Vianoce bez priateľa
Ahojte, chcela by som vediet vas nazor. Co by ste urobili vy. Mam priatela, ale nebyvame spolu, sme spolu pomaly 2r, on byva s rodicmi este. Mne zomreli pred 2r rodicia. Ostala som sama. Pred rokom ma zavolali na Vianoce k nim ( myslim iba vecera na stedry den. Pozvanie som prijala, brala som, ze nechcu, aby som bola sama. Tento rok ma pozvali k sebe tiez. Ale ja uz ist nechcem. On povedal, ze nemozem byt predsa na stredry vecer sama. Opytala som sa priatela, v com je iny stredry vecer on inych vecerov. Ci ine vecery mozem byt sama a na stredry vecer nie? Povedala som mu, ze tento den ma byt clovek s rodinou, A ze dakujem za pozvanie, ale ze teda nech to preziju v kruhu rodiny. On svojich rodicov samych na Vianoce nenecha, to viem isto.
Poznamka: Asi je jasne, ze spolu nebyvame.
Dakujem za vase nazory.
@anonym_autor trávim niekolko rokov Vianoce so svokrovcami, buď sme na chate alebo u nás. Je to pre mňa už prirodzené, hoc mám mojich rodičov živých. nemyslím si, že je niečo zlé na tom ísť na Vianoce k ním ale ak sa na to necítiš, tak ostaň doma. Za mňa je to krásne z ich strany, že im nie si ľahostajná
čo sa ti nepáčilo u nich? si takmer u nich v rodine - nepatrí sa odmietnuť.
ja by som ponuku prijala
Mali by to rešpektovať a ty tiež, že on bude s nimi
@anonym_autor tak hlavne povedz prečo nechceš byť s nimi, bol tam nejaký problém? Alebo sa len necítiš ako rodina?
ťažká povaha si
je to od nich mile,ze nechcu aby si bola sama .. ja by som isla .. ale ty musis vediet ako sa citis ... ak chces byt sama slusne odmietni ,s tym,ze ich prides pozriet pocas sviatkov,ale vianoce si chces urobit den sama pre seba -vana tv a kopa sladkosti v pyzame napriklad
Ak si sa u nich necítila dobre, tak sa poďakuj za pozvanie. Ak s nimi vychádzaš v pohode, tak prečo nie.
@anonym_autor tak hlavne povedz prečo nechceš byť s nimi, bol tam nejaký problém? Alebo sa len necítiš ako rodina?
@januska12323 necitim sa ako rodina a ani nou nebudem. Viac krat mi teta dala najavo, ze nepatrim do rodiny, aj priatel. Preto mi toto pride trochu hrane. Tak na stedry vecer ta zavolame k sebe, aby si nebola sama... po ine vecery na teba kasleme. Zial je to tak.
Robiš chybu a ani to to nedochádza.Odmietaš jeho rodinu a frajera staviaš medzi dva mlynske kamene.Akože co si ma on teraz vybrať? S kým ma byť? Ty by si chcela aby raz tvoj syn mal partnerku s takym postojom? Aj vo svojej buducej rodine budeš pivazovať vianoce za bežný deň? Trochu prehodnoť svoje spravanie....
Syn mal priatelku v podobnej situacii a tiez som ju volala k nam ona bola rada dokonca aj drobnosti nam nakupila. Ved to neznamena, ze tam ma byt len rodina, ale aj ludia co su si blizki nejakym sposobom
Robiš chybu a ani to to nedochádza.Odmietaš jeho rodinu a frajera staviaš medzi dva mlynske kamene.Akože co si ma on teraz vybrať? S kým ma byť? Ty by si chcela aby raz tvoj syn mal partnerku s takym postojom? Aj vo svojej buducej rodine budeš pivazovať vianoce za bežný deň? Trochu prehodnoť svoje spravanie....
@janinah ale ja nechcem aby bol so mnou, nech ostane s rodinou. Ja ostanem doma. Alebo pojdem niekde na hory, este si to premyslim.
@januska12323 necitim sa ako rodina a ani nou nebudem. Viac krat mi teta dala najavo, ze nepatrim do rodiny, aj priatel. Preto mi toto pride trochu hrane. Tak na stedry vecer ta zavolame k sebe, aby si nebola sama... po ine vecery na teba kasleme. Zial je to tak.
@anonym_autor tak potom nechapem naco si s takym priatelom, ked tvrdis ze ani rodina s nimi nebudes, ze ta nechcu. cim ti dali najavo ze do rodiny nepatris? nemozem si pomoct ale mam pocit ze sa hras na urazene decko. ze ma s tebou travit kazdy vecer a ked nie tak ani na vianoce nemusi
Podla mna robis chybu a pokazis vianoce aj mlademu, tym, ze bude smutny ze si odmietla travit sviatky s nim
Nechceš s nim byt na vianoce?to sa radsej budeš sama tulat kdesi v horach a sama jesť kapustnicu kdesi v hoteli? Tak asi o veĺkej láske tu nemôze byť reč...
@anonym_autor tak potom nechapem naco si s takym priatelom, ked tvrdis ze ani rodina s nimi nebudes, ze ta nechcu. cim ti dali najavo ze do rodiny nepatris? nemozem si pomoct ale mam pocit ze sa hras na urazene decko. ze ma s tebou travit kazdy vecer a ked nie tak ani na vianoce nemusi
@anonym_4eca03 viac krat to bolo slovne, ked som sa chcela zapojit, tak mi priatel povedal, ze toto je v rodine, nebudem konkretizovat, ale povedal mi to viac krat. Plus to povedala teta, dokonca som ich chcela pomoct, to som si myslela, ze bud radi a teda ma jasne upratala, ze do toho ma nic, ze to je vec rodiny ( konkretne islo o nejaku sumu penazi - 500 eur - a ona mi povedala, ze snad ich syn nebude brať peniaze odo mna, cudzieho cloveka, ze na to je rodina.
No ťažko s Tebou ……
Jaaj, takže zase ukážkový vzťah a priateľ roka 🙂
Nechápem načo si s ním ...
Nechceš s nim byt na vianoce?to sa radsej budeš sama tulat kdesi v horach a sama jesť kapustnicu kdesi v hoteli? Tak asi o veĺkej láske tu nemôze byť reč...
@janinah oni nemaju ziadne zvyky. Ani kapustnica, ani salat, ani ziadne zvyky, ani pomodlenie sa, vykrojenie jablka, oplatky apd. Oni si sadnu k veceri, daju si slepaciu polievku a rybu so zemiakovou kasou a rozbalia darceky. Do hodiny je po vsetkom a kazdy pozera telku u seba.
Ja to chapem, ze si odmietla. Ja Ani po viac ako 20r s mojim muzom sa necitim u svokrovcov ako doma. Ani to ,ze su rodina. A rovnako ani svagrovci. Proste od zaciatku mi dali najavo!ze k nim nepatrim a nebudem patrit. Mohla som urobit co kolvek. Od zaciatku som bola a som mila ku nim. No stale som daka zla. Mam pocit,ze su akoze nieco viac pritom obe rodiny jak moja tak ich sme rovnako. Kym mi zili rodicia bola som doma. Rovnako aj on. Potom ked zomreli byvali sme spolu uz na vianoce. A tak je to doteraz.
@anonym_autor v tom prípade by som bola radšej sama, pomáhala v nejakom klube dôchodcov alebo bezdomovcov a rozmýšľala prečo s ním stále som.
@anonym_autor veď ty si sa už rozhodla,načo sa pýtaš,ako by sme strávili vianoce my?Aký vplyv budú mať na teba naše názory?
Pockaj
Takze aj on Ti dal na Vianoce dovod ze si sa citila ze niesi ich sucast ? A cim konkretne ? Lebo to by ma mrzelo velmi a neviem ci by som ostala s takym clovekom
@janinah oni nemaju ziadne zvyky. Ani kapustnica, ani salat, ani ziadne zvyky, ani pomodlenie sa, vykrojenie jablka, oplatky apd. Oni si sadnu k veceri, daju si slepaciu polievku a rybu so zemiakovou kasou a rozbalia darceky. Do hodiny je po vsetkom a kazdy pozera telku u seba.
@anonym_autor Protirečís si. Na jednej strane hovoríš, že je to večer ako každý iný a potom povieš, že tento deň má byt každý so svojou rodinou. Tak ako to teda je?
načo máš s ním vzťah. len tak aby si nebola sama, alebo z dlhej chvíle?
Autorka ma právo odmietnuť ak sa nejakým spôsobom necítila dobre a je úplne jedno prečo. Dôležité je čo cíti. Nemala by sa nútiť a presahovať svoje hranice. A na vianoce úplne. Chýbajú jej rodičia a žiadni iní ich nenahradia. Možno jej prišlo počas večera ľúto a ťažko. Tak radšej chce byť sama.
Autorka samozrejme odmietnuť môžeš a nemusí ta to mrzieť. Nerob to čo nechceš robiť. Ak už ste spolu 2r a myslíte to vážne možno je čas ísť do spoločnej domácnosti. Či aj potom ta bude každý rok ťahať k rodičom na večeru?
"Viac krat mi teta dala najavo, ze nepatrim do rodiny, aj priatel" -- no v tom kontexte čo uvádzaš, tak rodinou ozaj ešte nie ste a môže byť namieste si niektoré veci utriasť v "rodine"- Iná vec je, či s tebou uvažujú ako s budúcou rodinou (a ty s nimi ako s budúcou rodinou), lebo na ten účel je v danej situácii vhodné ťa pozvať a z tvojej strany pozvanie prijať....
Keď som im dala darček na vianoce ( kávovár z Tchiba ani nie za 40 eur), tak mi teta povedala, že ja nie som normálna. Doslovne mi povedala toto. Keď som jej dala na narodiny kufor ( ktorý viem, že chceli obaja s ujom), tak som sa dozvedela, ze toto som uz prehnala. A po tych hlaskach cez rok, ako sa nemam starat do rodinnych veci, nie necitim sa ako rodina. A ja viem, co je to pozvat niekoho k sebe na Vianoce. Predtym, ked rodicia zili, som mala priatela, co tu bol sam, lebo rodinu mal v CR a zavolala som ho k nam. Ale teda ta atmosfera u nas bola uplne ina.
"Viac krat mi teta dala najavo, ze nepatrim do rodiny, aj priatel" -- no v tom kontexte čo uvádzaš, tak rodinou ozaj ešte nie ste a môže byť namieste si niektoré veci utriasť v "rodine"- Iná vec je, či s tebou uvažujú ako s budúcou rodinou (a ty s nimi ako s budúcou rodinou), lebo na ten účel je v danej situácii vhodné ťa pozvať a z tvojej strany pozvanie prijať....
@pako24 neuvazuju so mnou ako s buducou rodinou, ak by to tak bolo, tak je to ina vec. Som momentalna priatelka ich syna. To je vsetko.
Keď som im dala darček na vianoce ( kávovár z Tchiba ani nie za 40 eur), tak mi teta povedala, že ja nie som normálna. Doslovne mi povedala toto. Keď som jej dala na narodiny kufor ( ktorý viem, že chceli obaja s ujom), tak som sa dozvedela, ze toto som uz prehnala. A po tych hlaskach cez rok, ako sa nemam starat do rodinnych veci, nie necitim sa ako rodina. A ja viem, co je to pozvat niekoho k sebe na Vianoce. Predtym, ked rodicia zili, som mala priatela, co tu bol sam, lebo rodinu mal v CR a zavolala som ho k nam. Ale teda ta atmosfera u nas bola uplne ina.
@anonym_autor aby vám raz títo úžasní rodičia nerozbili vzťah. Aj keď sama pouvazuj ci to za to stojí

A aký je dôvod odmietnutia? Lebo si ješitná a chceš aby bol iba s tebou? Aj oni sú už takmer tvoja rodina