icon

Vozenie sa bez príspevku v rodinnej doprave

11. nov 2024

Ahojte

Máte aj vy niekoho v okolí alebo v rodine kto sa všemožne vyhovára prečo si nemôže spraviť vodičák? Mám jedného rodinného príslušníka, nemá vodičák a pochybujem že si niekedy urobí, ale voziť sa so mnou chce do práce, z práce, do obchodu alebo keď sa len tak niekde ide na návštevu lenže ani raz toho človeka neťuklo že ten benzín nie je zadarmo aby mi niečo prispel v zmysle že " tu máš niečo za to že mi poskytuješ odvoz". Proste si sadne do auta akokeby sa nechumelilo. Osobu mám po ceste tak nemusím nikde zachádzať aby som ju vyzdvihla ale ten princíp... Už bolo aj také že či tú osobu neodveziem lebo sa jej nechce ísť na pešo niekde, to niekde bolo asi 15 minút na pešo, ale nechcelo sa jej ísť na pešo. A podobných situácii bolo veľmi veľa a proste ako si sadla do toho auta, tak isto z neho aj vystúpila, berie to ako samozrejmosť lebo sme rodina tak asi ma pocit že je moja povinnosť od nej nič nepýtať akože" v rámci pomoci " lebo by nemala ako inak ísť.

Diskusiu som založila len zo zaujímavosti či aj vy máte skúsenosti s takýmito čo sa radi nechajú voziť, ale zadarmo.

Strana
z4
jasla
13. nov 2024

Kolegynu sme vozili cca 2 mesiace pravidelne z prace. Robili sme v jednej firme s mojim manzelom a kolegyna byvala po ceste. Ked mi vsak raz zahlasila, ked sme cakali na mojho manzela pred robotou, kym pride autom z parkoviska, ze ,,cakam na taxik,, a zasmiala sa, viezla sa s nami posledny raz. Strasne ma nastvalo, ze nas berie ako ,,jej taxik,,. Povedali sme jej potom parkrat, ze ideme este do obchodu mimo jej trasu, a po par razoch pochopila😀 nikdy nic za odvoz nedala.

gaja78
13. nov 2024

@jasla mal ju manžel pekne skasírovať, ako správny taxikár 😉

johanka21
14. nov 2024

Možno že cíti, že na to skrátka nemá, aby si ten vodičák urobila, nieto ešte jazdila. Moja sestra si urobila pred 15-timi rokmi vodičák na nátlak svojho manžela, takže vodičák má, ale nejazdí dodnes. Aj auto s automatickou prevodovkou kvôli nej kúpil. Skrátka, keď má strach jazdiť, tak s ňou nepohneš. Ale chodí do práce, do 13km vzdialeného mesta, tak ju bráva suseda autom, pracujú v jednom závode, tak jej dáva mesačne 10€, hoci suseda najskôr nechcela. Lenže sestre je to trápne, tak napokon pristala. Ja na Tvojom mieste by som ešte raz nahodila tému "vodičák" a keď by zase bola k tomu odmietavá, tak by som si proste vypýtala od nej peniaze, aspoň 2€ za cestu, nech si nemyslí, že vozenie je lacná vec. Takže buď sa rozhodne, že si urobí vodičák, alebo ak má naozaj strach z jazdenia, tak Ti bude za cestovanie platiť. Nenechaj sa využívať!

Strana
z4