icon

Využívanie dobroty bývalého manžela

rybka48
30. dec 2021

Dobrý podvečer žienky.Chcela by som vedieť váš názor. Mám kolegu, ktorý má 45 rokov a je 3 roky rozvedený.Od ex sa odsťahoval 400km do iného mesta kde si našiel prácu, pracuje v automobilke na 3 smeny.Má 2 detí, 12 ročnú dcéru a 8 ročného syna. Na deti platí mesačne po 200€ (100+100€) a ešte k tomu platí hypotéku na byt v ktorom, už 4 roky nebýva mesačne 230€, takže mu každý mesiac z účtu odchadza 430€ (rozumej 200€ výživné+230€ hypotéka). A on býva v podnájme za ktorý platí mesačne 250€ za 1-izbu v 3 izbovom byte. S deťmi sa stretáva asi tak 3krát do roka, vždy cez sviatky a v lete,ked ma celozavodnu dovolenku 2-týždne, viac sa mu nedá,keďže robí na 3 smeny a je 400km od detí.Jeho ex mu skoro každý mesiac napíše, že detí potrebujú to alebo hento kúpiť a nie sú to žiadne lacné veci, napríklad pred Vianocami obidvom zimné topánky po 60€,zdravotné matrace,kolieskové korčule+ komplet výbava k ním,platí im aj zaujímavé krúžky.Nepríde vám to ako zneužívanie zo strany jeho ex manželky?

rybka48
autor
30. dec 2021

@ghostsgirl nikto tu nerieši výšku vyzivneho, ani občas kúpu oblečenia alebo topánok, ale nie každý mesiac iba on, otázka znela inak

ghostsgirl
30. dec 2021

@rybka48 a co riesis ked nie vysku vyzivneho? Naco to teda spominas? Ak chces len nekonkretnu odpoved na otazku, tak paci sa: nie, nie je to zneuzivanie zo strany ex manzelky, je to uplny standard.

0silvia0
30. dec 2021

@rybka48 ale ved ty nevies co zasa kupuje ona... ved 2 deti v tomto veku rastu: zimne bundy, jarne bundy, teplaky, topanky, papuce, pyzama, spodne pradlo, rifle, svetre, topy, atd. Nevrav, ze vsetko kupuje on.... plus skolske pomocky, naklady na stravu, na byvanie. Nevrav, ze babka im nosi ranajky, desiate, obedy, vecere, ovocie... neverim.

andel7766
30. dec 2021

@saraxyz platenie vyzivneho a aj nad ramec ako su kruzky, oblecenie a podobne je v poriadku, platenie hypoteky v poriadku podla mna nie je. Tiez som rozvedena, hypoteka bola brana s exmanzelom, ale po rozvode som v dome zostala byvat ja, preto si platim hypo sama, tak ako aj on si plati svoje nove byvanie.

krajinka
30. dec 2021

mne to strasne pripomina niekoho znameho...nevola sa nahodou Rado?🙄

saraxyz
30. dec 2021

@andel7766 predpokladám, že ex mu nedržala nôž na krku. Bola tam nejaká dohoda. A ako čítam, bývajú tam jeho deti. Či rozvodom sú pre neho cudzie?

ghostsgirl
30. dec 2021

@andel7766 ale platis hypoteku za dom, ktory ostane tebe predpokladam... Ja som pochopila tak, ze on si plati hypoteku na byt, ktory je jeho, ale dovolil tam byvat detom a exke (vysvetlene to vsak nebolo, takze len predpokladam)

lenuska9999
30. dec 2021

@rybka48 tu na Slovensku by sa mali ľudia naučiť jednu vec. A to je zamiest si pred vlastnými dverami a nestarat sa do života iných ludi. Typické slovenské, porozoberat cudzieho človeka z každej strany. Inak 200 eur na 2 deti nie je vôbec veľa. To je 100 na jedno. Skus ty zo 100 eur uživiť dieta. Spravil si deti, tak nech sa aj stara. A kúpiť im topanky zimne no a ? Príde mi v poriadku sa podieľať na takých veciach. Predstav si , že ta mama musela kúpiť možno aj vetrovky, nohavice do snehu atď. To tiež nie sú lacné položky. Co mi nepríde ôk je vidieť deti 3 krát do roka.

lujza123
30. dec 2021

No neviem ja mam 12 ročnú a teda miniem na ňu oveľa viac než 100 e mesacne. Tiež každý mesiac čosi kupujem, teraz vyrástla tak sa celý šatník menil. Nejake tie rifle, košeľu kúpim aj v sekaci... No športové veci, topánky, spodné prádlo všetko nové... September tenisky 40 €, prezuvky 10 €, október jesennú softshell bundu 50 €, november zimne topanky 40, zimna bunda 60, turistické topánky na ďalšiu sezónu 60, nové gatky podprsenky 30.. A to je naozaj len nutný základ.
Taktiež platím hypotéku. Na dieťa mi nikto neprispeje, tak čo teraz spravím? Bude chodiť ako žobrák lebo jej otec je lakomy idiot? Platím.

Vieš rozum sa do hlavy naliať nedá a keď je niekto lakomy na vlastné dieťa s tým nikto nič nespravi.

andel7766
30. dec 2021

@ghostsgirl ano, dom zostane mne..ak je tam polovicny vlastnik a plati polovicnu splatku hypo, tak to je ok..inak podla mna nie..

nadazdi
30. dec 2021

Je to v pohode 🙂 100+100 takze 400€ na deti je úplný standard na bežne 2 deti si myslím mesačne, keď majú krúžky, treba riešiť dopravu, stravu, školu, plus ešte aj nejaké vreckové, že si to decko aj samé môže niečo kúpiť.. a ta hypotéka, veď ten byt aj tak pôjde len deťom, keby ho chcela predať ho vyplatí.. ona tam aj tak platí energie a ostatne veci.. sú proste štandardná rodina, neostala ako mnohé slobodne mamičky úplne bez koruny, ale deti žijú štandardne aj v rozvrátenej rodine, podľa mna fajn

nurielka
30. dec 2021

@rybka48 odkaz kolegovi, nech sa nebaví o súkromnom živote v práci. Hneď ho budú všetci rešpektovať a vážiť si ho 🙂

evitka83
30. dec 2021

@rybka48 co Ti na tom pride ako zneuzivanie? Su to jeho deti a kedze ich vidi tak malo, tak sa im to mozno snazi vykompenzovat aspon takto, aby sa mali dobre. Odstahovat sa 400 km bolo asi jeho rozhodnutie. Plus podla veku deti zrejme chodi do prace a stara sa o ne sama. Neviem, ci si niekedy bola sama s dvomi detmi, ale asi to nie je med lizat, pokial otec skoro nijak mimo penazi neprispieva k ich zivotu. Takze mi pride uplne v poriadku z jej strany pytat od neho participaciu na ich zivote aspon pokryvanim potrieb deti, pokial ho tym nevydiera a nepodmienuje tym jeho stretavanie s detmi

moonlight1210
30. dec 2021

Je to presne tak, ako to kolega chce mat.

Predstav si, ze ho upojkas, aby si postavil hlavu a odmietol detom zaplatit bundy, ci topanky, ci kruzky, ci darcek.
Rozhadze si s nimi vztahy a nebude ti veru vdacny. Ze ma tie peniaze, ale deti nie.

Deti nebudu vecne male. Porastu a vtedy moze zacat trvat na tom, ze si maju hladat i brigady, aby mali veci, co chcu (mimo potrebnych). Alebo im uz teraz obcas povedat, ze az budu velke, tak ako kazdy dospely, si budu musiet raz hladat pracu, ci brigadu. Tak ich na to pripravovat. Ze to velke decka tak robia, aby si mohli kupit aj veci navyse.

Nuz a zbehne to, ani nebude vediet ako a minimalne dcera bude mat zachvilu 17-18, bude si moct ist privyrabat.
Postupne jej len prispeje na veci. Nebude platit plnu sumu.

Nestarala by som sa do toho.
Cesty do pekla byvaju vydlazdene dobrymi umyslami tych druhych s nami.

tykat
30. dec 2021

@rybka48 a teraz sa este exky opytaj co z toho je pravda...takych uz bolo co platiliiii, byvalka ich vyuziva a nakoniec zistis ze ani vyzivne neplati nieto este hypoteku a nieco naviac.

otazka1
30. dec 2021

Jasne,veď žiadna bývala nevari,neupratujte,nestará sa o deti a pýta veľa peňazí,ktoré tie deti nepotrebujú lebo ich míňa na seba..stará známa vec ;)

kittykat22
30. dec 2021

@rybka48 a ty odkial vies ze jeho ex nevari? 🤣🤣🤣 to vies od kolegu ktory vidi 3x rocne deti a byva od nich 400km daleko?? A ako vies, ze chodia jest k svokre?? Moja ze ty fidlis toho "kolegu" a vadi ti, ze svojej ex posiela peniaze na deti. Staraj sa o seba. Ked sa zena zacne hadat s muzom o peniaze a budu v tych hadkach lietat deti, tak budes spokojna?

matkahelka
30. dec 2021

@rybka48 za mna vobec nie je v poriadku zaplatit 200€ na 2 deti v takom veku.je to brutal malo. ja mam 13 rocnu a teda neviem, co skor by som za tu stovku kupila- ci jedlo, ci oblecenie, ci lektorky cudzich jazykov, ci skolske veci. takze ano, je uplne v poriadku, ak kazdy mesiac kupi detom nieco navyse. a je uplne v poriadku aj ta hypoteka, ten byt je predsa jeho, ziju v nom jeho deti. co v poriadku nie je, vidiet deti 3x rocne. moj muz ma bratranca, ktory zije v UK, deti ziju s matkou na orave a vidava ich castejsie ako 3x rocne.

apolka77
30. dec 2021

@rybka48 dobre, však nech neplatí hypotéku ale len alimenty. A to také aby pokryli polovicu výdavkov za oblečenie, stravu, bývanie, krúžky, školu, cestovanie opateru 24/7 ...garantujem Ti že v tom prípade by mal platiť alimenty minimálne 250eur na dieťa ... Bude to takto pre teba lepšie 250x2????
Vo svojom okolí mám 3 kamaratky ktorým ex platia na jedno dieťa 350eur...takže tvoj frajer ešte platí malo a nie ex ho nevyužíva...keby si mali zaplatiť opatrovateľky len na stráženie na mesiac by to bolo min.500eur...zatial čo panko sa o nič starať nemusí...
Hlavne sa ty nemiesaj do financií frajera sú to jeho deti nie tvoje,,

nwnw
30. dec 2021

@rybka48 otazka je kto je na LV toho bytu. Ak obaja, tak ok. Ak on,tak tiez ok. Nepride mi vyuzivaniwe,ze splaca hypo na byt v ktorom ziju JEHO deti.
K tomu nevareniu, ale stravovaniu poviem iba tolko,ze NIE SU HLADNE a nejedia Fast food!
Divne mi je iba to preco to riesi on s vami v praci a nie so svojou ex. 🙈

1gabriela13
30. dec 2021

@rybka48 ty sa musíš veľmi nudiť,mňa by absolútne nezaujímalo ako to má kolega s bývalou. Ich zivot,ich vec.

saraxyz
30. dec 2021

@1gabriela13 ja neverím, že je to kolegyňa 😉 lebo kolegyňa/žena/matka takéto pi....ny nerieši

luccija
30. dec 2021

@rybka48 nie, nepríde mi to ako zneužívanie.Deti sú drahé...ty píšeš,že to majú deliť na polku a ako vieš, že žena im nekúpila bundy, rifle a iné veci?keď on mal kúpiť topánky...to, že sa s nimi nevidí je jeho chyba mal si nájsť prácu kde býval a nie 400 km odtial..ak by chcel niečo vymyslí mohol mať aj 2 práce.To, že si s nimi píše či volá nie je kontakt, ktorý tie deti ocenia nevychovava, nerobí úlohy a pod ..variť mohol aj on...máš strašne skreslený pohľad.Deti sú celkom veľké prečo nemôžu chodiť samé do školy?a, keď je mama na nej sama asi chodí skôr ráno do roboty či na autobus veď to nerieš....a, keď sa chlapovi zdá, že veľa platí nech hodí reč so ženou....

luccija
30. dec 2021

@kittykat22 možno žena robí celé dni, poobede s deťmi na krúžku či učia sa a najedia sa u mamy veď veľa žien cez týždeň nevarí.A tu hneď zlatokopka a krkavcia mama🙂
@rybka48 a vy ste jeho anjeli strážni či čo?neviem ako máš veľké deti, ale tá stovka na dieťa je nič.

magnetk
30. dec 2021

Máte záujem o toho kolegu, keď vám to vadí ? Ako si pán kolega zadelí svoje peniaze a koľko dá na deti je jeho vec. 🙂

leskovael
30. dec 2021

No tak asi takto...Ty si na 100% s kolegom a staráš sa o veci ktoré s tebou nic nemajú,lebo mu z účtu utekajú peniažky ktoré by mohlo byt spoločné 😅 Ale je to v podstate jedno....
Každý jeden chlap ktorý si urobí dieťa, by mal mať toľko chochmesu zabezpečiť mu aspoň tú strechu nad hlavou a prispievať mesačne na výdavky aspoň polovicou.. Vôbec to, čo platí on, nieje až tak nehorázne vela.. Pises ze mas deti, takže zrejme vieš co stoji družina, obedy, tu nejaky výlet, tam zrps, hentam zase niečo...nehovorím o tom že nejaká tá desiata sa balí každý deň, ak je krúžok dalšie peniaze navyše... A to je všetko iba škola. To nieje dieťa oblečené, nema žiadnu hračku, nebolo na výlete atď atď... čo ani náhodou nestojí malé peniaze! V takom septembri deťom tatuško pošle aspoň o 100pre obe deti navyše, lebo výbava do školy nepadá z neba? Asi nie však... Načo, ved platí výživné nie? Matka si vždy musí všetko zariadiť, nájsť prácu aby jen časovo vyhovovala čo s deťmi v dnešnej dobe nieje jednoduché, s každým dieťaťom byt na očr, nedajbože že aj ona je sem tam pn, lebo pár x do roka človek ochorie a tatko sa o deti nestará, len ich 3x na za rok navštívi LEBO VIAC SA MU NEDÁ... Myslíš ze žene sa všetko dá? Nie nedá, ale bohužiaľ, musí sa zariadiť lebo jednoduchou MUSÍ. Takže ci už si nová známosť, alebo nie, ci ťa do toho je 💩 alebo nie, odpoveď je že nie, nevyužíva dobrotu ex manžela... Stále žiada možno tak polovicu výdavkov, ktoré ma ona sama... +sa stará, venuje sa a rieši všetko okolo deti a všetko si musí časovo prispôsobiť. Ale kľudne ho všetci kolegovia ľutuje o 106 aké je chúďatko

marca12
30. dec 2021

Mme to nepride ako zneuzivanie. Klobuk dolu pred chlapom,ktory plati hypo na byt,kde ziju jeho deti. Len aby si raz nebola ty rozvedena a zbadas,co stoja deti a co je to starat sa o ne sama. Mnoho rodicov sa rozvedie,zena s detmi ledva preziva a otec okrem vyzivneho nekupi detom nic,lebo ved posiela vyzivne,to musi stacit. Zimne mesiace su drahe,potrebujes detom bundy pokupit,oteplovacky,zimne topanky. Deti rastu,darmo im kupis o cislo vacsie,o rok im to uz moze byt male. A nehovorim o tom,ze neustale nakupujem len topanky,papuce,lebo nozka rastie. A sama vidis,ake su ceny. Lacne topanky uz ani nekupis,vsade su drahe. Nechapem len preco byva tak daleko. Detom otec chyba,komunikacia cez mobil a videohovor ti nenahradi fyzicky kontakt.

sharka174
30. dec 2021

@rybka48 ale veď hypo platí asi na svojom byte a je jedno, že tam nebyva.. Je to pre deti, aby raz zdedili..

jana_eyre_2
30. dec 2021

Inak to je také typické - bývala žena nič nerobi, vari jej mama, kupuje muž, vlastne o deti sa ani nestará len sedí mädli si ruky a berie prachy od chudacika muža čo ťahá smeny a býva v krabici... Ty si ešte aj rozvodové papiere čítala, do výdavkov vidíš.. 🥱 ospravedlňujem.sa ale strašne ma irituju ľudia čo sa starajú do veci čo sa ich netýkajú..

ysseba
30. dec 2021

@rybka48 Pomimo, ale nechápem načo ex chcela kúpiť v zime a kolega v zime kúpil kolieskové korčule keď aj tak budú v skrini stáť do jari.