icon

Vzťah s "abstinujúcim" alkoholikom

23. júl 2023

Ahojte, mám vzťah s abstinujucim alkoholikom..no ako sa to vezme, možno by som to nazvala, snažiacim sa nepiť.. On si aj uvedomuje, že má problém a je chorý(bol aj na prednej hore). Za rok a pol, čo sme spolu mal 2x recidívu-zase začal piť, najprv potajme len pivko,neskor to bol liter vodky na den. Počase si dal pivo aj predomnou,akoby nič.Jeho pitie trvalo cca mesiac,kedy bol nonstop v liehu a potom opäť prestal na nejaký čas. Ide však o to, že som voči nemu stratila dôveru, keď ide s kamarátmi na nealko bojujem s myšlienkou, že opať podľahne a znova zažijem to “peklo”…že za neho budem musieť zase žehliť všetky problémy, ktoré si pitím narobí. (Strata vodičaku, zamestnania, pokuty, dlhy..)Celkovo sa už necitím vo vzťahu s ním komfortne a naplnená. Momentálne ho drží nepitie cca pol roka, lenže neviem dokedy..On plánuje budúcnosť, chce deti, budovat dom. Mňa čoraz viac desí predstava, že by naše deti videli a zažívali to, čo ja… Na druhej strane ho mám stále rada, záleží mi na ňom len dôvera je fuč…čo myslite? Mám už zložiť ružové okuliare a nechať ho íst alebo mu postupne začnem ešte dôverovať?

Strana
z2
kotricka
24. júl 2023

no v takomto vztahu by som bola ostrazita, pretoze ono sa to moze zhorsit kedykolvek, staci nejaky vykyv, zla nalada, nejake nestastie a moze do toho padnut zas :/

autor
24. júl 2023

@hope87 mám byt po babke, aj uspory. Zo zaciatku som mu pomahala, aj financne, aj s nim “trpela” tie jeho snahy o nepitie, triasky a pod…ale uz som s tym sekla. Ja som sebestacna on velmi nie, len recami.

lubkavargova1
24. júl 2023

dalsia co padla do pasce...uz sa z toho nevymotas...Nie si sebestacna, keby si bola, uz davno ho posles do prdele...

cacianka
25. júl 2023

ako som už písala na MK viac x, mám skúsenosti s alkoholikmi v rodine, v blízkom okolí, aj v tom vzdialenom. Mám skúsenosti s liečenými dvomi, jeden to neustál ani po 3 liečeniach, pil az do smrti. a je jedno že nebol agresívny, iba malátny a ospalý. alkohol a cigarety mu dopomohli zhumovať telo aj rozum.
druhý je môj partner, ked sme sa spoznali, vedela som že nepije cca 15 rokov, a ďalších 15 čo sme spolu nepije tiež. Vraví : "možem, ale nechcem" . Iba preto som šla do vzťahu s ním, pomaly postupne, lebo som videla a cítila jeho silný postoj . Cez neho poznám komunitu liečených závislákov, poznám túto problematiku aj zo strany terapeutov, ohlasy jeho partie liečených , aj zážitky a problémy partnerov a rodín.
Preto si dovolím tvrdiť, že vy.ser sa na neho, je to slabý jedinec, už dva x do toho spadol a nielen to, pokašľal strašne veľa vecí. Toto by nemala akceptovať žiadna zdravá, rozumná mladá žena. Nehraj sa na matku Terezu, vyčerpá ťa to, zhnusí sa ti, zostaneš závislá teda spoluzávislá aj ty, a pokašleš si život, aj vašim prípadným deťom.
pomôcť, podporiť to áno, ale sama vidíš že si sa darmo snažila, zachraňovala, ťahala z problémov. Už to nerob a ukonči to.

autor
25. júl 2023

@cacianka dakujem, uz som to vcera urobila.

hope87
25. júl 2023

@autorka takze si to ukoncila? Ak ano, dobre si spravila 😉

autor
25. júl 2023

@hope87 bolo to narocne, vydieral ma ale to robil vlastne po cely cas. A mne asi aj odlahlo.

hope87
25. júl 2023

@autorka super. Drzim ti palce, urcite sa objavi niekto, s kym nebudes musiet riesit taketo problemy a budes mu doverovat 🍀

autor
27. júl 2023

@hope87 dakujem🙂

Strana
z2