icon

Veľmi túžim po dieťati, neviem ako ďalej

smutna14
29. jan 2020

Ahojte..som tu uplne nova a uz som naozaj tak zufala ze som sa rozhodla podelit sa s Vami o moj obrovsky problem ktory mi uz niekolko mesiacov robi neskutocny smutok na dusi a fakt neviem ako dalej 😞
Pokusim sa celu situaciu opisat v skratke..mam 33r teda v maji uz 34r..milujem deticky vzdy som chcela aj 3 deti..pribudajucim vekom som si povedala, ze dufam ze stihnem aspon 2 a momentalne budem stastna a vdacna ak mi bude dopriate aspon 1..problem je ten ze cely moj zivot som mala zle vztahy v jednom prislo aj na snazenie sa par mesiacov (3m) ale neuspesne co som si pomyslela ze osud..mam mat diera/rodinu s tym pravym clovekom nie snim ze to tam hore takto nechceli..aj ked vela krat sa zamyslam ci je vsetko v poriadku somnou ale moj doktor ma ubezpecuje ze je vsetko v poriadku takto co vidi..ani som nemala nikdy ziadne problemy chvalabohu 🙏🏻
No ale prejdime k pointe..pred 2r som stretla konecne uzasneho muza (v juli 35r) naozaj je velmi trpezlivy, tolerantny, starostlivy, pozorny, je to taky kludny typ cloveka ktoreho nic nerozhadze, nerad sa hada, da sa snim komunikovat na urovni, vsetko bolo top! na zaciatku vztahu sme sa rozpravali o detoch..povedal mi ze jeho predstava je tak 2r hovorim si ok to je idealne pretoze ja po mojich predoslych skusenostiach som sa bala hned bezhlavo v zamilovanosti riesit take vazne zivotne rozhodnutie..chcela som ho tiez poriadne spoznat a zazit snim spolocne zazitky..vela sme cestovali, zabavali sa a bolo na krasne..
Ale prisla ta doba cca po roku a pol nasho vztahu a spolocnom byvaci cca 3/4 roka som vnutorne dospela (pokracovanie v komentari )

Strana
z3
smutna14
autor
29. jan 2020

@smutna14...som vnutorne dospela k tomu ze on je ten pravy na zalozenie si rodiny..niekedy v septembri min. roka som sa mu stym zdoverila ze si to viem tak predstavit ze by sme mali babatko na co on reagoval ze “teraz hned”..ale kedze sme mali kupene letenky na dovolenku v novembri tak som navrhla koniec roka resp. zaciatok tohto roka..on s uplnym kludom suhlasil aj ked ja som mala zvlastne pocity z toho celeho..sem tam sme prehodili vonku ze pozri pekny kocik..ale nic viac na tuto temu..ja som sa tesila..ale dostala som v novembri facku..na tej dovolenke som na konci dovolenky mala dostat menzes cize mala som uplne neplodne dni..hovorim mu ze pri milovani moze dat dovnutra ze nemam plodne dni ale “na skusku” moze dat ved o par mesiacov to bude na ostro..tak dost ozelenel a ostal ako keby v soku..pocas milovania dal von..a od vtedy to s nami ide dolu vodou..priznal na mi nakoniec po dovolenke ze sa na dieta este neciti..a zabodol mi do srdca dyku s vetou do pol rok! ale stym ze do pol roka moze byt mesiac, dva, tri..pol roka..citim sa podvedena, sklamana, oklamana 😞 a uz od novembra 3 mesiace sa nas vztah uplne zmenil..ochladli sme, pretoze ja sa citim zle..a som chladna..on tiez..ale ked videl ze to len zhorsuje tak teraz sa zacal snazit ale ja uz ani neviem co chcem..na jednej strane chcem partnera ktory tuzi mat dieta ale bojim sa v mojom veku ist dalej pretoze tento vztah mal na to predpoklady ale neviem co mozem cakat ked sa takto vyhadril a dalej je to u nas tabu..nechce o tom rozpravat snazi sa to zahovorit a vzdy mi povie ze potrebuje cas ale nerobi ziadny kompromis lebo vraj nemoze mi uz dat opat datum na ktory sa zas upnem 😒 dalsia vec je ze vie aky mam nazor na rodinu..chcela som sobas a potom dieta ale kedze to nestihame tak som si myslela ze pride aspon s poziadanym o ruku..a nic 🤷🏻‍♀️ naznacovala som xy krat aj pri hadke na rovinu povedala a nic..vela krat som si povedala ze to nema vyznam mala by som ist dalej a mozno sa mi podari najst niekoho ako stracat takto cas ale on mi tvrdi ze ma lubi a nechce zit bezomna ze si to nevie predstavit a vie ze chce aby som bola jeho manzelka a matka jeho deti ale nijak k tomu nepristupuje..a ja som vo faze ze by som to babatko velmi chcela 😢 to uz je taka neskutocna tuzba ze mi z toho sibe doslova 😩 mali ste aj vy doma tak zabrzdeneho muza?alebo ja moc tlacim na pilu?naozaj neviem 🤦🏻‍♀️

3petka
29. jan 2020

Však mu povedz že tehu. trvá 9 mesiacov tak sa môžete snažiť... Asi si mysli že keď ti povolí dieťa tak na druhý deň Vám ho niekto prinesie

petkaaa
29. jan 2020

@smutna14 Extrémne na neho tlačíš. Ako stabilný je asi váš vzťah, keď sa začal rúcať po jednom "vytiahnutí". Povedali ste si, že po novom roku, ty si zrazu len tak vo chvíľke, kedy sa nerobia vážne rozhodnutia zmenila názor, tak sa nečuduj, že zostal zaskočený. A tebe to tak naštrbilo váš vzťah, že si začala pochybovať. Mám z teba pocit, že si fixovaná na dieťa a sobáš a neriešiš okolnosti, jednoducho toto máš cieľ a ideš za tým nech sa deje čokoľvek. Trochu zvoľni tempo, nechaj mu čas, nechaj mu priestor aby ti povedal, aké má z toho on pocity, ako to vníma. Ale ak si dokázala otočiť po jednom "vytiahnutí" a toto ťa zlomilo natoľko, že tvoje city začali chladnúť, asi by si mala prehodnotiť, čo a za akých okolností chceš.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
smutna14
autor
29. jan 2020

@3petka ved toto 🙈 ze on sa neciti pripraveny ale kym by som otehotnela to tiez by bol zazrak ak by bolo hned..a plus 9 mesiacov..ma na to aby sa pripravil ved uz ma na to svoj vek..

smutna14
autor
29. jan 2020

@perdulka7 preveze nemame takych znamych..a mozno aj to je problem ze ma okolo seba kamosov co nemaju ani vztah..

pegyna23
29. jan 2020

Ked som mala 29rokov tiez som uz tuzila po babatku,tak som dala priatelovi na vyber bud svadba a dieta,alebo koniec,,nech si vyberie,vybral svadbu na 30tku som sa teda vydavala,,a o babo sme sa snazili rok,,bol to tazky rok,,stale nic,potom vysetrenia,ze vsetko ok,,a potom sa konecne podarilo,,,chcem tym povedat,ze nieje na co cakat,,bo roky utekaju a bio.hodinky tikaju,,,potom su tazkosti otehotniet,,

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
smutna14
autor
29. jan 2020

@petkaaa dakujem za tvoj nazor..preto sem pisem pretoze si uvedomujem ze aj ja robim asi niekde chybu a budem rada ak mi baby date radu ako to teda predychat a dat mu priestor aby sa sam rozhodol bez tlacenia a aby to bolo pekne a prirodzene..

smutna14
autor
29. jan 2020

@pegyna23 Padlo aj u nas slovo rozchod ale on nechce..a ja tiez nie som o tom presvedcena ale ak sa nebude nic diat budem to musiet nejak vyriesit..aj ked rozchodom 😞 lebo neviem takto ani na com som

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
smutna14
autor
29. jan 2020

@perdulka7 v aprili sa ma narodit kamaratke maly..mozno ho to motivuje ked ho pojdeme pozriet 😊

pegyna23
29. jan 2020

Mozno,,drzim palce,,chapem ta,,preto som pouzila aj to ultimatum bud,alebo,,dnes je z neho super tata,,a dcerka na nom stale visi,,,tatove dievcatko,,takze svoje rozhodnutie nelutuje,,

smutna14
autor
29. jan 2020

@perdulka7 tento problem mame od novembra..vtedy sa to riesilo..potom som si presne povedala co pises..nebudem tlacit..idu vianoce nebudeme si kazit atmosferu..cely december bol fajn..absolutne nepadla tema dieta ani nic stym spojene..az v januari ked mam plodne dni zmenim sa pod vplyvom hormonov a je to pre mna nove, samu seba nespoznavam..sedeli sme v resrauracii a sadli si vedla nas s babatkom vo vajicku a ja som nedokazala udrzat slzy museli sme odist chvalabohu sme mali uz dojedene..a to ja nie som ziadna hysterka, stihacka a nechcem ani na neho tlacit..u nas sa na tu temu nerozprava ale ked ja som smutna nedokazem sa pretvarovat..snazim sa byt nad vecou ale ostane mi smutno ked ide v telke reklama na plienky..a on to vidi a vie z coho to je..a aj tak si sebecky ide svoje..potom zacne clovek pochybovat o tom vztahu..aj ked viem ze ho lubim a bolo by mi bez neho velmi tazko

anonym0001
29. jan 2020

@smutna14 Radsej skus zachranit existujuci vztah. V tom veku je uz neskutocne tazke najst pouzitelneho muza. Mate dobry zaklad. Hlavne sa neurazaj kvoli malickostiam a nedavaj mu ultimata, lebo ti utecie on.

pegyna23
29. jan 2020

Ak utecie tak si ju nezasluzil,,,

jaskolka
29. jan 2020

Tak na jednej strane možno je fakt, že príliš sa cíti tlačený k múru. Ale na druhej strane mi to príde také, že chlapi neskutočne teraz sa "necítia pripravení". Kedy budú? O 10 rokov? Podľa mňa na dieťa sa nedá dokonale pripraviť, proste bud ho chcem mať alebo nechcem. Iné to je v 20 a iné v 30,35 a vyššie. Potom mozu byť problémy s otehotnenim, potraty, alebo náročné tehotenstvo. Mam kamošku, čo toto riešia, už 5 rokov. Ona ma teraz 38, on 42 a nie je pripravený. Ona stráca posledné roky, a podľa mňa v tom vzťahu deti mat nebude nikdy. Isteže tým nemyslím, že autorka by bola na tom rovnako, len sa musím jej zastať v tom, že tuzi po dieťati, partner sa vyjadril že tiež a odrazu zmenil úplne názor.

jaskolka
29. jan 2020

@anonym0001 no veľmi nemaju tie základy, keď na začiatku, aby ju získal, jej tvrdil, že chc dieťa a odrazu sa na neho necíti. Mám skúsenosti, že taký chlap sa nebude cítiť nikdy, ak aj bude mať dieťa, tak to bude len "z donútenia"
A mozno by aj bolo dobre, aby ušiel, neklamal jej v ďalších podstatných veciach
Lebo dieťa k podstatnym dosť patrí.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
29. jan 2020

@smutna14 tak to je veru podstatná vec. Bývalý mal 40,malsamych mladých kamošov, doslova pubertakov 20 ročných, najlepši kamarát bol rozvedeny s názorom, že načo sa ženít, a mat deti. A, samozrejme vzťah stroskotal. Manžel je obklopený kamarátmi s rodinami, viacero deťmi, tak prirodzene to isté chce aj on. Prostredie veľa robí. Hlavne u mužov.

kittykat22
29. jan 2020

@smutna14 skus ist na to trosku sikovnejsie. Povedz partnerovi, ze mas 33 rokov a s miminkom nemozes velmi otalat. Ze na to nevidis dovod pretoze si nasla skveleho muza ktory bude skvelym otcom a si si tym ista. Skus tu rodinu obratit aj smerom - ze on nie je len "darcom" - co aj blbo vypada ked povies - teraz to do mna nedavaj nemam plodne dni 🙈 Ale ze to dieta bude vase a bude vam robit radost. Nikam od neho nechod - chapem ze si sklamana, ale ja z okolia vidim - kto caka, ten sa docka. Baby revali ako slony kym dostali prstene - presne ako pises, hadky, naznacovanie, vydieranie, odchadzanie 😅 muzom sa pred oltar moc nechce 😀 ale ja byt tebou - potlacim len dieta - svadba pocka. Dieta cim skor - mas dost vek,. Vydavat sa mozes aj neskor, tam ta nic netlaci. A ja viem ze baby ktore nemozu mat mimco tak si nechavaju predpisat lieky ako "ultrogestan???" aby boli plodnejsie. Ked ti chlap kyvne na to ze chce dieta, skus na tajnaca nieco brat, aby si si pomohla. Nehovor mu to hlavne - pre muzov su tieto info niekedy desive. A hore hlavu - budes tehotna co nevidiet

smutna14
autor
29. jan 2020

@jaskolka no presne citim to aj ja tak ze to bude trosku tiez problem ked nie je obklopeny kamaratmi ktory by ho podporili..ked sa ho opytam aky maju oni na to nazor tak povie ze sa nevyjadruju ale myslim si ze my skor nechce povedat pravdu..aj ked jeden mu povedal ze by snim hned menil pretoze si nevie najst spravnu zenu a rad by sa uz usadil..ale to ho asi nemotivovalo 😁 a pritom ja mu nezakazujem ist na pivo s nimi alebo nieco ze by mal mat strach ze o nieco pride..vysvetlovala som mu ze to chapem ze potrebuje aj cas s nimi straveny a nic by sa nezmenilo keby mame dieta..ale podla mna on je velmi pohodlny clovek a obava sa zodpovednosti..dokonca mi raz povedal ze keby sa nam pritrafi ze by sa tesil 🤦🏻‍♀️

katty2012
29. jan 2020

@smutna14 tu ani nejde tak o tlacenie ako o rozdielne hodnoty a predstavy o zivote. tie si treba ujasnit a zladit, alebo nie... on dieta este nechce, ty ho chces. moznosti su: budete spolu bez dietata, rozidete sa, budete sa snazit a splodite dieta. ina moznost nie je, takze o tom diskutujte, bez komunikacie vztah zlyha skor ci neskor. to, ze on odmieta komunikovat na tuto temu, mas jasny signal, ze ju ani nechce riesit. ked je pre teba dieta vyssou hodnotou ako on, tak mas cestu jasnu...nieco chces ziskat, tak niecoho sa musis vzdat. k tomu nepotrebujes vyvijat tlak...

smutna14
autor
29. jan 2020

@kittykat22 praveze som mu rozpravala ze mam vek ale on moj vek zlahcuje to je “len” 33r..povedala som mu nech si nastuduje ako je to u zeny s pocatim v neskorsom veku ale on si vzdy z toho zoberie len co jemu vyhovuje napr. do 35 odbornici odporucaju..ked mu poviem ze ale kym ho pocneme moze to trvat roky..jeho odpoved..sme zdravi nam sa podari hned..vela krat som mu povedala ze by bol skvely tatino..mame psa vidim ako k nemu pristupuje a ma ho rad, venuje sa mu..

smutna14
autor
29. jan 2020

@katty2012 to je pravda, uvedomujem si to a bolo to jednou z mojich rieseni aby sme sa rozisli ked sme v tom peknom fungujucom vztahu narazilo na stopku a nevieme sa nikam pohnut..ze chce nieco ine ako ja..tak mi povie ze bezomna si nevie predstavit zivot a rozprava mi omacky ako vie ze ja som ta prava zena na manzelstvo a deti..ale su to len slova..na druhej strane mam obrovsky strach..presla som si vela muzmi roznymi je to velmi tazke najst kompatibilneho partnera do zivota..ale ked sa nic nebude diat budem musiet najst tu odvahu a risknut to..

jaskolka
29. jan 2020

@smutna14 a ako trebárs dokazuje, že ty si ta pravá? Tym myslím,na čom budujete vzťah?ako fungujete v spoločnej domácnosti? Teda financie, domáce práce, a podobne? Tie bežné veci vo vzťahu. Mate aj ujasnene veci okolo svadby? Lebo som pochopila, ze ty chceš aj normálne svadbu, manželstvo, dieťa. Ako to berie on? Tiež spôsobom, že potom raz dakedy? Alebo konkrétne,že o rok sa, berieme?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
smutna14
autor
29. jan 2020

@jaskolka co sa tyka fungovania vztahu to je vsetko v poriadku, s domacnostou pomaha aj navari..nemusim mu nic pripominat sam spravi napr dam prat a idem vyvencit psa na dlhsiu prechadzku a ked pocuje ze pracka doprala tak vyvesia pradlo..vzdy sa ma pyta ked nieco robim ci mi pomoze..pri vareni mi vzdy pomaha..osupe, nakraja co treba..vzdy sa da na neho spolahnut ked nieco slubi dodrzi to, alebo mi pomoze ked nieco nestiham ide vybavit on..v tomto problem nemame..a svadba vobec nic konkretne kedze ma ani nepoziadal o ruku 😞 iba sem tam ked je tema a vidime nieco pekne povie ze tu by som si vedel predstavit sobas..mame taku spolocni predstavu nie kostol ani urad ale vonku v zahrade altanok..

jakoma
29. jan 2020

@smutna14 ahoj, tiez sme este bez deti, sme spolu 10 rokov, ale mame este pred 30kou.. k veci.. tiez sa bavime o dietati a pripravujem na to svojho manzela :D .. ale rozhodne nie na male deti, ziadne babatka :D to s chlapmi proste nic nerobi (cest vynimkam) .. skor sa zacina tesit na vacsie dieta, ze mu bude ukazovat vselico v dielni, na vyletoch .. ze co ho nauci, vychova .. toto u mojho funguje .. ale ked mu ukazujem na ulici kociky a batolata, nic to s nim nerobi, vlastne skor negativne ako pozitivne

h2
29. jan 2020

@smutna14 Ahoj, podľa mňa sa na dieťa príliš upriamuješ, nie je normálne, aby si plakala pri reklame na plienky, alebo v reštaurácii, kvôli bábätku pri vedľajšom stole. A na partnera tlačíš neskutočne, niet sa čo diviť, že potom cúva. Ak som správne pochopila, naposledy Ti povedal, že do pol roka. To je pre Teba taký problém, počkať tých 6 mesiacov? Veď to ubehne, ako voda. Prečo si kvôli tomu kaziť vzťah? A ak tak veľmi túžiš po svadbe a partner "nechápe" narážky, tak, máme 21. storočie, emancipácia vo všetkých smeroch, tak čo Ti bráni požiadať ho o ruku? Myslíš, že mne sa to ľahko hovorí, ale sama by som to nespravila? Spravila som to. S bývalým sme boli spolu 10 rokov. Požiadala som ho o ruku, on povedal, že sa ešte na manželstvo a deti necíti. Ja som to následne obrátila na žart, lebo mi bolo trápne, že ma odmietol. Boli sme spolu ešte pár mesiacov, kým som ho nechala kvôli terajšiemu. Pri rozchode ma s plačom a na kolenách žiadal o ruku. Len pár mesiacov po tom, čo sa na to necítil. Samozrejme, že už som nemala záujem.

Strana
z3