icon

Vydala som sa z povinnosti

1. sep 2025

Ahojte... zaujímalo by ma ako by ste reagovali v mojej situácií. Vydávala som sa mladá, mala som 22r. Teraz sme s manželom zhruba 6-7r manželmi, chodili sme predtým spolu asi 4r, ale možno o niečo kratšie, máme spoločné bývanie, obaja nejaké tie kariéry. Svojho muža som si vzala, lebo ku mne bol nesmierne dobrý a pomohol mi prekonať ťažké obdobie. Vždy ma nesmierne podporoval, je to moj najväčší fanúšik, vyhovie v podstate vo všetkom čo chcem. Je skvelý chlap, ale cítim; že s ním nemám chémiu, náš sex bol vždy ako tak v poriadku. Ja som v podstate po svadbe netúžila, ale pre neho to bolo nesmierne dôležité. Ja sj však začínam uvedomovať, že to ako keby nie je ono. Deti nemáme, ale on by pomaličky chcel, ibaže ja si uvedomujem, že keby do toho ideme... už nikdy sa nedostanem von. Ja viem, že je to sebecké, ale hrozne rada by som si prežila takú tú... vášnivú lásku, takú tú pravú, čo som nikdy nemala dojem, že v tomto vzťahu mám... ostali by ste? Alebo by ste šli do risku?

estellas
1. sep 2025

Váž si čo máš, ja mám pocit že máš ružové okuliare.
Dlhodobé vzťahy sú po rokoch vždy iné ako na začiatku.
Na začiatku vzťahu je človek zamilovaný tak všetko vníma inak.
Radšej si mu mala povedať že sa nechceš vydávať, ukončiť to skôr.

anonym_d49127
1. sep 2025

@anonym_autor zrovna taký akého by si chcela nebude chcieť teba neboj sa 😅

bludna
1. sep 2025
@katica06

Z tvojho príspevku mi chýba jedna vec, čo si spravila ty pre manžela pre váš vzťah za tie roky?

@katica06 A to je ako relevantne pre jej dalsie rozhodnutie?

bludna
1. sep 2025
@anonym_autor

Podvod nie je určite nič pre mňa... len mám dojem, že proste o niečo prichádzam. Závidím slobodným ženám tak trošku, že nie sú na nič viazané. Čo sa týka tej lásky, tak myslím si, že on ľúbi určite mňa viacej... a u neho to nevyprchalo ani rokmj. Ja som na začiatku ľúbila, no už si nie som istá. Zatiaľ som mu povedala, že s deťmi by som rada počkala...

@anonym_autor Chapem ako sa citis. Chyba ti nejake vzrusenie a pocit, ze este mas narok nieco zazit. Nemas moznost vziat si na par mesiacov sabbatical a uzit si "slobodu" niekde vo svete? To by som urobila na tvojom mieste ja predtym nez by som sa definitivne rozhodla ukoncit vztah.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
biba_18
1. sep 2025

je také niečo že 36 otázok na to aby sme sa do niekoho zamilovali… nájdi si to na nete… a funguje to vraj aj na dlhšie trvajúce vzťahy…
ja by som na to išla takto…
a až potom by som hľadala iné riešenie…

osky
2. sep 2025

Zhruba 4 roky ste spolu chodili a cca 7 ste manzelmi.
11 rokov zivota bez chemie...uz pocas tych 4 rokov pred svadbou si toto mala riesit.
Nielen ty si stratila 11 rokov,le si o ne obrala aj svojho muza.....ako s nim mozes spat,ked neni chemia???
Tolke roky...
Nemyslis,ze nad tymto uvazovat je uz dost neskoro????
Na o si to prosim ta hnala az do svadby????

Nechcela by som byt v kozi tvojho muza.
Na druhej strane chapem aj teba.
Ak si pevne rozhodnuta,ukonci to cim skor.
Nech ma tvoj muz este sancu zacat s niekym odznova.

osky
2. sep 2025
@anonym_908fe4

Co tak si radsej nájsť diskrétneho milenca? Nejakého ženatého, ktorému tiež len chýba iskra, inak je spokojný a nič nechce meniť. Raz dvakrát za mesiac sa stretnete, vybavíte čo treba a všetci budú spokojní. Nie je to menšie zlo než sklamať svojho dlhoročného fanúšika, ktorého más aj sama rada a zrejme by ti aj chýbal?

@anonym_908fe4 mensie zlo nez sklamat partnera,je sklsmat ho este via neverou???
Tahat ho daldie roky za nos....
To je uz ken ozaj rada za vsetky drobne
Je mi toho muza ozaj luto.

sova7
2. sep 2025

Tu vášnivú lásku by som neriešila. To je niečo čo nemusí vôbec prísť a existuje krátko. Prečítaj si tu diskusiu o hľadaní vzťahu a partnera po 40. Musíš rátať aj s tým že by si zostala už sama. Problém skôr vidím v tom že nevieš komunikovať a potláčas seba na úkor potrieb toho druhého. Že pomoc vnímaš ako obchod. On.pomoze ja mu to musím oplatiť. Robíš veci ktoré nechceš svadba a podobne lebo po tom tuzi ten druhý. A ty mu chces oplatiť čo pre teba urobil nerobis to lebo ho ľúbiš. Je to obchod. Bojíš sa postaviť za seba zo strachu že druhého stratis alebo mu ublizis. Niečo treba urobiť s týmto nastavením lebo aj keby sa rozidete toto s tebou pôjde aj do ďalších vzťahov. Čo je to všetko čo si neskusila čo ti uteká? V čom mas pocit že ťa vzťah brzdí? Že slobodne mozu všetko je ilúzia. Všetko môžeš aj ty predsa. Nemôžeš študovať? Cestovať? Nepustí ťa samu na predĺžený víkend? Čo vlastne ty chces dosiahnuť čo máš pocit že ti tento vzťah nedovoľuje? A tu vášnivú lásku úplne vynechaj. Chces študovať maľovať cestovať? Čo chces ty? Problem by bol keby ti to partner nedovolí alebo zakaze. Pohovor si s ním možno to môžete realizovať spolu alebo to zrealizujes ty. Vzťah nie je o tom že z vďačnosti sa niekomu prispobujes. To rozvod nevyriesi. Ani láska a chémia. Ty si urob prehľad v tom čo chces v živote zažiť dosiahnuť a preber to s partnerom ako by sa to dalo riešiť určite nie si vo väzení

sova7
2. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub tu skôr chýba komunikácia možno on robí čo si myslí že by mal a netuší že ona chce niečo iné. Že si nájde chlapa čo jej sem tam aj dá facku alebo bude hulákať na tri domy vec nerieši. A nechápem tuto predstavu že dobrakovi bude niekto veliť a rozkazovat a potom to už bude to prave a ze práve takého potrebuje.

autor
2. sep 2025

Tak ja urcite nechcem muža, ktorý by bol nejaký agresor. Neviem prečo si toľké z vás myslia, že túžim len po takom. Každopádne sa jednoducho cítim nenaplnená, včera som nad tým uvažovala, na zčiatku to medzi nami bolo inšie. Až kým mi nezačal spomínať deti, som necítila potrebu to riešiť. Ibaže viem, že keby sme mali deti, tak ten rozvod je... naprd jednoducho

dadis
2. sep 2025

Ja neviem, preco ste take skepticke...mala som to podobne - spoznala som muza v 18, vydaj v 23. Nemala som vobec vztahove skusenosti a myslela som si, ze nad neho nie je....a veru, ze je...preco by mala tak mlada zahodit svoj zivot s niekym, kde to neciti? Radsej to ukoncit teraz, ked je mlada....fuj a toho milenca jej radit - to vam fakt uz hrabe??? ... ved nech sa rozvedu,idu od seba, nech zisti, co jej v zivote chyba, ak maju patrit k sebe, tak nie je problem sa sat znova dokopy..aj pre jej muza je toto ferove. Vy by ste chceli ostat s muzom, ktory by mal o pochybnosti o tom, ci ke s vami stastny? Aj keby nikdy v zivote uz vyhovujuceho partnera nenasla, je to lepsi ako zivot, ako takto tuzit po slobode. Ja som jednoznacne za rozvod/prestavku...ak by tam uz boli deti, tak radim terapiu a skusit to udrzat...ale ved oni su mladunki, preco im radite si dokazit zivot? Svojej dcere by som radila to iste - pocuvat svoje srdce a nie zit cely zivot s "bratom"

anonym_80a292
2. sep 2025
@anonym_autor

Ja mám dojem, že tá láska z mojej strany chýba a mne to trhá srdce, lebo on je naozaj dobrý chlap, ja mu nechcem ublížiť určite... len či to držať, keď jednoducho... nie je to niečo čo od života chcem asi... času spolu trávime dosť, chodievame na dovolenky, sem tam na wellnes, máme aj nejaké spoločné koníčky... nie je tam žiaden obrovský dôvod, iba môj pocit, že jednoducho niečo dôležité tomu chýba

@anonym_autor ahoj, na som to od začiatku tohto pocitu ustala 3 roky, aj tak som mu ublížila aj keď som fakt fakt nechcela, nikdy ma už ten pocit neprešiel a poviem ti bolo to naozaj hrozne, prišla som o priateľov a naozaj ma ohovárali že všetci, u mňa to dopadlo dobre, ja neľutujem, zažila som neskutočne veci a naozaj žijem, a konečne nemám pocit že som s niekým z úcty a ľútosti, tiež sme spolu boli od mlada a skončila som to okolo 30tky, ja by som ti odporučila dať tomu tiež čas, tým že ja som takto čakala roky, či sa niečo nezmení - tak som si už potom bola na 100% istá a nepotrebovala som sa ľutovať, ono je pekne byť s niekým z úcty ale takto to v prírode nefunguje … ja som tak nebola šťastná a podľa mňa všetci čo tu píšu že máš vydržať a neviem čo nemajú tušenie aké je to utrpenie keď láska a to sa rovná chémia vo vzťahu nefunguje , moc ti držím palce

dadis
2. sep 2025
@anonym_80a292

@anonym_autor ahoj, na som to od začiatku tohto pocitu ustala 3 roky, aj tak som mu ublížila aj keď som fakt fakt nechcela, nikdy ma už ten pocit neprešiel a poviem ti bolo to naozaj hrozne, prišla som o priateľov a naozaj ma ohovárali že všetci, u mňa to dopadlo dobre, ja neľutujem, zažila som neskutočne veci a naozaj žijem, a konečne nemám pocit že som s niekým z úcty a ľútosti, tiež sme spolu boli od mlada a skončila som to okolo 30tky, ja by som ti odporučila dať tomu tiež čas, tým že ja som takto čakala roky, či sa niečo nezmení - tak som si už potom bola na 100% istá a nepotrebovala som sa ľutovať, ono je pekne byť s niekým z úcty ale takto to v prírode nefunguje … ja som tak nebola šťastná a podľa mňa všetci čo tu píšu že máš vydržať a neviem čo nemajú tušenie aké je to utrpenie keď láska a to sa rovná chémia vo vzťahu nefunguje , moc ti držím palce

@anonym_80a292 Dakujem, ze si tu dala svoju skusenost. Ja som odisla od muza pred 40, manzelstvo trvalo 17 rokov a nikdy som neolutovala, iba ak to, ze detom sme znicili rodinu. Ano, vzdy odchadzas zo vztahu s neistotou - ved nevies, co ta caka. Ale nelutujem, ze som s nim neostala. Poznam z okolia zeny, co sa rozviedli skoro po sobasi a su stastne. Moj kolega bol vo vztahu 10 rokov, uz boli zasnubeni, planoval s nou svadbu a deti a ona sa s nim rozisla. Velky zial prezil, ja som chlapa tak smutit este nevidela :(, ale otriasol sa a uz vyse roka ma novu priatelku a tvrdi, ze to je ovela lepsie ako predtym, ze teraz za tym vztahom vobec nelutuje, btw su stale kamarati a rozisli sa velmi korektne.

modratrixie
2. sep 2025
@bludna

@anonym_autor Chapem ako sa citis. Chyba ti nejake vzrusenie a pocit, ze este mas narok nieco zazit. Nemas moznost vziat si na par mesiacov sabbatical a uzit si "slobodu" niekde vo svete? To by som urobila na tvojom mieste ja predtym nez by som sa definitivne rozhodla ukoncit vztah.

@bludna presne toto som ja urobila a odišla som potom

katica06
2. sep 2025
@bludna

@katica06 A to je ako relevantne pre jej dalsie rozhodnutie?

@bludna áno, za mňa dosť.
Podľa opisu má autorka ,, všetko,, milujúceho manžela ktorý by jej doniesol aj modré z neba. Nepíše že by mali problémy, finančne iné... Majú vlastný dom. Keďže má všetko začala sa vo vzťahu,,nudiť,,a zatúžila po ,, dobrodružstve,,..
Vzťah treba budovať, nie že bola svadba (a podľa) a už nič netreba robiť. Treba, udržať vzťah desaťročia je makačka

katariinam
2. sep 2025

ja mam uplne opacny nazor ako vacsina zien...b
Naco zit nenaplneny zivot... a uvazovat co by bolo keby..

katariinam
2. sep 2025
@anonym_80a292

@anonym_80a292 s tymto suhlasim...

portret7
2. sep 2025

@anonym_autor podla mna to je tym, ze si sa nestihla “vyburit”. Je vela takych vztahov a pitom jeden po dekade zisti, ze vlastne potrebuje “zit”. Aj ta najvacsia laska s vasnou sklzne do stereotypu, potom vo vztahu nastupuje ucta, respekt,… ak sa v tom vztahu trapis, tak sa chod vyburit a zazit lasku s vasnou, ale s uvedomenim si aj rizik. Mozno to bude pre teba vyhra a naozaj stretnes “ princa na bielom koni” a mozno si budes buchat hlavu o stenu, ze si takeho chlapa pustila k vode. Kazdopadne by som isla asi za niekym, kto ti dokaze rozanalyzovat samu seba, ci to je len naozaj chvilkova “nuda” alebo tam skutocne laska nie je a ani nikdy nebola a bude lepsie pre oboch, ak kazdy pojde svojou cestou.

tykat
2. sep 2025

@anonym_autor pred par dnami tu pisala baba ze ju chlap nechal aj ked pre neho tolko urobila a on sa s nou rozisiel. A nechapala ked som jej pisala ze vztah nie je o vdacnosti ani o odplate za pomoc. Ty si na tom podobne. Za mna, cim skor ukoncit, ak sa teraz trapis tak po detoch to bude este horsie. Ja vzdy hovorim ze radsej sama ako s niekym koho nelubim. Je to nefer aj voci nemu zostavat s nim vo vztahu.

spenat9
2. sep 2025

@anonym_autor a kde je ta povinnost z ktorej si sa vydala? 😂

mane01
2. sep 2025

…zasa sa netvarte vsetky, ze keby nasla chlapa, kde by zafungovala chemia, hned ju musi bit 🙄… autorka, rozumiem ti, sice som nebola v takomto vztahu, ale mala som par napadnikov, ktori boli fajn muzi, dobraci od kosti… ale proste tam nebola z mojej strany taka ta iskra. Bohuzial, tu sa tazko radi… nevieme presne, ako to mas ty… ci ide uz o nejaku tu rutinu, ale laska tam je, alebo ho len znasas pri sebe.

bludna
2. sep 2025
@katica06

@bludna áno, za mňa dosť.
Podľa opisu má autorka ,, všetko,, milujúceho manžela ktorý by jej doniesol aj modré z neba. Nepíše že by mali problémy, finančne iné... Majú vlastný dom. Keďže má všetko začala sa vo vzťahu,,nudiť,,a zatúžila po ,, dobrodružstve,,..
Vzťah treba budovať, nie že bola svadba (a podľa) a už nič netreba robiť. Treba, udržať vzťah desaťročia je makačka

@katica06 Si uplne mimo. Z tvojho pohladu moze mat vsetko ale ocividne sa neciti naplnena, kedze aktualne potrebuje nieco ine. Vztahy sa rokmi menia a ludia sa vyvijaju, tak je v poriadku sa po case posunut inym smerom. Z tvojich prispevkov citit len vycitky.

alenka58
2. sep 2025

nezavádzaj ho že chceš mať deti neskôr keď celkove pochybuješ, povedz mu to priamo myslím že si to zaslúži aby vedel na čom je a ty sa tiež oslobodíš

anonym_3bc047
2. sep 2025

Že to je tvoj jediný sexuálny partner, ktorého si mala?
@anonym_autor

jamimo
2. sep 2025
@dadis

Ja neviem, preco ste take skepticke...mala som to podobne - spoznala som muza v 18, vydaj v 23. Nemala som vobec vztahove skusenosti a myslela som si, ze nad neho nie je....a veru, ze je...preco by mala tak mlada zahodit svoj zivot s niekym, kde to neciti? Radsej to ukoncit teraz, ked je mlada....fuj a toho milenca jej radit - to vam fakt uz hrabe??? ... ved nech sa rozvedu,idu od seba, nech zisti, co jej v zivote chyba, ak maju patrit k sebe, tak nie je problem sa sat znova dokopy..aj pre jej muza je toto ferove. Vy by ste chceli ostat s muzom, ktory by mal o pochybnosti o tom, ci ke s vami stastny? Aj keby nikdy v zivote uz vyhovujuceho partnera nenasla, je to lepsi ako zivot, ako takto tuzit po slobode. Ja som jednoznacne za rozvod/prestavku...ak by tam uz boli deti, tak radim terapiu a skusit to udrzat...ale ved oni su mladunki, preco im radite si dokazit zivot? Svojej dcere by som radila to iste - pocuvat svoje srdce a nie zit cely zivot s "bratom"

@dadis mnoho ľudí ťažko rozumie čo to je byť nenaplnená vo vzťahu, aj keď všetko máš. Darmo, ak tam nie je to vzájomné prepojenie, bohužiaľ 🤷‍♀️ A vieš prečo si mnohí kazia život? Lebo stále žijú v stigme, čo sa patrí a čo nie, boja sa odsúdenia a nehľadia na svoje potreby a potláčajú svoje pocity. Boja sa povedať nie-ako autorka, vydala som sa, lebo sa patrilo, lebo on chcel, jeho rodina. Celé zle hneď od začiatku 🤷‍♀️
A super hláška z jedného podcastu to vystihuje presne: Tí mladí dnes v živote nič nevydržia, hneď sa rozvádzajú, to ja som trpela celý život.
Presne toto si myslím o mnohých pároch v mojom okolí, rodine (60,70 r.) Sobášili sa, mali deti a potom zistili, že život je aj o inom. Nedolázali sa rozviesť, žijú dodnes spolu a pomaly sa nenávidia, toxické, choré vzťahy... A žijú tak, až kým nepomrú 🤷‍♀️
Ja si to neviem predstaviť takto žiť🤔

anonym_22fcc3
2. sep 2025

Lenže taká tá vášnivá chémia v žiadnom vzťahu neexistuje naveky. Každý jeden vzťah, aj ten najvášnivejší, čo by vyzeral ako z telenovely, rokmi prechádza zmenou a z búrlivých vôd sa stávajú vody pokojné. Aj keby si opustila tohto muža, našla v živote vášeň, to nikdy nebude také, že aj po 20 rokoch vzťahu budeš mať v bruchu motýle a husiu kožu len čo ho stretneš. Spýtaj sa sama seba, či ti to stojí za to opustiť ho. Po prvé, ani nevieš, či takú lásku nájdeš, po druhé, či ťay ďalšia vydrží, po tretie, či s tou ďalšou budeš tiež chcieť zostať ďalších 40 rokov, aj keď tá chémia vyprchá, čo určite raz vyprchá.

tykat
2. sep 2025
@jamimo

@dadis mnoho ľudí ťažko rozumie čo to je byť nenaplnená vo vzťahu, aj keď všetko máš. Darmo, ak tam nie je to vzájomné prepojenie, bohužiaľ 🤷‍♀️ A vieš prečo si mnohí kazia život? Lebo stále žijú v stigme, čo sa patrí a čo nie, boja sa odsúdenia a nehľadia na svoje potreby a potláčajú svoje pocity. Boja sa povedať nie-ako autorka, vydala som sa, lebo sa patrilo, lebo on chcel, jeho rodina. Celé zle hneď od začiatku 🤷‍♀️
A super hláška z jedného podcastu to vystihuje presne: Tí mladí dnes v živote nič nevydržia, hneď sa rozvádzajú, to ja som trpela celý život.
Presne toto si myslím o mnohých pároch v mojom okolí, rodine (60,70 r.) Sobášili sa, mali deti a potom zistili, že život je aj o inom. Nedolázali sa rozviesť, žijú dodnes spolu a pomaly sa nenávidia, toxické, choré vzťahy... A žijú tak, až kým nepomrú 🤷‍♀️
Ja si to neviem predstaviť takto žiť🤔

@jamimo "A žijú tak, až kým nepomrú"
A hlavne preto ze nemaju kam odist zo spolocnej nehnutelnosti, a ak by aj odisli tak je to drahe.

mameha7
2. sep 2025

@anonym_autor Rozíď sa s ním, prosím 🙏. O jedného dobrého chlapa bude viac na trhu.

jamimo
2. sep 2025
@tykat

@jamimo "A žijú tak, až kým nepomrú"
A hlavne preto ze nemaju kam odist zo spolocnej nehnutelnosti, a ak by aj odisli tak je to drahe.

@tykat áno, aj... ťažko sa začína v 60, 70.nanovo. Mnoho ľudí už nemá psychickú odolnosť a kapacity "bojovať" za seba a svoje šťastie. Musím však pripomenúť, že mnohé nešťastné manželské páry žijú v nehnuteľnostiach bez úveru v hodnote 200 tisíc € a viac, (vo veľkých domoch, pozemkoch) napriek tomu, že by im finančne vyšli 2x1 izbáky alebo garzónky, ten krok neurobia. Mnohí ľudia sú naviazaní na majetik, chatu, alebo majú stále v hlave, aby deťom ostalo...
Vieš ako sa hovorí: S čertom zle, bez neho ešte horšie 😉