Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Išli by ste na rande s mužom, ktorý má takúto vadu, ktorý nevie dobre povedať "r"?
Alebo by ste to nebrali ako prekážku
Napíšte ďakujem
@zuzana76 "ta baba je asi Veronika Busova, ona je sikovna cukrarka a pravnicka, ale zivi sa cukrarcinou, nie je moderatorka, pecie uzasne a o to v tej relacii ide, ci ju mali nadabovat?"
Nepoznam ju. Neviem ako naozaj pecie, ale v telke sa to nedalo pocuvat so vsetkou uctou k jej peceniu.
Bud mam korektnu slovencinu a presadim sa v mediach, alebo si otvorim cukraren a presadim sa tam so super tortami a rackovanim (aj bez medialnej tlacenice).
@zuzana76 neviem o kom hovoris. Ja TV nepozeram a nevyjadrovala som sa konkretne k ziadnej zene v TV
@ibatanecnica odpovedala si na komentar k number19, ze dnes je uz mozne vsetko v Tv, aj rackovat
nevadilo
Nevadilo
@mimka1402 môj bývalý partner nevie celkom dobre vysloviť R, čiastočne ho prehĺta a keď trénoval s dcérou na logopédiu, tak sa mu to aj podarilo pekne jasne vysloviť. Na otázku, prečo to tak nevyslovuje vždy mi povedal, že to nepočuje. Nevedel, kedy povedal dobre a kedy zle, takže to ani nevie korigovať. Aj takýto môže byť dôvod.
To je ako zapadniar s východniarom .... niektorí sú spolu šťastní a niektori nemôžu byť spolu
@mimka1402 ja som sa tiez o tom rozpravala s logopedickou a teda povedala mi pravy opak toho, co pises...logopedii sa treba venovat denne a vela, 10 min.nestaci a mnohi ludia to nepovazuju za prioritu...v tom je pes zakopany...ze je niekto uspesny vo svojom obore, hovori nieco o tom, ze sa mu venuje a pracuje na sebe v tomto smere...ale nehobori to nic o tom, ze pracuje na sebe aj v logopedii...ved tam vobec nie je suvis...
@cookie29 kazda rec ma ine r...to snad nemyslis vazne, co si napisala ...slovencina ma ine r ako francuzstina, nemcina zase ine, anglictina tiez ine...rozoznavas to?
@ankare zajakavanie je o inom (samozrejme, ked nejde o zajakavost, kt.vznikla ako dosledok kritickej situacie)....pre jednoduchost...predstav si to, akoby zvuk do tvojho ucha prisiel neskor ako ho tvoje ucho zachyti...raz som pozerala velmi zaujimavy dokument, kde to krasne vysvetlovali, korigovali to hudbou..na pocudovanie hudba velmi pomohla a ludia, kt.nedokazali bez zajakania vyslovit pomaly ani jedno slovo, si behom par dni dokazali objednat bez problemov jedlo v restike...
@number19 v poriadku, keď ti vadí prepni. ale prečo obmedzovať ostatných? To nemajú byť v telke ani ľudia na vozíčku, s downovým syndrómom, obézni, lebo niekomu to vadí?Samí dokonalí? Telka má preto gombíky že môžeš a nemusíš pozerať. Ja tiež vypínam rádio pri istom slovenskom spevákovi, ale nikdy by som nenapísala že nemá čo robiť v rádiu so svojimi textami pesničiek, iným ľuďom sa páči, resp. nevadí im.
@erikavesela samozrejme ze to rozoznavam, ale konkretne francuzi priam ukazkovo rackuju. To nema nic spolocne s anglickym ci nemeckym "r" ... a chcela som len poukazat do urcitej miery na absurdnost spojenia, ze ludia ktori rackuju na sebe nepracuju....
@cookie29 ja si myslim, ze v smere logopedie na sebe nepracuju dostatocne, pretoze dobra vyslovnost sa naucit da, len treba byt prisny na seba, co vela ludi nie je schopnych...logopedia sa neda nacitat, treba cielene pracovat na nej...to, ze pracuju v smere svojej profesie/zamestnania/dalsieho vzdelavania je vec ina....to su dve na sebe nezavisle veci...
@erikavesela Navštívila som ich niekoľko.😀 A každý mi dodal, že žiaľ je to malé % ale sú ľudia, ktorí nemajú na to "predpoklady" nechcem ju parafrazovat, lebo nepamätám si. Ja som toho ukážka. Chodila som 10 rokov a aj viac, v dospelosti ďalších niekoľko a žiaľ nenaučila som sa, pracovala som na tom roky rokuce aj odmala rodičia so mnou denne to cvičili , potom aj ja v dospelosti. Určite sú ľudia ktorí keby sa venovali tomu viac by to dokázali, ale nie vždy to tak je. A ako vravím bol to názor viacerých skvelých odborníkov.
@erikavesela pripajam sa k @mimka1402
na logopediu som chodila roky rokuce od maleho dietata, trenovali sme aj s bratom. On sa naucil, ja nie. A nie je fyziologicky problem, skontrolovany jazyk, ORL atd. Nehovorim, ze nie su ludia, kde na to kaslali, ale teda potom skor rodicia ako oni, lebo v dospelosti je to uz tazsie.

@nela22323 je to sexi 😉