icon

Vzťah kolegyne s nadriadeným

17. sep 2025

Dobrý deň, moja kolegyňa má styk s našim nadriadeným. Dostáva výrazne jednoduchšiu prácu ako my zvyšné tri. Veľmi mi vadí aj jej povaha, najradšej by som bola ak by ju prepustili, ale nemá kto lebo najvyšší šéf je tiež kamarát s našim nadriadeným.

Strana
z4
marca12
18. sep 2025
@dadis

@marca12 Preco neriesitelna? Ved hodim rec so sefom, slusne, bez domnienok..spustila sa tu sranda kvoli tomu, ze niekto si nevie asertivne a slusne ibhsjit svoje zaujmy. Pride o miesto? Isteze 🙄

@dadis Ja som toto zazila na pracovisku. Sice nemali pomer,ale sef pasol po kolegyni a ake vyhody ona mala,to nebolo normalne. A ona to vedela dokonale vyuzivat. Mozes byt akokolvek asertivna,hadzat akukolvek rec so sefom. Ale chlapovi,ktori ma zapalene lytka mozes hovorit,co chces. Svoje spravanie nezmeni. Jedine riesenie bolo odist. Netreba si idealizovat svet. Ono to nie vzdy tak funguje,ze sa ohradim a automaticky sa nieco zmeni. Zmeni sa jedine moje nastavenie a dobry pocit,ze som pre zmenu aspon nieco spravila.

dadis
18. sep 2025
@marca12

@dadis Ja som toto zazila na pracovisku. Sice nemali pomer,ale sef pasol po kolegyni a ake vyhody ona mala,to nebolo normalne. A ona to vedela dokonale vyuzivat. Mozes byt akokolvek asertivna,hadzat akukolvek rec so sefom. Ale chlapovi,ktori ma zapalene lytka mozes hovorit,co chces. Svoje spravanie nezmeni. Jedine riesenie bolo odist. Netreba si idealizovat svet. Ono to nie vzdy tak funguje,ze sa ohradim a automaticky sa nieco zmeni. Zmeni sa jedine moje nastavenie a dobry pocit,ze som pre zmenu aspon nieco spravila.

@marca12 No ale vidis, vyriesila si. Takze neriesitelna situacia to nie je.. a kazda situacia nas zaeoven nieco aj nauci

motylik2559
18. sep 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, ja nechapem preco hned riesis to,ze oni spolu spia. Potom sa nediv,ze ti zeny tak nakladaju. Myslim,ze keby si to nenapisala takto, tak aj odpovede by si mala ine. Ty tiez nemozes hned podla odvozu do a z prace sudit,ze spolu spavaju preboha, nebud ako male dieta. Je to ich vec. Mozno su len kamarati a aj keby ozaj nieco medzi nimi bolo je to cisto ich zalezitost, do ktorej ta absolutne nic nie je. Ty ries svoj problem-pracovny. Ked nestihate, tak chodte vsetky 3 za sefom spolu a povedzte, aky mate podotykam pracovny problem, ze nech to deli medzi 4 tak ako to bolo predtym, lebo ze takto nestihate. Ak je sef aspon trochu fer tak si to uvedomi, vsetky 3 vas nevyhodi, asi by sa mu velmi tazko hladala nahrada troch osob a este aj zaucat nove, a kto by ich zaucal? Tak to potiahnite spolocne s rozhovorom s nim. Alebo dajte na stol tej 4tej tu pracu, co ma urobit ona a vy sa toho nedotknite, lebo to ma spravit ona. Este je aj moznost porozpravat sa s tou kolegynou, co nepracuje. Ale nehovorte jej preboha o tom vozeni autom a ani ake mate vy duchaplne dohady medzi sebou o nej. Len cisto pracovne s nou,ze to 3 nestihate a boli by ste radi, keby pridala ruku k dielu aj ona, lebo predtym vsetko fungovalo,ked ste 4 robili. Mozno sa nad sebou tato kolegyna zamysli. Pozri, dala som ti tu viac moznosti ako to riesit, posledna je najst novu pracu...ale to ozaj az ked neuspejete v predoslych moznostiach. A do buducna si nepln hlavu takymi vecami, do ktorych teba ozaj nic, ci uz su len kamosi, znami, alebo ozaj by "trtkali" prvu ligu je ich vec. Co ty sa tym prosim ta zaoberas? Nemas nic lepsie na praci? Namiesto tychto myslienok, by si uz mozno davno dosla minimalne na tie napady co som ti napisala a mozno aj na ine ako to riesit🤷‍♀️

Strana
z4