Vydala som sa z povinnosti
Ahojte... zaujímalo by ma ako by ste reagovali v mojej situácií. Vydávala som sa mladá, mala som 22r. Teraz sme s manželom zhruba 6-7r manželmi, chodili sme predtým spolu asi 4r, ale možno o niečo kratšie, máme spoločné bývanie, obaja nejaké tie kariéry. Svojho muža som si vzala, lebo ku mne bol nesmierne dobrý a pomohol mi prekonať ťažké obdobie. Vždy ma nesmierne podporoval, je to moj najväčší fanúšik, vyhovie v podstate vo všetkom čo chcem. Je skvelý chlap, ale cítim; že s ním nemám chémiu, náš sex bol vždy ako tak v poriadku. Ja som v podstate po svadbe netúžila, ale pre neho to bolo nesmierne dôležité. Ja sj však začínam uvedomovať, že to ako keby nie je ono. Deti nemáme, ale on by pomaličky chcel, ibaže ja si uvedomujem, že keby do toho ideme... už nikdy sa nedostanem von. Ja viem, že je to sebecké, ale hrozne rada by som si prežila takú tú... vášnivú lásku, takú tú pravú, čo som nikdy nemala dojem, že v tomto vzťahu mám... ostali by ste? Alebo by ste šli do risku?
Skus psychologa. Myslim to vazne, porozpravate sa, je to nezainteresovany clovek, mozno uvidi co ty nevidis alebo mozno ty si vdaka tomu uvedomis veci a rozhodnes sa bud ostat alebo odist. Takto tazko radit, malo vstupnych informacii si dala.
@anonym_autor áno, išla by som risknúť, že stretnem vášnivú lásku, ktorá mi možno občas dá aj po papuli, bude somnou jednať bez absolútneho rešpektu a niekedy si vrzne aj inde. Budem spomínať ako mi bolo síce dobre s niekým, kto pri mne stal v ťažkom období a maximálne ma podporoval vo všetkom a vážil si ma. Dokonca si ma vybral za matku svojich detí, ale veď čo tam po ňom. Treba zažiť aj vášeň!
@anonym_autor toto sa často stáva v takýchto vzťahoch, kde sú spolu dvaja “odjakživa”… a potom zrazu po xx rokoch človeka chytia tieto pocity/myslienky… či to bola naozaj najlepšia voľba… aké by bolo nieco iné… čo keby… ako by… keby…
Poradiť Ti jednoznačne neviem. Možno skús hlbšie zanalyzovať tieto svoje pocity… čo presne Ti chyba. Či to nepoznané, nieco iné na porovnanie, či motýle, alebo proste čo presne to je… a potom s tým pracuj ďalej.
Možno skús podcasty (alebo knihy) s Alešom Bednarikom, párkrát som ho zachytila vysvetľovať presne toto… prečo tak tuzime po romantickej láske, odkiaľ sa to vlastne berie a čo to znamena…
Každopádne drz sa 💕 a nepokaz si pekný vzťah 😉
Ale zas aby si ani neostavala v nejakom (tomto) len zo zotrvačnosti… naozaj prajem silu a uvedomenie
Podla mna mambyt manzelstvo o laske. Si este mlada, ja by som volila rozvod bez deti...nez cakat, kym sa to dokasle
Máš dobrého muža, váži si Ťa, podporuje ... to je obrovská devíza ... na druhej strane sa necítiš šťastná, chcela by si vášnivú lásku ... čo z vášnivej lásky, keby si Ťa partner nevážil, bil Ťa, nepodporoval ... ťažko povedať ... možno osobná skúsenosť s vášnivou láskou Ťa správne nasmeruje, vášeň, chtíč je dočasu ... stabilita, úcta, spolupatričnosť je navždy ... áno, možno je Tvoj muž taký ten dokonalý suchár, no je tu pre Teba celý život, vášeň vyprchá časom v každom vzťahu ... ale ako píšem, možno potrebuješ len osobnú skúsenosť.
@anonym_autor bola by som opatrná, pretože vás vzťah už niečo zažil, vydržal, a tak ste sa veľmi rýchlo posúvali ďalej.. vasnivu lásku zazijes len v období zamilovanosti a postupne sa ten vzťah začne meniť a bude presne tam, kde ho máš ty. Každý jeden vzťah.. vy dvaja ste viac ako "vášnivá laska", musíš si uvedomiť, že ten ošiaľ a to prvotné zaľúbenie prejde, spadnú ružové okuliare a ide sa na ostro.. a to by sa ti už nemuselo páčiť.. podľa mňa by vas vzťah chcel posunúť dalej a ďalšia méta je dieťa..podľa opisu máš skvelého muža.. co by iné za to dali, však ti tu určite baby napíšu, ktoré majú aj zlé skúsenosti.. možno by stačilo váš vzťah oživiť.. ako spolu trávite voľný čas? Vikendove wellnes, dovolenky, výlety, adrenalínové zážitky..? Co spolu robíte?
Ja mám dojem, že tá láska z mojej strany chýba a mne to trhá srdce, lebo on je naozaj dobrý chlap, ja mu nechcem ublížiť určite... len či to držať, keď jednoducho... nie je to niečo čo od života chcem asi... času spolu trávime dosť, chodievame na dovolenky, sem tam na wellnes, máme aj nejaké spoločné koníčky... nie je tam žiaden obrovský dôvod, iba môj pocit, že jednoducho niečo dôležité tomu chýba
Nevydala si sa z povinnosti, ale z pohodlnosti … nemala si “gule” na to, mu povedat, dakujem, ze si ma vytiahol hore a teraz chod do kelu …. Tak mu to povedz teraz otvorene. Mozno budes hladat novu lasku rychlejsie ako si myslis, ale nie z vlastneho rozhodnutia. Na volnom trhu su urcite kadejake vasnive kusy, trochu vadne … ale nejaka zena odceni tvojho dobraka a ty si uzijes vasen …vsak mozes ich par vyskusat. Sorry, ale mne to skor pripada, ze nahanas stratenu nevyburenu pubertu. Dospej a rozmyslaj rozumom. Ale mozno v 40 chyti aj tvojho chlapa … ten asi tiez toho moc nevystriedal … tak je pravdepodobne, ze ho to dobehne tiez len s 15 rocnym posunom…
toto co opisujes som citila pri byvalom partnerovi, rozisla som sa s nim kym k nejakej svadbe doslo
Ja som na svadbu kývla, pretože som videla aké dôležité to pre neho bolo. On pochádza z prostredia, kde je svadba nutnosť a veľká udalosť. Ja som o nej nikdy nesnívala, ale nakoniec bola tá naša moc pekná a veľmi sme si užili aj tie roky potom... ibaže ja si čoraz viacej uvedomujem, že... život je tak krátky a ja som nevyskúšala kopu vecí
Co tak si radsej nájsť diskrétneho milenca? Nejakého ženatého, ktorému tiež len chýba iskra, inak je spokojný a nič nechce meniť. Raz dvakrát za mesiac sa stretnete, vybavíte čo treba a všetci budú spokojní. Nie je to menšie zlo než sklamať svojho dlhoročného fanúšika, ktorého más aj sama rada a zrejme by ti aj chýbal?
vsak povedz muzovi, ako to citis.. mozno rozhodne za teba, ci ostanes, alebo pojdes .. a ked nerozhodne, aspon bude vediet pravdu
@anonym_autor to je pekne ze si si to uvedomila, ale čo s tým spravíš?
Co tak si radsej nájsť diskrétneho milenca? Nejakého ženatého, ktorému tiež len chýba iskra, inak je spokojný a nič nechce meniť. Raz dvakrát za mesiac sa stretnete, vybavíte čo treba a všetci budú spokojní. Nie je to menšie zlo než sklamať svojho dlhoročného fanúšika, ktorého más aj sama rada a zrejme by ti aj chýbal?
@anonym_908fe4 ty si nikdy nepocula o niecom takom ako je cesť a svedomie? Lebo radiš jej cestu do pekla...
Autorka,nech sa rozhodnes akokolvek jednaj fér, vediet sa spokojne pozriet na seba do zrkadla je v zivote dôležité....
Z tvojho príspevku mi chýba jedna vec, čo si spravila ty pre manžela pre váš vzťah za tie roky?
no ked tak tužiš po vášnivej láske a už si ju stretla ?
čo ked aj ked sa rozídeš ju nikdy nestretneš ?
ak vieš žiť sama , nič ti nechyba samej tak sa rozved .. otázne je či vieš žit sama so sebou ..
Z tvojho príspevku mi chýba jedna vec, čo si spravila ty pre manžela pre váš vzťah za tie roky?
@katica06 tak ja som tiež urobila kopu ustupkov, vybudovali sme spolu dom, bola som mu oporou, keď mu umieral otec, nie som nejaká sebecká potvora. To čo poskytoval on mne, som sa vždy snažila oplatiť. Určite nie perfektne, ale verím, že dostatočne
@anonym_908fe4 ty si nikdy nepocula o niecom takom ako je cesť a svedomie? Lebo radiš jej cestu do pekla...
Autorka,nech sa rozhodnes akokolvek jednaj fér, vediet sa spokojne pozriet na seba do zrkadla je v zivote dôležité....
@janinah čakala som, že morálna polícia sa ozve, ja jej však radim diplomatické riešenie. Asi profesná deformácia. Pri tomto riešení by bolo pre mňa najľahšie sa pozrieť do zrkadla
A vie o tvojich pocitoch? Vo vsetkom je komunikacia. Verim ze aj po rokoch vie prist nieco necakane 😉
Navztahu musia pracovat obaja. Nacuvat si...
Vášnivá láska je ilúzia, ktorá trvá krátko. Ty máš pocit, že ho vôbec neľúbiš či, že ho ľúbiš menej ako on Teba?
Vieš ono vždy niečo chýba. A môže ta človek príjemné či nepríjemné prekvapiť aj po 20 rokoch.
A už si skúšala tú iskru čo ti chýba, do vášho vzťahu vniesť?
Určite by si to mala prebrať s dobrým odborníkom.
@anonym_autor mi pripomínas jednu bývalú kolegyňu. Tá mala muža že jej každá vo firme závidela. Pekný múdry úspešný, ešte aj bohatý. No zázrak z neba. A nenormálne ju miloval. A ona si našla kuchára z našej podnikovej kuchyne, vášnivo ho milovala, porodila mu dieťa, on ju podvádzal a občas aj otlkol, lebo veď to sa musí...
@katica06 tak ja som tiež urobila kopu ustupkov, vybudovali sme spolu dom, bola som mu oporou, keď mu umieral otec, nie som nejaká sebecká potvora. To čo poskytoval on mne, som sa vždy snažila oplatiť. Určite nie perfektne, ale verím, že dostatočne
@anonym_autor no ako 50 tnička čo už naozaj niečo odžila ti len napíšem ,moja zlatá nevieš čo činíš. Láska je rozhodnutie a nie vášnivé zamilovanie s ohňostrojmi okolo seba , ktoré aj raz zhasnú . Proste rokmi preverená vec a najdlhšie vydržia manželstvá ktoré začínajú ako dlhodobé priateľstvá , lebo čím budeš staršia tým viac oceníš pokoj a stabilitu , spoľahlivosť partnera a nie vášeň formou talianskeho vzťahu .
@anonym_autor vášnivá láska? Ty kks nikdy viac ..zažila som stačilo ďakujem neprosím
ja v tvojej situácii by som to najskôr riešila úprimným rozhovorom. Bola by som voči nemu férová. Ak by sa nič nezmenilo v mojich pocitoch, rozviedla by som sa. Podľa mňa sa nedá žiť v stálom zväzku a záväzku LEBO... lebo on mi pomohol, lebo on ma má rád, lebo si to nezaslúži, lebo on je dobrý.... Vzťah má byť harmonický, férový a obohacujúci. A na to treba dvoch. Nie niečím podmienený.
Mám také 3 kamarátky, ktoré sa vydali, LEBO...Dnes rozvedené s deťmi. So štvrtou som dnes telefonovala, po 15 rokoch s 3 deťmi sa rozvádza. Trvalo jej to posledných 10 rokov nabrať gule a slobodne sa nadýchnuť, veď LEBO ON... Aj ty hraj fair play voči sebe, aj manželovi. Veľa šťastia!
@janinah čakala som, že morálna polícia sa ozve, ja jej však radim diplomatické riešenie. Asi profesná deformácia. Pri tomto riešení by bolo pre mňa najľahšie sa pozrieť do zrkadla
@anonym_908fe4 ano, v dnešnom svete sa do zrkadla pozera kdekto a je so sebou spokojný...v kurze uplne iné veci ako tie moralne...a preto aj tak ludia dopadaju,su nestastni,nespokojni,frustrovani...
Lenze zlo budw vzdy zlom,aj kwby sa 100x obalilo do pozlatka...podraz je podraz a klamstvo je klamstvo,mozes to ty volať hoc aj diplomaticke riesenie...
Keby bol na mieste jej manzela napr.rvoj syn urcite by si neveste piradila to iste,že?
Podvod nie je určite nič pre mňa... len mám dojem, že proste o niečo prichádzam. Závidím slobodným ženám tak trošku, že nie sú na nič viazané. Čo sa týka tej lásky, tak myslím si, že on ľúbi určite mňa viacej... a u neho to nevyprchalo ani rokmj. Ja som na začiatku ľúbila, no už si nie som istá. Zatiaľ som mu povedala, že s deťmi by som rada počkala...
Ja si nemyslim, ze to, co hladas, je "vasniva" laska. Skor myslim, ze ho nelubis. Jasne, mas ho rada, vazis si ho. Ale tvoje srdce vie, ze to nie je On. Ano, da sa na tom pracovat, s otvorenostou a ochotou z oboch stran. Mozes tak prezit cely zivot. Ale srdcu nerozkazes proste. Osobne si myslim a mam podporene skusenostami, ze bez tej povestnej chemie to nie je ono. Drzim ti palce, nech sa rozhodnes spravne (co nikto nevie ako je, ale bude to spravne ;))
Ja mám dojem, že tá láska z mojej strany chýba a mne to trhá srdce, lebo on je naozaj dobrý chlap, ja mu nechcem ublížiť určite... len či to držať, keď jednoducho... nie je to niečo čo od života chcem asi... času spolu trávime dosť, chodievame na dovolenky, sem tam na wellnes, máme aj nejaké spoločné koníčky... nie je tam žiaden obrovský dôvod, iba môj pocit, že jednoducho niečo dôležité tomu chýba
@anonym_autor tak si najdi nejakého drzeho
@anonym_autor Podla mna ti teda na tomto svete nic nechyba.To co tu pranierujes ti vysvetlim ,Dam priklad ...na tomto svete mam vsetko .Bohatstvo,krasny dom luxusne auto, dovolenky,ale este stale mi na tomto svete nieco chyba..nejaka ta tuzba ist napr,do vesmiru,,,odpoved ,Moja tuzba dovolenka vo vesmire sa splnila...Hura som vo vesmire,, a este aj na vybranej planete mars. No ale,To ALE,,podciarkujem no co ak tam s lodou ostanes,a vesmirna lod sa nevrati. Co potom ? ,som clovek ,jest musim zasoby sa minuli, ani vody niet,...a Bomba ..to vysnivane vsetko co som mala na zemi,,,mi bolo malo,,,,a teraz po tuzba byt na nejakej planete sa mi splnil . a teraz ma caka smrt z minutych potravinovych zasob...A toto chces teraz ?tu na zemi co sa tyka citov z tvojej strany,..(pises ze on v nicom pre teba problemom nie je ) to ty si koledujes o problem okusit v druhym ..Po 1) evidetne a na cely zivot tu na zemi zranis dobreho cloveka uplne nevinneho , nezasluzene a bez dovodu. Po 2 ) precitaj si aj take komenty,kde zeny alebo aj muzi trpia v nevydarenych vztahoch,,ziju spolu len napr kvoli detom,,kvoli majetku, a napr.aj z pohladu prisahy manzelstva platneho v kostole..Kde mas istotu,, ze ten druhy by tu vasen od teba prijal,, ale on o svoju by po case k tebe stratil,..Vaz si ,co mas,,ved takeho akeho mas ty teraz je tu na konovi jeden z desiatych ked nie este menej.. Presne ako ti pise prvy koment..Ked je koze dobre ,isla tancovat na lad.Asi lubis len seba, a chces kaslat na dobreho cloveka,,,lebo ty potrebujes este viac,,ako som spomenula vyssie ten vesmir. A ked si uvedomujes, ze si nevyskusala kopu veci, akych ? , co sa tyka sexu? bud rada,,aspon mas istotu, ze nemozes mat pohlavne choroby

@anonym_autor ako sa to hovorí? Bolo koze dobre...