icon

Vadí mi môj partner

8. apr 2025

Dobry den, idem sa tu trosku rozpisat a mozno pobrat nejake rady/tipy inych zien ktore zazili nieco podobne.
Som vo vztahu s novym partnerom ( sme spolu rok a nieco), ja mam dieta z predchadzajuceho vztahu, on je slobodny bezdetny. Zaciatok vztahu bol ok, lubili sme sa, ale odkedy spolu byvame ( byvame v byte mojich rodicov sami dvaja+ moja dcera) co je cca pol roka zacinam ho vnimat inak. Pripadam si ze nemam jedno dieta ale zrazu rovno 2. Vela veci som mu od zaciatku vztahu musela vysvetlovat- ja navarim ty musis umyt, ked ja vesam pradlo ty nesed ale pozametaj alebo umy zachod, vo vztahu si musime budovat zazitky- dovolenkami, restikami, vyletmi.., musis vyvijat iniciativu aj ty ako muz, nemozem vsetko okolo bytu, financii rekreacie a logistiky riesit ja a pod., vyslovene mam pocit ze pol roka vychovavam pubertiaka. S otcom svojej dcery mam super vztah- ale samozrejme len kamaratsky, minule ho moj aktualny partner stretol a povedal mi: ,,videl som ho, skaredo aom sa nanho 3x ppzrel a isiel som prec,, tzn. tento clovek je zaseknuty niekde v puberte v 90tych a ma pocit ze je cool skaredo zazerat po niekom kto mu nic neurobil len preto ze je to v jeho hlave konkurencia. (snazim sa pisat priklady jeho nevyspeleho spravania). Teraz ku mne- ja som toez neni idealna- som tvrdohlava, velky pesimista, mam rada veci na poriadku, nejsom moc spolocenska a casto krat hadky zacinam ja. Ja si to ospravedlnujem tym, ze som tak neskutocne vyhpreta z toho ze mu suplujem aj mamu, ze jednoducho uz vybuchnem aj ja prva. Vzdy ma navarene, poprate, ked treba nieco vyriesit vzdy to robim len ja, s. vychovou moc nepomaha. Pred nedavnom som stratila pracu a ostala doma. Podla jeho logiky tym ze som doma mam zabezpecovat vsetko ja- varenie, pratanie, dezinfikovat, prezliekat postel skladat veci. On je ten co zaraba peniaze. Lenze tieto peniaze ja nevidim- vsetko mame 50-50. Podla mojej logiky je to tak, ze ak sa dvaja podielaju na plateni vsetkeho spolocne nemali by sa spolocne podielat aj na domacnosti? Som dost vycerpana z tohto vztahu v ktorom neviem uz co si mam mysliet. A preco z neho neodidem? No mam 3 dovody- bojim sa onho, ze si nenajde byt a nechcem ho vystavit stresu z hladania podnajmu, z tohto pocitu zaroven vyplyva ze ho stale lubim a v poslednom rade mam pocit ze by mi to po rozchode bolo luto a chybal by mi, nerada robim unahlene zavery.
Hadky su ale strasne caste, strasne mi vadi. Vadi mi ze jeho konania v beznych veciach stracaju logiku, vadi mi ze nedokaze ist sam nakupit lebo je to ako keby tam poslem 6 rocnu dceru, vadi mi ze kazdy ukon na kt by sa mali podielat 2ja ludia robim sama. On chce dieta, ja som sa zamkla ze urcite nie- naozaj nechcem mat 3 deti.
Dakujem za nazory- kludne aj negativne, ako pisem ani moja povaha nie je dokonala. Mozno by som privitala radu ako zmenit svoj postoj pretoze s tym viem nieco robit.. Dakujem

Strana
z4
ika02
8. apr 2025

Ahoj, koľko máte rokov?

autor
8. apr 2025

@ika02 ahoj, ja mam 30 on ma 29 🙂

olimuc
8. apr 2025

Spravne rozhodnutie … nerob si s nim dieta, bola by si otrok vo vlastnom dome a mlady pan (neviem aky ma vek) zacina pre mna vystrkovat red flag … iba raz by povedal, ze on zaraba a ja sa mam starat .:. Letel by ako spinave pradlo … v mojom byte nebude mat nikto full service ani keby celu vyplatu vysypal na stol. Ked tak dobre zaraba … kde ma vlastne byvanie? Aspon investicne? Drzeho parazita mas doma, len si neuvedomuje, ze pojde z igelitkou odkial prisiel. Ty sa nemusis o neho obavat(skor to vnimam ako ospravedlnenie), ze v podstate nechces byt sama. Si schopna zena a on potrebuje dospiet … co isiel od rodicov k tebe?

barbie2023
8. apr 2025

Si s ním rok a vyhorela si? A ešte spomínaš,že začiatky boli ok ... Ako, nehnevaj sa,ale prvý rok vzťahu je stále začiatok 😂😂😂 ani sa s ním neunuvaj keď už si teraz vyhorela.

autor
8. apr 2025

@olimuc byval v podnajme ked sme zacinali randit. teraz by znovu musel hladat podnajom. No ja to vnimam tak ako ty- proste my si delime ucty 50-50, mozno teraz ked som bez prace 60 on ja 40.. ja nevidim dovod preco by som mala zabezpecovat celu domacnost. Je pravda ze som ho naucila poskladat pradlo, ked mu poviem ze pocuj toto a toto je spinave, mam plne ruky s pripravou ibedu prosim ta neurobis to? tak to urobi ale to mam aj s dcerou. Vzdy jej musim povedat 2-3x a potom spravi. Je to to iste co dcera len on je dospely..

enmery
8. apr 2025

Ja to skrátim. Neboj sa, on to všetko vie. Keby žil sám, musel by si aj nakúpiť, aj povysávať alebo si zaplatiť osobu, ktorá by to urobila. On proste len využíva Teba a že si to necháš. A robí to dokonale, keďže sa bojíš o chudáčika, či si zvládne nájsť bývanie.
Ako taký človek preboha funguje v práci?Tam zázračné svoje veci zvláda?
Tieto príbehy sú ako cez kopirák. Chvalabohu to nie je otec Tvojej dcéry. Po roku vzťahu máš lietať v oblakoch a nie vyratúva, čo Ti na ňom vadí.
Dieťa si s ním nerob-dieťa ho nezmení. Ani on sa nezmení, bude to takto robiť dokiaľ mu to dovolíš.
S Tvojim nastavením k nemu po krátkom vzťahu by si mala rozmýšľať len vieš nad čím. Bývanie Ti ukázalo, že proste eee.
Je na Tebe, či s ním chceš zabiť roky a nechať svoju frustráciu rásť, alebo...
Kde na týchto chodíte, zavesiť na krk a ešte aj ľutuje chudáčikov. Bez neho by si mala o dosť menej prace a bola šťastná a mala šancu nájsť nevychcaného a hlavne zrelého muža, o ktorého sa NAOZAJ budeš môcť oprieť.
Nestrácaj svoj drahocenný čas a nedávaj vzor dcére, že takéto správanie muža a vzťah je ok.🙏

ika02
8. apr 2025

Evidentne sa partner vývojovo zasekol v 5.rokoch. Žil s oboma rodičmi, alebo len s mamou, ktorá mu skákala okolo zadku? Ak nechceš mať 3 deti, tak sa s ním rozíď, lebo, keď už teraz Ti to vadí (krátko ste spolu), bude to už len horšie. Pekne krásne, nech si odpochoduje naspäť na podnájom. Je to lenivý, vypočítavý zmrd. Ak teraz nemáš prácu, skús rýchlo hľadať a ukonči to! Držím prsty!

barbie2023
8. apr 2025

Akože ja nechápem takéto vzťahy. Fakt nie. Nič ťa s ním nespája a ešte ta aj využíva a hra sa na debila ,čo nevie skladať prádlo. Ani len bývanie nemá taký je " úžasný "... Neviem čim očaril jednu ženu s dieťaťom , to mije v podstate aj jedno,ale že ti už teraz lezie na nervy je mi jasné. Len prečo mám pocit,že hľadáš na mk odpovede keď sama vieš ,že toto je jeden otrasný partner , s ktorým tá čakajú len a len problémy? Pobalila by som ho a dovidenia .. načo ti je ? Nervy ti môže robiť aj šteniatko a to t bude aspoň ľúbiť a dokonca máš nádej,že z neho raz vychovas dobrého psa a priateľa 😂

autor
8. apr 2025

No chapem vase slova baby, len neviem nemoze to byt moja chyba? ze mi vadia hluposti? napr dnes sme sa pohadali lebo ma vytocilo, ze si nastavil 3 budiky. zobudil mna aj dceru. Vzdy ma 2- tie mi tiez vadia ale zatinam zuby. Mu hovorim proste nastav si 1 a vstan z postele jak normalni ludia, sak pocujes to aj tak sa musis postavit a vypnut ho. Tak ked uz stojis tak vstavaj. Nie on si necha 3 a nezaujima ho ze nas tym budi.

barbie2023
8. apr 2025

Nie , ja by som ho nechcela ani za svet. Veď to je lenivý retard. Chlap s názorom ,že žena robí všetko a on zarába je idiot . Nič iné . Tvoja chýba je , že s ním minas vzácny čas v tomto živote.

enmery
8. apr 2025

Bože, hej, že je to vychcaný hajzlík sebecký je isto Tvoja chyba. Kto mu chodil nakupovať a prať a upratať, keď bol v podnájme? Robí si z Tebe slúžku. Ešte pochopím nejakú chuderku, ktorá toto píše o manželovi, s ktorým má 3 deti a sú spolu 15 rokov, že ho nepobalí. Ale žena matka po roku vzťahu. Veď na Teba tie red flag doslova vreštia dievča.

autor
8. apr 2025

@ika02 zil s oboma, ale pochadza z takej casti slovenska, alebo z okruhu par km2 s mentalitou obyvatelstva, ze zeny su sluzky a muzi robia manualne. Zeny okolo nich behaju ako splasene, navarit naservirovat umyt po nom.. Ja ked som tam na navsteve sa mi mozog zastavuje

majka99999
8. apr 2025

Ty si uplne inde ako on. Vsak mu oznam, ze ma mesiac na najdenie bytu a hotovo. Normalne sa rozidte, ze ste skusili a nevyhovujete si. Inac troska divne, ze vydavky stale 50:50, aj ked si nezamestnana a mas obstaravat vsetky domace prace. Z lasky sa clovek nenaje. Osobne som typ, ze radsej menej pritazlivy clovek, co by vacsina zien povedala, ze nemame chemiu, ze taky clovek je nepouzitelny do zivota, nevidia), ale zodpovedny, pomahajuci, ze sa mozem onho opriet, ja sa zamilujem takto. Nejake veci sa vzdy musia obrusit zo zaciatku, ale ocividne ocakavat od muza nieco ine, vedenie a akcnost, zdielanie starosti, ze veci nemusis hovorit dokola a dotycny bude trocha iniciativny. Kde byval predtym? Doma alebo sam? Ak sam, bola si unho a mal upratane? Tak to vie, ale je jednoduchsie, ked to robis ty. Je mozne, ze ho zdrbes, aj ked nieco urobi, nie prave povzbudive... Nemal upratane? Bordelar.
Preco ste sa rozisli s ex? Podvadzal? Nerobil veci ako si chcela ty?

barbie2023
8. apr 2025

Jaaj a ty si myslíš,že ho zmenis a všetko bude krásne 😂😂😂😂😂 zobuď sa

enmery
8. apr 2025

Prečo si s ním?Veď toto je choré. Si dobrovoľne robiť. Len nezačni písať, že inak nie je zlý. Nemáte nič spoločné!Ani dieťa, ani majetok, namiesto lietania v oblakoch máš akurát nervy a frustráciu. Takže bud budeš s ním takto žiť alebo dat papa. Proste si zistila, že Ti ako muž a partner nesedí-stáva sa.

tehulka2011
8. apr 2025

stve ta, ze si pre neho ako mama, na druhej strane ho nechces “vystavit stresu z hladania podanjmu”? wtf
naber silu a rozid sa s nim + nabuduce lepsie vyberaj

autor
8. apr 2025

@majka99999 opustil ma v tehotenstve- dal mi na vyber ci potrat alebo rozchod, tak som si vybrala rozchod. uz mu to nevycitam, asi ku mne nemal take silne city. teraz sme kamosi

mandzula
8. apr 2025

Nebudem sa rozpisovat - len tolko, ze nastav si tie tri budiky ty, nech sa preberies a kopnes ho do zadku.

kavasmliekom
8. apr 2025

Ja, ako 40+, 16rocna dcéra, dve malé do 5r, ti napíšem, že mať takého frajera, tak sa bojím skôr o seba, že ho zabijem a deti prídu o mamu... 😀
Takže šup, šup. Nech si pekne hľadá podnájom, má ruky nohy, prácu. A kľudne sa stretávate, sk vôbec bude mať chuť po tom, čo mu rozumne vysvetlíš, že ty dieťa máš a on svoju mamu tiež. 🫢

huxy
8. apr 2025

Prečo by si chcela meniť svoj postoj k nemu, v čom? Veď je to obyčajný sebec, čo nemá ženy za veľa, ale za slúžku. Na čo ti je taký chlap prosím ťa.

krasneleto
8. apr 2025

s mnohym suhlasim... ak ste 50/50, tak nech je to vzdy a vo vsetkom. mne osobne sa to nepaci a kazdy by mal prispievat do vztahu tak ako vie... co mi pride aby si platila rovnako ci mas alebo nemas pracu, odveci... ja som stara skola, na mna robit nemusi nikto , viem sa o seba postarat... ale partner je potom na co? pre mna jednym so symbolou , ktory by mal niest je urcite istota.....
ten tvoj je ako syn... a ty jeho mama , ktora sa stara... ale da sa to naucit... nema to asi z domu, treba sa porozpravat a vyjasnit si role doma... naco ti je partner, ktory sa nepodiela na vychove?
cakum prask... 50/50, doma nepomaha, s dcerou nepomaha... ty sa staras... otazka je , naco ti je takyto muz?
a chce dieta? tu by som si to dobre rozmyslela, nakolko uz teraz mas dve.. na materskej pojdete tiez 50/50?
to , ze sa bojis , ze bude mat stres z hladania podnajmu nie je laska, ale uz sa ako jeho mama zacinas chovat aj dobrovolne... je to dospely muz... nie 6 rocne dieta vyhodene na ulicu...
mne unika zmysel vasho partnerstva.. ak mas byt na vsetko sama, tak nech si najde podnajom a mozete sa stretavat ako na ZS a ty sa nemusis vrtiet okolo jeho zadku

mimikarol
8. apr 2025

Priznaj si že to nemá budúcnosť. Jednoducho to spolu nejde. Keď si po roku vyhorená? Tak čo bude o ďalší rok, alebo dva? Prežil doteraz bez teba, prežije aj po rozchode.

autor
8. apr 2025

@krasneleto tak on to ospravedlnuje tym ze ja som cely den doma- ze mam to vsetko porobit kym on pracuje. Napr. co ma dost vytaca- ja naozaj nemozem ochoriet. On nedokaze navarit, sam vymysliet co vari a ist na to nakupit. Proste ak by som vypadla tak my fungujeme na donaske. Je ale pravda ze take veci ako poskladat nabytok, opravit pracku alebo cokolvek muzske urobi- tp urobi aj sam od seba. Len pracka sa kazdy den proste nekazi…..

autor
8. apr 2025

@huxy no on bol v tomto vychovavany. videl to doma od mala. Neviem a nechapem ako prezil na intraku na VS, resp ja si myslim ze on vyssie spominane veci vie urobit, ale necha to na mna pretoze vie, ze ja nedokazem zit v spine, nemat navarene a pod.,

enmery
8. apr 2025

A Teba co trápi, čím si to ospravedlňuje?Každý hňup si to takto ospravedlňuje. A keď chodíš do práce tak čo?Ti povie, že nosí peniaze, tých 50%. Wau, aj ty nosíš tých 50% plus máš ako bonus domácnosť a 2 deti. Silné pochybujem, že mal v podnájme nejakú platenú gazdinnú a logističku. Už prestaňte takýchto chlapov ofukovat. Ešte ako bonus mu síce zhnusená, s pocitom, že máš ďalšie dieťa, večer roztiahneš nohy. Super pocity po roku.
Sprostý by bol niečo meniť, veď to je jackpot pre chlapa.

huxy
8. apr 2025

Autorka uvedom si, že ty nie si jeho mama a nemáš partnera prevychovavať. A hlavne ked si myslí, že je spravne žiť tak, ako je naučený. Môzeš sa s ním skúsiť o tom porozprávať, ale podľa jeho vyjadrení, ze "ty si doma a on v praci, tak to máš urobiť ", tam zmena proste nenastane.

lukbe
8. apr 2025

@enmery ja myslím, ze to nevie. Sú takí muži. Poznám. Môžeme im povedať, vysvetlit, napisat, aj tak nevedia, pokazia, zabudnú. To už musí @autorka vedieť, či vie a nechce alebo nevie. Ale má pravdu, je to s ním ťažké a ešte tie reči, že on zarába peniaze. Bude jej lepsie samej, potom sa uvidí.

mischy00
8. apr 2025

Daj si otázku, o čo prídeš, keď sa rozídete? Zabudneš vedieť variť, pracovať , bude z teba tučná a nepríjemná žena, nebudeš sa vedieť zrazu postarať o dcéru? Nič z toho, len sa zbavis prívesku a doživotného " akože ničnevedka ". Tvoja povaha tu ide do popredia preto, že máš muža, pri ktorom z teba vychádza to najhoršie. Šťastná a spokojná žena sa správa inak ....

sense
8. apr 2025

Na jednej strane ťa chápem ani ja by som nechcela suplovať niekomu Matku, na vychovávame mám dcéru. Ale? Čo mňa zarazilo že ti vadia veci ak nie sú podľa teba napr aj to s budíkmi. Napr mňa tiež vytáčal zo začiatku v tomto môj partner , ja mám budík potichu a som hneď hore ako zazvoní. On spáva so stúplami a má ho hlasnejšie, plus sa strašne ráno motá na môj vkus, ale nebudem da kvôli tomu s ním hadat
Takisto na výchovu dieťaťa som ja s jej otec. Píšeš že máš d ním dobry vzťah.
A čo sa týka domácich prác ,tak každý si nesie z domu iny model a treba hľadať kompromis. Áno aj u nás sú platby cca 50/50 a teda tiez očakávam že tak to bude plus mínus aj s domácnosťou. Ale napr ak som ja doma a v práci nemám problém upratať viac.
Ak ho Ľubis sadnite si a porozprávajte sa o Tom ako si to kto predtavuje
Nakoľko medzi vami je veľký rozdiel... A buď nájdete kompromis aby bola ovca celá aj vlk sýty alebo pôjdete od seba.a potom ti môže byť jedno čo s ním bude. Nie si jeho matka
A apropo ja mám tiež korektný vzťah s ex a keď sa náhodou "títo moji" stretnú zaberajú obaja

enmery
8. apr 2025

@lukbe Tak ži naivne v tom, že nevie. Každý taký to vie. Len využíva matku/partnerku. Ako by sa vám oči rozsvieti, keby ste zistili, že keď chudáčik žil sám a nemal nikoho, nemohol si zaplatiť domácu pani, vedel si aj nakúpiť, aj oprať, aj navariť. Same si to ženy robíte. Túto autorka po roku je vyhorená, ani to nie je chvalabohu otec jej dieťaťa. A dcére ide dávať takýto príklad a v tomto ju vychovávať. Proste nemám slov. Čo výchova z dcéry?Že žena ju slúžka, aj keď chodí do práce a donesie 50%. Slovenská mentalita.

Strana
z4