icon

Výčitky svokry

20. júl 2023

Ahojte a vopred sa ospravedlnujem za tento prispevok ale uz to musim niekde zo seba dostat, som aktualne v rozvodovom konani s manzelom, mame dve male deti, pravidelne mi chodi svokra vykrikat ze ja mozem za rozpad manzelstva lebo som chamtiva panička ktora sa nevie uskromnit a hospodarit s peniazmi a co zarobi jej syncek mi je stale malo..tak viete ked mate dve male deti jedno 4 rocne druhe rocne, na krku hypoteku 370 EUR mesacne+ dalsie vydavky a manzela ktory zarobi 700 v cistom, a absolutne nema zaujem zmenit pracu alebo nejako privyrobit, po pripade aspon dovolit manzelke nech ide ona do prace a on na matersku ( lebo to je pod jeho uroven)..tak vam neostava nic ine..bezne sa stavalo ze sme boli na tom financne tak zle ( uz aj pocas prvej materskej) ze som musela predat zlato co som zdedila po starych rodicoch aby som mala na plienky sunar a chleba,,kedze sa nam stavalo ze aj tyzden pred vyplatou sme mali na ucte 11 eur..muza to samozrejme netrapilo lebo na vine som ja ..neviem hospodarit/ som nenasytna/ mam sa uskormnit/ vela rozhadzujem...kolko ponuk na pracu mal..a na lepsiu pracu lepsie financne ohodnotenu..ale nie lebo tam mu bol sef bratranec s ktorym si rozumel tak on z tej prace neodide..darmo ze sme nemali co jest..a ked som toho vsetkeho uz mala po 4 rokoch dost a podala ziadost o rozvod tak na vine som ja..

Strana
z3
ema22270
21. júl 2023

Chapem ta a urobila si dobre kedze on by sa nezmenil a nikto normalny, by sa takto nespraval a nezutekal z novej prace, ked by lepsie zarobil. Zo 700e sa v dnesnej dobe s hypotekou, naozaj vyzit neda.

mamalen
21. júl 2023

Moja otazka znie… preco uvadzas, ze manzel zaraba 700€ v cistom a z toho musite vyzit? Podla mna je to dost zavadzajuce, nakolko na deti dostavate danovy bonus a rodinne pridavky vo vyske 400€ a ty mas rodicovsky prispevok myslim 301€ (od 1.8. sa bude zvysovat na 473,30€).
Samozrejme, ze ten jeho plat nic moc, ale z tohto sa da v pohode prezit a uskromnit sa. Ked budes zarabat aj ty, situacia by sa zlepsila. Je to skoda, ze deti nebudu mat komplet rodinu, bude sa to s nimi vliect.
Kazdopadne drzim palce, nech vsetko dobre dopadne. Predpokladam, ze ked si sa rozhodla k tak vaznemu kroku, muselo tam byt viacero dovodov.

zuzana212722
21. júl 2023

Ja ti poviem len toľko že si urobila najlepšie čo si mohla toto nieje chlap ale neschopak..
Ja neviem čomu tých chlapov viedli rodičia tej generácie keď to nedokáže základnú vec a to uživiť rodinu počas md svojej ženy veď nikto od nich mechce aby to ťahali nonstop na to sú dvaja ale keď urobím dieťa tak s tým asi rátam že sa musím finančne postarať kým žena nepracuje lebo deti sú malé atď..
Ja som mala tiež takého ale len jedno dieťa ..
Za ten čas co sním niesom a to už je cez 12 rokov sa môj život posunul na oveľa lepšie miesto finančne ani nehovorím to je milión a jedna..vlastne všetko je lepšie ale hlavne mam muža ktorý dokáže a chce pracovať aby sme sa mali lepšie a robí nemožné, posúva sa stará skratka všetko čo má jeden poriadny chlap robiť keď ma rodinu..
Takže si spravila čo si musela táto atrapa chlapa ťa ťahala len dole no budeš to mať ťažké ale zvládneš to uvidíš.

kvetinka75
21. júl 2023

@janinah to je to, že nikto nevidí, ako to nabúra život starým rodičom, ktorí ešte , teda určite chodia do práce a potrebovali by si aj oddýchnuť. Ano, človek robí chyby ale za niektoré potom platí celá rodina. Spraviť si 2 deti s takýmto prístupom. No, škoda reči.

bozenka9532
21. júl 2023

@janinah áno každý má právo na svoj názor...
Ty by si to neurobila,ja zas áno, nasťahovala a veľmi rada,nechcela by som ,aby sa moje dieťa a vnúčatá potlkali najmami a živorili, keď máme dom..ani byt by nebol problém...srdce by mi to nedovolilo,ani láska k dcére a vnúčatám ich nechať tak a keby som to nespravila ja,urobili to moji rodičia, proste my si v rodine pomáhame, nežijeme každý pre seba....
Vnúčatá ešte nemám, dospelé dieťa už áno,mám cez 40, viem, že teraz vladzem viac ako keď budem mať 60,ale moja mama má 65 a úplne v pohode by prijala vnučku s deťmi a pomohla jej v núdzi....

pleja
Autor odpoveď zmazal
kristinka92
21. júl 2023

prepáč ale manzel je jedno lenivé 💩, to kde zarobí 700€ v čistom? v sbs? s dvoma malými detmi mu to neni sprosté? a čo mu je akože smiešne na tých pracovných ponukách? pri mne by sa veľmi rýchlo dosmial keby dieťaťu nemám čo dať do úst! nech práši do roboty voš lenivá! z čoho máš ty akože hospodáriť? koľko vam z toho zostane? tak 150€-200€ na jedlo? robí si srandu?! svokra by dostala taku hubovu polievku že by ma do konca života nepozdravila! že sa ešte opováží si tu papulu otvárať pred matkou ktorá zháňala peniaze ja sunar! veď to nie sú rozmary a dovolenky ale vy nemáte z čoho zaplatit základne potreby deti! autorka prepáč ale kus viny nesies aj ty…ako sa podarilo to druhé dieta? do takejto situácie ho priviesť na svet…ja už by som bola preč davno, pekne chod do roboty, zažiadaj vyzivne, prídavky a bude sa vam s detmi žiť hneď lepšie…minimalne na jedlo pre vás budete mat…hentakeho chlapa s materou by som hnala jak prašivé handry

jaroe
21. júl 2023

@mamalen veď výška rodicaku a prídavkov nie je žiadna tajná vec, načo by to uvádzala. To si hádam každá vieme k tým 700 e pripočítať, či? A bonus pri 700 eurovej čistej mzde určite nemajú 280, ale menej. A ešte je celkom možné, že jeho mzda je ešte nižšia a autorka do tých 700 eur zahrnula aj daňový bonus.

alison11
23. júl 2023

Drž sa a prajem Ti moc aby sa Ti darilo v živote a detičkám krásne detstvo prajem a pekný život a tvojim rodičom pevné zdravie aby Ti vedeli dlho pomáhať.Moja matka si prešla rozvodom keď som mala 3 a brat 1,5roka žili sme z maminými rodičmi.Mala som 5 rokov keď sa mama druhý raz vydala za super človeka ktorí nás vychoval postavil rodiný dom a vďaka nim sme všetci súrodenci priebojný a veríme,že všetko sa dá len treba chcieť.Náš otec ten prepil všetky peniaze a tĺkol mamu aj nás :-/.

Strana
z3