Vzťah na diaľku
Vaše skúsenosti pre, proti, vydržalo, nevydržalo? Ja som takého vzťahu fanúšik a chcem to risknúť ale rada si prečítam Vaše dojmy
@colsami zatial spolu nie sme ak spolu budeme casom nas bude delit dialka cca 2000 km na nejaku urcitu dobu
ahoj, s manzelom sme tak boli 2,5 roka, navstevovali sme sa kazdy vikend piatok-nedela, bolo to narocne, zle spojenie, jedna cesta trvala aj 5 hodin a bol to kolotoc, pretoze kazdemu z nas potom chybal ten cas, co si bezne clovek porobi veci cez vikend, bolo to treba dorabat cez tyzden. ale nelutujem
Čo znamená určitá doba? Aká? Prečo? Je možné, aby si ty išla s ním prípadne on s tebou?
Určite tohto nieosm fanúšik. Nemôžeš vedieť kde je s kým je a môže ta podvádzať. Stačí ze si začne s niekym rozumieť z jeho blízkosti
Doleziter je, ci ste boli partneri uz predtym...pokial ma byt od zaciatku vztah na dialku, davam minimalnu sancu na uspech
Ale je to menej pravdepodobné keďže keď človek dostáva lásku objatia dotyky bozky ci sex tak nepotrebuje zvyčajne tieto veci s niekym iným len keď ste n a diaľku a atoot všetko nemáte a chyba vám to tak je väčšia šanca ze to človek pri príležitosti využije
@2006_1211 myslim si, ze ked sa chce vsetko sa da.. mala si vztah na dialku alebo pises nazor bez rezitej skusenosti?
A teda aký je to čas, keď píšeš, že dočasne? Pol roka, 5 rokov? Aký je dôvod tej diaľky resp. odchodu jedného do takej diaľky? A prečo nie je šanca, aby si išla za ním? Môj muž dostal job vo Švédsku, podporila som ho a som tu s ním. Nikdy by to nezobral ani dočasne, ak by som s ním nešla. Veď sme spolu, aby sme boli spolu.
@melanta 5 rokov to nie je je to v celku "kratka" doba menej ako dva roky, zrejme by som tam za nim prisla na navstevu ale ani jeho profesia a ani moja nedovoluje aby sme odisli spolu resp zostali spolu tu, takto to bude a mna skor zaujimaju nazory bab, ktore takto nejaky cas fungovali napr rok a ci ich to napriklad nespojilo o to viac ze museli fungovat na dialku 🙂
Poznam veľa ľudí čo mali vzťah na diaľku a nikomu to nevydržalo
A teraz žijete v jednom meste? Ja napríklad neverím takému, že ak teraz žijete v jednom meste, musí on odísť na 5 rokov niekam, kam nemôžeš ísť s ním, ak chcete obaja. Robím headhuntera pre viacero krajín Európy + Blízky Východ, bežne ľudia dostanú job aj ďalej ako 2000 km a idú s rodinou. Nezažila som jediného človeka, ktorému som dohodila job, žeby išiel sám. Vždy sa už pri vyjednávaní riešilo to, že príde s partnerkou či rodinou. Vrátane krajín ako napr. Island či Saudská Arábia, kde život je naozaj iný ako v krajine, odkiaľ sa človek sťahoval. Skôr mám pocit, či nejde o nejaké internetové zoznámenie, keďže píšeš, že ešte spolu nie ste.
@melanta toto je specificka situacia, preto otazka nebola stavana ci mam ist alebo nemam lebo neda sa..
@melanta nejde o internetove zoznamenie 🙂
je ine mat vztah na dialku po rokoch stabilneho vztahu, s manzelom, detoch, lebo docasne muz "musi" zarobit viac € a preto je od rodiny daleko. a nieco uplne ine, je takto vztah zacinat. tam ta perspektiva je nulova, pretoze na zaciatku vztahu ide o zblizovanie, spoznavanie, ti dvaja chcu byt spolu takmer nonstop a nie fungovat cez pismena na mobiloch. zena to este mozno ako-tak da, u chlapa je to mizive percento. a ano, pisem to z vlastnej skusenosti.
takýto vzťah môže fungovať, len keď obaja chcú, keď proste je snaha z oboch strán 😉 mala som jeden takýto vzťah a všetko bolo fajn, kým nedošlo na to, že sme si obaja našli prácu, rôzne koníčky a vyčerpávalo nás chodiť k sebe, lebo to boli hodiny cestovania, ktoré sme mohli využiť inak.
Dovolím si povedať, ze z 2 rokov chodenia sme s muzom takto fungovali určite aspoň 15-16 mesiacov. Potom sme uz randili spolu tak, ze som byvala v BA na ubytovni.
No a potom sme sa vzali a máme 14 rokov manzelstva za sebou 🙂
Určite je to mozné dočasne, kým sa dvaja spoznávajú, potom, a najma v manzelstve to nepokladam za vhodné.
Ja som taky vztah mala a nedopadlo to dobre. On ale nebol ochotny sa stahovat spat na SR a taktiez mna by v zahranici z jeho prace neuzivil. Resp. ak by som bola byvala zila s nim mimo SR, pre mna by tam kvalifikovana praca nebola, takze by musel zarobit na zivot pre 2 ludi. Docasne je par mesiacov, urcite nie roky a treba si jasne na zaciatku stanovit, kolko bude taketo odlucenie trvat a co dalej.

Otazka je aj ako dlho ste spolu, aka dialka vas deli, ako casto sa vidite, ci ste studenti alebo pracujuci, kolko mate rokov, a co ocakavate od vztahu.
Tvoja otazka je dost hypoteticka.