Venoval sa vám otec počas vášho detstva?
Mňa toto strašne zaujíma. Bývali sme v dome a sesternice vedľa nás v druhom, keď to tak porovnám veľa sme boli sami s bratom, alebo spolu so sesternicami vonku alebo u nich, mamu si pamätám najčastejšie v kuchyni a otca okolo domu, záhrady s drevom atď. Pamätám si raz ročne nejaká stanovacka, chata, Balaton, neskôr Štúrovo.
Ako sa vám venovali vaši rodicia keď ste boli deti?
@anonym_autor Naši sú rozvedení od mojich 3 rokov. Teraz mám 38 rokov. Po rozvode som otca nevidea 6 rokov. Žijem. Nič mi nie je ľúto.Mama sa mi tiež extra nevenovala. Bola som samostatná jednotka od 15 rokov. Mňa to posilnilo.
Ročník 76, dosť studený odchov, lyžovať sme sa naučili na lyžiarskom, plávať na plaveckom, hrali sme sa vela so sestrou samé alebo s deťmi vonku. Hranie s rodičmi bolo výnimočné, šach a možno karty...nejaké ine hry, alebo hranie si nepamätám. Myslím ze najviac sa nám venovali na stanovačke.
@anonym_autor ja si na detstvo pamätám dobre.. ale len taka klasika-prechádzka,raz do týždňa zmrzlina sem tam,ihrisko,raz do roka nejaký výlet, dovolenka žiadna vecer sme nemohli tv pozerat tak niekedy nam citali rozprávku. Museli sme pomahat v domácnosti,v záhrade, ovocie oberat, zemiaky zbierať,burinu trhať, na zabíjačke pomahat, kukuricu moržovat,zavarať ovocie,lečo... prehrali sme sa len ako deti a so susedovcami, s bratrancami.. rodicia sa s nami zahrali max karty alebo človeče. Teraz keď to porovnám s tým ako sa venujem svojej dcére.. tak je to za mesiac viac ako oni sa venovali mne za zivot🤣🙉 ale vtedy to bolo bežné
Nie, nevenoval sa mi. Mam na neho velmi malo spomeinok a je mi to velmi luto, lebo teraz je chory. Mal strasne tazku pracu, mali sme velmi malo penazi, nevenovala sa nam ani mamka, mala vela roboty okolo domu, v dome, praca. Ale nejako som to nepocitovala, mala som vzdy nrjsku kamosku okolo, vela som bola vonku. Na dovolenke sme boli 1x, neboli peniaze. Na vylety sme tiez nechodili. Ci mi to bolo luto vtedy si nepamatam uz.
Ano, venoval. Nestaval so mnou lego, alebo sa nehral napr. "na obchod" ako ja teraz so synom, ale naucil ma lyzovat, plavat, bicyklovat, chodili sme na prechadzky, na vylety, do kina, do divadla, hravali sme karty, spolocenske hry... a teraz sa rovnako venuje vnucatam.
Tak somnou a ani z mojou sestrou sa otec nehral. Hneď z roboty išiel do krčmy. Väčšinou prišiel až na záverečnú ožratý ako doga. Doma robil bordel a mlátil mamu. Vždy sme sa báli aký zas pride domov. A mama no ta tiež pila zo susedov alebo bola z otcom v krčme. Neskôr si nasla frajera a chodila za ním takže som si vo všetkom musela vystačiť sama lebo sestra bola staršia a mala iné záujmy.

Ako tak čítam veľa z vás malo pekné detstvo a spomienky s rodičmi že sa vám venovali. Žiaľ ja som mohla o tom len snívať. Môj otec bol alkoholik nevenoval sa mi a mama ona bola stále v robote tiež sa mi nevenovala. Vychovala ma babka celé detstvo a keď zomrela ostala som sama. Rodičia sa so mnou nikdy nehrali, nevenovali sa mi. Aj pre toto sa ja snažím aby moje deti mali všetko to čo ja som ako dieťa nedostala. Lebo venovať sa není len zobrať niekam deti na výlet, ale aj také obyčajné veci ako opýtať sa ako sa máš aký si mal deň, alebo len tak objať svoje dieťa a povedať mu ľúbim ťa. Bohužiaľ nie každé dieťa dostane toto, veľa detí má o ničom detstvo a nikto nepoznajú čo je to láska od rodičov.