icon

Vykajú vám svokrovci aj po svadbe?

21. jan 2025

Prosim mate to niektora doma podobne? Ked som este chodila s manzelom jeho rodicom som samozrejme vykala a oni mi vykali tiez...priatel povedal ze su starsi a konzervativnejsi ale viem ze so vsetkymi jeho byvalymi si potykali ale neriesila som to...ked sme sa vzali tak som im povedala ze vsak mi mozu tykat ale muzova mama mala velmi zlu reakciu na to ze co si o sebe myslim ze ked ja im poviem ze mi maju tykat ci cakam ze aj oni mne povedia...pritom to som vobec nemyslala....takze som jej povedala ze ked to takto vidi tak nech mi teda vykaju...pride mi to cudne plus este aj ta jej reakcia...moj mm mojim rodicom tyka, oni mu hned povedali...vykaju vam svokrovci?

Strana
z3
gribka1
21. jan 2025

Odkiaľ vieš, že s ostatnými si tykali?

domkakvet
21. jan 2025

Aj mna by zaujimalo odkial to vies, ze s ostatnymi si tykali. V niektorych rodinach sa tyka v niektorych sa vyka, oboje je normalne a keby si aj potykali s ostatnymi, tak co, riesis blbosti.

thereisabear
21. jan 2025

Tykajú od začiatku. U vás to bude ale horší problém ako tykanie a vykanie... Zjavne ťa veľmi nemusia.

autor
21. jan 2025

@gribka1 muz mi to povedal a ze mu je cudne ze preco mne nepovedali ale oni maju dost zly vztah tak istotne to s nimi nerozoberal

autor
21. jan 2025

@thereisabear tiez si myslim

michelle567
21. jan 2025

Ako ešte že ty im vykať ok ale aby aj oni tebe vykali? To je veľmi čudné a brala by som to že ma nechcú do rodiny 🙄

vanilkovazmrzka
21. jan 2025

Byvale sa asi nedostali az k svadbe takze im “neukradli” syna 🙂 tebe sa to podarilo tak ta nemaju radi

gribka1
21. jan 2025

Jooj, kašli na nich, nie si ich vyvolená nevesta, vykajte si a netráp sa. S nimi snáď nežiješ a nevidíš často.

petamich
21. jan 2025

Svokrovci mi tykaju, ja svokre tykam (ona mi to navrhla) a svokrovi vykam (lebo on mi to nikdy nenavrhne a aj to tak nejako citim, ze mu chcem vykat), pre mna ziadny problem, kazdy to ma nejako 😃 samozrejme, ze ja som im navrhla, nech mi tykaju a reagovali normalne ale tykanie im by mali navrhnut oni, ak nenavrhnu respektujem. Asi si na buducu svokru sla moc zhurta 😂 kasli na nu, ked to ma takto...

Vztahy mame nadstandarne, mame sa radi, je mi jedno ci si tykame alebo nie.

cyberk
21. jan 2025

Ruku na srdce, chces si vykat s niekym, kto ma takyto postoj ku vztahom? asi nie, takze bud rada. :D staru generaciu treba brat s rezervou

123kika1234
21. jan 2025

Mne tykajú a ja im vykám, príde mi to úplne ok. A môj manžel a moji rodičia rovnako. Beriem to ako úctu voči ním a zároveň máme trochu odstup, čo mi vyhovuje.

rozculena
21. jan 2025

Vykajú vám svokrovci?
Nie

lucia13022023
21. jan 2025

V deň zoznámenia sme si potykali a to isté moji rodiča s mužom.

rachel36a
21. jan 2025

Samozrejme ze mi vykali kým sme si vzajomne nepotykali...to zd sú starší este neznamená, ze mi môžu tykat

123kika1234
21. jan 2025

@rachel36a neviem si predstaviť, že by mali rodičia keď už nie manželovi ale mojím kamarátom napr vykať.. no možno keby sme vo veku 30+, ale vôbec ma nezarazilo keď mi začali svokrovci tykať a tak isto moji rodičia manželovi. Iné by bolo keby vás spoznali napr ako predavačku pri pokladni.
Je v poriadku, že vykali, ale nie je to samozrejme.

rachel36a
21. jan 2025

@123kika1234 to je vec názoru...za mna je neprípustné aby akákoľvek dospelá osoba tykala druhej dospelej osobe len z dôvodu veku, postavenia, alebo ze su partnerovi rodicia...je to nedôstojne a neslušné

pinkgirl
21. jan 2025

Ja som nevesta 20rokov, hneď druhý deň po svadbe sme si so svokrovcami potykali - volala som ich otec, mama (po narodení dieťaťa už dedko, babka). Mužov brat sa oženil pred 7mimi rokmi a švagriná svokrovi stále vyká, on má teraz 81r a asi sa to už nezmení (svokra už nežije). V každej rodine je to iné, nie sú na to žiadne štandardy. Pozri, nechaj to tak, nesiľ to.

katulienocka999
21. jan 2025

Ja vykam,tykat by som si ani nevedela predstaviť ale mne tykaju od zaciatku, tu si zas neviem predstavit vykanie..predsa len som vo veku syna,o polku mladšia 🤷‍♀️

marianarem
21. jan 2025

My sme mozno trochu extrem, so svokrom sme si tykali este ked sme boli s muzom len kamarati. A moji si s muzom potykali hned na prvom stretnuti, davno pred svadbou.

tinka_1807
21. jan 2025

Ja vykám a mne svokrovci tiež. Mne to ale takto vyhovuje, pretože to vykanie tvorí akúsi "bariéru" rešpektu. A keďže názorovo sme na veľmi opačnýxh stranách spektra tak toto nám zaisťuje stále akúsi "graciu" v komunikácii, aj keď je iný názor. A ďalšia vec že nedovolia si tak vstúpiť ani do vychovy našich deti. Nie sú zlí, ale ja som rada, že táto "slušná komunikačná bariéra" tam je. Takže mne to takto vyhovuje.

sono2
21. jan 2025

Nie, ale niekedy by som pristala 😂.
Si podľa mňa rarita, ale tak, možno sa niekto nájde.

riyadh
21. jan 2025

Svokru som spoznala skor ako manzela, uz vtedy som si snou tykala, bola cez sestru "kamaratka", spolu sme vsetki chodili "von" si sadnut, aj do "baru", takze tykam od zaciatku..aj ona mne

biba_18
22. jan 2025

@rachel36a a možno sú rodičia len viac otvorení alebo zvyknutí z práce kde používajú angličtinu alebo jednoducho sa stýkajú s priateľmi potomkov bežne… ak tykám všetkým synovým kamarátom od detstva, od akého veku by som im mala začat vykať? alebo som im mala vykať od detstva? nikdy som sa nad tým nezamýšľala…

biba_18
22. jan 2025

@marianarem môj muž si tykal s mojou mamou tiež dávno pred svadbou, otec si s ním potykal keď si potykal s mojimi svokrovcami. svokrovci si so mnou nepotykali, ale oni mne tykali.. ☺️ nech si svokra žije…

rachel36a
22. jan 2025

@biba_18 je iné ked niekomu tykam od narodenia, od detstva, a keď sa zoznámime ako už dospelé osoby...spolužiakom syna zo strednej školy vykam,
Kedze už to neboli deti v case zoznamenia ...tykam len dvom jeho naj kamoskam kyore si to zelali...
Je jedno co je kto naučený, aký je otvorený...je neslušné niekomu tykat z akejkoľvek pozície ak o to sam ten druhy človek nepožiadal, alebo to nie je vzajomne

biba_18
22. jan 2025

@rachel36a takže niekto koho si spoznala v lete medzi základnou a strednou školou tomu tykáš a koho si spoznala už keď tvoje dieťa bolo na strednej bez ohľadu na to koľko mal rokov - tomu už vykáš - tak?

simca06022011
22. jan 2025

mne tykaju, ja im vykam.. aj ked mi bolo povedany opak :D proste to tak necitim. A na tvojom mieste to neriesim. Tak ti vykaju. Nechaj tak...

mnamko
22. jan 2025

Ja som vykala,oni mi tikali.A ani by som im nevykala,mne sa to nepáči tikať svokrovcom

lusilla
22. jan 2025

Mne vykal svokor. Ja som im vykala a oslovovala ich tera a ujo, neboli to moji rodicia nikdy by som ich nevolala mama a otec aj keby si o to poziadali. Obaja boli starsi o generaciu starsi od mojich rodicov cize vykamie z mojej strany bolo prirodzene. Svokor ale svojim vykanim prejavoval svoj postoj ku mne, kym sme neboli s muzom manzelia mi vykal a celkovo ma ignoroval, ked sme napriklad prisli muzom ku nim tak hovori svokre, naloz XY (meno mojho muza) obed, ja som stala vedla neho a nic uplny ignor. Ta ista situacia ked sme sa zobrali, prisiel a hovori svokre aby nam nalozila obed ze sme prisli. A tychto situacii bolo viac vratane vykania a tykania. Bol to stary clovek, ina generacia ine zasady, ano bolo to neprijemne a nas vztah nebol aj vdaka tomu poznaceny ale ticho sme sa respektovali, ak spravil neaky vaznejsi preslap voci mne vyriesil to s nim moj muz. Svokra mala iny postoj a aj to bolo vidiet na nasich vztahoch, moju svokru som doopatrovala v chorobe a vzdy som si nesmierne vazila, mozno aj tym ze ona mi tykala a brala ma inak.

rachel36a
22. jan 2025

@biba_18 nie, prekrucas to...v lete medzi základnou a strednou dkolou som zuadne deti nespoznala , nebolo ake......týkala som deťom ktoré som poznala od narodenia alebo synovym spolužiakom s ktorymi sa kamaratil na ZS...ani tým všetkým netykam keď ich stretneme teraz...tykam lrn tým, ktorých dom osobne ako kamarátov svojho syna poznala...spolužiakom zo strednej školy som už samozrejme vykala ( okrem dvoch kamosiek ktore ma pozuadali o tykanie)všetkým, aj z vysokej...mne by sa tiež nepáčilo keby mi rodic nejakého môjho spolužiaka tykal napríklad na stužkovej...takzd ani ja netykam dospievajúcim a dospelým ludom...

Strana
z3