icon

Vrátili by ste sa k bývalému po rokoch?

ida33327
27. nov 2024

Ahojte baby. Dlho som váhala, či sem napísať. Možno preto, že môj príbeh s ex je trochu iný. Ďalšia bezsenná noc ma k tomu už donútila. Budem vám veľmi vďačná za akúkoľvek radu či kritiku. V roku 2006, ešte keď som študovala na výške, som spoznala úžasného chlapca. Bol to ten najkrajší vzťah, aký som kedy zažila. Sama som ho oslovila, on sa do mňa zamiloval tiež. Moja životná láska, o tom vôbec nepochybujem. Mala som vždy niekoho pred ním i po ňom, ale s nikým iným to nebolo také krásne, ako s ním. Cudzinec. Študoval u nás na škole, vedel slušne slovensky, bol múdry, veľmi ma priťahoval. Po troch mesiacoch, ako sa blížili prázdniny, sa to skončilo. Nechala som ho a odišla som bez vysvetlenia. Vlastne ani neviem, prečo. Boli sme len študenti bez peňazí, asi som nemohla zniesť, že odíde do svojej ďalekej krajiny a nasledujúce dva tri mesiace budeme bez seba. Po návrate do školy som ho striedavo ignorovala a striedavo sa s ním sem-tam nezáväzne stretla. Viem, že som mu strašne ublížila. Keď sme školu dokončili, lúčili sme sa len cez telefón a obaja plakali. Už veľmi dlho cítim, že nechať ho bola strašná chyba. Ľutujem to stále viac. Ďalšie roky sme spolu v rôznej miere zostali v kontakte. Viem, že stále ku mne niečo cíti, ja si však svojimi citmi nie som celkom istá. Mám ho rada, je pre mňa dôležitý, ale či je to láska? Od školy sme sa osobne videli iba raz, krátko v roku 2014, keď bol na Slovensku. Už sme si tak dobre nerozumeli. Myslela som si, že je to už za nami, že sa to skončilo. Kontakt som v posledných rokoch iniciovala skôr ja, stále ma k nemu niečo tiahlo, stále som o ňom chcela vedieť. V roku 2015 som si našla iného partnera, s ktorým som bola 9 rokov a posledný rok sme boli manželmi. Nedávno sme sa ale rozviedli. Teraz ma to ťahá späť k mojej životnej láske. Posledné 3 roky spolu vychádzame veľmi dobre, často si píšeme, z času na čas si telefonujeme a vidíme sa on-line. Tajila som ho pred manželom. Chcem ho stretnúť a aj on mňa chce vidieť. Ale stále si nie som istá svojimi citmi k nemu, stále som sa ešte nespamätala z rozvodu a neviem, či robím správnu vec. Či to nie je len rozmar plynúci z rozvodu. Som s ním roky v kontakte, sníva sa mi o ňom, často mi veľmi chýba. Mám pocit, že veci medzi nami sa neskončili. Nechcem mu ale znova ublížiť a nechcem ublížiť ani sebe. Ak sa stretneme a náhodou sa dáme opäť dohromady, bolo by to po 18-19 rokoch, čo podľa mňa nie je vôbec bežné, obzvlášť nie s cudzincom. Zatiaľ sme každý single vo svojej krajine. Posledné dni mi znova vyznal lásku a dokonca mi ponúkol, že môže prísť žiť sem. Sme už určite iní ľudia ako kedysi a posledné roky sa až tak dobre nepoznáme. Baby, čo by ste urobili na mojom mieste? Išli by ste do toho? Na jednu stranu po tom túžim, ale na druhú stranu sa toho obávam, pretože tie city boli kedysi veľmi silné a čo ak také viac nebudú? Nechcem zničiť aspoň to máličko, čo máme teraz.

Strana
z3
zita1317
Autor odpoveď zmazal
johanka21
30. nov 2024

@ida33327 Na Tvojom mieste by som to určite skúsila. Veď Vy dvaja ste si súdení. Ak by sa s Tebou pred rokmi rozišiel on, tak by som to neriešila. Ale keďže si to bola Ty, kto ukončil vzťah, tak je vlastne možné, že si urobila chybu, že si zahodila vzťah, ktorý mal šancu, ale Ty si mala predsudky. Myslím, že on Ťa ľúbi viac, než si myslíš. Veď sa chce kvôli Tebe presťahovať na Slovensko! Nie je to dostatočný dôkaz lásky? A keď Ťa miluje, tak pochopí aj to, že si ešte "zranená" z predošlého vzťahu. Zahoď všetky pochybnosti a pokús sa nastaviť Tvoju myseľ, že všetko je tak, ako to má byť a že Vy dvaja predsa patríte k sebe!!!

ida33327
autor
1. dec 2024

@johanka21: Ďakujem pekne za povzbudivé slová. Medzitým som sa už rozhodla do toho ísť a minimálne sa stretnúť a všetko prediskutovať. Musíme to urobiť aspoň pre pokoj duše u nás oboch, snáď aj pre niečo oveľa viac.

jana_eyre_2
1. dec 2024

Samozrejme že by som do toho šla a stretla sa s nim.. nevidím vôbec dôvod si komplikovať život a žiť len s predstavou, že čo keď ten jeden z výšky by bol ten pravý..

ida33327
autor
5. jan 2025

@janickacrazy, @guiseppinka, @lija22: Ahojte, odpisujem všetkým, najmä však vám baby, ktoré ste priamo napísali, že by vás zaujímalo, ako to dopadlo. Stretli sme sa napokon už koncom decembra, prišiel za rodinou na Slovensko o niečo skôr. Zostáva tu, bude robiť v IT sektore v stredoeurópskom regióne. Stretli sme sa v meste, kde sme študovali. Čakala som ho pred internátom, na ktorom som kedysi bývala a pred ktorým sa kedysi skončilo naše prvé rande. Už keď som ho videla prichádzať v diaľke, rozplakala som sa od šťastia. On sa na chvíľu zastavil, chytil sa rukami za hlavu, začal si utierať slzy. Veľmi som sa toho bála, preto som tu aj písala. Ale bolo to úžasné, azda najkrajších päť dní v mojom živote. Opäť sme si rozumeli ako kedysi, o všetkom sme sa porozprávali, všetko si vysvetlili a ja som sa po rokoch konečne dokázala ospravedlniť za to, ako som mu kedysi ublížila. Ten pocit, ktorý mi to prinieslo, sa ani nedá opísať. Nedokážem to opísať, tú úľavu. Spadol mi kameň zo srdca. Neviem, či som sa niekedy cítila blaženejšie. Ústa sa nám nezatvorili. Zo začiatku sme spali každý v inej časti apartmánu, po prvých dňoch potom pri sebe, ale vo všetkej počestnosti. Dohodli sme sa, že nič nebudeme siliť a pôjdeme na to pomaly, ale už rozumnejšie, nie sme už pobláznení ako kedysi, ale chceme byť spolu a to je dobre. Dokonca sme objavili, že nás spája jedna veľká záľuba, ktorej sa teraz môžeme venovať spoločne (šport). Samozrejme, nedokážem zaručiť, že nám to nakoniec vyjde a bude z toho vážny vzťah. Každý vzťah sa môže rozpadnúť, aj tento. Ale už len to, že sme si veci mohli vysvetliť, mi prinieslo veľkú úľavu. Akoby zo mňa zrazu všetko opadlo. Verím tomu, že som sa poučila a dvakrát už tú istú chybu neurobím. Bolo to správne rozhodnutie. Ďakujem baby za vaše rady a podporu. Neviem, čo bude o mesiac alebo o rok a pod., ani to sem už nebudem viac písať, ale som šťastná, že som do toho išla a dala tomu šancu. Nech to už dopadne akokoľvek, teraz už nemusíme nič ľutovať a rozmýšľať, čo ak. A myslím si, že to je, pre pokoj duše u nás oboch, to najdôležitejšie.

anos18
6. jan 2025

@ida33327 prajem veľa šťastia, nech vám to vyjde 😊

janickacrazy
6. jan 2025

@ida33327 jej, tak to je super, veľa šťastia, ďakujem, že si napísala

johanka21
24. jan 2025

@ida33327 Tak to je krásne! Naozaj sa z toho teším a som rada, že si zahodila predsudky. Nech už Váš vzťah dopadne akokoľvek, každý vzťah nás vždy niekam posunie, super je, že ste si to všetko vysvetlili a hodláte to spolu zase skúsiť. Ja som ale presvedčená ( niečo mi našepkáva 😉) že po tejto skúsenosti Vám to vydrží. Držím palce. 😊

Strana
z3