Vadí ti, keď partner mení plány?
Ahojte …
Idem si k Vám po radu, názory… Premýšľam nad tým, že či je problém o vo mne, alebo v chlapovi. Viem, že si možno niektorá poviete, že to je banalita a možno nie. Ide o to, že môj partner mi celkom často robí taký fenomén, že mi oznámi, napr, typu : dnes kašlem na to, nebudem robiť dlho, vezmem obed, donesiem aj tebe a oddýchnem si ostanem doma. Človek si povie fajn, ráta s tým, že teda príde na obed… ale prejde 12, 13, 14, 15, 16 h, chlapa nikde. Týchto situácii sa deje strašne veľa, v rôznych podobách. Vždy je to o tom, že mu do toho niečo vošlo, nečakané. Vždy sa mu snažím vysvetliť, že je v poriadku, ak plány nevyjdu, ako chce, ale treba dať vedieť človeku. Nakoľko ja sa zariadim podľa neho a “čakám”… častokrát veľmi veľa hodín… on sa potom hnevá na mňa, keď sa postazujem, že mi to vadí… je ofucany, povie, že vždy robí čo môže aby prišiel čo najskôr. On ma vždy akoby vopred nabulika, že ideme robiť niečo, a nakoniec mu to nikdy nevyjde…aj dnes, šiel na vianočný večierok, odišiel o 18, že max dve hodinky sa zdrží, bez správy bez komunikácie, je polnoc a neviem o ňom nič. Aký máte na toto názor?
ved mu sprav to iste par krat, ked to nechape slovne, preba mu predviest nazornu ukazku.
Nabulikaj ho poriadne, a potom ho nechaj cakat do aleluja, ci sa mu to bude pacit...
Je rozdiel ak povie ze príde o 12 s obedom a zabudne sa a ak ide na večierok a ty o ňom do rána nič nevieš.
Myslela by som si o tom asi to, že nemám dôverný vzťah, ale len taky povrchný a ze mu na tebe absolútne nezáleží.....
Ja by som už na takého chlapa nikdy viac necakala
Ahoj mislim si že ťa podvadza 💯
S nim to bude vzdy takto. Reci jak koza bobkov a skutek utek. A ked budes doma s dietatom, tak to este len budu kecy a vzdusne zamky.
Podobnú situácou sme riešili aj my. Problém bol, že používal dosť neexplicitné výrazy ako “zdržím sa chvíľku” - niekedy aj 5 hodín, “prídem večer” - rozumej niečo medzi 17:00 až 23:00. A tiež, že zmenu nedal vedieť.
Nie som stíhačka, aby nemohol tráviť čas inde, ale malo to na mňa dopad, že som ho napr. čakala s obedom, ale prišiel o štvrtej a teda mohla som mať radšej vlastný program.
Normálne sme si sadli, bez emócií som mu vysvetlila problém a ako ma to ovplyvňuje. Navrhla som riešenie - zreálniť odhady, koľko mu to bude trvať, ozvať sa pri zmene alebo aj normalne priznať, že jednoducho nevie ako sa bude baviť a teda nevie kedy príde.
Sám teraz priznal, že keď sa naučil odhadovať čas, tak sa mu aj ľahšie plánuje program a nie je v takom strese, že nič nestíha, ako býval.
Držím prsty, nech to vyriešite 🙂
Toto by som na chlapovi nezniesla. Chlap si má stáť za slovom!!!! Potrpim si na dochvilnosti, ja som taká istá, keď mám niečo dohodnuté, nikdy nemeskam. Podľa mňa je to neúcta voči tomu druhému, nechať ho čakať. Neviem prečo ti to tvoj chlap robí, no asi mu to robí radosť, keď to robí pravidelne. U mňa by s tým nepochodil
Treba mu spraviť to isté, ináč nepochopí. Čakáš ho na obed, nie je doma ešte ani o 15:00?! Ďalej nečakám, idem preč z domu a nevrátim sa, pokiaľ nezavolá, že kde som a čo je so mnou. Načo by sa ponáhľal, keď vie, že ty si doma, čakáš ho a počkáš, nech by prišiel hocikedy?
mne toto robil exmanzel na nerva mi to slo, ale ze strasne nic som si nevedela naplanovat lebo on ked povedal, ze pride vtedy a vtedy znamenalo, ze si mozem k tomu pripocitat od pol hodiny do 8 hodin v pohode a vecer ked niekam isiel to lahla zem... moj manzel teraz je nastastie dochvilny a je od prveho rande upozorneny, ze si prosim dat vediet ci zije, ked je na pive abo na vecierku a pod staci aj sprava zijem plus ak sa premiestni do uplne inam prosim si vediet miesto a super vediet aspon jednu osobu co je s nim a teraz nie ze ho tam pojdem hladat 😂😂 ale s mojim bratom sme mali neprijemnost, kde sme ho hladali dva dni nastastie zije... takze ked nechce aby som nadranom.vstala s infarktovymi stavmi kvoli tomu, ze nie je doma a neviem kde je a ci zije lebo ziadna sprava, tak staci napisat - zijem, Fero, krcma 😂 - a ja mozem spat dalej
Totálna neúcta, dobre poznám, stalo ma to manželstvo ( okrem iného teda). A teraz mi toto isté robí dcéra. Vysvetľovala som po dobrom, po zlom nič nezaberá.☹️
Tak toto by som netolerovala, celkovo je jedno o koho sa jedná. Čakám Max 10min a ak sa neozve robím si čo chcem nečakám. To že bude niekto meškať, zdrží sa , sa môže stať ale v dnesnej dobe môže nechať odkaz, sms, že bude meškať....možností je milión ako dá vediet
Áno vadilo a nečakala by som na neho, keď sa nevie ani ozvať budem si robiť svoje.
prestan cakat. Povedz mu, ze tymto spravanim ta naucil iba to, ze sa nemozes na neho v nicom spolahnut a nemozes mu ani verit. Zacnes si robit veci podla seba, ak sa napr. do hodky neobjavi, alebo neda vediet.
Povie prídem o 12:00, nie je tu, volám! Pokial nepríde za 20 minut, odchádzam na obed do mesta, idealne prídem až druhy deň!
Ty nerobíš ze vyckavas doma, ci si na materskej?
Prestaň sa neho spoliehať a ber tie jeho keci za pravdu, az ked sa to stane. Do vtedy to neber vobec vážne.
To, ze meska z vecierka by mi nevadilo. Mozno necakal, ze sa mu zapaci, pokeca s kolegami. Ale, ze to robi v beznom zivote, to by mi vadilo. Hlavne ked povie, ze donesie obed a dojde vecer. To by som ho zjedla aj s topankami. Ked to nechape, tak mu to treba nazorne ukazat, ze co to je cakat na niekoho tolko hodin. Predpokladam, ze neznasa ked niekto meska, ako moj muz. On meska max 5-10min, ale tiez ma to nasere ked cakam pripravena a on neznasa cakat niekde a na niekoho.
Moj tie zo zaciatku nieco podobne a nevedel co mi vadi. Vysvetlila som, ze nevadi ze dojde neskor, zle je ze o nom neviem. Mohlo sa mu nieco stat a clovek trpne. Uz sa hlasi, ze sa zdrzal, alebo este nieco potrebuje vybavit. Ja som kludna a mozem ist aj spat ked viem, ze zije😊
@svetlonos aktualne som doma s chorým dieťaťom, inak pracujem. Preto ma to tak nahnevalo, keby som vedela, že ten obed donesie neskoro, navarila by som. Ale on mi nasluboval v rámci pomoci, že obed donesie😀
Ked slova nepomahaju, musis mu urobit to iste. No nie raz, ale veeeeelakrat. Povedz ako ides robit jeho oblubene jedlo, ale nesprav ho. Povedz mu ze si si kupila pradielko a vecer sa na neho tesis. A samozrejme vecer ta rozboli hlava🙈. Ked si vyrazis na nakupy povedz ze si o dve hodiny spat, ale pridi o 6. A toto mu rob niekolkokrat denne, alebo kazdy den dobre dva tyzdne 😁. Ozaj pri kazdej prilezitosti co pride urob nieco inak ako povies. A potom si mozete dat debatu, ako mu to vyhovuje 😂
O 12." ti brnkne, ze o 13."je doma a on je do 18." u frajerky...
Novatorska manipulacia, neotrela😅
to ja nechapem, ide po obed, ma priniest na 12tu, pride s obedom o 18tej, a ako vysvetli kde sa zdrzal 4 hodiny? ja by som s takym chlapom nebola
@ahhola ale tak, to by musel byt už úplný idiot😀 keby šiel ku frajerke, tak by rovno povedal, že bude mať veľa práce a nesľúboval by, že donesie obed. To by sa zbytočne vystavoval stresu. Nemyslím si, že by mal inú frajerku, skôr si myslím, že nevie efektívne odhadovať čas
Problem je ten, ze ho neustale kladies na piedestal aj napriek tomu, ze neustale porusuje to, co ti slubil. On si zvykol na to, ze ty jemu davas maximalnu moc nad situaciami a on vie, ze aj ked ti dava minimum, ty ho vzdy s usmevom opat privitas, pohostis a este aj dovolis sex. Prestaň chlapa davat na prve miesto a uvidis, ako v jeho ociach stupnes. Nenarocna zena = lenivy chlap. Je to fakt riadny red flag, keby mi muz povie, ze prinesie obed a potom sa na par hodin vytrati a ja cakam hladna, kym sa uraci prist. Co je tem chlap diamantami posypany? Ked je pre teba taky dolezity, ze na neho vyckavas a on si dava na cas? Prepodkladam, ze to dieta nemas s nim a zo stravhu zo samoty si si zavesila na krk dalsieho exota. Zeny, majte vyssie naroky na tych chlapov 🫣
@romi0310 otec dieťatka tragicky zahynul, kým som bola ešte tehotná. Neboli to ľahké roky, zvyknutá som spoľahnúť sa sama na seba, vzťahy som neriešila, dieťa je pre mňa najdôležitejšie. Bola som sama 7 rokov, človek si odvykne od riešenia partnerských situácii. Tak ma zaujímal názor, iných, či to je, alebo nie je banalita. To je celé
Nie je to banalita.
Hovorí to o ňom veľa.Nemá dosť empatie, aby sa vžil do toho-ako ťa ovplyvňuje jeho správanie.
A dúfam,že si to len neuvedomuje,lebo je zaujatý viac sám sebou ako tebou.
Lebo keď to robí vedome, tak je psychopat.
Stavia ťa do role čakatelky kým on si žije vlastným svetom. Podobným som si prešla a už v živote mi toto netreba.. nejdem písať ako trávil tento čas kým som ja čakala, lebo každý prípad je iný 🤷 len myslím, že sa nezmení

Tak manzel ked meska (rovnako ako kazde dokonca moje dieta....) mi posle spravu, ze meska, kam ide a preco... robia to absolutne automaticky, nech sa o nich nebojim/necakam... Inak chodia na 99% presne podla dohody... Podla mna je to pekne blbe od neho, nabuduce povedz, ze spravis obed, chod do obchodu po nieco a nevrat sa do vecera, ved nech caka... mozno pochopi potom...