icon

Vykomunikovali by ste si neveru, alebo by ste buchli dverami navždy?

26. máj 2021

Ženy,ak sa vám stala taká vec,že vás partner podviedol a je úplne jedno za akých okolností,vydebatovali ste si to a až potom buchli dverami navždy? Snažili ste sa zistiť alebo aspoň s odstupom času komunikovať o danej veci s dotyčným mužom? Alebo ste sa len zbalili a ostalo všetko nevypovedané?

aylinn
27. máj 2021

@zuvelyn podľa mna sa mýliš 😃 presne platí “urobí to raz , urobí to znova” hlavne keď si to “jednorazové pošmyknutie” len tak vydebatujete nič sa nestalo a idete ďalej, čo si podľa teba muž poovie pri ďalšej príležitosti ? “Ježiš veď mi odpustila vtedy odpustí mi zas a možno sa to ani nedozvie” a takto by si chodil trtkať kade tade. Zamna je nevera nechutná a neviem si predstaviť bozkávať ústa ktoré (nechcem byt nechutná) “včera” bozkávali vaginu inej a už vôbec nie že take ústa by bozkávali naše dieťa.

zuvelyn
27. máj 2021

@aylinn ja si nemyslim ze sa mylim a mam o tom X dokazov z okolia z roznych situacii a aj z vlatsneho zivota. Su ludia a su ludia. Niektori sa poucia a niektori nie. Niekotri chyby zopakuju a niektori nie. Neda sa generalizovat. Napisala som ako by som situaciu teoreticky riesila ja so svojim sucasnym manzelom, pre mna osobne su horsie veci vo vztahu ako ako jednorazove vrznutie si niekde inde. To neznamnea ze mam zly alebo nespravny nazor tak ako to neznamena ze zeny ktore maju nazor ako ty ho maju zly alebo nespravny. Proste kazda sme ina, mame ine hodnoty a inde priority a je to v poriadku 🙂

mima172
27. máj 2021

Osobne si myslím, že niečo ako "pádny dôvod na neveru" neexistuje, čiže pre mňa by to bola záverečná pre vzťah. Keď je partner vo vzťahu natoľko nespokojný, tak je podľa mňa fér vzťah radšej normálne ukončiť ako to "riešiť" takto (pre mňa zbabelo).

matkahelka
27. máj 2021

@aylinn nemozes to takto pausalizovat. nefunguje to tak. v prvom rade si mladucka, mas vztah kratko. ine je byt s niekym 15-20 rokov. v tvojom veku je uplne normalne byt takto radikalna. zrele zeny sa na to divaju inak. je trochu ine posmyknutie po 3 rokoch vztahu, ine je posmyknutie po 20 rokoch vztahu. to po prve. po druhe, ja mam vo svojom okoli pary, kde vztahy fungovali, boli to krasne manzelstva a proste suhra nahod - nedorozumenie s manzelkou, alkohol a velmi akcna kolegyna sposobili katastrofu. chlap sa kajal, prosil, este aj ta kolegyna uznala "ze sa statocne branil". nie je umenie za 20 rocnym vztahom s 3 detmi, ktory bol inak bezproblemovy a manzelstvo bolo funkcne - buchnut dverami. skor opak je umenim. tymi dverami nebuchnut. nie vsetci chlapi su hajzli, su taki, co im staci jedna facka a viac na neveru nepomyslia, lebo vedia, ze uz by to zena viac nerozdychala.

aylinn
27. máj 2021

@matkahelka tak ja hovorím zaseba teraz, a za vztah čo mám momentálne. 😃 o 20 rokov spolu ani nemusíme byť. Takze určite si netrapim hlavu či ma za 20 rokov podvedie. Sama som povedala že kebyže spolu vydržíme 20 rokov tak po 20 rokoch vzťahu by som ho už aj sama do bordelu posielala😂 ale viem teda že aj keby sme spolu 10 rokov a mala by som odpustiť pošmyknutie tak sa pôjdem pošmyknuť aj ja a v tu chvíľu by ten vzťah nemal žiadny význam☺️

matkahelka
27. máj 2021

@aylinn ano samozrejme. ja som naopak do manzelstva vstupovala s tym, ze s mojim muzom budem aj o 20 rokov, aj o 30, aj o 50. nikdy som nemala myslienky ako ty, ze "o 20 rokov spolu byt nemusime". a preco by sme neboli? na vztahu pracujeme, neberieme ho ako samozrejmost. nikdy som si nepripustala a ani nepripustam, ze o tolko a tolko rokov uz spolu nebudeme. a vobec by mi nenapadlo ho niekam posielat. sex mame lepsi ako pred 15 rokmi, takze po fyzickej stranke urcite nema dovod niekam ist. a po tej dusevnej tiez nie, pretoze je so mnou stastny.

montinka
27. máj 2021

@ahaknaj a ver že to bude ešte horšie

kulumulu123
27. máj 2021

Prečo by som sa mala baliť ja keď slipy na sebe nedokáže udržať on???? Ale k veci vykomunikovala asi mu to dala pritom pekne vyzrat a potom ho nechala aby si pobalil a pá-pá

zozo4
27. máj 2021

Asi sa budem opakovať ako tu viaceré,že u mňa by cesta späť nebola.Pre mňa je partner ktorého milujem ako ta najdôležitejšia časť môjho ja..a ak by sa niečo také nebodaj stalo,nepotrebujem vedieť dôvod,pre mňa je to ukončená debata hneď na začiatku.A kto chce kam pomôžme mu tam...ale samozrejme 1000 ľudí 1000 chuti urob ako ti srdce vraví,alebo ak to stále pretrváva,že sa nevieš rozhodnúť vyhľadaj odbornú pomoc...aj keď v konečnom dôsledku sa zas rozhodneš iba ty sama ako aj po všetkých týchto komentároch.Vela stastia

zozo4
27. máj 2021

@zuvelyn Súhlasím,každý má svoj názor,netreba nikoho ani súdiť ani naopak.Nikto nechodí v topánkach toho druhého.

elizabet173
27. máj 2021

@kulumulu123 zrejme to bolo myslené obrazne - pobalím sa, nezáleží predsa, či odchádza žena od muža, alebo ide preč on. Záleží aj na tom, čí je byt alebo dom, či sú manželia alebo nie a pod.

katkati
27. máj 2021

@zozo4 veľ. Veľa žien sa takto dušuje, až kým sa im to nestane a potom už ani z ďaleka nie sú také odhodlané. Ale samozrejme, sú aj výnimky, ale je ich veľmi málo.

elizabet173
27. máj 2021

@katkati to som prekvapená, čo si napísala, ja to práveže vnímam okolo seba opačne. Poznám len jednu pani, ktorá s mužom zostala, ale tá zrejme zostala kvôli vyššiemu životnému štandardu. Na našej ulici si našli dvaja muži milenky a ženy od nich odišli. Jeden pár mal dva deti, už väčšie, druhý jedno. Ani v našej rodine nezostala ani jedna ani druhá sesternica s mužom, keď si odskočili inam. S mužom, ktorý bol neverný zostávajú väčšinou iba ženy, ktoré by mali veľký existenčný problém, ak by ostali bez neho.

zozo4
27. máj 2021

@katkati každý sám za seba,ja nesúdim ani neporovnovam..ja mám vždy vo veciach jasno ,nepotrebujem sa dusovať😉

katkati
27. máj 2021

@elizabet173 Áno, veľmi záleží aj od toho, v ktorom regióne tie ženy žijú, akú majú perspektívu atď. Poznám ženy, ktoré tušia, ale radšej nezisťujú, lebo čo potom? Alebo zostáva a dáva druhú šancu, lebo verí, že to nejak ustoja. A mám aj kamošku, ktorá preveľmi trpela a predtým bola presvedčená, že nevera - okamžitý rozchod. Ale nedokázala to, ani pri opakovanej nevere. Ale to je život, kým sa nám to nestane, nemôžme na 100% vedieť ako sa zachováme.

katkati
27. máj 2021

@zozo4 Nemyslím to zle, také ženy majú môj obdiv, ja len viem, že veľa z nich to nedokáže alebo nechce?

reklamka
27. máj 2021

Ja dam trochu pohlad z druhej strany. 🙂 Vedela by som odpustit, lebo bolo odpustene mne. A som vdacna za druhu sancu. Ale ako polahcujuca okolnost mi sluzi to, ze som bola vtedy mlada a sprosta (a poblaznena). 😀 Teraz som uz ozaj dlhe roky rokuce vzorna (aspon sa snazim vo vsetkom 🙂 ) verna manzelka. Cize neplati 100%, ze kto podvedie raz, bude podvadzat vzdy. Tazka tema toto... Kazdy to ma nastavene uplne inak, kazdy inak vsetko preziva. Je to velmi subjektivne.

elizabet173
27. máj 2021

@katkati no v mojom veku to už viem takmer s istotou, ako by som sa zachovala. A bez ohľadu na to, v ktorom regióne žena žije, nikdy by nemala byť finančne závislá na mužovi. Veď to tu čítaš dookola, slečna ledva po maturite, niekedy ani tú ešte nemá, ale snažia sa o bábätko....MD nič, rodičák ten nižší, čiže odkázaná viac menej na mužov príjem. Odrobené nič, najlepšie sedieť doma dve MD za sebou, takže aj prácu nájde len slabo platenú a už sa to nabaľuje. Peniaze totiž dávajú žene v takýchto chvíľach možnosť voľby.

katkati
27. máj 2021

@elizabet173 Niekedy je to až absurdné, keď jedna známa po zistenej nevere povedala sestre, ktorá jej dohovárala, aby sa rozišli, že je to sukničkár a ona: "ale ja ho ľúbim, veď vidíš aký je žiadaný, aj iné ženy ho chcú? Prečo by som ho mala nenechať inej?" Nakoniec nechal on ju.

elizabet173
27. máj 2021

@katkati keď to žene z akýchkoľvek dôvodov vyhovuje, je to OK

lucikatn
27. máj 2021

Urcite by sme si to vydiskutovali ale vo vztahu by som asi nebola schopna pokracovat kedze by som mu uz nedoverovala na 100%.

lucikatn
27. máj 2021

Aj ked si myslim ze chyba nie je ani tak v jeho nevere ale skor dovode preco to urobil. Pokial mu nic doma nechyba tak nema dovod hladat u inej. No ziadna zena ani muz si nezasluzi byt podvadzany a este aj ostavat vo vztahu. Tak ci tak v podvedomi to bude clovek mat a nech mi nikto nevravi ze nie

nominativ
27. máj 2021

Ja som názoru, že každý si je istý, ako by reagoval, až kým nepríde daná situácia. A už som veľmi opatrná v týchto vyjadreniach. Za mňa sa toto ukáže az keď príde na lámanie chleba - v mojom okolí väčšina žien neveru prekusla, samozrejme, že ten vzťah to poznačilo.

Zároveň takmer každá žena, čo toto neriešila, povie, že by muža opustila.

Realita je iná, preto veľmi často majú manželstva tajné tmavé zákutia, o ktorých nemá okolie ani páru.

Osobne som tiež prekusla niečo, za čo by som sa bila, že teda určite by som letela z domu a neváhala. Hold, tá realita, to je tvrdý oriešok.

huxy
27. máj 2021

@nominativ pre mna bola nevera vzdy to najhorsie, co moze chlap zene urobit (samozrejme ze to plati aj opacne). Je to ta najhorsia zrada. Uz ako slobodna, mlada som neveru odsudzovala. Zial sama som sa v takej situacii ocitla. A bol to naozaj koniec.
K otazke, tiez som chcela vediet dovod. Lebo som tomu vobec nerozumela. Ale nebola to diskusia. Byvaly skor klamal, potom nieco priznal, a dovodom tiez tazko verit, nakolko je klamar. Bolo vsak uplne jedno, ake boli jeho dovody, moje rozhodnutie by to nezmenilo. Ale chcela som vediet, preco to spravil. Ale dnes uz viem, ze to tak proste malo byt.

zozo4
27. máj 2021

@katkati veď ani ja..nemám dôvod..tiež len vyjadrujem svoj názor🙂

cucoriedkacucoriedka
27. máj 2021

@alaguema uplne moj nazor;)

kacka1804
27. máj 2021

No ja som vždy hovorila že neveru neodpustím...teraz som už pár mesiacov v situácii že neviem čo robiť sme manželia 13rokov máme dve deti a našla som mužovi v telefóne správy ako píše z nejakou starou curou aká je pekná a podobné žvasty...s telefónom spal v náručí chodil s ním že všade tak som mala dôvod sa presvedčiť prečo neodsudzujte ma robíte to skoro všetky tiež sme ženy takže ...po obrovskej hádke ostalo všetko nevypovedané proste sa nepriznal zatlkanie a zatlkanie že ju nepozná že sňou nič nemal pritom sňou často písal a správy vymazal proste som si to pár dní sledovala až keď som už raz vybuchla a všetko naňho vyvalila ostal strašne zaskočení odišiel do práce na 10 dní a po návrate chcel odomna hrubú čiaru...ja krava kvôli deťom som mu prikivla ale iba kvôli tomu že nechcem dusno medzi nami a deťmi žijeme spolu a deti to všetko strašne vnímajú keď bola hádka... viem že je to asi zle rozhodnutie ale skôr ako mi začnete nadávať že som sprostá ... nemám prácu on je živiteľ rodiny a platitel všetkého takže ja naozaj nemám na výber ... deti ho majú radi a veľmi by som im ublížila keby ideme od seba .Z mojej strany tým že neviem pravdu a zrejme sa ju ani nedozviem ma neskutočne ťaží a neverím mu absolútne nič už proste to ťahám už len na pretvarku som rada keď odíde na turnus ale nastupujú pochybnosti že zase s nejakými vypisuje ... čo by ste robili baby ???

huxy
28. máj 2021

@kacka1804 ja by som odisla, aj som to spravila. Ja by som uz nedokazala zit s takym chlapom. Kde nie je dovera. A takemu chlapovi by som uz nedovolila sa ma co i len dotknut.

nominativ
28. máj 2021

@huxy ja samozrejme nevylučujem ženy, ktoré to vyriešia okamžite rozvodom. Určite také sú. Ak sa môžem opýtať, aká to bola nevera? Vrznutie, alebo dlhodobé?

huxy
28. máj 2021

@nominativ nemyslis ze je to jedno? Bola to cca 2 mesacna afera. V case ked som sa to dozvedela, bola afera ukoncena. No to bolo uz nepodstatne. Odisla som po 9 rocnom manzelstve, s vtedy 9 rocnou dcerou.
A pre mna nehra rolu ci to bolo raz, ci niekolkokrat. Hlavne ked aj ex vedel, co si o nevere myslim.