Vzťah príbuznej s mužom je založený na pretvárke

7. máj 2024

Pred vyše rokom sa moja príbuzná dala dokopy s jedným mužom. Ja ho poznám už dlhšie, spoznali sme sa v rámci partie kvôli spoločnému záujmu, pravidelne sme boli v kontakte. Zo začiatku mi prišiel v pohode, mal vtedy iný vzťah. Postupne som však spoznala jeho názory, humor, povahu ako takú, vykľul sa z neho pomerne sexistický muž so zvláštnymi názormi, ktorý má problém so zvládaním hnevu a žiarlivosťou. Párkrát sme mali určité výmeny názorov, začal na mňa pôsobiť toxicky, začala som sa stretnutiam s ním vyhýbať. Neviem, ale myslím, že jeho správanie bolo aj dôvodom rozchodu s jeho bývalou priateľkou. Istý čas sme sa nekontaktovali skoro vôbec, no to sa zmenilo, keď sa dal dokopy s mojou príbuznou. Šokovalo ma to, no časom sa tá moja nevraživosť voči nemu otupila a neriešila som to až tak. Po roku však vidím, že jeho vzťah s ňou je založený na pretvárke. Človek by neveril, že je to ten istý muž, navyše ona o ňom očividne nevie dosť vecí. Neverila som tomu, že sa takto zásadne zmenil, tak som hodila reč so spoločným kamarátom, s ním má dosť blízky vzťah, ten mi to potvrdil. On sa proste snaží byť iný, ako v skutočnosti je, pretože vie, že inak by mu ten vzťah dlho nevydržal.
Čo by som podľa vás mala robiť? Príbuzná je pomerne naivná, aj keď možno sú nejake náznaky, nemyslím, že si ich všíma. Hlavne ak ju zmanipuloval. Dokonca spolu plánujú budúcnosť. Mňa ťaží tá situácia, lebo by som nechcela byť na jej mieste a žiť v takej nevedomosti. No zas nechcem aby sa to otočilo proti mne, čo sa asi ľahko môže.

slovenka753
7. máj 2024

Ak sa do toho budes starat otoci sa to proti tebe. Ona ti verit nebude kym sama nepdne na hubu. A pn sa mozno napokon chce dalt zmenit. Nehas co ta nepali ...

muchotrafka298
7. máj 2024

Nestaraj sa do vztahov inych, nie je to tvoja vec. Nakoniec dopadnes tak, ze budes najhorsia.

autor
7. máj 2024

@slovenka753 z toho čo viem, tak keď je v skupine ľudí kde ona nie je, tak je presne taký, aký bol vždy. Žiadny zázrak sa teda nestal.
Ono keď som nedávno počula, že sa už bavia o spoločnej hypotéke či dieťati, tak som si len pomyslela, že dievča si možno akurát tak pokazí život, že keby len vedela... Ale je pravda, že asi neexistuje spôsob, akým by sa to dalo povedať bez toho, aby som z toho vyšla ako tá najhoršia.

luciaruz
7. máj 2024

NE STA RAJ SA! Iba ty jediná z toho vyjdeš ako blbec.

gribka1
7. máj 2024

Nestarať sa. Ale, ak budete niekde spolu, môžeš ho pri konverzácii akoby vyprovokovať, aby sa prejavilo jeho skutočné ja. Nech si tvoja príbuzná sama urobí mienku. Samozrejme nie okato, nasilu.

mantilka
7. máj 2024

Keď je niekto sexista...neutají to...ju asi taki priťahujú. Nerieš, lebo budeš zlá a nič sa nezmení. Ešte povie, že zavidis!

maranta_leuconeura
7. máj 2024

A ako vies, ze znamej to vadi, a ze sa aj pred nou doma pretvaruje? Mozno to vie a mozno jej to tak vyhovuje, nikdy nevies.

Keby za tebou prisla nejaka zena, ze tvoj muz je ***, co by si urobila? Nepomyslela by si si, ze je to len ohrdnuta frajerka/kamaratka byvalej frajerky? Ci by si podakovala za vytriezvenie a s muzom sa rozisla?

tana85
7. máj 2024

znama je u mna niekto koho obcasne stretavam, ale nemam blizsi vztah, cize nezdielam vela info a ani oni so mnou. radsej by som si to nechala pre seba a aj v pripade, ze to dopadne ako cakas. potom by ti mohlo byt vycitane, ze si nepovedala….ludske reakcie su casto nepredvidatelne, ale sama pises, ze ju ma zmanipulovanu, rovnako by to otocil aj voci tebe ak by si sa jej snazila otvorit oci. ale rozumiem, ze sa ti na to zle pozera, tiez by som sa citila neprijemne

zuzinka888
7. máj 2024

Nik sa nedokaze pretvarovat cely zivot. A darmo kazdy mame ine kriteria- nie nafarmo sa hovori - Pre niekoho odpad- pre ineho poklad. A vo vztahoch to tiez plati.

pericolosa
10. máj 2024

posli jej anonym