Váham ohľadom detí a svadby
Som zasnubena 2 roky, priatel je starsi ja mam.strach, kazdy den menim nazor. Neviem ci chcem svadbu a deti,strasne sa bojim. Neviem to ukoncit ani posunut. Mam 30 rokov. Co robit?
Tak keď si nie so istá,tak určite by som sa nevydávala. Skôr si poloz otázku,prečo vahas a čoho sa obavas?
@anonym_autor a co by si radšej chcela? Byť slobodna?
@anonym_autor keď nie si presvedčená že je to čo chceš, tak do toho nechod
Nechod pre svoje dobro, dobro tvojho partnera a deti
@anonym_c9b45f ale ja si neviem predstavit byt bez neho
ak nie si presvedčená o svadbe na 100 perc. tak to radšej nerob.
tiež som nebola a manž. skončilo rozvodom veľmi veľmi rýchlo. Ten človek mi išiel na nervy neskutočne.
svadbou sa všetko zmení - k horšiemu.
o kolko starsi?
Keď si si nie istá radšej sa do svadby nehrň ani do detí.Nakoniec si uvedomíš že si spravila chybu .Radšej z kratsej cesty späť
@anonym_c9b45f ale ja si neviem predstavit byt bez neho
@anonym_autor veď sa nemusite rozísť, len povedať : Janko, necítim sa veľmi na manželstvo a deti. Počkajme ešte, nechcem, aby sme boli obaja pod tlakom
Len vieš, ak máš staršieho partnera, tak je prirodzene, že on asi manželstvo a rosinu chce. Toto ai neuvažovala keď si šla do vzťahu so starším muzom?
Ak by si chcela, vies to, citis to, tesis sa na to. Z tvojho mikrokratuckeho prispevku citit ze to nechces.
Co je to starsi partner? Starsi o 4 roky ci 24?
V tomto veku by si už mala byť dospela a vediet, co chceš. Aj co nechceš. A ist si za tým. Nebát sa rozhodnutí a niest ich následky. Tak sa vzchop a dospej. A rozhodni sa. My to tu za teba neurobime
Ukončiť
Chudák muž, ktorý stráca čas so ženou, ktorá ani nevie, či ho chce. Ukonči to.
Nedokazem to ukoncit,ale svadbu nechcem.on mi velmi pomohol psychicky , neviem kde by som sama bola teraz
Ak by si chcela, vies to, citis to, tesis sa na to. Z tvojho mikrokratuckeho prispevku citit ze to nechces.
Co je to starsi partner? Starsi o 4 roky ci 24?
@anonym_401247 niekedy sa tesim a potom na mna pride totalna panika a uzkost
A čoho sa bojíš?
A čoho sa bojíš?
@gribka1 ze pridem o slobodu a ze sa zmeni vsetko, moji rodicia maju hrozne manzelsrvo, ja ked ide so tuheho tak sa zacnem bat
@anonym_autor A miluješ ho alebo to je tak, že si mu skôr vďačná a berieš ho ako priateľa?
@gribka1 nazaciatku som bola vdacna a potom prisla laska, ale aj tak mam strach
@anonym_autor To že si zasnúbená neznamená,že sa musíš vydávať.Porozprávaj sa z priateľom a povedz mu,že ty sa vydávať nechceš a nie si si istá či chceš deti.Ak je naklonený tiež nemať deti kým sa nerozhodneš a nechce tlačiť na teba ale napriek to mu ostať z tebou sa len tak dozvieš že sa sním porozprávaš.
@gribka1 nazaciatku som bola vdacna a potom prisla laska, ale aj tak mam strach
@anonym_autor čoho sa konkrétne bojíš? Čo sa zmení v tvojom živote okrem priezviska? Lebo v mojom sa nezmenilo nič. O koľko rokov je priateľ starší? Cítiš k nemu skutočne lásku, alebo je to len vďačnosť?
@anonym_autor čoho sa konkrétne bojíš? Čo sa zmení v tvojom živote okrem priezviska? Lebo v mojom sa nezmenilo nič. O koľko rokov je priateľ starší? Cítiš k nemu skutočne lásku, alebo je to len vďačnosť?
@anonym_be7300 ja to neviem analyzovat, proste niekedy mi lezie na nervy ze si hovorim dobre ze nie som vydata a potom mam take.pocity ze s niem chcem dieta, asi mam nejaku poruchu
@anonym_autor Ešte napíš o koľko je starší a ako dlho ste spolu?
@gribka1 o 10 rokov
@anonym_autor To že si zasnúbená neznamená,že sa musíš vydávať.Porozprávaj sa z priateľom a povedz mu,že ty sa vydávať nechceš a nie si si istá či chceš deti.Ak je naklonený tiež nemať deti kým sa nerozhodneš a nechce tlačiť na teba ale napriek to mu ostať z tebou sa len tak dozvieš že sa sním porozprávaš.
@alison11 dakujem
@gribka1 o 10 rokov
@anonym_autor 10 rokov je dosť, podstatné je či sa cítiš milovaná, či máte rovnaké názry na život, výchovu detí, starostlivosť o domácnosť, trávenie voľného času, narábanie s fiannciami, na to, kde budete bývať a pod. A čo si myslíš, že stratíš sobášom?
@anonym_autor No a tá sloboda o ktorú sa bojíš prísť spočíva v čom?
@gribka1 ze keby sa nieco zmenilo, tak nebudem moct odist
@anonym_autor prečo by si nemohla? Manželstvo nie je na doživotie, existuje aj také niečo ako rozvod. A aj keď nie si rozvedená, odísť môžeš, čo ťa pripúta k radiátoru? Ale kľudne môžeš navrhnúť, že je pre teba prijateľnejšie spolužitie bez sobáša.
@anonym_autor Tak sa rozvedieš, nič zvláštne v tejto dobe. Horšie, že vôbec existuje šanca v tvojej myslí, že budeš chcieť možno raz odísť. Takto zaľúbená nerozmýšľa. No a s týmto postojom sa samozrejme pripravíš o rodinu v budúcnosti, lebo čo ak. A prečo si ťa chce vziať? Chce rodinu, deti, má svoj vek, či z čistej lásky?

@anonym_autor keď nie si presvedčená že je to čo chceš, tak do toho nechod
Nechod pre svoje dobro, dobro tvojho partnera a deti