Vianoce bez priateľa
Ahojte, chcela by som vediet vas nazor. Co by ste urobili vy. Mam priatela, ale nebyvame spolu, sme spolu pomaly 2r, on byva s rodicmi este. Mne zomreli pred 2r rodicia. Ostala som sama. Pred rokom ma zavolali na Vianoce k nim ( myslim iba vecera na stedry den. Pozvanie som prijala, brala som, ze nechcu, aby som bola sama. Tento rok ma pozvali k sebe tiez. Ale ja uz ist nechcem. On povedal, ze nemozem byt predsa na stredry vecer sama. Opytala som sa priatela, v com je iny stredry vecer on inych vecerov. Ci ine vecery mozem byt sama a na stredry vecer nie? Povedala som mu, ze tento den ma byt clovek s rodinou, A ze dakujem za pozvanie, ale ze teda nech to preziju v kruhu rodiny. On svojich rodicov samych na Vianoce nenecha, to viem isto.
Poznamka: Asi je jasne, ze spolu nebyvame.
Dakujem za vase nazory.
@januska12323 necitim sa ako rodina a ani nou nebudem. Viac krat mi teta dala najavo, ze nepatrim do rodiny, aj priatel. Preto mi toto pride trochu hrane. Tak na stedry vecer ta zavolame k sebe, aby si nebola sama... po ine vecery na teba kasleme. Zial je to tak.
@anonym_autor Ak ti potenciálna svokra dala najavo, že s vás rodina nebude, mala by si sa spýtať priateľa ako to cíti on. Ak rovnako, nestracaj s ním čas. Načo ti je bezperspektivny vzťah?
Tiež by som na tvojom mieste neriešila Vianoce u priatelovych rodičov ale zariadila by som sa po svojom. Horšie bude žiaľ dostať tie peniaze od neho....
@anonym_autor takze si s nim len preto, lebo chces naspat tie peniaze. Teda ak by ti nedlzil, uz by si s nim nebola. A teraz s nim mavas aj sex?
Ja ked čítam tie sračky tu od žien, tak sa len smejem 🤣 to ze ma rodinu, neznamena ze musi cely život s nimi byt...ja som to striedal ,raz s nimi sme boli ,raz s mojou, klud a pohoda !rodicia ak nevedia kedy majú prerušiť pupecnu šnúru, tak problém bude inde.
Asi by som to pre pokoj duse brala ako 5000 € platenu terapiu a lekciu do zivota, sam povedal, ze si to zasluzi🙈 alebo zabehla za pravnikom, aj ustna dohoda je dohoda a vypis z uctu potvrdzuje slova, ze to nebol dar, ale pozicka, ale aby pan po 40-ke byval s rodicmi a bol bez penazi🧐to cele zavana pruserom a nezachranilo by ho ani keby mal 🥚🥚zo zlata, raz mozno zdedi dom, ale v akom stave? A co s nim bude robit ak sam seba nevie zabezpecit? Ved mu to padne na hlavu…
On s tebou nikam nepôjde. Veď píšeš že mal zubára, dentálnu hygienu a posledných 30€ dal tebe a budúci mesiac že mu tiež nič pre teba nezvýši. Tak kde čakáš že by s tebou mal ísť a za čo?...
Vy este nie ste rodina, len spolu chodíte, tak mi je logické, že bude s rodinou. Tak to má byť 😁
@anonym_autor trochu zbytočná drama queen, nemyslíš?
@januska12323 necitim sa ako rodina a ani nou nebudem. Viac krat mi teta dala najavo, ze nepatrim do rodiny, aj priatel. Preto mi toto pride trochu hrane. Tak na stedry vecer ta zavolame k sebe, aby si nebola sama... po ine vecery na teba kasleme. Zial je to tak.
@anonym_autor nabudúce to napíš do úvodného príspevku. Prečo s ním strácaš čas? Vidím chybu v tebe, nie v nich...
Niekedy mi až rozum zastáva, ako dokáže nával negatívnych emócií a udalostí človeka tak pohltiť, že siahne po prvom (finančne negramotnom) „polene“, ktoré mu príde do cesty, len aby nezostal sám. Na druhej strane, môžeme byť vlastne radi, že je to len mamičkin maznáčik a nie nejaký tyran alebo čerstvo prepustený vrah — veď keď berieš, čo príde, tak je to zrejme „posledný voľný chlap na svete“.
K veci — asi by som nechcela byť niekde, kde ma nechcú. A to nielen na Štedrý večer.
@anonym_autor počkaj,počkaj....cítiš,že nepatris k nim atď...otázka je,prečo s nim si?Trosku divný názor máš na to cele.Tak pokiaľ to neklape,nechám ho a idem ďalej.Nechapem.
Neviem či bývaš v dome alebo v byte, ale tak nahraj na neho že potrebuješ súrne peniaze, na prerábku napríklad kúpeľne, kuch. linky , výmena nábytku hoci o si vymysli, na kúrenie, Nová práčka, chladnička, mrazáku, že sa to kazia spotrebiče, že máš nedoplatky, skrátka začni na neho tlačiť! Ja by som normálne mu dala ultimátum napr. 3 mes, a keď nevrátia oznámi to jeho matke, veď keď si posielala z účtu na účet doklad máš že si požičiavala, tak buď vráti alebo sa ideš súdiť a hotovo! Pohroz aj ty jemu! Ty máš a dries ako kôň a on si užíva svoju výplatu a teba klame že nemá??? No na držiaku ultimátum a začneš splácať každý mesiac po 200e alebo ísť s pravdou von a povedať to jeho rodičom, ty sa neboj jeho vyhrážok, on to len hra lebo je v sračkách!!! A ty máš súrodencov alebo si sama???
@biba_18 no vidis, a mozno presne takto to citi jeho mama. Netusim. Ale kedze ich syn so mnou nerata do buducnosti, tak tam bude nejaka averzia. Tak nerozumiem, preco sa budeme urazat, ked k nim nepridem. Jednoducho by na Vianoce mali byt spolu ludia, ktorym na sebe zalezi.
@anonym_autor máš pravdu. Nie sme v Tvojej koži, prísť o oboch rodičov nie tak dávno....🙁😞 no, to by sa honili myšlienky o rodine jak na kolotoči v ten sviatočný deň....rob ako cítiš 🫶
@anonym_autor autorka naozaj daj na rady tu v diskusii a rieš vrátenie peňazí oficiálnou cestou alebo to aspoň priznaj jeho rodičom, možno ti aspoň časť splatia. Naňho sa už úplne vy... po tom čo ti všetko povedal by som v jeho prítomnosti nevydržala ani chvíľu 🤮 je to sprosté hovädo bez kúska skutočnej empatie! Ty si naivne myslíš, že ti takú sumu splatí do budúceho roka?! A ešte po 30€? Maj k sebe trochu úcty a nestrácaj čas x rokov s takým ch.ujom! Peniaze ti normálne určite nevráti, musíš pritvrdiť a kašli na jeho trápne vyhrážky. Veľa šťastia a nedaj sa ✊
@anonym_autor autorka naozaj daj na rady tu v diskusii a rieš vrátenie peňazí oficiálnou cestou alebo to aspoň priznaj jeho rodičom, možno ti aspoň časť splatia. Naňho sa už úplne vy... po tom čo ti všetko povedal by som v jeho prítomnosti nevydržala ani chvíľu 🤮 je to sprosté hovädo bez kúska skutočnej empatie! Ty si naivne myslíš, že ti takú sumu splatí do budúceho roka?! A ešte po 30€? Maj k sebe trochu úcty a nestrácaj čas x rokov s takým ch.ujom! Peniaze ti normálne určite nevráti, musíš pritvrdiť a kašli na jeho trápne vyhrážky. Veľa šťastia a nedaj sa ✊
@anonym_41dc37 treba čítať s porozumením. Tento mesiac mi dal 30 eur. Nepíšem, že mi toto dáva každý mesiac. Zvyčajne je to vyššia suma nad 100 eur. Sme na dobrej ceste, ako som povedala, asi sa uspokojím aj s polovičnou sumou, ešte uvidím. Viac mi objektívne ak si zoberiem jeho príjmy a výdaje - nemôže mesačne dať. Rada by som túto tému uzavrela, ja sa k tomu už vracať nebudem. Tiež nerozumiem, že sme sa dostali až na siedmu stranu. Chcela som si prečítať pár názorov, ako by ste to riešili vy. Pekný deň.
Mala si prijať pozvanie. Zmyslam presne ako on.
Mala si prijať pozvanie. Zmyslam presne ako on.
@gerrwie_girl Treba si precitat celu story, o Vianoce tu vobec, ale vobec nejde.
Ja len, tusim este v sebe zivis malinku nejaku nadej, ze sa priatel zmeni. V nejakom prispevku si napisala, ze ak by prisiel on k tebe, alebo s tebou niekam siel... Je to to velmi velmi luto, taky clovek sa nezmeni. On by sa tak spraval vzdy, ku kazdej zene, nedokaze od rodicov odist, ak sa nedokaze financne zabezpecit, nie je odhodlany k ziadnej zivotnej zmene... Vyzera, ze jeho mama je narcisticka a to je to preco on klame...
Bohuzial by to bola veeelmi dlha cesta osobneho rozvoja pre neho, ma v sebe vzitych mnoho zlych vzorcov, podla ktorych premysla aj kona. A nema zaujem ich riesit. Nevie, ze je to nezdrave aj pre neho, nevidi to, neriesi to. Preto ta zmena nepride. Clovek sa meni z vlastneho popudu, nikdy nie kvoli niekomu inemu. Laska je carodej, ale len v case zalubenia, postupne sa clovek vrati k svojim vzorcom a zmeni sa naozaj len vtedy, ked sam chce.
Ty vyzeras, ze mas dost veci v sebe upratane, dokonca aj tato tvoja odhodlanost, oddelenost, z urciteho pohladu tvrdohlavost voci jeho rodine je podla mna zdrava. Nevrhas sa do nezdraveho vztahu, do nezdravych rodinnych vzorcov, vidis ich, oddelujes sa od nich. Len mozno je v tebe nejaky smutok po rodicoch este stale. Mozno miesto priatela ako terapeuta, najdi si realneho terapeuta, ktory ti pomoze spracovat smrt rodicov aj tento nedobry vztah. Citim v tebe trosku smutku. Ten smutok je na mieste, mozno je este za rodicmi, mozno je aj z tohoto vztahu, kam sa ubral. Mozno by som cakala v tebe aj trosku hnevu, pretoze priatel ti na jednej strane pomohol, na druhej vyuzil situaciu, pozical si peniaze a zbabelo potom povie, ze si ich zasluzi... Zatial je v tebe akoby iba sklamanie, ale mozno aj ten hnev je na mieste. Ziadne emocie nie su zakazane, vacsinou praveze ked ich nepriznavame a zadrziavame - blokujeme, oni nas potom blokuju v situacii, ktora nam ani nie je prijemna. Ale kym sa tie emocie neodziju, nepohnes sa. Hnev je emocia dobra na to, ze dava energiu. Nemas/nemusis ten hnev vyjadrovat v pritomnosti tych, na ktorych sa hnevas. Len si ho zvedom.
@anonym_41dc37 treba čítať s porozumením. Tento mesiac mi dal 30 eur. Nepíšem, že mi toto dáva každý mesiac. Zvyčajne je to vyššia suma nad 100 eur. Sme na dobrej ceste, ako som povedala, asi sa uspokojím aj s polovičnou sumou, ešte uvidím. Viac mi objektívne ak si zoberiem jeho príjmy a výdaje - nemôže mesačne dať. Rada by som túto tému uzavrela, ja sa k tomu už vracať nebudem. Tiež nerozumiem, že sme sa dostali až na siedmu stranu. Chcela som si prečítať pár názorov, ako by ste to riešili vy. Pekný deň.
@anonym_autor ako uspokojiť s nižšou sumou?Dievča,ty si vôbec dospelá?Véd ti musí vrátiť plnú sumu a bodka.Nevrati?Poviem to jeho rodine atď.Sakra dievča,ved ide o peniaze,ktoré určite potrebuješ a budeš potrebovať v živote.Ci si negramotna v tomto???
@anonym_autor no tu je už akákoľvek rada zbytočná, čítala som celú diskusiu s porozumením, ale ty nechceš vidieť a pochopiť objektívne fakty. Keď ti stačí takéto splácanie po pár drobných o niečom tom svedčí, že ti to takto vyhovuje, že sa to naťahuje do nekonečna. Ale nám je to fuk, je to tvoj život a rob ako uznáš za vhodné, aj tak si nedáš poradiť.
Vysledkok. Ohrdnuta priatelka, co pozicala 5tisic, je ochotna na vsetko zabudnut, ak mamkyn cecok s nou stravi Stedry vecer a ona bude vlastne "vitazka". Bodka.
Si fakt taka zufalka. Kasli na 5 litrov, uzi vianoce a "fesaka" posli kade lahsie, mamke pod suknu s pozravom, aby za synacika vratili peniaze, ked si ako rodina musia pomahat a nikto cudzi sa do nich nema starat
Ak chces byt na Vianoce sama tak bud a aj za cenu, ze sa niekto urazi. Budu to tvoje Vianoce tak si ich urob tak, ako to ty sama citis. Jeho rodinu by som vobec neriesila, ak tak budes zit s nim, nie s jeho rodinou. Ak citis, ze s tebou partner nepocita do buducnosti zamyslela by som sa ci v takom vztahu ma zmysel zostavat.
Autorka sorry ale ty nemáš partnera..máš len dlžníka peňazí...
@anonym_autor priateľ to dal jasne najavo, že nepatríš do rodiny? A čo to máte za vzťah? Prvé asi treba riešiť toto...
@anonym_autor Ked Ti vrati peniaze, tak sa s nim rozides...vies, co by som ja spravila? Aky pozicaj, taky vrat. Isla by som na veceru a pri stole by som povedala, ze pre teba bude dar, ked ti vrati peniaze, ktore si mu pozicala. Nech rodicia vedia, akeho maju syna. Tym padom mas peniaze a rozchod zabezpeceny. 😂❗️
@spongebob1 toto je ozaj dobry napad
@anonym_autor Ked Ti vrati peniaze, tak sa s nim rozides...vies, co by som ja spravila? Aky pozicaj, taky vrat. Isla by som na veceru a pri stole by som povedala, ze pre teba bude dar, ked ti vrati peniaze, ktore si mu pozicala. Nech rodicia vedia, akeho maju syna. Tym padom mas peniaze a rozchod zabezpeceny. 😂❗️
@spongebob1 alebo to este vylepsit tak ze dat do obalky papier o uznani dlhu a dat mu to ako darcek on mozno bude cakat v obalke peniaze🤣🤣🤣 a ked otvori staci podat pero a nech podpise pred svoju mamicku😀
Prepac ale ty si hlupa ak si mu dala 5000€.
Vies ze vztah mate na💩 a davas mu peniaze🙈 no hold za hlupost sa plati.
A este odmietas o tom povedat jeho rodicom, trpis ho u seba doma mozno krmis jedlom sexom peniazmi.....otvor oci!
@zmrzlinka8 už som to tu vysvetľovala niekoľko krát.
@anonym_autor Mily XY. Nech sa páči tu sa mi pekne podpiš na papierik o uznaní dlhu. Jaj ty nechceš? Tak idem za tvojou maminkou a tatinkom a pekne im všetko porozprávam. Ťažké?????
@anonym_autor tak to všetko vysvetľuje. Ak sa tam necítiš dobre teraz, lepšie to už nebude. Rodina partnera, porozumenie s ňou a hlavne, to ako to berie a stavia sa k tomu on, je pre budúci vzťah veľmi dôležitá. Je dosť možné, že budete žiť len pre nich a s nimi a váš vzťah pre neho nie je tak dôležitý. 🫤

@anonym_autor takto reagujem na každý darček ktorý dostanem od priatelkynej rodiny a to sme spolu už 11 rokov a strávil som u nich už 4 vianoce.
Podľa mňa proste preháňas
@misanthropicdann tak mas pravdu, 5000 eur je nic si pozicat, ale 40 eur kapsulovy kavovar z Tchiba je straaasne drahy darcek na Vianoce.