Váži si ma?
Ahojte. Vcera vecer bol partner v obchode aj s nasimi dvoma malymi detickami. Ked sa vratili, pri dverach zvonili iba deti. Muz tym padom niesol z auta tasky. Starsia sa vie vyzut sama, mladsieho musim este vyzuvat ja. Kedze nikto vo dverach nebol, cupla som si k nim, dala maleho na koleno, dala dole jednu topanku a v tom sa vyrutil muz s 3 velkymi taskami, presiel cez dvere a zhodil nas oboch na zem ako take vrecia. Nechapala som z toho, vlastne doteraz to nechapem. Vravim mu, ze nas zvalil, ze co robi. Na co mi povedal, ze nabuduce nemam zavadzat vo dverach a nezhodi ma.
Po pol hodine sa prisiel ospravedlnit, ze ma nechcel zhodit. Kedze to tak vobec nevyzeralo, aj som mu to povedala a on na to, ze to s nimi v obchode nebolo lahke a ja som bola len dalsia prekazka v jeho ceste.
Co by ste mu povedali? Akoze ja chapem okolnosti, no nie som si tak uplne ista uz dlhsie, ci je taketo spravanie normalne. Aj vas by muz proste buchol s taskami a zvalil na zem, lebo sa ponahla, alebo by ich polozil na zem, keby vas uvidel vyzuvat maleho a potom by az presiel?
Mozno dufal, ze sa pretlaci v pohode okolo vas a nevyslo to s tymi taskami. Ked mas ty zlu naladu, tak az to mozu hormony, on nema narok na zlu naladu? Ospravedlnil sa, ci nie?
Deti ucis svojim chovanim, co sa ma, ako robit. Ked hocikedy v uzkom priestore vytvoris prekazku a ostatni musia pockat, kym budes hotova. Deti to budu robit rovnako. A budu velmi "oblubene" najma v mhd a podobnych uzkych miestach, kde ludia s nejakym nakladom v ruke potrebuju prejst a niektori sa nevedomky vzdy postavia/posadia druhym do cesty.
My sme dostali vychovu, obzerat sa a nezavadzat inym v ceste. Najma ak nieco nesu.
Stat sa mne toto kedysi ako dietati, tak mi mama zasomre, aspon uz budes na buduce vediet, co nemas robit a kde nemas stat.
@breznica ešte aj mamina musí byt v pohode. Kamoska mala sociálnu fóbiu a teda ona bola rada keď dala obchod sama nie to s dieťaťom . Takze nerada súdim . Ja som len napislaa , že každé dieťa je iné s niektorým sa da a s niektorým nie. A ano mas pravdu , niekedy sme bežne do obchodu chodili samé aj 6 ročne. Iná doba bola....resp mamky neriešili možno až tak ako my dnes
Predpokladám že by ma manžel nezhodli, ale tvojho zrejme niečo poriadne nahnevalo, čo tak rýchle nerozd6chal a ešte mal zrejme aj ťažké nákupy.
Bežne chodí na nákupy on s deťmi? Lebo s.dvoma malými je poriadny zaberák aj na ženu, čo má v tom prax...
Píšeš že dlhšie rozmýšľaš nad tým, či je to normálne...ako dlhšie? Ako sa správa inokedy?
Podľa tejto jednej udalosti, kedy mal asi pomaly pred infarktom by som nerobila závery. Normálne sa ho opýtať, čo ho tak nahnevalo, ako bolo v obchode, čo sa stalo.
Urobiť nákup veľký (keďže píšeš tri plne tašky) z dvomi deckami... úprimne ja som tiež v koncoch a to idem len z jednim.... podľa mňa ta zhodiť nechcel len trošku posunúť...no nervi urobili svoje...
Myslím že AS taký zlý nebude keď chodí z deťmi na nákup 🙈 kdo má malé decká každý chápe že prečo 🤪
Možno ti dám blbu otázku. Ty si nevedela že príde tvoj muž z obchodu aj s taškami? Resp. že vôbec príde? Chvíľu trvá kým prídu deti, chvíľu trvá kým sa tam vo dverách pomocete a vyzuju sa.... Čo si čakala, že príde zajtra?
A to že bol s dvoma deťmi nakupovať, s toľkým nákupom a ešte k tomu chlap, klobúk dolu.
@viestta a nabudúce tatik vulgárne maminke vynada, tak to otocime na srandu - pozri matusko aku ma tatik bohatu slovnu zasobu, alebo jej jednu uvali a povieme pozri matusko tatik je ozaj silak 🤦 proste ma problém so sebaovladanim. Nechapem co su tu vsetkt paf ze vol s detmi na nakup a zena doma. Pane boze zena na nakup chodi s detmi uplne automaticky nik sa jej za to neklania ani nezvelebuje. Zas sa netvarme zr sa nic nestalo. Malymi gestami sa začínajú veci a treba si ich všímať.
@victoriab tak myslím, že sa nedá porovnať, keď chlap žene vylepi, alebo jej vulgárne vynada, či len tak pre nič za nič na ňu na reve. Ale keď ona sa postaví priamo do cesty, a on ide s tromi plnými taškami, plus je rozbehnutý, tak sorry, ale ona nemá čo byť rovno v dverách. Ci mal on stať, položiť tašky a čakať, kým vyzuje dieťa? Keby to bolo opačne tiež poviem, že nemal on co byt "prekážka" a zavadzat jej vo dverach.
Nebola pod skriňou, ani pol metra od dverí, ale podľa toho,ako píše, bola rovno medzi dverami. Takže áno, bola v tom momente prekážka a zavadzala tam
A opakujem, keby zo bolo opačne alebo ktokoľvek keby tak urobil, (dokonca aj ja sama keby to urobím) budem mat ten istý názor.
Podľa mňa ak nevládze sa trepať s 3 taškami, tak nech nie je lenivý a ide na dvakrát, keď je to také ťažké.... Zvaliť inú osobu ešte aj s dieťaťom mi príde vhodné iba v situácii typu - zvaliť ich na zem, aby ich nezrazilo auto....
Mohol aspoň otvoriť ústa a povedať, nech nezavadzajú (možno aj nevrlo, keď bol už nahnevaný)... Ale keby sa so mnou takto muž bavil/tak sa správal, tak to by len videl prekážky.... Ja ho tiež nezvalím vo dverách, lebo sa chcem ísť vyzuť....
Pre zvyšných komentujúcich - keby sa k Vám na ulici priblížil nahnevaný chlap a zvalil Vás, lebo ste len ďalšia prekážka, to by bolo ok? Lebo však má ťažký deň? Nemyslím si....
@layla123321 no keby som stála rovno vo dverách, že nevie prejsť a proste do mňa narazí, tak áno, priznám si chybu, lebo som skutočne bola prekážka.
Ja sama neznášam, keď ľudia zavadzaju vo dverách, v uličke s košmi napríklad a preberajú si tovar, pričom zatarasia celú uličku, či idú po nesprávnej strane chodníka, alebo sa pchaju do autobusu ci vlaku, kým najprv nevystúpia ľudia von a veru už som do pár takých vrazila,pri vystupovaní aj schválne a poznamenala som, že najorv sa vychádza. A nie, nemienila som sa vtedy ospravedlniť
@jaskolka veď jasné, keď je to štýlom, že ma nevidel (lebo napr ma krabice až nad svoju výšku), tak to chápem... Aj keď tá narážka o prekážke by mňa osobne dostala do vyvrtky :D ale obvykle teda nabúrať do niekoho neznamená, že ho zvalim, aspoň mne sa to nestalo... A ešte teda s dovetkom, že nemala zavadzať...
Keď to chcel robiť podľa seba, mohol deti tiež povyzliekat/povyzuvat a prísť s nákupom az potom.... Aspoň ja to vnímam tak, že ona vlastne pomáhala aj jemu. On pomohol s nákupom, ona chcela pomôcť s deťmi.
@layla123321 človek, ktorý cupi a ma dieťa ba kolene, má veľmi malú stabilitu. Zároveň človek rozbehnutý a idúci, plus s nákladom, nemá uplne perspektívu pohľadu dolu, keď pozerá pred seba a nepredpokladá, že v mieste jeho kolien bude sedieť iná osoba. Ťažko povedať ci muž vrazil spôsobom "uhnu, ty hnusná prekážka", zúrivo a neviem ako, alebo proste len vošiel rýchlo a s taškami a jednoducho buchol do nej. A poznámka o prekážke, tak svojim spôsobom mal pravdu, keby nebola sedela medzi dverami, tak do nej nebuchne.
Neviem si pomôcť, ale keby to bolo naopak, že muž sedí a vyzuva dieťa a vrazí do neho ona, tak tu budú príspevky typu "samozrejme, že ty za to nemôžeš, a on ti nemal zavadzať a nemal tak sedieť a mal ísť ďalej" a podobne.
Skratja ona tam nemala čo byť, keď si sadnem do miesta, kde predpokladám ze o chvíľku niekto pôjde, som proste prekážka a je to plne moja vina, keď ma aj nechtiac zrazí.
Ze zoberie obe deti do obchodu... Uz tam to zacalo byt u nas nerealne 😅😅😅
Na odľahčenie mi napadla tá scéna zo Slunce, seno.. Keď Škopkova pozerá cez kľúčovú dierku do dcérinej izby, kde je Blažena s tlustym Pepou a vtedy vojde do dverí Škopek a narazí priamo do nej zozadu. Na to vraví ze"co je, co tu delas? "a ona mu na to," "prosím te, des jako buldozér".A urazená odchádza.
Smiali sme sa na tom,jasne, je to komédia, ale reálne kto bol na vine? On, ktorý normálne šiel cez dvere alebo ona ktorá stála, kde nemala?
@jaskolka a teraz si to napisala. Nasla kamen urazu. JA SOM SA NIKOMU DO CESTY NEPOSTAVILA. NIKTO NA CHODBE NEBOL OKREM MOJICH DETI. VYZUTIE TRVA 11 SEKUND. KED SOM ZACALA VYZUVAT, NEBOL NA CHODBE A ANI PRI VYTAHU.
@viestta to nemôžeš vedieť. Ako si napísala, netuším, ani ty, ako to u nich doma (ne)funguje. Toto bola len jedna situácia z mnohých, netušíme, ako to vyzerá pri hádke, beznej komunikacii, beznom spolužití, roznych iných situaciach. Možno keby sme pitvali ich život, ktorý žijú, uznala by som alebo ty, že toto je len špička ľadovca a sú tam horšie veci. Alebo možno naopak.
Tak očividne za tých 11 sekúnd stihol prísť aj on. Zbytočne sa budeš rozčuľovať urážať a neviem co.Bola si pre neho v tom okamihu prekážka. Hotovo, s tým nič neurobíš. Ktokoľvek sa postaví do dverí, alebo kdekoľvek, kde chodia ľudia a zároveň je to velkostne obmedzený priestor, musí počítať s tym, že aj znenazdajky tam môže niekto ísť. (a u vás si azda musela tušiť, že muž príde každú chvíľu, aj just vtedy, keď ty budeš vyzuvat) A ten niekto nemusí rátať s tým, že bude ten priestor blokovaný.A ze tam bude prekážka. Pretože skrátka v takýchto priestoroch sa nestojí, nesedí, necupi ani nič podobné.
Inak povedané, keby to ja urobím môjmu mužovi, plne akceptujem, že neubrzdi, narazí do mňa, a bude aj oprávnené nahnevaný. A opačne to isté. Tiež by, som mu povedala, že prečo mi zavadzia práve tam, keďže vyzut, obliecť a čokoľvek môžem aj kus ďalej. Ale cez dvere prejsť MUSÍM. Bodka
@viestta spravne, nie je taky. Preto ho neznevazujem, neponizujem a situaciu popisujem presne tak, ako sa odohrala. Neprikraslujem tu nic a ani nic nedramatizujem. Nehladam tu vinnika. Chcem pocut, ako by sa zachovali manzelia v inych domacnostiach. Ale zeny tu riesia ine. Budis.
My obaja s mužom chodíme veľmi rýchlo. Takže na 100%by to bolo isté, že ktokoľvek z nás by sedel v dverách, (a zvlášť doslova sedel, či cupel) keby ten druhy pribehol z vonku tak by toho druhého naozaj zrazil. Pretože by jednoducho nestihol ubrzdit. Nehovoriac o tom, že keď mám plné ruky tašiek, vtedy pod nohy nepozerám. A detto môj muž.
A ano, obaja by sme presne(aj presné takto nahnevane) to iste povedali, "prečo tam zavadzias?", Ale ani jedno by sa neurazilo, pretože skutočne by ten druhy mal pravdu
Ty si ho nepocula prichadzat? Ved vytah je pocut, alebo aj ked niekto pachti po schodoch s 3 taskami...
Kazdopadne ta nemal prevalcovat a ak by ta aj nahodou prevalcovat, mal zhodit tasky na zem a ospravedlnit sa...
@number19 veruze nie, vytah nepocut moc. Mame v novostavbe taky, ktory je tichy. Je za rohom, takych 7 metrov od bytu. Nevidim na sipku, ci ide hore alebo dole. Ale tak, mam ponaucenie. 🙂 viem, ze mal prist. No nie vzdy pride hned ale o par minut po detoch.
Je to iba môj názor, no myslím si, že väčšina chlapov by mala už len problém v tom, aby nakúpila všetko čo treba podľa predstáv ženy, to za prvé a za druhé, na ten veľký nákup zobrať DVE MALÉ DETI, ktoré robia všetko, len nie to, že by chlapovi umožnili relatívne pokojný nákup, pri ktorom sa potrebuje viac sústrediť, lebo nie je žena, ktorá iba pozrie a vie čo chce v obchode. Plus, že vraj ženy vedia robiť viac vecí naraz, plus s tými deťmi sú inak prepojené ako chlapi. Čiže, tam by to malo inak frčať. Mne by ani nenapadlo riešiť niečo vo dverách keď viem že príde muž s nákupom. Práve naopak, čakala by som ho s otvorenými dverami a pomohla mu s taškami a bola vďačná. Deti tých 11 sekúnd vydržia obuté. Že ťa zhodil, nuž tá stabilita je fakt taká, že aj prstom sa ťa človek dotkne a padneš. A za ďalšie, nevieš čo sa dialo v obchode, ako sa správali deti, čo všetko robili a chceli... Prípadne či sa niečo iné nedialo. Každopádne je to stresujúca vec, obchod a 2 deti k tomu. Neviem, koľko chlapov by išlo takto dobrovoľne nakupovať. Poučila si sa, nabudúce aspoň nebudeš zavadzať. Podľa mňa, každého rozčuľuje človek, ktorý zavadzia, prípadne nerozmýšľa dopredu. Nemyslím, že to bolo z jeho strany schválne. Nikto nepozná tvojho muža, nevie, či si ťa váži alebo nie, to musíš vedieť iba ty. A tých 5 sekúnd kým prišiel a ty si vyzula 1 topánku... Hmm 🤔
Chceš vedieť, čo by urobil môj chlap? Asi by sa tiež snažil vedľa nás s tými taškami prepchať, nechcelo by sa mu tam stáť. Ale u nás by taká situácia nenastala. Nechala by som mu otvorené dvere, zobrala dieťa do izby a vyzula by som ho tam.
Tak isto by sa u nás nestalo, že by prišli deti samé výťahom, na to sme boli s mužom príliš bojazliví, aby sme ich pustili samých, kým nemali aspoň 10 rokov.
ved o vas zavadil taskami.nepresiel ti topankami po hlave.a ty si nepocula manzela fucat po schodoch? nemusel vas vobec hned zaregistrovat a vosiel rozbehnuty do chodbicky.nechapem,ved sa nic nestalo,proste nehoda,unava,stres, nepozornost. ale najma tvoj zly napad a zle nacasovanie.
a nechapem,ze deti este len zazvonili a on sa uz stihol otocit v aute pre tasky,viat ich,zatvorit auto,pozatvarat dvere na bytovke a vyfucat po schodoch,kym ty si este len otvorila dvere.

Sama si odporujes. Píšeš, že deti stali same pred dverami a že muž išiel pre nákup....a nasledne, že nemáš vestecku guľu. Takže, ty si mala byť tá, ktorá predvída a nemala si ostať v strede dverí...kto stojí u dverí, každý ho uderi...ale, tým samozrejme neospravedlňujem jeho reakciu. Takže, by som prijala jeho ospravedlnie, ALE sa tiež ospravedlnila za to, že som sa nevhodne postavila