Vyčerpaná na dovolenke s deťmi, zatiaľ čo partner si užíva s kamošmi
Ahojte,chcela by som vediet nazor aj inych zien,lebo citim sa troska aj ako nevdacna mrcha,ale zaroven mi to aj vadi. Sme na "dovolenke" u mojej rodiny na chalupe,kde lisky davaju dobru noc. manzel rodinu uz nema. Co mi troska vadi je to,ze kazdy den chodi do vzdialeneho mesta,odkial povodne pochadza,za kamaratmi,je tam niekedy 2,3,4 hodiny a niekdy i viac. Zaroven ak ide na nakup,tak opat tam travi cas. Mne to uz ide troska na nervy,lebo ja som sama s dvoma detmi,nemozem ist nikam,lebo mladsie neznasa auto a zaroven separacna kriza. Podotykam,chodim do prace,zarabam,mam rovnaky play ako on+rodicak,takze rovnako mam pravo na oddych. Navyse varim, uspavam a vstavam k mladsiemu len ja,cize jeho pomoc,aby sa venoval obom troska viac,by aj mne bodla. Sem-tam zoberie starsie dieta von a potom hned ked pridu,ide opat za kamosmi. Dakujem za Vas nazor.
Co ti brani mu oznamit, ze ides von a ma na starosti deti? (okrem toho, ze si myslis, ze mladsie dieta by asi zomrelo, keby si 3hodiny nebola doma)
malo ho zapajas do starostlivosti o vase deti aj domacnost.. komunikujte, povedz co ti vadi a rieste problemy
a na chate ste ste sami? ono jedna vec je jeho správanie na dovolenke a druhá doma....oboje ale vie vyriešiť len rozhovor s ním, ako sa cítiš, ako si to predstavuješ ty....či teraz na dovolenke alebo doma....lebo chápem že teraz na dovolenke nemáš kam ísť ani ty sama a ak tam nie je ani rodina, tak si tam sama s deťmi ako prst...
Vsak mu nechaj deti a chod aj ty. Ja by som mu vycistila riadne zaludok keby sa kazdy bozi den z dovolenky trajda kamsi na dlhe hodiny. To nieje dovolenka. Pánko sa citi asi ako slobodny a bezdetny. Ty zo seba nerob obeť a vymente si raz dva x ulohu
Uz by som sedela v aute a soferovala domov, dovolenka nie je sichta na inom mieste…nie som v tomto prave tolerantna…kym sme mali decka male, na dovolenku sme brali vsetko co ma ruky a nohy zaradom od babkovcov cez svagrovcov kamosov s detmi, aby sme si tu dovolenku uzili vsetci, cize sama s muzom niekam na lazy ani keby mi priplatili…
Bud by kamarátov prišli za ním na chatu, ale raz a dosť. Nech trávi čas aj s vami, ale je kopec chlapov co utekajú od rodiny.
Predbehni ho a na ten nákup a voľný deň choď sama, mobil si zabudni doma. Potom si to vyrozprávajte a deťom sa nič nestane kým nebudeš doma.
@anonym_autor prečo to mate takto doma nadstavené
Sme u mojich starych rodicov,ale ti uz nemaju extra silu sa starat o deti,maximalne najmladsie uspat. Navyse, najmladsie je kojene,spearcka,tazko nesie nove miesto,cize je na mne zavesene. Vravela som mu X-krat,ze denne by nemusel ist,vravel,ze vsak nechodi za "k...mi",ani sa opijat,ze mnoho inych chlapov je horsich,ze mam "dakjvat",ze je aky je v skratke
@anonym_autor byť tebou vybavím deťom opatrovanie a pôjdem si niekedy niekam vyraziť, nech tvoj manžel vidí aké to je a keď by sa nezmenil ani po nastavení zrkadla, tak by som sa s ním rozviedla, lebo takéto manželstvo je o ničom.
Otazkou je, kedy toto zacal robit? Neverim ze len narodenim detí...
Sme u mojich starych rodicov,ale ti uz nemaju extra silu sa starat o deti,maximalne najmladsie uspat. Navyse, najmladsie je kojene,spearcka,tazko nesie nove miesto,cize je na mne zavesene. Vravela som mu X-krat,ze denne by nemusel ist,vravel,ze vsak nechodi za "k...mi",ani sa opijat,ze mnoho inych chlapov je horsich,ze mam "dakjvat",ze je aky je v skratke
@anonym_autor je to sebec.. každý deň za kamošmi na 4 a viac hodín.. mám dosť.. ešte máš byť vďačná... Radšej keby pomohol s niečím starým rodičom..
Snazila som sa byt tolerantna po smrti posledneho rodinneho prislusnika,ze vsak uz nikoho nema,chodil,ale nie pravidelne.Takto denne zacal robit posledny rok,po narodeni druheho dieťaťa.
@anonym_autor je v poriadku, ze chce s nimi travit cas asi ich nevidi pravidelne
V poriadku vsak nie je ze tam je denne 4 a viac hodin, to by som si uz usta otvorila a poriadne nahlas
Pribal mu aj deti alebo to staršie. Nejak zabudol, že je otcom nie len kamošom.
@anonym_autor veď ty si tam s rodinou nie?
Jeden deň vstaň skôr, nechaj mi deti, ty choď na nákup a vráť sa večer, uspať deti. 🙂
Ale aby každý deň chodil preč, asi mu tam niečo chyba, vadí. Robí to aj doma?
Je to v ňom. Isté bol takýto aj predtym, pochybujem,ze ti doma pomáha a je aktívne s deťmi. Co my s tým? S ním si to musíš ujasniť.
Ano, vadilo. Popravde, moj mal podobny pokus, ked sme sa vratili do rodnej dediny. Dostal tak vyhubovane, ze uz si dobre premysli, ci niekam ist 😅
@anonym_autor nic ine ako nastavit mu zrkadlo tu nepomoze, on si tu svoju medicinu musi sam vyskusat, inak nepochopi.Ako tu uz bolo spomenute, rano mu oznamis, ze ides na nakup, on detom urobi rañajky a postara sa o ne, pripadne im da aj obed, ty sa vratis zhruba v podobnom case ako zvykne on.
Zeny, ja vas fakt lutujem, ale chapem, ze nie je prilis z coho vyberat.
Si vezmite, ze tie, co mate taketo poklady doma, by ste mali ovela jednoduchsi zivot byt same len s detmi, pracovat (co aj robite) a od zlaticka poberat vyzivne. O polovicu menej bordelu doma, pradla, nakupov, varenia...... A nervov.
@anonym_autor tak to by som mu určite povedala a poriadne sa s ním porozprávala ako sa cítiš. Nie je to určite fér a aj ty máš právo ísť niekde s kamarátkami alebo si len oddýchnuť. Ja by som sa s ním normálne porozprávala povedala by som mu ako sa cítim a že by si tiež chcela niekde ísť. Ak s tým nebude súhlasiť alebo bude naštvaný a nepochopí ťa tak je to dosť smutné ale možno ani len netuší že sa takto cítiš
@anonym_autor nuž, somara si si zobrala, somara.mas.
@anonym_autor narob si poriadky s chlapom a nepustaj ho na take vyjazdy.
Alebo mu pribal deti.
Nechapem, ked mu to tolerujes, aku pomoc ocakavas na MK? Vsetko je to o komunikacii. My nevieme, ako fungujete medzi sebou.
Treba s ním hodiť reč. A úprimne toto nie je dovolenka.
Tiež sme na chate vlastnej ale keď ide niekam muž tak jedno dieťa povinne berie.
Budúci týždeň ideme na dovolenku k moru, do hotela a s animáciami pre deti.
A neverím že sa správa takto len teraz.
Druhá vec je že sama tvrdíš že mladšie je kojene, nemôžeš od neho odísť, má separačnu úzkosť. Ako chodíš do práce? Vtedy vydrží? Ak áno tak vydrží aj s mužom.
@anonym_autor fakt si si s ním dobrovoľne urobila dve deti?
No tak toto dovolenka určite nie je. Porozprávala by som sa s ním a ak by nepomohlo tak záver dovolenky doma. Tam aspoň bude sedieť pri Tebe a deťoch pripadne Ty vybehneš s kamoškami
Nabudúce choďte určite niekde inde, aby nemal kamarátov v dosahu. Aspoň sa bude venovať vám.
Dakujem za nazor. Doma to nerobi, stara sa o deti,i ked nevari a upratat vie len do stratena,ale aspon zabavi obe deti. Toto robi len ked sme tu,aby drobci spoznali aku-taku rodinu,lebo inu nemaju,uz len mojich starych rodicov Z manzelovej strany nikoho.Preto sa pytam,ze ci som mrcha alebo nie,lebo je to uz troska prehnane v poslednu dobu. Co sa separacky tyka,ta vznikla teraz,momentalne mam 2 mesiace dovolenky,neviem,ci je to dosledok,ze som bola castejsie mimo domu alebo co,ale je to narocne s mladsim teraz,nemozem ist ani na wc od neho.
Nabudúce choďte určite niekde inde, aby nemal kamarátov v dosahu. Aspoň sa bude venovať vám.
@vilma7 to je povinna dovolenka skrz deti,aby spoznali rodinu,dalsiu dovolenku mame koncom jula mimo tejto oblasti.
Ja tu nemam ziadne kamaratky,vsetky odisli prec.
Dakujem za nazor. Doma to nerobi, stara sa o deti,i ked nevari a upratat vie len do stratena,ale aspon zabavi obe deti. Toto robi len ked sme tu,aby drobci spoznali aku-taku rodinu,lebo inu nemaju,uz len mojich starych rodicov Z manzelovej strany nikoho.Preto sa pytam,ze ci som mrcha alebo nie,lebo je to uz troska prehnane v poslednu dobu. Co sa separacky tyka,ta vznikla teraz,momentalne mam 2 mesiace dovolenky,neviem,ci je to dosledok,ze som bola castejsie mimo domu alebo co,ale je to narocne s mladsim teraz,nemozem ist ani na wc od neho.
@anonym_autor tak potom nie nie je to v pohode ,obaja mate nárok na voľno a ak sa tebe koli dieťaťu nedá ma muz aspoň pomáhať,sú to spoločne deti a nie že jeden musí a bude doma sedieť a druhý sa bude baviť,trpieť mate obaja spolu ,pretože sú to spoločne problémy
Jednoduche rano sa zobudis, zoberies auto a odides - este mozno najviac by som zobrala to male, ale ak ma 1r+ ani to by som nebrala, a tiez by si si mala urobit program. Nechapem preco na nakupy chodi len chlap, ked si z toho robi time out. Vsak zoberiem auto, zoznam, tasky a odpalkujem sa na 3-4 hodiny na nakupy - taku este nehrali aby sa muz odpalkoval na niekolko hodin lebo ma dovolenku a ja deti obiehat, varit riadit

je to spolocna dovolenka a nielen jeho .. hodila by som s nim rec.. nabuduce nech si vezme deti alebo sedi doma a ty si vyrazis popripade pojdete spolu a o deti sa postara aj on nielen ty