icon

Váham ohľadom detí a svadby

Včera o 12:38

Som zasnubena 2 roky, priatel je starsi ja mam.strach, kazdy den menim nazor. Neviem ci chcem svadbu a deti,strasne sa bojim. Neviem to ukoncit ani posunut. Mam 30 rokov. Co robit?

Strana
z2
anonym_c9b45f
Včera o 12:42

@anonym_autor keď nie si presvedčená že je to čo chceš, tak do toho nechod
Nechod pre svoje dobro, dobro tvojho partnera a deti

jaskolka
Včera o 12:43

Tak keď si nie so istá,tak určite by som sa nevydávala. Skôr si poloz otázku,prečo vahas a čoho sa obavas?

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_50bdb8
Včera o 12:45

@anonym_autor a co by si radšej chcela? Byť slobodna?

autor
Včera o 12:45
@anonym_c9b45f

@anonym_autor keď nie si presvedčená že je to čo chceš, tak do toho nechod
Nechod pre svoje dobro, dobro tvojho partnera a deti

@anonym_c9b45f ale ja si neviem predstavit byt bez neho

anonym_337a2e
Včera o 12:48

ak nie si presvedčená o svadbe na 100 perc. tak to radšej nerob.
tiež som nebola a manž. skončilo rozvodom veľmi veľmi rýchlo. Ten človek mi išiel na nervy neskutočne.
svadbou sa všetko zmení - k horšiemu.

martinmmartin
Včera o 12:49

o kolko starsi?

tinka3435
Včera o 12:51

Keď si si nie istá radšej sa do svadby nehrň ani do detí.Nakoniec si uvedomíš že si spravila chybu .Radšej z kratsej cesty späť

anonym_c9b45f
Včera o 12:53
@anonym_autor

@anonym_c9b45f ale ja si neviem predstavit byt bez neho

@anonym_autor veď sa nemusite rozísť, len povedať : Janko, necítim sa veľmi na manželstvo a deti. Počkajme ešte, nechcem, aby sme boli obaja pod tlakom

Len vieš, ak máš staršieho partnera, tak je prirodzene, že on asi manželstvo a rosinu chce. Toto ai neuvažovala keď si šla do vzťahu so starším muzom?

anonym_401247
Včera o 13:20

Ak by si chcela, vies to, citis to, tesis sa na to. Z tvojho mikrokratuckeho prispevku citit ze to nechces.

Co je to starsi partner? Starsi o 4 roky ci 24?

barka1
Včera o 13:38

V tomto veku by si už mala byť dospela a vediet, co chceš. Aj co nechceš. A ist si za tým. Nebát sa rozhodnutí a niest ich následky. Tak sa vzchop a dospej. A rozhodni sa. My to tu za teba neurobime

personality
Včera o 13:45

Ukončiť

autumn1
Včera o 14:04

Chudák muž, ktorý stráca čas so ženou, ktorá ani nevie, či ho chce. Ukonči to.

autor

Nedokazem to ukoncit,ale svadbu nechcem.on mi velmi pomohol psychicky , neviem kde by som sama bola teraz

autor
@anonym_401247

Ak by si chcela, vies to, citis to, tesis sa na to. Z tvojho mikrokratuckeho prispevku citit ze to nechces.

Co je to starsi partner? Starsi o 4 roky ci 24?

@anonym_401247 niekedy sa tesim a potom na mna pride totalna panika a uzkost

gribka1
Včera o 14:08

A čoho sa bojíš?

autor
Včera o 14:13
@gribka1

A čoho sa bojíš?

@gribka1 ze pridem o slobodu a ze sa zmeni vsetko, moji rodicia maju hrozne manzelsrvo, ja ked ide so tuheho tak sa zacnem bat

gribka1
Včera o 14:15
@anonym_autor

@gribka1 ze pridem o slobodu a ze sa zmeni vsetko, moji rodicia maju hrozne manzelsrvo, ja ked ide so tuheho tak sa zacnem bat

@anonym_autor A miluješ ho alebo to je tak, že si mu skôr vďačná a berieš ho ako priateľa?

autor
Včera o 14:16
@gribka1

@anonym_autor A miluješ ho alebo to je tak, že si mu skôr vďačná a berieš ho ako priateľa?

@gribka1 nazaciatku som bola vdacna a potom prisla laska, ale aj tak mam strach

alison11
Včera o 14:17

@anonym_autor To že si zasnúbená neznamená,že sa musíš vydávať.Porozprávaj sa z priateľom a povedz mu,že ty sa vydávať nechceš a nie si si istá či chceš deti.Ak je naklonený tiež nemať deti kým sa nerozhodneš a nechce tlačiť na teba ale napriek to mu ostať z tebou sa len tak dozvieš že sa sním porozprávaš.

gribka1
Včera o 14:18
@anonym_autor

@anonym_autor Ešte napíš o koľko je starší a ako dlho ste spolu?

anonym_be7300
Včera o 14:37
@anonym_autor

@anonym_autor čoho sa konkrétne bojíš? Čo sa zmení v tvojom živote okrem priezviska? Lebo v mojom sa nezmenilo nič. O koľko rokov je priateľ starší? Cítiš k nemu skutočne lásku, alebo je to len vďačnosť?

autor
Včera o 14:42
@anonym_be7300

@anonym_autor čoho sa konkrétne bojíš? Čo sa zmení v tvojom živote okrem priezviska? Lebo v mojom sa nezmenilo nič. O koľko rokov je priateľ starší? Cítiš k nemu skutočne lásku, alebo je to len vďačnosť?

@anonym_be7300 ja to neviem analyzovat, proste niekedy mi lezie na nervy ze si hovorim dobre ze nie som vydata a potom mam take.pocity ze s niem chcem dieta, asi mam nejaku poruchu

autor
Včera o 14:42
@gribka1

@anonym_autor Ešte napíš o koľko je starší a ako dlho ste spolu?

@gribka1 o 10 rokov

autor
Včera o 14:43
@alison11

@anonym_autor To že si zasnúbená neznamená,že sa musíš vydávať.Porozprávaj sa z priateľom a povedz mu,že ty sa vydávať nechceš a nie si si istá či chceš deti.Ak je naklonený tiež nemať deti kým sa nerozhodneš a nechce tlačiť na teba ale napriek to mu ostať z tebou sa len tak dozvieš že sa sním porozprávaš.

@alison11 dakujem

gribka1
Včera o 14:47
@anonym_autor

@gribka1 o 10 rokov

@anonym_autor No a tá sloboda o ktorú sa bojíš prísť spočíva v čom?

anonym_be7300
Včera o 14:49
@anonym_autor

@gribka1 o 10 rokov

@anonym_autor 10 rokov je dosť, podstatné je či sa cítiš milovaná, či máte rovnaké názry na život, výchovu detí, starostlivosť o domácnosť, trávenie voľného času, narábanie s fiannciami, na to, kde budete bývať a pod. A čo si myslíš, že stratíš sobášom?

autor
Včera o 14:52
@gribka1

@anonym_autor No a tá sloboda o ktorú sa bojíš prísť spočíva v čom?

@gribka1 ze keby sa nieco zmenilo, tak nebudem moct odist

anonym_be7300
Včera o 14:56
@anonym_autor

@anonym_autor prečo by si nemohla? Manželstvo nie je na doživotie, existuje aj také niečo ako rozvod. A aj keď nie si rozvedená, odísť môžeš, čo ťa pripúta k radiátoru? Ale kľudne môžeš navrhnúť, že je pre teba prijateľnejšie spolužitie bez sobáša.

gribka1
Včera o 14:59
@anonym_autor

@anonym_autor Tak sa rozvedieš, nič zvláštne v tejto dobe. Horšie, že vôbec existuje šanca v tvojej myslí, že budeš chcieť možno raz odísť. Takto zaľúbená nerozmýšľa. No a s týmto postojom sa samozrejme pripravíš o rodinu v budúcnosti, lebo čo ak. A prečo si ťa chce vziať? Chce rodinu, deti, má svoj vek, či z čistej lásky?

Strana
z2