem aj mamu, ze jednoducho uz vybuchnem aj ja prva. Vzdy ma navarene, poprate, ked treba nieco vyriesit vzdy to robim len ja, s. vychovou moc nepomaha. Pred nedavnom som stratila pracu a ostala doma. Podla jeho logiky tym ze som doma mam zabezpecovat vsetko ja- varenie, pratanie, dezinfikovat, prezliekat postel skladat veci. On je ten co zaraba peniaze. Lenze tieto peniaze ja nevidim- vsetko mame 50-50. Podla mojej logiky je to tak, ze ak sa dvaja podielaju na plateni vsetkeho spolocne nemali by sa spolocne podielat aj na domacnosti? Som dost vycerpana z tohto vztahu v ktorom neviem uz co si mam mysliet. A preco z neho neodidem? No mam 3 dovody- bojim sa onho, ze si nenajde byt a nechcem ho vystavit stresu z hladania podnajmu, z tohto pocitu zaroven vyplyva ze ho stale lubim a v poslednom rade mam pocit ze by mi to po rozchode bolo luto a chybal by mi, nerada robim unahlene zavery.
Hadky su ale strasne caste, strasne mi vadi. Vadi mi ze jeho konania v beznych veciach stracaju logiku, vadi mi ze nedokaze ist sam nakupit lebo je to ako keby tam poslem 6 rocnu dceru, vadi mi ze kazdy ukon na kt by sa mali podielat 2ja ludia robim sama. On chce dieta, ja som sa zamkla ze urcite nie- naozaj nechcem mat 3 deti.
Dakujem za nazory- kludne aj negativne, ako pisem ani moja povaha nie je dokonala. Mozno by som privitala radu ako zmenit svoj postoj pretoze s tym viem nieco robit.. Dakujem
bojis sa o 30 rocneho chlapa ze si nenajde byt a nechces ho vystavit stresu z hladania podnajmu? mamma mia precitaj si to po sebe. s takym postojom sa zda ze za to ze ty robis vsetko a on nic si mozes asi sama.
nebola by som s takym nesamostatnym cudom o ktore by som sa musela starat ani nahodou. proste sa ukazal pri spolocnom byvani. hladaj dalej.
Na jednej strane všetci vieme ,že nie s každým sa to dá. Na druhej strane, aj keď sa to nedá, aj tak veľa žien nechce rozchod lebo im to príde ľúto, možno sa zmení... Časom to bude horšie a ty budeš mať nervy na neho, ale nikto ťa nenúti s ním byť. Môžeš odísť z kratsej cesty, čiže menej zranení. Chvíľku ti príde ľúto, ale to je nič v porovnaní keby ste mali spoločné dieťa,majetky, manželstvo...
@huxy tak mňa by to rozčuľovali tiež ale mám aj takých kolegov čo majú tak budíky nastavené, alebo môjmu bratovi aj desať minút dokázal budík zvoniť kým sa zobudil...u každého to funguje inak. Mne zazvoní vstanem s idem ako "mašina" čas vyrataný na minútu. Ako náhle mám rezervu nestíham ... Môj chlap ten má radšej budík o hodinu skôr lebo len "ranná toaleta" polhodinu (predpokladám že tam ešte drieme) a tiež mi trvalo nejaký čas pochopiť, že to že on vstáva ráno do práce neznamená že musi vstávať pol bytovky. Ale napr on vie že keď ho už budím ja tak budík už dlho zvoni.
A teda autorka má možnosť voľby....či jej stojí na popracovani na vzťahu, samozrejme musia chcieť obaja, alebo nie .... Ale žiaden vzťah nie je ideálny a lentym nechcem povedať že má v ňom ostať len aby nebola sama. A ak má už teraz pocit že po roku vyhorela tak by mu mala ukázať dvere ....
Ja sa len k tomu vyjadrím, že zazrel na tvojho ex. Nemuselo to byť preto, že ho bral ako konkurenciu, ale preto, že si o ňom myslí svoje, keďže ťa poslal na potrat a opustil ako tehotnú. Možno očakával, že to skôr oceníš, že sa postavil k jeho osobe odmietavo. Nie je to zase vyspelé, ale na druhej strane je to iný pohľad, než "bral ho ako konkurenciu". Čo sa týka zvyšku, lezie ti na nervy a nesedí ti povahovo. O akých citoch hovoríš? Myslíš si, že stačí niekoho ľúbiť na to, aby si viedla naplnený spokojný život?? No nestačí. Z lásky časom bude odpor, averzia, nenávisť. Začneš ním opovrhovať, pretože zdá sa ti byť málo chlap. Aj v sexe to začne byť tým pádom o ničom. Nebude ťa priťahovať niekto koho považuješ mentálne za nevyspelého.
@huxy presne, on je proste lenivy vstat ked to zvoni prvy krat. Casto krat som hore skor nez on kvoli tym budikom a to nepotrebujem vstavat.
@sense ja chapem aj tento pohlad, ale on vstava naozaj ze okolo 5 rano, myslim, ze trosku ohladuplnosti voci nam ze zdvihnem tu rit a vypadnem z tej postele nech my dve mozme spat je najmenej.
@zuzanapjat to ze moj ex sa zschoval ako sa zdchoval je historia a hlavne je to moja vec- ja som s nim ale v poriadku, velmi si cennim ze komunikujeme super a nemame zisdne spory a chcem aby to tak aj ostalo- to je vyzrete spravanie zatisl co on v takychto situaciach uvazuje ako 8 rocny chlapec na ihrisku.
áno, máš pravdu, len som chcela upresniť, že jeho detinské správanie mohlo vychádzať z inej predstavy, než z obavy z konkurencie
Tak ho z tej postele vykopni hneď po prvom ..ja vstávam do práce ešte skorej, alebo aj môj chlap ale potom spím ďalej...
On chce dieťa z vypočítavosti, lebo vie, že by si ho potom nevykopla ... To je ale blbec 😀
Takže si s ním už vlastne len z ľútosti? Pocity smútku po rozchode sú samozrejmé, ten pocit, že sa niečo končí, mení. Ale to obdobie prejde a zase bude fajn, budeš spokojnejšia. Podľa mňa, už keď nad tým rozmýšľaš, tak sama vieš, čo chceš spraviť, len potrebuješ nabrať odvahu to konečne useknúť.
To je ten problem, ze cloveka spozname poriadne az casom a po spolocnom byvani ...stalo sa mi 2x ze som sa takto rozisla (nemala som dieta). Vyzera to tak, ze ta bude musiet vytocit do stavu, ked ho ti uz nebude luto...Kolko ma dieta? To len zo zvedavosti...si mlada, najdes si urcite dakoho vyspelejsieho. Podla mna si to dobre popisala aj s velkou davkou sebareflexie, ale dotycny sa naozaj k tebe/vam zjavne nehodi...
Ja zacinam mat pocit, ze si to robis tak trochu aj sama ako pise @bg92
Nevies zit v spine tak upratujes, urcite si sa chcela ukazat pred nim aka si fajna a prevalcovalo ta to, no a fakt, ze on je z rodiny kde zena je na domace prace a otec na hrubu robotu tomu nijako nepridava. Ale ty to VIES, ze je z takej rodiny. Obavat sa, ze si musi hladat podnajom? To je aky argument... keby si povedala, ze sa bojis, ze nepoplatis ucty...
Keby ste mali to spolocne dieta, tak on by utiahol tych 100%? Ked teraz stale davas ty 40%?
No a na zaver, na sex si ho mozes volat stale... lebo ty sa nasieras od piatej rano ked mu zazvoni budik a o deviatej vecer sa tulite po dalsom tazkom dni 😆
Mam dve kamaratky, ktore maju podobne “nedospelych” muzov a supluju in matky. Obe su nadmieru tolerantne. Ja tolerantna som len tak trochu, zabila by som ich za dva dni. Uz len za toe tri budiky😆 rozhodnut sa musis ty
"No mam 3 dovody- bojim sa onho, ze si nenajde byt a nechcem ho vystavit stresu z hladania podnajmu, z tohto pocitu zaroven vyplyva ze ho stale lubim a v poslednom rade mam pocit ze by mi to po rozchode bolo luto a chybal by mi, nerada robim unahlene zavery."
Neviem, ci ho viac lubis, alebo si sa skor uz udomacnila v role jeho maminy/starsej sestry.
Prevzala si za neho celu zodpovedost a znasas jeho spravanie, ako syna, ktory ta potrebuje, no zaroven je presvedceny, ze je ok si zit ten svoj zivot (co pri dietati je, ale pri partnerovi, co vyuziva spolocnu domacnost iba ako zakladnu/odrazovu plochu, nie).
Prestan sa o neho bat. On to zvladne. Ved kde zil dovtedy?
Pri kontajneri si ho nasla odlozeneho, ked si sla vysypat smeti?
Prestan za neho mysliet. Nie si zodpovedna. Nechaj to na nom. Poradi si. Este budes prekvapena, co vsetko dokaze, ked musi. Az ta to nastve, preco sa nenamahal, kym s tebou zil.
Bojím sa o neho a nechcem ho vystaviť stresu🤣veď ty sa k nemu správaš ako jeho matka!
Tak čo sa čudujem, že je aký je...čím skôr si nájdu prácu nebudú tá tak vytáčať ostatné veci.
Buď ho chces a nejako sa zosuladite, alebo preč...nečítam všetko stavil mi úvod.Ty ho chces, ale, aby bol iný a to nebude
Aku ma pracu, pride mi ako s lahsou retardaciou. ⚡
Je na tebe či chceš byť jeho mamička aj naďalej alebo nie. Mne to pripadá, že ho už nemáš rada a tie veci sú len ďalší dôvod prečo. Napríklad s tým varením, čo je zlé na donáške? V piatok môže mať na starosti obed on a ako zariadi tak bude. Nevie prať? No tak nebude mať opraté. Začni sa k nemu správať inak. Možno odíde aj sám keď bude po servise.
bojíš sa oňho, nechceš ho vystaviť stresu - prepáč, ale to je smiešne, je dospelý, ale ty si sa už fakt nastavila do polohy matky... Toto nemá zmysel (a je v podstate jedno, či je neschopný alebo vychcaný), buď rada, že si to zistila tak skoro
Vela veci som mu od zaciatku vztahu musela vysvetlovat- ja navarim ty musis umyt, ked ja vesam pradlo ty nesed ale pozametaj alebo umy zachod, vo vztahu si musime budovat zazitky- dovolenkami, restikami, vyletmi..,
Nechcem sa ho zastávať, ale uvedom si, že býval doma, potom internát, potom sám to je úplne iná dynamika ako teraz s dieťaťom, každodenným varením, upratanie atď...keď ja vešiam prádlo ty nesed...chrapun by ti povedal sprav si to sama...možno je len nepraktický a fakt potrebuje povedať ja spravím toto a toto ty to a budeme to mať skôr hotové.Mne, keby si povedala nesed a rob tak ťa pošlem😉do výchovy sa ti nemá starať to robí dobre.Ak by sa staral zase ti to vadí.podla mňa ty chces mať všetko podľa seba možno ti krivdim, ale on ešte nie je zrelý na rodinu, spolužitie.Mas u neho navrch a budeš ho kvalitne ničiť.Ste každý úplne iný a nebude to dobre.
Mna by len zaujímalo co cely deň robíš? Ved dcera je vacsia uz bordel nenarobi, chlap v práci a obed do dvoch hodin navareny, práčka operie ty len zavesiš.
@luccija z casti mas pravdu, mam rada ked su veci podla mna. nejsom najprijemnejsia osoba- ani nie tak ze by som bola drza, arogantna ale som skor taky nie uplne emocionalny clovek a nekontrolujem slova- hovorim veci jak su, nerobim okolo toho omscky co moze byt pre ludi zranujuce. Nakolko som si vedome tychto svojich negativnych vlastni prve mesiace vztahu som sa mu snazila veci tlmocit pekne, bez kriku, castokrat prozbami, bola som tolerantna a troezliva. Ale co je vela je vela- z toho dobodu uz pouzivam slovne spojenia ako ,, nesed tu a rob nieco,,. Ked stravim 4 hodiny pucovanim varenim pranim atd., pri pohlade na rozvaleneho chlapa pred tv neni mi 2x do smiechu uz. Ale ano, mam velmi narocnu povahu, preto aj tapam, ci tne problem v tomto vztahu nie som ja.
@mnamko no ja som mesiac bez prace, predtym normalne 8,5 hod po-pia, teraz ked som bez prace a dcera ma skoro 6, bordelu narobi az az, rano ma zobudi tuto pan o ktorom je diskusia, cize klasika ranajky vsetkym, jemu aj desiatu do roboty, odnesiem dieta do skolky idem domov varit obed- to tak hod, dve, upracem vacsinou do 12tej mam hotove. Potom sloficek a chodim von s dcerou. Veceru tiez bud vsrim alebo ostava z obedu, cize tak nejak. Klasika podla mna. Neviem nerobim nic specialne
Možno si príliš pedantna fakt neviem čo varíš 4 hodiny a upratujes a, keď áno tak určite nie každý deň.Ty uber on pridá a bude to dobre.Ked vstáva o 05 asi ma toho tiež dosť.Ulahci si čo vieš..desiatu do roboty by som mu nerobila balíček šunky a syru si vie aj sám zobrať.Ti chlapi jednoducho niektoré veci nevidia a nepovažujú za potrebné🙂
Ja sa ti po precitani normalne cudujem, ze toto tolerujes a v tomto este vychovavas dceru! Velmi nezodpovedne
@luccija no tak ja kym sa vytrepem s malou do skolky, naspat, vacsinou 2 jedla varim polievka hlavne, do obchodu chodim skoro kazdy druhy den, upracem to no a vzdy je nieco co si najdem ze je zadrbkane, aj sa celkom hecujem do toho ´ebo necvicim tak aspon takto sa hybem.
Skor cez vikendy ma serie ked robim fakt ze hlbkove upratovanie- kupelka wc tak to mi trva niekedy fakt od rana aj do 3, ale robim to sama. Cez ten tyzden este ok kym dom doma ale vikendy robim vsetko sama aj ked je priatel doma.
Tak snáď si vie 6 ročná po sebe upratať,tu tiež treba naučiť,
@mnamko vie si hracky pospratat, ale vysavat vytriet, prach atd to jej nedavam robit, navyse ona je dost ziva vie zadrbkat toho dost- no a ja som celkom pedant cize potrebujem mat veci fakt 100%
Ahoj, ja tvojho partnera nepoznam,tak ho hodnotit nejdem,fakt nie.
Neviem,co sa stalo,ze si zrazu bez prace,ci si hladas novu alebo si zdravotne teraz mimo.
Kazdopadne je treba si uvedomit jednu jedinu vec.
Partner je nase zrkadlo. Odraza nase vlastne nastavenia,hodnoty (aj nasu sebahodnotu).
Do zivota si si vybrala niekoho,nad kym podvedome mozes mat a mas kontrolu.Preco?
Neodpovedaj mne, ale zamysli sa.
Nemoze to byt tak,ze tuzis po silnom a samostatnom muzovi (co ten tvoj pre teba teraz nie je)ale zaroven sa bojis ze by tento typ muza tvoju povahu neustal?
Ze sa bojis dalsieho zranenia?
Ostatne prevadzkove veci sa prirodzene poriesia hned po tom,ako si uvedomis,co chces a koho chces vedla Seba.
On nie je neschopny,on je iba nekompatibilny s tvojim terajsim nastavenim.
On sa nesnazi,Ty ho dirigujes,dusis mozno.
Pri inej zene by to slo prirodzene...
Ktovie

Pošli ho za mnou 🤣 pri mne bude ako med...prevychovám a vrátim 😉