icon

Vytopili sme suseda a on chce 100 eur

sbear
29. jún 2023

Vytopili sme suseda v bytovke, praskol sifon pod vanou a nevedeli sme o tom. Dostal zalohu okamzite 80 EUR na ruku, bez papiera a este si pyta doplatok. Nedal mi vobec ziaden doklad, nechce vobec prezradit poistovnu a potrebujem k tomu doklady, kedze mam nehnutelnost ako obchodny majetok. Jedine, co mi poslal, je doklad v prilohe. Chcem ist do tej poistovne, ci mi vie vystavit doklad za spoluucast, aby som to dala do uctovnictva ako naklady. Len neviem, aka je to vobec poistovna. Nechce nic prezradit, lebo vraj on ma s tym nezatazoval a vsetko si vyriesil.

Vie mi niekto povedat podla prilohy, aka je to poistovna?

Dakujem!

Vytopili sme suseda a on chce 100 eur
Strana
z2
sbear
autor
29. jún 2023

@nikolka1986 Hlavne som uz kontaktovala poistovnicku, nech mi to pripoisti, lebo nabuduce bude zase iny sused. A ked ide o peniaze, vacsinou je kazdy sused nepriatel. To mam overene uz od roznych susedstiev.

macilaci
29. jún 2023

@sbear hlavne si vyberaj poisťovne bez spoluúčasti, poisti domácnosť aj nehnuteľnosť a Najdôležitejšie v bytovkách - bez toho ja ani zmluvu neurobím - je zodpovednosť za škodu.

sweet20
29. jún 2023

@macilaci tak tak.. moji klienti sa nikdy nestazovali.. a len potom im pipli peniaze, ziadne opletacky.. a ziadna spoluucast..

sweet20
29. jún 2023

@macilaci ale ak chce ona spoluucast tak nech ma.. vies, nemozeme ju nutit 😂

sbear
autor
29. jún 2023

Bola som teraz v Generali tej jeho poistovni, kedze chlapik nechce dat cislo poistnej udalosti ani poistnej zmluvy, tak uplne vsetci uznali, ze sa chlapik nabalil a este ako vrchol na torte otravuje ludi o 20 EUR. Pani v poistovni mi to vysvetlila, ze ako to funguje... Akoze ta poistka, ja som bola 4 roky v tom, ze je tam aj spoluucast. Ale to je len nejaka smejd vraj cez banku. Niektory ludia nemaju ziadne poistenia, ty vole, nechapem, ako tak mozu spokojne byvat.

kp7333
29. jún 2023

@sbear nemylis si nahodou pojmy? Spoluucast znamena, ze pri skode si poistovna cast sumy vymaha od teba (do vysky spoluucasti dohodnutej v zmluve). Podla mna myslis zodpovednost za skody sposobene susedom pri poistnej udalosti (v tomto pripade vytopenie).

sweet20
29. jún 2023

@sbear aj ja si myslim, ze si mylis pojmy.. tak ako pise pani vyssie

sbear
autor
29. jún 2023

ok, ano mylim si tie pojmy.

sbear
autor
29. jún 2023

@nikolka1986 normalne by som nedoplacala vobec nic, keby sa to zacalo riesit od zaciatku seriozne. Ale jasne, niekto ma skodu aj 100 000 EUR a nevie to splatit, tak ide sediet...

simca06022011
29. jún 2023

Nedala by som mu nič, platí to poisťovňa. Keď donesie doklady a papier z poisťovne, kde bude vyčíslené koľko ho stala oprava, koľko mu zaplatila poisťovňa a hádam potom by som uhradila rozdiel ak hy bol oprávnený. Lebo poistky sú na to, aby to poisťovňa platila. V živote sme si so susedmi nepozdávalo peniaze medzi dvermi, alebo pri autách pri nehode atď;) odmieta dat informácie doklady, nech sa dá vypchávky. Bez toho bu nedostal nič odo mňa.

sbear
autor
30. jún 2023

nakoniec ma to stoji 250 EUR, jedna mal chyba :( A este ma ide dat sused na sud, ze ho otravujem... Akoze to fakt len ja mam cely zivot nahovno...

sweet20
30. jún 2023

@sbear mala si to hned nahlasit poistovni, bymu to vyplatili a bolo by po celom probleme.. mozno si len tie problemy zbytocne vytvaras sama.
ale to nerypem ani nic len si myslim..

tanyag
30. jún 2023

@sbear Nám zo strechy premakalo už asi 5 krát a vždy nám zaplatili z poistky bytového domu, až pokiaľ nedali opraviť strechu, takže by som sa nedala odbiť, platíte fond opráv, platíte poistné bytovému podniku atď. to je všetko rozpisané pekne v papieroch, a máme aj poistený byt zvlášť v poisťovni ale riešilo sa to cez bytového správcu.

sbear
autor
30. jún 2023

@sweet20 nemala som v poistke tu zodpovednost a spoluucast, vcera som to riesila. A podnajomnicka to nejako aktivne riesila. Je to pravda, ze si za to mozem uplne sama. Totalne som to odflakla to riesenie. Spravca bytoveho domu sa mi neozyva uz mesiac, ked chcem od neho zistit, co je v bytovej poistke. Ale tu na MK pisali, ze toto tam nebude.

sbear
autor
30. jún 2023

@tanyag povodne som myslela, ze je to v domovej poistke, preto som vlastne dala supacke poistenie na byt. Ale byvaly aj tento spravca mi nikdy tu poistku neposkytli. A vysrala som sa na to... takze tu to mam...

simca06022011
30. jún 2023

Nepanikar, tam máš kombináciu arogantný sused a neschopný správca. Bez dokladov žiadne peniaze, na súde kľudne môžeš povedať to.iste. aj keď podľa.mna ma sused iba veľkú papulku. Nič iné si nechcela len podklady k oprave ak.chcel niečo navyše. A ak nič také nie je predsa poisťovňa mu to uhrádza.. ci?
Poistenie bytu si ale daj preklepnut, netreba to preháňať alebo aby tam boli aj takéto veci ako škody susedom. To zase nie je taká pálka a je tam podla mňa pravdepodobnosť vysoká pri všetkých poruchách s vodou....

simca06022011
30. jún 2023

A čo ta stojí 250eur? 🙂

sbear
autor
30. jún 2023

250 EUR je za to vytopenie suseda, tak mi to vyrubila ta poistovna Generali. Dnes rano som dostala list. Len pod vanou kvapkal sifon a nevedel to nikto zistit. Moja fakt chyba, ze som to cele nechala na podnajomnicke. Akoze toto mi moze kazdy povedat, ze som blbec...

sbear
autor
30. jún 2023

Ja som ukladny priklad, preco platit poistenia.

sbear
autor
30. jún 2023

@simca06022011 uz mam od dnes novu poistku

simca06022011
30. jún 2023

250eur s jemu dali 140.. zvláštne.

sbear
autor
30. jún 2023

@simca06022011 daju mu celu tu sumu asi, len poistovna vsetko vyrubila mne. Lebo mi prisiel list dnes. Tam je to jasne napisane vsetko. S tym susedom sa to navrch cele zamotalo, on nie je ani majitel bytu nakoniec. Ten sused chce byt strasne utajeny, preto nehcel dat ziaden udaj.

Strana
z2