Vzťah na diaľku

naneta258
24. jún 2023

Zdravím. Nájde sa tu niekto, kto mal vzťah na diaľku a vydržal? Partner ma ísť do práce na polroka a neviem ako to zvládneme.. zrejme sa to iste bude opakovať aj ďalší rok. Neviem ako to zvládneme a popravde neviem čo robiť. Už teraz je preč len na 6 týždňov a chyba mi... Máme vzťah len v začiatkoch a naozaj neviem ako ďalej...

vilma7
24. jún 2023

@naneta258 čo myslíš na diaľku? Koľko km je od teba, ako často príde, ako často môžeš ísť za ním...aj od týchto faktorov závisí, či to vydrží.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
naneta258
autor
24. jún 2023

@vilma7
@julia2002 Tak teraz tam je na 6 týždňov (uz to je pre mňa až až...), teraz ma prísť na 2 týždne, ešte v zime ma tiež prísť no a potom od januára bude 6 mesiacov v práci a príde až v lete.. Ja som na Slovensku a on v Nemecku.. je to "vzťah" len v začiatkoch, poriadne sme spolu ani neboli keďže sme sa zoznámili počas toho ako pracuje v zahraničí..

naneta258
autor
24. jún 2023

@naneta258 Stále mam v hlave otázku, či zostať alebo to ukončiť a nájsť si niekoho kto bude po mojom boku ... áno viem, už keď nad tým premýšľam tak je to zle.. len sama si neviem rady.

zitaje
24. jún 2023

@naneta258 Ber to ako skúšku... ono to vlastne reálne je skúška. Ak ti ten vzťah stojí za to, vydrží. AK nie, tak nie. Rovnako z jeho strany. Ja som bola vo vzťahu na diaľku dlhé roky, časom aj s deťmi, po veľa rokoch sme sa zobrali...
V dnešnej dobre sú ľudia zvyknutí na všetko instantné, rýchle, pohodlné, ale naozaj je život a vzťahy o tom? Buď sa máte radi alebo nie.

betulinka1
24. jún 2023

@naneta258 to je nejake divne, preco by z Nemecka nemohol prist. Ved to je bezne, ze chodia kazdy druhy vikend domov na 3 dni. Alebo zena vybehne tam. Aj v Nemecku je pracovná doba. Neverim, ze niekto robi 6 mesiacov vkuse. Ja som myslela, ze minimalne do Ázie ide alebo ameriky ale nie krajina Eu.

naneta258
autor
24. jún 2023

@betulinka1 No nie. Lenže on je na tom tak, že cez týždeň pracuje a cez víkendy ešte brigáduje..

lindous
24. jún 2023

Poznám vzťah, ktorý takto funguje, v podstate má každý svoj život, vidia sa na víkend raz za mesiac cca, niekedy ani to nie, ale tak nejak im to momentálne vyhovuje... My sme s priateľom obaja absolvovali niekoľkomesačné stáže (zvlášť) a prežili sme aj moju, aj jeho, no neviem si to predstaviť pravidelne... Takže záleží len na vás...

naneta258
autor
24. jún 2023

@zitaje Áno, tiež to tak beriem. Lenže sa bojím, že ja som ta viac naviazaná než on.. vonkoncom keď sme spolu dostatok času neboli.

Am sa smiem opýtať, ako dlho ste boli spolu s partnerom predtým nez šiel za prácou na dlhší čas?

zitaje
24. jún 2023

@naneta258 my sme spolu chodili v zahraničí, ja som tam študovala, potom som sa vrátila domov... potom sme sa stretávali cca. štýlom 2-3-4 týždne každý polrok (niekedy viac,niekedy menej). Ono za mlada to bolo celkom búrlivé, ale už sme sa obaja upokojili 😉

dizajnerka
24. jún 2023

Musíš to dnes vyriesit/ukončiť či ako? Buď s ním v kontakte, spoznávaj ho, jeho názory, aj na diaľku, veľa sa môžete rozprávať. Nie je to síce ako nazivo, ale človek sa takto spoznať dá a možno aj lepšie ako nazivo. Ak by si mala pocit, že o niečo prichádzas, pokojne spoznávaj aj iných mužov a uvidíš ako sa Ti život vyvinie.

chcemradu
24. jún 2023

Ja som sa spoznala s jedným mužom, keď pracoval vonku. Písali sme si, po 3 mesiacoch sme sa stretli, potom vždy keď prišiel po mesiaci domov, sme boli spolu, ani neviem ako a prešlo 6 rokov, čo sme boli spolu. Rozhodol sa, že už by bolo načase zmeniť prácu, usadil sa doma, začali sme spolu žiť a nakoniec sme zistili, že si lezieme na nervy a vydržali sme to spolu tak dlho asi len kvôli odluke 😃 ale tie roky boli pekné, až zaľúbené by som povedala, nič krajšie som necítila pri nikom inom. Až kým neprišiel domov nastalo 🤣

betulinka1
24. jún 2023

@naneta258 tak vybehni za nim ty.

divokykonik
24. jún 2023

Mužova sesternica sa dala dokopy s jej frajerom keď bývali obaja v Česku, za krátku chvíľu odišli obaja pracovne do zahraničia, on do Nemecka, ona do Poľska. Prišla korona, nevideli sa fakt dlho. Sú spolu už 6 rokov, ona sa presťahovala k nemu do Nemecka... Ale tam to bolo osudové stretnutie a zrejme osudová láska, takže to hravo zvládli.

ropucha6
24. jún 2023

Ukoncila by som to. To nie je situacia, ze muz ide zarabat, lebo tu nevie uzivit svoje deti. Nevidim v tom zmysel, nepoznate sa poriadne, ty si viac namotana, naco sa chces zozierat?

naneta258
autor
24. jún 2023

@betulinka1 Rada by som, no študujem.. čiže nemám možnosť ísť za nim.

naneta258
autor
24. jún 2023

@dizajnerka Asi to tak nejako spravím.. avšak asi sa s ním budem aj obmedzene stretávať aby som sa nenamotala ešte viac. Ďalšou otázkou je aj to, či taký muž vydrží bez sexu 6 mesiacov, už keby som na neho aj čakala..

muchotrafka298
24. jún 2023

Ja som taky vztah mala a uz by som do toho druhykrat nesla. Bud by som sa za nim prestahovala, ak by bola moznost alebo by som to ukoncila hned na zaciatku. Ja som sa namotala, uplne bez rozumu a potom som to strasne olutovala. Pokial je ten vztah v zaciatkoch ako pises, tak by som to nejak nesilila a nechala tomu volny priebeh s tym, ze ked to nevyjde, tak sme skusili.

betulinka1
24. jún 2023

@naneta258 tak to neries. Si mladučká, ži si svoj zivot.

vilma7
24. jún 2023

@naneta258 tak zas Nemecko nie je Austrália. Ak by nemal záujem prísť počas 6 mesiacov aspoň 2-3 x na Slovensko, tak by som nad takým vzťahom ani neuvažovala.
Ja som bola od priateľa 1200 km, ale videli sme sa každý mesiac. Takže asi by som to nechala tak.

vilma7
24. jún 2023

@naneta258 bez sexu? Keď chce vydrží, keď nechce nevydrží.

mabose
24. jún 2023

@naneta258 dá sa to zvládnuť môj muž chodil do Holandska ja som bola tu tez chodil na 6 týždňov potom dva doma, vydržali sme tak rok a pol

nataly420
25. jún 2023

My sa niekdy nevidime aj par mesiacov :D najviac to bolo pol roka a momentálne ide zase na 4 mesiace prec príde na mesiac a zase a takto budeme fungovat asi dva roky 🙂 dá sa to zvládnuť ak nie ste žiarliví

biaa
27. jún 2023

@naneta258 ja by som osobne na dialku fungovat nevedela teda s priatelom sme mali povodne 700km keď sme sa spoznali na nejaký čas siel ku mne aby sme si vyskúšali fungovanie a potom som sa stahovala k nemu cca po 2 mesiacoch známosti 🙂

lucy_ms
27. jún 2023

My sme mali od začiatku vzťah na diaľku. Prvý rok ja v NR v škole a on v KK, videli sme sa každý druhý víkend. Po roku išiel pracovať do Holandska, na ďalší rok do Nemecka a tam bol dosť dlho. Ale je pravda, že neskôr už na víkendy chodil domov. Takto sme fungovali 9 rokov. Potom sa vrátil na Slovensko. Sme spolu 19 rokov, z toho 10 rokov manželia a máme dve deti. Nikdy som mu nepovedala, aby nešiel, vždy som ho podporovala, aj keď to bolo ťažké a mali sme niekoľko kríz. Ale obaja sme vedeli, že chceme a máme byť spolu a ani jeden z nás neuvažoval o rozchode

naneta258
autor
28. jún 2023

@nataly420 Mali ste to takto od začiatku vzťahu? Lebo my sme v začiatkoch a bojím sa ísť do vzťahu s nim keď viem ze bude tak dlho preč..

naneta258
autor
28. jún 2023

@lucy_ms Najviac sa bojím toho, že si odvykneme od seba.. keby sme boli len priatelia a došlo by k odcudzeniu, tak by som to tak nebrala že je tomu koniec.. napísali by sme si sem tam a bolo by to fajn. Lenže takto keď sa odlucis s človekom ktorého ľúbiš.. to už veľmi dokopy nedáš.

nataly420
28. jún 2023

@naneta258 áno na začiatku on žil v inej krajine chodil len zriedkavo …… mne to ale neprekáža skor by mi vadilo keby je každý deň doma mne za ritou aj keď priznávam už 2mesiace a plus je dosť ale dá sa to prežiť ak máš svoj život rodinu okolo seba. Ja som bola takto opustená v cudzej krajine a nepoznala nikoho.