icon

Vekový rozdiel medzi partnermi

19. sep 2023

Chcela by som vás spýtať či môže reálne fungovať vzťah mladšia žena a muž od nej starší o 10-15rokov

luccija
22. sep 2023

@vroni "rýchlejšie sa opotrebuju"to je dobre napísané🙂súhlasím jeden nech zabezpečí a vychova detí a potom mladší pre zábavu a aktivity🙂)
Autorka je to individuálne je veľa mužov čo v 60 tke športuje, žije aktívne nie každý je na gauči a frfle.To je aj životnou energiou chutou
Ale ja osobne by som vacsi vekový rozdiel nechcela.Mala som kolegyňu, ktorá má muža o 11r staršieho povedala, že celý život super, ale akonahle mala ona 55 r on začal mať zdr.problemy operácia srdca, chrbtice teraz má on 73 r a povedala, že už vidí aj mentálne, že s ním musí ako s deckom vadia mu hlučné vnúčata a pod...ona by stále niekam chodila potom ma výčitky, že ho necháva samého doma

vroni
22. sep 2023

@eviann, môj muž je starší o rok. A niekedy sa len chytám za hlavu, co za "dedek" je po 20 rokoch z toho klbka nesputanej energie, ktoré som si kedysi vzala. Tuším je najvyšší čas poobzerat sa po tom mladšom... 🤣🤣🤣

ivec16
22. sep 2023

jaj to su reci, moj svokor ma 80 (stale pracuje) a kondicne je na tom lepsie ako moj otec co ma este rok do dochodku… nie je to o veku ale o ludoch

lelelienka
22. sep 2023

Ano moze. Osobne poznam minimalne 2 take pary - u jednych 11r a druhych 10r starsi muz.

kvetinka75
22. sep 2023

ako u koho. V mojom okolí čo mám také manželstvá, tak do určitého veku to bolo v poriadku. Teraz - ženy majú okolo 50tky. Muži po 60tke a vidno ten rozdiel. Ženy, plné života, chcú cestovať, baviť sa a muži už väčšinou len doma sedieť, mať kľud. Tak ženy chodia samé. A po sex. stránke, tiež že už nič moc. Ja si tiež neviem predstaviť teraz mať pri sebe muža 60+. Pre mňa je to už dosť.

kvetinka75
22. sep 2023

@ivec16 a koľko takých 80 ročných poznáš? Pretože v mojom okolí už ľudia okolo 75tky majú dosť vážne zdr. problémy.

zuzulka558
22. sep 2023

My máme 12 rokov rozdiel a sme spolu 11 rokov, dve deti,, zatial sme úplne bez problémov, rovnaké názory, koníčky, humor všetko máme spoločné,, nehľadí na to keď bude mať 65,, ja som povedala ze do smrti s nim aj v dobrom aj v zlom, stará sa o nás, ani skriknut nevie len tak, na gauči veru nesedíme, neviem si predstavit ze by som ho nechala po krásnych rokoch len tak ze je nepotrebný keď doteraz mi je dobrý 🤔🥰

beronsche
22. sep 2023

Skusenost je neprenosna... jednym to funguje, inym nie. Kazdy sme iny.
Ak by som toho chlapa milovala, mali by sme rovnake priority a predstavy o zivote a vztah by nam fungoval, urcite by ma nezaujimala statistika, kolkym to vyslo a kolkym nie.
Dnes som tu, zajtra tu byt nemusim. Radsej zit naplno, ako riesit, ze ci a ako sa mi chlap zmeni o xy rokov. Lebo to sa moze stat aj s mladsim. A vlastne aj mne. 🤪

Inak, to, ze nasi 70+ su uz naozaj starcekovia v pravom zmysle slova, velmi suvisi s nastavenim spolocnosti a nasou beznou zivotospravou.
Pozrite si tzv. modre zony. Ti ludia maju nieco spolocne. Ano, nie vsetko sa da dosiahnut aj u nas, napr. pravidelny pohyb do vysokeho veku, pozitivne nastavenie, pocit potrebnosti, spolocensky zivot (ci je to rodina, ci priatelia, jednoducho nikdy nie osamote), striedmost v jedle, zdrava strava, to by predsa slo.... Len je potrebne zacat, kym sme v plnej sile..

beronsche
22. sep 2023

Inak, vzdy ma fascinuje ako ludia vedia posudit (ne)kvalitu vztahov, vratane tak citlivej zalezitosti ako sexualita, u niekolkych (mnohych) parov zo svojho okolia.
Rozmyslam, nakolko je to len predpoklad.. 😉

majulino
22. sep 2023

U nás 10 rokov. Manžel starší. Ja mám po 30. Funguje všetko skvelo. Rozumieme si, dopĺňame sa. Občas mám pocit, že v niektorých veciach som zodpovednejšie ako on 🤣

doda3103
22. sep 2023

@kvetinka75 to že majú zdravotné problémy není pro lem,môj starku má 74r bežné chodí 20km na bicykli 2krat týždenný,robí v záhrade všetko sadi, vodu si napumpuje ručne 1000L dennne, neobsedí musí voľačo stále robiť. Má zdravotné problémy je po 4infarktoch o ktorých ani nevedel,má cukrovku,tlak a je dlho na invalidnom a popri Tom robil normálne na družstve. Ešte aj teraz stráži haly v noci. Má 140kg ale nie je obézny on posiloval od mlada čiže on má trojuholník hore. Ano má zdravotné problémy ale snaží sa ešte žiť a nie len čakať kedy umrie😉 plus má pár sedivych vlasov čo v jeho veku by si čakala sediveho dedka😂

kvetinka75
22. sep 2023

@doda3103 problém to môže byť, ak má doma ženu , ktorá má o 15 rokov menej a tá chce ísť napr. na dovolenku, turistiku. Nikto netvrdí, že títo ľudia čakajú kedy zomrú. Každý niečo robí. Môj otec tiež. Každý deň v záhrade, chodí na bicykli, chodí na prechádzky ale 55 ročnej žene - zdravej, sa nemôže rovnať. A on posilnoval od mala, takže základ mal. Nie každý je v takej kondičke. Ale ak má ženu, ktorá nepotrebuje nikam chodiť, a má podobné záujmy ako on, tak si sadnú a nemusí to byť problém.
@beronsche vieš, ľudia sa aj rozprávajú. S kamarátkami sa zdôverujeme aj s problémami. Takže viem, s čím bojujú. Ako som už písala aj v iných podobných témach. Mám jednu kamarátku 48 ročnú a už je vdova. Bola s mužom cca 25 rokov. On o 20 rokov starší . Zo začiatku si to chválila, ona 20 on 40 ale časom sa tie rozdiely prehlbovali. Teraz hovorí, že rýchlo to ubehlo. Boli spolu krátko a už je sama. Ale už posledné roky bola vlastne sama. Aj s deťmi na dovolenky chodila sama, lebo jemu sa už nechcelo, bolo mu dobre doma, kde mal kľud. Porobil okolo domu, išiel na bicykel, plávať a to bolo tak všetko. Kino, divadlo, výlety, všetko ho otravovalo. Netvrdím že takéto vzťahy nemôžu vydržať, ale žena musí byť nastavená takisto ako ten muž. A to je asi málokde.

ewe182
22. sep 2023

Svokra so svokrom majú tuším 13 ročný rozdiel. On ma už cez 75 na dôchodku ona ešte stále aktívna pracuje. Je tam už cítiť ze to nie je dobre. Treba veľa veľa veľa tolerancie ale dá sa to. Ja by som to nevydržala.
Svokor ma už problémy zdravotne ktoré tvrdohlavo odmieta riešiť. Keď prídeme s deťmi ich pozrieť svokra plná síl užíva si vnúčatá. Keď snimi ideme na nejaký výlet alebo prechádzku svokra niekedy ide niekedy ostane zo solidarnoati so svokrom doma. On už nezvláda prechadzky a už vôbec nie niečo okolo vnúčat. Jedine pri nich obseni a dačo sa snimi porozpráva.

S mojimi rodičmi chodíme na výlety na dovolenky. Majú o 10 rokov menej je to tam cítiť ze v priebehu tých pár rokov človek slabne a chorlavie.
Koľko krát si povieme ze by sme zobrali aj ich niekam ale svokor bud odmieta už len návrh a svokra je asi len solidárna.
Ako obdivujem ju za tu jej obetu. V živote som ju nepočula na niečo šomrat.

beronsche
22. sep 2023

@kvetinka75 ty netvrdis, ze tie vztahy nemozu vydrzat, ale tvrdis, ze mladsi sa zakonite musi vo vsetkom uplne prisposobit starsiemu. A toto nie je pravidlo, na toto vplyva xy faktorov.
Napr.moji svokrovci su uplne rovnako stari. Svokra je stale energicka zena, svokor je, pardon za vyraz "zdochliak", zdravy sice ako buk, ale z domu takmer nevychadza, nechce sa mu..
Moj otec ma 67r a veru strci do vrecka akehokolvek 40+. Kondicku ma lepsiu ako ja, moja mama, ta mu absolutne nestiha. Par x do roka ide do kopcov s partiou, kde su vsetci +/- 50, vraj castejsie nema cas. Na dovolenkach su s mojim muzom najlepsi partaci.
Co to znamena, jeden, ci druhy pripad vo vseobecnosti? No nic, skusenost je neprenosna.. 🙂

Zaujalo ma, ze tolko tvojich blizkych kamaratiek bojuje vo vztahoch s problemami prameniacimi z vacsieho vekoveho rozdielu partnerov. Len ma to prekvapilo, kedze je to nestandardne, nic ine..

zuzulka558
22. sep 2023

@beronsche mňa akurát tak napadlo máme susedov rozdiel medzi nimi 5 rokov asi a každý ako keby mal svoj život, ona stále sama z deťmi a on stále niekde inde za celý týždeň také isté to je,, na internete dáva aká šťastná rodinka ale v skutočnosti sa sťažuje ze ani vlastne deti sam nepovaruje aby mohla niekam na skok odísť 🤷‍♀️..... Si myslím ze o rozdiele vo veku to vždy
není,, môj ma viac energie ako tento sused mladší od neho ale vyzerá staršie taky lajdak

kvetinka75
22. sep 2023

@beronsche nikde som nenapísala že sa musí zákonite prispôsobovať, ale vo väčšine prípadov to tak je.

kratucka
22. sep 2023

medzi svagrinou a svagrom je presne takyto rozdiel a zatial im to funguje. 11 rokov su mnazelmi a pohoda, no oni su take rovnake povahy, takze mozno aj preto. no poznam aj take pripady, kedy sa po case ten vekovy rozdiel ukazal az natolko, ze vztah sa proste ukoncil

leskovael
22. sep 2023

Jednoznačná odpoveď neexistuje. Môže, aj nemusí.

Podľa mňa je to úplne ok, ale mňa, ak už nejaký muž zaujal, tak to je/bol vždy o 10-15 rokov starší. Rovesníka s ktorým by som si mala čo povedať (viac ako na kamarátskej úrovni) som asi ešte nespoznala. A čím som staršia, tým to vnímam viac. Naozaj si neviem predstaviť, byť s 30tnikom. Jednoducho niesú na úrovni, akú si u muža predstavujem (hodnoty, názory, postoj k životu, správanie, atď..)

natashkaa
22. sep 2023

To je tak individuálne. Môj je o 10 starší a sme spolu už 20 rokov.

fowi
22. sep 2023

Tiež máme rozdiel 10 rokov a ťaháme to šťastne 14. rok ❤️

zuzu11166
22. sep 2023

No!!
Ja som mala muza-idealny rozdiel 4 roky-nevyslo na to-rozviedli sme sa(boli sme vtedy mladučkí).
Teraz uz viac ako 20 rokov som s druhym muzom-sme manzelia...
Je starsi o 20 rokov odomna-mozno si niektore myslite ktovie co,ale mozem s kludnym svedomim prehlasit,ze ON je to najlepsie,co sa mi v zivote stalo.MILUJEM HOnajviac ako sa len da.
A veru uz sme spolu dlho,takze uz naozaj starne,uz to vidno,ale o nic menej ho nelubim,ako ked sme spolu zacali
Takze da sa urcite,no je to velmi individualne

zuzulka558
22. sep 2023

@zuzu11166 ak sa chce tak sa dá, tak som si povedala keď sme sa brali, nezaujímal ma rozdiel ale aký je

konikmodry111
22. sep 2023

Moj manžel je starší o 9 rokov a nevymenila by som ho za nič na svete 😁 už sme spolu 18rokov a dúfam že ešte potiahneme spolu aspoň 50 🍀

akiana
22. sep 2023

Podla mna velku rolu hra to, kolko maju ti dvaja rokov. Ak su spolu dvaja ludia, dajme tomu 30 a 45, je to nieco ine, ako tritsiatnik z tinedzerkou.

jakoma
22. sep 2023

Muzova starka ma so svojim manzelom 10 rokov rozdiel, vydavala sa na 20, uz ma cosi vyse 75 a klape im to, starky je pri takej "mladej" zene stale ciperny.

90909
22. sep 2023

@beronsche ja poznam sexuálny zivot minimalne troch párov, ktoré sotva poznám. Niekto sa zverí kamarátke a tá to posúva ďalej, lebo veď tebe môžem tlmočiť, ty ich sotva poznáš...atď.. A niektorá žena nemá problém ti to vybaliť len tak medzi rečou, lebo veď sedím vedľa nej na firemnej akcii. By si sa čudovala, ako sa dokážu niektorí ľudia zverovať až strach

veronicka1901
22. sep 2023

Kamarátka má o 10 rokov staršieho manžela a sú spolu už 20!rokov, majú jednu dcéru.

doda3103
22. sep 2023

@kvetinka75 áno to je pravda starká je iba o rok mladšia. Tak každého vec ja osobne si to neviem predstaviť keďže keby mal môj muž o 15r viac bol by vekovo skoro ako môj otec😆

hefo
22. sep 2023

10-15 je už dosť. Nehovorím, že to nemôže fungovať, ale je to ďalší potenciálny problém k tým všetkým ostatným, ktoré už vzťahy majú...

csillagvirag
22. sep 2023

U nás je rozdiel 16 rokov. Sme spolu 14 rokov a manželia 7 a máme male deti 3 a 4.a všetko je super