icon

Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)

6. aug 2023

Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?

Strana
zooeynka
6. aug 2023

Najdi si mentalne kompatibilneho, nie nejakeho magora len preto ze nic lepsie nie je poruke....

huxy
6. aug 2023

Ja si myslím, že v takto podstatných veciach by si mali partneri rozumieť, mať minimálne podobné názory. Alebo aspoň rešpektovať názor a presvedčenie druhého, i keď to myslím môže byť veľký problém u mnohých.

pribinak
6. aug 2023

Toto je už teraz na figu a to neriešite nič podatatne ako hypotéka, dieťa, domácnosť, financie, ….

Vykasli sa na neho a hľadaj niekoho normálneho

akvi
6. aug 2023

No ja neviem, skús si miesto "očkovanie ", dosadiť čokoľvek iné. On chce bývať na dedine, ty v meste. On chce štyri deti, ty jedno. On je domased, ty chceš mať aj iný život, ako doma. Chcete sa o tom baviť ako dospelí ľudia alebo sa dohadate pri každej téme, v ktorej sa nezhodnete na 100%? Ak už teraz vidíš, že diskusia nie je možná, resp nedokážete rešpektovať, že druhý má iný názor, tak asi to nebude fungovať ani v iných témach.

petamich
6. aug 2023

nie, ani nikoho takeho nepoznam - za mna su napr. temy, ktore si spomenula take, kde je dolezite mat kompatibilny a navzajom akceptovatelny (nie nevyhnutne rovnaky) nazor

uz len taky proti-ockovaci typ, budem sa ja s nim dotahovat, ze budeme nase dieta ockovat? pripadne dietatu neskor vysvetlovat, ze naozaj nie je v poriadku napadnut iny stat a tatik to ma pomylene (alebo mama, ked bude manzel hustit)....a je x takych tem - financie, svadba ano/nie, mesto/dedina, byt/dom, deti ano/nie a teda aj politicke preferencie, ockovanie, ...

mikadooo
6. aug 2023

V každom prípade musia jeden druhého rešpektovať a nie neustále sa snažiť mu podsúvať svoj názor. S týmto konkrétnym týpkom to nevidím moc ružovo... A keď by ešte nedajbože prišli deti, ajajaaaaaaj...

viestta
6. aug 2023

Uz teraz sa nezhodnete v dost podstatnych zalezitostiach, co by bolo neskor?

belllinka
6. aug 2023

Ja by som hlavne nejakeho prorusky orientovaneho magora nedokazala “prehltnut”

akiana
6. aug 2023

Takto, my ti mozeme povedat nase nazory, ale nakoniec sa aj tak musis zariadit podla toho, co je/nie je ok pre teba. Pre mna je muz konspirator asi najvacsi turn-off na svete. U mna by nedoslo ani k prvemu rande, ako by som zistila, ze prechovava isty svetonazor. A nevyjednavam.

akiana
6. aug 2023

@belllinka Prorusky orientovany clovek = clovek co podporuje vrazdenie civilistov a deti. Za toho boha nepochopim, ako moze byt niekto este dnes na strane Ruska. Ako co je to za cloveka preboha.

citron25
Odpoveď bola odstránená
autor
6. aug 2023

@akiana či veríš alebo nie, za posledný rok som mala možno 7 stretnutí, 1 z nich NEBOL prorusky orientovaní, všetko muži 26 až 45, rôzne vzdelanie, miesto bydliska. Neviem ako čím to je, možno, že takýto chlapi čo sú bez ženy, nemajú deti, možno sú v niečom nespokojní v živote tomuto svetu konšpirácií podľahnú skôr ako bežná populácia. Ale to potom asi ostanem sama, lebo kompatibilného nenájdem ľahko.

zmrzlinka2021
6. aug 2023

Pisem cisto za seba.

Ja by som si nevedela predstavit fungovat s takym typom cloveka.

Nepoznam ani jedneho "konspiratora", ktory by to mal v zivote upratane. Kazdy z nich ma vlastne vnutorne tragedie, strach z reality, faktov, hlada nejakeho "vynika" a to uz nehovorim, ze pocas covidu ti ludia isli zo strachu zosaliet (o mnohych som sa to dozvedela casom).
A nehovoriac o ruskej propagande, ktora ma za nasledok akceptaciu ziskavania uzemi nasilim, vojnami atd.
S takym clovekom by som si jednozancne nemala co povedat.

To totiz nie je vec nazorov, ale problem hodnot. Pre mna su hodnoty - sloboda, ucta, slusnost, solidarita a to bez rozdielu farby koze, sex. orientacie, narodnosti... Mat pri sebe konspiratora, negativistu a bludara v jednom - pre mna urcite nie

mircalla
6. aug 2023

V prvom rade ocenujem uprimnost.
Kamoska mala podobneho ex. Vies, kebyze si svoje nazory nechaval pre seba, ok. Ale tito ludia ich maju potrebu neustale podsuvat druhym. Mala som nie raz chut mu jednu vrazit, pretoze vzdy zvrtol debatu na daku konspiracnu teoriu. Problem je, ze tito ludia to vkladaju vsade
Ja mna ani omylom
Tiez suhlasim s tym, ze na take zasadne temy treba mat viac menej podobny ci rovnaky nazor.

zooeynka
6. aug 2023

7 stretnuti nie je vela ;) Hladaj dalej. Neuspokoj sa s nejakym trulom len preto ze si netrpezliva

zmrzlinka2021
6. aug 2023

@akiana
Vacsina tych ludi tomu nerozumie a nevie si dat dve a dve dokopy. Uz aj teraz Orban jasne hovori o svojej velkej risi. A k tomu staci rozpad eu a nato a ma podporu Putlera. Amozno si to slovensko zasluzi - nevazime si nase zapadoeuropske hodnoty, nasu slobodu, mozno nie sme pripraveni niest zodpovednost za seba, vladnut si.

viestta
6. aug 2023

@mircalla presne, budes sa s nim bavit o recepte na slivkovy kolac a dojdes len k muke a uz si pri ukrajinskej psenici a potom mu to uz ide samaspadom. Ani sa nestihnes nadychnut aby si oponovala, lebo hned ta zahriakne, ze NIC nevies...

mircalla
6. aug 2023

A to kde hladas? Pretoze z mojich znamych nik nie je prorusky orientovany. Su to vsetko vzdelani ludia. Proste nik.
To skor tu najdes tak 40% prorusky orientovanych mamiciek (desive, ale je to tak), akurat sa k tomu nie vsetky priznaju

terezka1947
6. aug 2023

Ak sa pýtaš,či zmenia človeka s diametrálne odlišnými názormi,či zmení sa sam-z lásky,kvôli láske,atď.
Ty ho nezmenis. Jedine,že sa zmení sám od seba...ale to tiež ťažko.
Akokoľvek si zaľúbená,akokoľvek je dobrý človek.
Hodnotovo si partneri musia sedieť,nestačí láska. Bohužiaľ 😔
Radšej z krátkej cesty....

mircalla
6. aug 2023

@viestta Presne, dokonca isiel svoje aj ked bolo jasne, ze to kazdemu vadi

weronika171717
6. aug 2023

Ja by som nedokázala žiť s očkovaným. To je môj názor. Som zvedavá dokedy to tu vydrží. 😁😁😁

zmrzlinka2021
6. aug 2023

@mircalla
@viestta
Vkladaju to vsade preto, lebo oni tym denne ziju, hlavne na FB, vzajomne sa povzbudzuju k nenavisti, k osocovaniu... a hlavne, tym ze oni "poznaju pravdu", citia sa vynimocni, citia sa ako nadludia a snazia sa tak ostatnych upratat.

citron25
Odpoveď bola odstránená
akiana
6. aug 2023

@zmrzlinka2021 Ja som dnes citala o Kimovych prisluboch zbrani Rusku, ktore ohlasil severokorejskemu narodu s velkou pompou. Tak som sa zamysela, ze ak nedajboze pride 3. svetova vojna, bude vynimocna v tom, ze uz to nebude vojna sialenych strategickych geniov ako tie dve pred nou, ale bude to vojna najtupsej primitivnej luzy sveta, ktora rozumie len nasiliu.

terezka1947
6. aug 2023

@mircalla by si sa divila,koľko VS vzdelaných učiteľov,či šéfov na vysokých postoch známych firiem je prorusky orientovaných,veria v také veci,že človek zasne=čo by nebolo zle. Je to "ich názor".
Ale horšie je,že to posúvajú ako fakty deťom na ZŠ,či vyberajú zamestnancov,či speci odmeňuju zamestnancov s rovnakými nazormi-casto hranymi,lebo je prospešné tlačiť sa šéfovi kvôli postupu do zadku😔

autor
6. aug 2023

@mircalla na zoznamkách.
@viestta presne asi tak, akurát minule sme sa bavili o Ukrajincoch, on je zo západu, ja z stredu. Boli sme v mojom meste. Ja vravím, že tu ich až tak veľa nie je, za čím si stojím, bud išli na západ kde je viac práce alebo ostali bližšie domova na východe. A on celé 3 hodiny čo sme boli von hľadal autá s ukrajinskými značkami a ľudí, čo sa tak rozprávali a ukazoval mi, že aha tam a tam a tak. No nepríjemné dosť, respektíve ak ich nemá rád, neviem prečo si kazil chvíľky so mnou s tým, že sa na nich začal sústrediť. Ale asi je to len o tom, že proste takýto ľudia nevedia rešpektovať názor iných a všetkých presviedčajú o svojej a jedinej pravde.

huxy
6. aug 2023

Ja nie som za očkovanie proti covidu (a to pracujem v nemocnici, mnohé moje kolegyne sú proti, niektoré čo sa dali očkovať, to ľutujú z rôznych dôvodov). Čo sa týka témy Ukrajina, myslim si o tom svoje. Priateľ má podobné názory. Ale nemáme absolútne potrebu sa o tom nejak extra rozprávať, nikoho nepotrebujeme o ničom presviedčať. Zase sa to tu len začne točiť o "debiloch a konspiratoroch". To sú skôr extrémisti, ale tí sú aj tu, čo odsudzuju tých s iným názorom. Treba druhých rešpektovať. A aj vo vzťahu si musíš uvedomiť, či si ochotná rešpektovať opačný názor. Ale samozrejme, či aj partner je schopný rešpektovať ten tvoj.

janinah
6. aug 2023

Čo myslíš prečo ti tvoji napadnici nemajú partnerky? Kto by takého rusofila chcel.normalna žena asi len z čistého zúfalstva.Čudujem sa.ak s nimi daš viac ako jedno stretnutie.To radšej byť sama ako tolerovať netolerovateľne.

akiana
6. aug 2023

Aky typ ta normalne zaujme na zoznamke, kym nepoznas jeho nazory? Lebo ak sa ti pacia dajme tomu velke svaly, tak tato subkultura ma silne zastupenie v rusofiloch/nackoch napriklad

zmrzlinka2021
6. aug 2023

@akiana No len vtedy zial uz bude neskoro... potom aj ti konspiratori a pro ruski obyvatelia tejto krajiny budu tazko plakat, ak vobec stihnu.

lindous
6. aug 2023

Dokážem sa baviť, kamošiť s ľuďmi, ktoré majú na tieto veci iný názor ako ja, pokiaľ to nie je jediné o čom rozprávajp, proste tieto témy zametiem pod koberec, bavíme sa o tom, čo nás spája, čo máme spoločné...ale o partnerský vzťah by som nemala záujem, ani keby mi tieto názory vyslovene netlačil do hlavy (najmä teda tie týkajúce sa politickej orientácie, LGBTQ), je to paradox, ale netolerujem netoleranciu

Strana