Vyššie vzdelanie žien v manželstve
Tie ktore mate vyssie vzdelanie v manzelstve, je to v pohode? U nas to zacalo dost vyrazne vadit, najprv manzelovi a uz aj mne:(
U nás to zatiaľ nevadí, citeľné to nie je. Ale poznám manželstvo, kde to veľmi rieši tá "nežnejšia polovička" ale až tak veľmi, že si vyslovene neželá, aby jej deti išli na vysokú školu. 😁 Myslím, že za tým bude skôr nejaký komplex.
@maury ano i u nas z jeho strany, u nas to tak nieje, neprizna si ze nieco nwvie, nema taky rozhlad povie mi ze neviem co rozpravam a pod, v niektorych veciach nema prehlad pricom ja viem ze je to tak, no musi byt po jeho neistupi a pod velmi to vycerpava, neprizna si. S vysokymi skolami u deti podobne
Problem je ak partner druhemu podkopava nohy a ponizuje ho, aby sa on citil lepsie. My mame s muzom obidvaja vysoke skoly aj ked on o dost prestiznejsiu, ale nikdy na to nepoukazoval, ze by preto bol “nieco viac”. Rovnako aj viac zaraba a tym ze je starsi, nebol s 2mi detmi na materskej a aj jeho oborom zrejme vzdy aj viac zarabat bude.
Manzelstvo je partnerstvo nie sutaz. Tvoj chlap ma problem so svojim egom. Nenechaj sa brzdit a nerob zo seba “hlupejsiu a neschopnejsiu” iba preto, aby sa tvoj muz citil menej menejcenne.
Autorka
Lepšie to nebude. Ja som aj preto mala vzdelanie partnera ako jeden z najdôležitejších faktorov. Podľa mňa manželia musia byť na podobnej úrovni - vzdelanostnej, finančnej, rodinnej (rodinné zázemie pôvodnej rodiny), hodnotovej. Inak sa tam tá štrbinka prejaví, nemusí to byť hneď na začiatku, dokonca manželstvo môže mať aj doživotné trvanie, ale tie nezhody kvôli tomu tam sú. Mám odžité už dosť, veľa odpozorované a nepoznám nanželstvo, kde by toto mužovi časom nevadilo.
Autorka
Lepšie to nebude. Ja som aj preto mala vzdelanie partnera ako jeden z najdôležitejších faktorov. Podľa mňa manželia musia byť na podobnej úrovni - vzdelanostnej, finančnej, rodinnej (rodinné zázemie pôvodnej rodiny), hodnotovej. Inak sa tam tá štrbinka prejaví, nemusí to byť hneď na začiatku, dokonca manželstvo môže mať aj doživotné trvanie, ale tie nezhody kvôli tomu tam sú. Mám odžité už dosť, veľa odpozorované a nepoznám nanželstvo, kde by toto mužovi časom nevadilo.
@zuzanockamt ja to už nedavam:(
Je mi to ľúto, že to prešlo až do takéhoto štádia. On si kompenzuje svoje ego a pocity menejcennosti
Autorka
@zuzanockamt ale vyrovnaným mužom to nemá prečo vadiť.
Len asi takých nie je väčšina, čo tu pozerám...
Autorka - dá sa s mužom na túto tému diskutovať? Bol by ochotný riešiť problém s odborníkom, keby to dáš ako podmienku zotrvania vo vzťahu?
Čo myslíš tým, že on má rovnaký postoj k štúdiu deti? Že nechce, aby raz v budúcnosti študovali?
@zuzanockamt ale vyrovnaným mužom to nemá prečo vadiť.
Len asi takých nie je väčšina, čo tu pozerám...
Autorka - dá sa s mužom na túto tému diskutovať? Bol by ochotný riešiť problém s odborníkom, keby to dáš ako podmienku zotrvania vo vzťahu?
Čo myslíš tým, že on má rovnaký postoj k štúdiu deti? Že nechce, aby raz v budúcnosti študovali?
@beronsche Vyrovnaných mužov je žiaľ veľmi málo. Aj keď tu na MK si väčšina diskutujúcich myslí, že takého má 🫢
Sme zobrati takmer 11 rokov, mám vyššie vzdelanie, ale vôbec to neriešime, má vyšší plat než ja, fyzicky narocnu prácu a také zmýšľanie a vedomosti, že koľkokrát mu vravím prečo nešiel na VŠ.
Sme zobrati takmer 11 rokov, mám vyššie vzdelanie, ale vôbec to neriešime, má vyšší plat než ja, fyzicky narocnu prácu a také zmýšľanie a vedomosti, že koľkokrát mu vravím prečo nešiel na VŠ.
@uzanka16 i u nas ma fyzicky narocnu pracu na smeny, ja pracujem v kancelarii,, tak ja neviem co je to robota, plat mal/ma vyssi, no so zmyslanim uz nestiha mat krok s dobou a neprizna si to, nedavno z neho vyslo, ze v praci kolegovia do nho rypu, ze ako sme sa mohli dat dokopy atd...:(
Ale podla toho co pises vobec nejde o vzdelanie ale o to ze tvoj muz je proste mentalne slabsi kus od teba a toto sa nezmeni
Mali sme to tak. Nikdy nepovedal že mu to vadí ale vš si urobil až keď sme mali dve deti

Tvoj manžel je zakomplexovaný chudák. Nič viac nič menej.