Vzťah na diaľku: Pokračovať alebo nie?
Pokračovali by ste vo vzťahu, kde ste sa normálne stretávali 3 roky a teraz budete musieť 6 rokov minimálne fungovať na diaľku (290km)? Neviem sa rozhodnúť..
Nie ,6 rokov je dlhá doba a podľa mňa ani by ste to nedali .
A máte vôbec vzťah? Pretože "stretávať" sa nepovažujem za vzťah. Ale teda ak stretávanie pre vás znamená vzťah, tak nevidím dôvod, aby ste fungovali na diaľku. Keď ide preč jeden, ide aj druhý. O tom je vzťah predsa, byť spolu. Nie každý niekde inde.
Moznost navstevovania sa? Nebude cestovat obcas domov?
Preco je vlastne rozhodnutie na tebe?
Moznost navstevovania sa? Nebude cestovat obcas domov?
Preco je vlastne rozhodnutie na tebe?
@kitycat navštevovanie párkrát do mesiaca mne po takúto dobu nestaci. Rozhodnutie na mne je preto, že študujem. Nie je možnosť ísť za ním aby som s ním žila tam.
Neviem kolko mate rokov, ale po 3 rokoch by som uz vztah posunula dalej, napr. spolocne byvanie.. ale ak mate 20, tak to nechaj tak
Zase ty? už v predošlej diskusii ti bolo poradené. On ide do Trenčína aj keď má možnosť byť na východe. Ty máš len 19 rokov, hľadaj si iného, keď si ešte urobil napriek, že sa rozhodol ísť preč.
Ja by som povedala skusit.
A rozpustit to, ked sa ukaze, ze takto je to neudrzatelne a vztah sa rozplyva do stratena - teda moze zmiznut chut/potreba sa ozyvat. Nie je sa o com bavit, lebo nezdielate dostatocne svoj zivot na tych inych miestach (zazitky, skusenosti). Nie je ani zaujem pocuvat zazitky toho druheho. Nie je chut o sebe rozpravat, lebo uz ste sa vyrozpravali kamosom inde, a teda partnerovi podate uz len skratenu suchu verziu, lebo mate pocit, ze sa len opakujete (napr. kamosom opises zazitok humornou verziou, partnerovi neskor das uz len suchy strohy opis). Takze on nevidi tie povodne emocie, ani potom nechape hlbku, co to pre toho druheho znamenalo (a pre kamosov si potom zabavnym clovekom, ocenuju to, viac ta bavi potom zdielat veci s nimi). Z toho prameni pocit vzajomneho nepochopenia.
Neudrzuje sa ani “spolocny slovnik”, teda frazy, slova, ktore maju specialny/svojsky/dvojaky vyznam prave pre tych dvoch. Mizne tak pocit spolunalezitosti.
Vtedy taky vztah ide pomaly do kyticiek.
Takze da sa udrzovat vztah na dialku, ale chce to mat stale na pamatai, ze chces zdielat s partnerom svoj zivot. Pisat mu o sebe, o novych skusenostiach, zabavnych highlightich zivita (alebo smutnych). Volat si, videohovory. Posielat obcas videa, co zaujimave prave vidis, robis (take sukromne minivlogy).
Viest rozhovory na rozne temy, nie len o sebe.
Dohodnut sa, ze si trebars pozriete “spolocne” film. Ziskavate tak moznost stale mat spolocne zazitky do istej miery.
A cestovat za sebou. 290 km je nic. To je ako Liptovsky-Bratislava.
Ale ak je ten vztah nemastny-neslany uz teraz, tak rozpustit rovno a necakat.
Hlavne on ju ma na haku(bolo v predoslej diskusii), takze tato dilema je uplne zbytocna😃 toto uz je trosku obsesia, stale tu istu temu zakladat. Uz sa mu prosim ta nevnucuj, je to nevkusne.
@earlgrey čiže toto je len pokračovanie nejakej inej diskusie?
@melanta to je znova o tom istom 🤷♀️ ale v predošlej téme toho popísala viac, ako ona 19 ročná už očakáva od 3 ročného vzťahu neviem aké záväzky a somariny a dokonca nespravil skúšky či čo na školu tak namiesto podpory to riadne zjazdila...lebo 19 ročná už o živote toho vie vážne veľmi veľa a on jej urobil napriek a podal si prihlášku do Trenčína aby asi bol čo najďalej od nej 🤷♀️
Už teraz viem že by som do toho znova nešla .
A máte vôbec vzťah? Pretože "stretávať" sa nepovažujem za vzťah. Ale teda ak stretávanie pre vás znamená vzťah, tak nevidím dôvod, aby ste fungovali na diaľku. Keď ide preč jeden, ide aj druhý. O tom je vzťah predsa, byť spolu. Nie každý niekde inde.
Čiže keď mi sme s mužom chodili 2 roky pred svadbou a iba sa stretávali, tak sme nemali vzťah?

Nie. Ale ja by sim hľadala nejaké riešenie. Nemôžeš ísť s ním?