Vianoce bez priateľa
Ahojte, chcela by som vediet vas nazor. Co by ste urobili vy. Mam priatela, ale nebyvame spolu, sme spolu pomaly 2r, on byva s rodicmi este. Mne zomreli pred 2r rodicia. Ostala som sama. Pred rokom ma zavolali na Vianoce k nim ( myslim iba vecera na stedry den. Pozvanie som prijala, brala som, ze nechcu, aby som bola sama. Tento rok ma pozvali k sebe tiez. Ale ja uz ist nechcem. On povedal, ze nemozem byt predsa na stredry vecer sama. Opytala som sa priatela, v com je iny stredry vecer on inych vecerov. Ci ine vecery mozem byt sama a na stredry vecer nie? Povedala som mu, ze tento den ma byt clovek s rodinou, A ze dakujem za pozvanie, ale ze teda nech to preziju v kruhu rodiny. On svojich rodicov samych na Vianoce nenecha, to viem isto.
Poznamka: Asi je jasne, ze spolu nebyvame.
Dakujem za vase nazory.
Ešte na margo. Téma sa nevolala Vianoce bez priateľa. Ale ako by ste trávili Vianoce?
@anonym_autor ja by som tam nešla na vianoce ale naniminovala sa ešte pred a pekne rodičom povedala o tej pôžičke. Napríklad: ďakujem za pozvanie na vianoce ale máme s vašim synom aktuálne problémy, keďže mi nechce podpísať uznanie dlhu 5000€, ktoré som mu požičala a nechcem vám tým kaziť Vianoce. Keď im bolo vtedy trápno pre 500€, možno sa rovno o to postarajú alebo minimálne donútia synáčka podpísať dlh a ty budeš môcť nebyť s takou pijavicou. Samozrejme uznanie dlhu maj už prichystané so sebou
A co cakas ze sa ku nim nastahujes? Kazdopadne kazdy ma ten svoj zivot. Ale vianoce su vianoce. Ak mas pocit ze do ich rodiny nepatris ani latrit nebudes tak preco stracate spolu cas?
A co cakas ze sa ku nim nastahujes? Kazdopadne kazdy ma ten svoj zivot. Ale vianoce su vianoce. Ak mas pocit ze do ich rodiny nepatris ani latrit nebudes tak preco stracate spolu cas?
@maryetta píšem niekde, že čakám, že sa k nim nasťahujem? Nie, ja mám kde bývať a mám svoje bývanie.
mne mama zomrela ako čerstvo dospelej, moji súrodenci už mali rodiny, otec ťažko chory, ktorý sa nevedel postarať ani sám o seba.. prvé Vianoce som bola u sestry, bolo to smutné veľmi.. druhé Vianoce som si našla priateľa.. pozvali ma na Vianoce k nim.. boli to Vianoce už iné ako som si pamätala z detstva, ale niekolko rokov sme k nim takto chodili.. náš vzťah sme brali vážne od začiatku a tak jeho rodina bola mojou odkedy sme spolu chodili, ale bol to môj dojem, nie ich - neviem či ma hneď považovali za jeho životnú partnerku (skôr asi nie, obaja sme mali okolo 20r a síce sme spolu žili, nemyslím že si hneď mysleli že spolu budeme mať raz deti).. potom bolo pár vianoc kde sme prežili Vianoce s mojimi súrodencami, ich deťmi, našim otcom.. až keď sa nám narodili vlastne deti boli sme sami na štedrý večer, na striedačku so sestrou sme si k sebe bravali otca.. každé Vianoce teda byvali iné, ale vždy sme boli spolu s mojím muzom.. či už s jeho alebo s mojou rodinou, alebo sami s našimi deťmi.. ale každé Vianoce boli pekne po svojom, lebo sme sa všetci snažili aby mali svoje čaro..
neviem prečo by malo byť také hrozne ísť k rodine tvojho priateľa aj ďalšie Vianoce, ci sa tam minulý rok niečo odohralo? ked aj tá berú ako "len priateľku" ich syna no a? nikto z nás nevie čo ho čaká v budúcnosti, tak ako to nevedia rodičia tvojho priateľa, nevieš to ani ty.. človek si má užívať to, čo je aktuálne.. zbytočne je sa umarat nejakými dojmami..
mne mama zomrela ako čerstvo dospelej, moji súrodenci už mali rodiny, otec ťažko chory, ktorý sa nevedel postarať ani sám o seba.. prvé Vianoce som bola u sestry, bolo to smutné veľmi.. druhé Vianoce som si našla priateľa.. pozvali ma na Vianoce k nim.. boli to Vianoce už iné ako som si pamätala z detstva, ale niekolko rokov sme k nim takto chodili.. náš vzťah sme brali vážne od začiatku a tak jeho rodina bola mojou odkedy sme spolu chodili, ale bol to môj dojem, nie ich - neviem či ma hneď považovali za jeho životnú partnerku (skôr asi nie, obaja sme mali okolo 20r a síce sme spolu žili, nemyslím že si hneď mysleli že spolu budeme mať raz deti).. potom bolo pár vianoc kde sme prežili Vianoce s mojimi súrodencami, ich deťmi, našim otcom.. až keď sa nám narodili vlastne deti boli sme sami na štedrý večer, na striedačku so sestrou sme si k sebe bravali otca.. každé Vianoce teda byvali iné, ale vždy sme boli spolu s mojím muzom.. či už s jeho alebo s mojou rodinou, alebo sami s našimi deťmi.. ale každé Vianoce boli pekne po svojom, lebo sme sa všetci snažili aby mali svoje čaro..
neviem prečo by malo byť také hrozne ísť k rodine tvojho priateľa aj ďalšie Vianoce, ci sa tam minulý rok niečo odohralo? ked aj tá berú ako "len priateľku" ich syna no a? nikto z nás nevie čo ho čaká v budúcnosti, tak ako to nevedia rodičia tvojho priateľa, nevieš to ani ty.. človek si má užívať to, čo je aktuálne.. zbytočne je sa umarat nejakými dojmami..
@jana_eyre_2 nie neberú ma ako priateľku ich syna, a dali mi to viac krát jasne najavo. Syn má po 40tke, starý mládenec, nikdy nebýval inde ako s rodičmi a ani nebude bývať, lebo mama ho má jasne omotaného pupočnou šnúrou okolo krku. A akákoľvek žena, ktorá vstúpi do priestoru ku ich synovi nie je v poriadku. Mne jasne teta povedala, akú ženu si predstavuje po boku svojho syna, a áno, verím, že táto žena príde k nim bývať a bude v jednej izbe s ich synom. A držím im palce, aby takú raz našiel, čo ho bude živiť, finančne podporovať, variť, prať, žehliť, upratovať, piecť, šoférovať, starať sa o auto, o domácnosť, o všetko, vo voľnom čase robiť ručné práce, záhradku a usexuje ho k smrti každý deň. To posledné je jeho predstava... samozrejme u neho v detskej izbe.
@doriiis preco som vysvetlila vyssie. Nechcem uplne prist o moje peniaze, aspon polovicu naspat by som chcela dostat. Postupne mi ich splaca mesacne.
@anonym_autor Ty pekne mladému povedz, že nech si od mamičky vypýta ďalších aspoň 2tis€ aby ti časť vrátil a zvyšok po 500€ mesačne. Veď ten chlap žije u rodičov a nemá náklady na bývanie. Kam dáva výplatu? Alebo nepracuje? Téma vianočná večera je v tomto úplná banalita a vôbec to netreba riešiť, rovno sa s ním rozíď a pohroz mu trestným oznámením ak by ho nebodaj napadlo, že by ti to vrátiť nechcel.
@anonym_autor Ty pekne mladému povedz, že nech si od mamičky vypýta ďalších aspoň 2tis€ aby ti časť vrátil a zvyšok po 500€ mesačne. Veď ten chlap žije u rodičov a nemá náklady na bývanie. Kam dáva výplatu? Alebo nepracuje? Téma vianočná večera je v tomto úplná banalita a vôbec to netreba riešiť, rovno sa s ním rozíď a pohroz mu trestným oznámením ak by ho nebodaj napadlo, že by ti to vrátiť nechcel.
@mysicka36 vracia mi peniaze, ale po máličko. Minulý týždeň mi ešte vravel, že mi dá 100 eur, že si mám prísť po nich. Predvčerom mi už dáva len 30, lebo mu tento mesiac nevyjde, a vlastne ani budúci. Hoci ako vravel, si darčeky kupovať nebudú. Ale že zubár stál 60 eur, dentálna hygiena 35 eur a na mňa mu už neostane viac.
@la_dolce_vita ja som mu ich nedala, ja som mu ich pozicala. Ale nechcel podpisat papier o uznani dlhu, ani za svet.
@anonym_autor aspoň si mu ich poslala cez účet? Bola aspoň nejaké mailová alebo SMS komunikácia? Lebo aj to sa dá použiť na vymáhanie. Ale teda si v zlej situácii. Využil, že si na tom citovo zle po smrti rodičov a vedel, že peniaze máš. A to že nechcel podpísať unznanie dlhu je úplne jasné, že nemal úplne v pláne ich vrátiť.
Normálne by som mu drzo povedala, že to budeš riešiť s jeho rodičmi a ak nedostaneš svoje, budeš to vymáhať súdne. Na čo preboha potreboval 5tis. €? Mal dlhy? Na auto?
Aj nejakí svedkovia sú, ktorí vedia, že si mu požičala peniaze a na čo ich použil? Koľko z toho už vrátil?
@jana_eyre_2 nie neberú ma ako priateľku ich syna, a dali mi to viac krát jasne najavo. Syn má po 40tke, starý mládenec, nikdy nebýval inde ako s rodičmi a ani nebude bývať, lebo mama ho má jasne omotaného pupočnou šnúrou okolo krku. A akákoľvek žena, ktorá vstúpi do priestoru ku ich synovi nie je v poriadku. Mne jasne teta povedala, akú ženu si predstavuje po boku svojho syna, a áno, verím, že táto žena príde k nim bývať a bude v jednej izbe s ich synom. A držím im palce, aby takú raz našiel, čo ho bude živiť, finančne podporovať, variť, prať, žehliť, upratovať, piecť, šoférovať, starať sa o auto, o domácnosť, o všetko, vo voľnom čase robiť ručné práce, záhradku a usexuje ho k smrti každý deň. To posledné je jeho predstava... samozrejme u neho v detskej izbe.
@anonym_autor tak ale toto vôbec nie je o vianociach a ako ich travit, ale o tom, že máš nesamostatneho priateľa závislého na rodičoch.. ma po 40tke a ty už vieš že jeho prístup sa nikdy nezmení, to má podla teba budúcnosť?
ja chápem, že vidieť takto choro namotanu matku na svojho syna je ťažké, ale zbytočne sa fokusujes na jeho rodičov čo robia, lebo on je ten ktorý to evidentne nechce zmeniť.. lebo keby chcel, tak to už je dávno inak.. no a v takom prípade mi napadá otázka, prečo si s ním?
@anonym_autor aspoň si mu ich poslala cez účet? Bola aspoň nejaké mailová alebo SMS komunikácia? Lebo aj to sa dá použiť na vymáhanie. Ale teda si v zlej situácii. Využil, že si na tom citovo zle po smrti rodičov a vedel, že peniaze máš. A to že nechcel podpísať unznanie dlhu je úplne jasné, že nemal úplne v pláne ich vrátiť.
Normálne by som mu drzo povedala, že to budeš riešiť s jeho rodičmi a ak nedostaneš svoje, budeš to vymáhať súdne. Na čo preboha potreboval 5tis. €? Mal dlhy? Na auto?
Aj nejakí svedkovia sú, ktorí vedia, že si mu požičala peniaze a na čo ich použil? Koľko z toho už vrátil?
@mysicka36 väčšina peňazí išla z účtu na účet, a bola tam pôžička v poznámke. Máme aj komunikáciu cez sms. Uznanie dlhu nepodpísal. Ak to poviem jeho rodičom, tak si ho nemám želať - špeciálne, ak sa jeho mame niečo stane kvôli mne. Že do toho nemám ťahať jeho rodičov a ak to poviem jeho rodičom, tak on príde do práce a povie niečo o mne. Ale čo im povie? Nechápem. Že pracujem od vidím do nevidím? Neviem, čo by im chcel povedať 🙂. No každopádne mám vyhrážky, že ak to poviem ja. Tak povie niečo on. Ale čo chce povedať, to neviem... Každopádne u nich je toľko klamtsva v rodine, že tieto peniaze sú asi najmenej.
@anonym_autor ja by som tam nešla na vianoce ale naniminovala sa ešte pred a pekne rodičom povedala o tej pôžičke. Napríklad: ďakujem za pozvanie na vianoce ale máme s vašim synom aktuálne problémy, keďže mi nechce podpísať uznanie dlhu 5000€, ktoré som mu požičala a nechcem vám tým kaziť Vianoce. Keď im bolo vtedy trápno pre 500€, možno sa rovno o to postarajú alebo minimálne donútia synáčka podpísať dlh a ty budeš môcť nebyť s takou pijavicou. Samozrejme uznanie dlhu maj už prichystané so sebou
@anonym_6f4817 a kto ju nutil?
Tato slecna pred 40kou miesto aby prehodnotila svoj vztah s chlapom co nema nic, co by inej zene imponovalo v zmysle upratany a samostatny zivot mu dala 5000 na dlh a potom od nejo chcela podpisat nieco, co on uznat nechce. Logicky preco by mal dodatocne vsetko uznavat ked berie zivot ako pride...
Nechapem, ze toto stihla v priebehu 2 rokov, lebo po poltoku niekomu len tak nezacvakam 5tis a zaroven za 2 roky viem, ze je to uplny blb, co si moju pomoc nezasluzi... takze otazkou je co nutilo zakladatelku s nim byt viac ako mesiac
@anonym_6f4817 a kto ju nutil?
Tato slecna pred 40kou miesto aby prehodnotila svoj vztah s chlapom co nema nic, co by inej zene imponovalo v zmysle upratany a samostatny zivot mu dala 5000 na dlh a potom od nejo chcela podpisat nieco, co on uznat nechce. Logicky preco by mal dodatocne vsetko uznavat ked berie zivot ako pride...
Nechapem, ze toto stihla v priebehu 2 rokov, lebo po poltoku niekomu len tak nezacvakam 5tis a zaroven za 2 roky viem, ze je to uplny blb, co si moju pomoc nezasluzi... takze otazkou je co nutilo zakladatelku s nim byt viac ako mesiac
@kitycat zomreli mi rodicia, naprv mama, co ma uplne polozilo a bola som na tom psychicky zle. Starala som sa o otca. Tento priatel mi psychicky pomahal, aby som to nejako prezila. Po 9m zomrel aj tatino a to som uz isla psychicky riadne dole. Nebyt priatela, dnes tu mozno uz nie som. Po tej stranke - ze mi robil spolocnost, snazil sa ma priviezt na ine myslienky, bol pri mne, chodili sme spolu von, na prechadzky, na kavu, vypocul ma, nechal ma vyplakat. V tom obdobi prislo dedicstvo a on potreboval peniaze. Ja som bola psychicky na tom naozaj zle. Slubil, ze peniaze mi do roka vrati. Poziciala som mu tuto sumu, lebo som bola rada, ze vobec niekoho pri sebe mam. Ak by vtedy pri mne nebol, dost pravdepodobne by to nedopadlo dobre. Ale peniaze sa nevracali, a priesiel rok a dala som mu podpisat uznanie dlhu, co odmietol. Teraz uz vracia, po malych sumach. Povedala som si, ze ked budem na polovicu dlhu, zvysok ozeliem a idem dalej. Inak sam mi povedal, ze peniaze si zasluzil, za to, co pre mna urobil.
@anonym_autor Chápem v akej ťažkej situácii si bola. Je mi to ľúto.
Uff, takže starý mládenec 40+ a nedokáže zarobiť peniaze a má len dlhy? Zariaď sa teraz rozumom. Jasne s ním preber ako ti bude ďalej platiť a po 100€ je málo. Veď on nemá žiadne náklady na bývanie. Bolo by na mieste mu aj vysvetliť, že keďže je neschopný zarobiť aby ti vrátil, musí sa s prosíkom obrátiť na rodičov a jasne im priznať farbu, že si ho vytiahla zo sračiek a požičala si mu na zaplatenie dhu v SP a ZP. Keďže ti to nedokáže splácať, musí sa priznať rodičom. To že je vzťah prakticky skončený je asi jasné aj jemu.
A do budúcnosti si dávaj pozor na takýchto príživníčkov, oni majú nos na osamelé a krehké ženy po rozvode napríklad alebo v tvojom prípade ešte horšie.
Budem ti držať palce, aby si aspoň polovicu z toho dostala späť a aby si si našla chlapa seberovného, s ktorým sa budeš vidieť aj v budúcnosti a založíte si aj rodinu. Potom si už na toto celé ani nespomenieš a budeš to brať ako drahé ponaučenie. Ale aj taký je život. Ty ho hlavne nepremárni po boku tohto neschopáka.
"Inak sam mi povedal, ze peniaze si zasluzil, za to, co pre mna urobil."
To je úplný k*k*t. Takže vlastne priznal, že stál falošne pri tebe, lebo vedel, že z teba niečo vytrieska a ešte si sám povedal, že zaslúžene.
Prosím, nájdi si normálneho chlapa, nech vieš, že takéto veci sa robia z lásky.
Tak ja na tvojom mieste priateľovi poviem, že si na Vianoce prosím svojich 5000 nazad. A pekne pred ich rodinou. To ti moze byt jedno, či jeho mamu porazí, možno vyberie z banky, da ti ich a mozes sa vklude rozísť.
No mne to príde ,ze je iný problém ako Vianoce
Ale to ze si ,,len,, priateľka a že nebyvate spolu
No to sa nerieši, že budem teraz bojkotovat Vianoce ale sa sním porozprávať normálne
@kitycat zomreli mi rodicia, naprv mama, co ma uplne polozilo a bola som na tom psychicky zle. Starala som sa o otca. Tento priatel mi psychicky pomahal, aby som to nejako prezila. Po 9m zomrel aj tatino a to som uz isla psychicky riadne dole. Nebyt priatela, dnes tu mozno uz nie som. Po tej stranke - ze mi robil spolocnost, snazil sa ma priviezt na ine myslienky, bol pri mne, chodili sme spolu von, na prechadzky, na kavu, vypocul ma, nechal ma vyplakat. V tom obdobi prislo dedicstvo a on potreboval peniaze. Ja som bola psychicky na tom naozaj zle. Slubil, ze peniaze mi do roka vrati. Poziciala som mu tuto sumu, lebo som bola rada, ze vobec niekoho pri sebe mam. Ak by vtedy pri mne nebol, dost pravdepodobne by to nedopadlo dobre. Ale peniaze sa nevracali, a priesiel rok a dala som mu podpisat uznanie dlhu, co odmietol. Teraz uz vracia, po malych sumach. Povedala som si, ze ked budem na polovicu dlhu, zvysok ozeliem a idem dalej. Inak sam mi povedal, ze peniaze si zasluzil, za to, co pre mna urobil.
@anonym_autor tvoja zalozena tema nemala byt vobec o vianociach, ako stravit stedry den, po tom co si tu v dalsich prispevkoch postupne podopisovala. tvoj problem je uplne o niecom inom a o tom si mala zalozit temu a toto si pories. aj tie odpovede by si tu hned dostala ine. ci budes na stedry den sediet doma sama alebo na dovolenke, je v tomto kontexte uplne jedno. na druhej strane, verim ti, ze si bola rada, ked v tych tazkych chvilach stal pri tebe. nenechaj sa vsak vydierat co kde komu povie a ja na tvojom mieste by som pred jeho rodicmi ziadne tajnosti nerobila a narovinu by som povedala o tych peniazoch.
@mysicka36 väčšina peňazí išla z účtu na účet, a bola tam pôžička v poznámke. Máme aj komunikáciu cez sms. Uznanie dlhu nepodpísal. Ak to poviem jeho rodičom, tak si ho nemám želať - špeciálne, ak sa jeho mame niečo stane kvôli mne. Že do toho nemám ťahať jeho rodičov a ak to poviem jeho rodičom, tak on príde do práce a povie niečo o mne. Ale čo im povie? Nechápem. Že pracujem od vidím do nevidím? Neviem, čo by im chcel povedať 🙂. No každopádne mám vyhrážky, že ak to poviem ja. Tak povie niečo on. Ale čo chce povedať, to neviem... Každopádne u nich je toľko klamtsva v rodine, že tieto peniaze sú asi najmenej.
@anonym_autor Ako deti na piesku, fakt😏🙄
Sviatky by som trávila po svojom, či už na horách, v teplých krajoch. doma pri vianočných filmoch... Na čo máš chuť a prostriedky.
Keďže som prečítala celú diskusiu, nerozumiem jednej veci. Teda viacerým, ale hlavne, ako dokážeš s takýmto človekom predstierať vzťah? Pochopím zlatokopky. OK. Idú po peniazoch chlapa... Vydržia, znesú kvôli tomu všeličo. Ale ty, za vlastné prachy? Poraď sa s právnikom, možno by to vydalo aj na trestné oznámenie, keď sa ti vyhráža a vydiera ťa.
Pekné sviatky.
Sviatky by som trávila po svojom, či už na horách, v teplých krajoch. doma pri vianočných filmoch... Na čo máš chuť a prostriedky.
Keďže som prečítala celú diskusiu, nerozumiem jednej veci. Teda viacerým, ale hlavne, ako dokážeš s takýmto človekom predstierať vzťah? Pochopím zlatokopky. OK. Idú po peniazoch chlapa... Vydržia, znesú kvôli tomu všeličo. Ale ty, za vlastné prachy? Poraď sa s právnikom, možno by to vydalo aj na trestné oznámenie, keď sa ti vyhráža a vydiera ťa.
Pekné sviatky.
@anonym_a26512 Tiez som nad tym rozmyslala. To akoze ona sa tvari, ze nic, la-la, pohoda? Sa bavia, kam spolu pojdu a co Vianoce atd.? Ved to musi byt tragikomicke. Ja by som to nedala. Ziadne prachy na svete by mi nestali za to, fakovat vztah s takym k....om. A ocividne to ani nepomaha. Este stale su "spolu" a on jej tie peniaze aj tak nevracia. Takze efekt skoro nulovy. Trpi zbytocne.
ja neviem či by som chcela aby moje jediné dieťa trávilo čas s takou osobou ako autorka 😒. keby bol zamilovaný tak by ma to trápilo ...
@biba_18 Tak ani on sa nespráva veľmi zamilovane podľa toho čo píše autorka. Veľmi to tu prežívaš. Určite máš nad 40, možno aj nad 50 a syna, uhádla som?
@anonym_autor Dobre si spravila, ani ja by som k takým ľuďom nešla, neznášam faloš. Zavolajú ťa a potom ti dávajú najavo, že si navyše. Urob si nejaký pekný deň, uvar si niečo chutné, pozri film, choď na prechádzku, príp.ak máš súrodencov možno s nimi?
Strav vianoce sama. Vianoce sa precenuju. Zmysel maju iba pre veriacich (aj to je vacsina pro forma). Urob si krasny vecer s dobrym jedlom, svieckami, vanou, dobrym filmom. Naco by si to silila niekde, kde sa necitis dobre? O nic nejde, traumu mat nebudes a budes (s)pokojna. mne by sa taky vecer pacil. Budes v tej najlepsej spolocnosti. 🙂
Takze ty si si jeho spoločnosť riadne draho zaplatila.To kebyže si zavolas profika si možno na tom lepsie.Je to vychcany stary mladenec, áno to su tie vadne kusy po 40-tke, pre niečo ostali sami a ziadna ich nechcela.Prvotny prispevok znel úplne ináč, asi zámerne tak napísané aby ti tu zeny nenaložili.Az si podopisovala dôležité, a tak zavažné veci, radim ti, na Vianoce pýtaj peniaze od jeho rodicov/ nie od neho/ a utekaj ako ti sily stačia.A nikdy ale nikdy si nevydrziavaj muza peniazmi, takí ľudia neberú ten vztah vážne, je to len vidina ako ľahko prist k peniazom a ty si bola vhodný objekt/ po rozvode, utrapena/
@anonym_1c0e2f ak si si všimla/všimol - ja som písala po jej prvom príspevku, nie po 4 stranách vysvetľovania - na rozdiel od teba. ak by som sem prišla dnes - do tejto debaty by som sa ani nezapojila - pretože pôvodný príspevok nemá s jej situáciou nič spoločné ...
@anonym_autor No takže máš v rukách celkom dosť tromfov ako sa zprvu zdalo. To vyhrážanie, že ak sa mame niečo stane 😀 To je jeho problém, nemal si robiť dlhy a nemal si na ne požičiavať od zranenej siroty. A ak tak urobil, mal ich platiť. Ak nie, tak jeho smola, kľudne to milej pani povedz, že ty niesi rodina a nemá si od teba požičiavať, že to sú predsa rodinné záležitosti, tak nech ich riešia. Naozaj si zisti, aké máš možnosti s vymáhaním súdnou cestou. Vytlač si všetky platby jemu poslané, všetky správy, kde ste sa o peniazoch bavili ako o pôžičke a zamávaj s tým podarenej rodinke pred nosom a daj im termín, dokedy chceš vyjadrenie a návrh splátok. Tie splátky ale nesmú byť pod 500€ mesačne, lebo do roka chceš tie peniaze späť. Pri oneskorenej splátke to začni riešiť a už žiadaj aj úroky.

- ty tam ísť nechceš
- oni ťa neberú do rodíny
- váš vzťah nemá budúcnosť
- máš 2 týždne dovolenky
= zaplať si luxusnú dovolenku v Karibiku, nechaj sa tam obsluhovať a kašli na akekolvek Vianoce
@anonym_ac103c to by jej musel vrátiť tých 5000.