icon

Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)

6. aug 2023

Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
valeria_h
9. aug 2023

Dievčatá to je márne s ukrajinofilcami sa o tom baviť, my závidíme, sme dezoláti, závidíme vojnu, choroby atď..

vevesh
9. aug 2023

@annm81 ako intenzivne prebiehali rokovania pred vojnou? Ked lavrov prosil (!!!) Blinkena, aby sa stretli zaciatkom februara kvoli napatej situacii a poriesili, pan Blinken mu odkazal, ze ma cas tak koncom marca🙄🙄🙄to je snaha o mier jak nikdy - a to uz vsetci diplomati na stolickach hore do nohy vedeli, ze vojna bude....

vevesh
9. aug 2023

@soldi vdaka amerike bola ukoncena vojna? No lebo im nepasoval utok na pearl harbor. Ale dovtedy dodavat tony zirkonu B hitlerovi na zabijanie zidov bolo v pohode, takisto ako dodavanie municie ako nemcom, tak aj anglicanom- vsak len nech sa $$$$ sypu, co tam po europe a ludoch......politika nikdy nie je cierna ci biela, ale rozne odtiene sivej...

vevesh
9. aug 2023

A teda k veci pre autorku- vsetko je otazkou respektovania toho druheho a jeho nazoru (aj ked s nim nesuhlasim) a o komunikacii celkovej. S muzom sme multikulti z 2 roznych svetov a mame dost "trecich ploch". Ale vieme si to civilizovane vydiskutovat. Aj ked s niecim vyslovene nesuhlasim, mozme o tom s muzom dlho diskutovat, ale pretlacanie mojho ci jeho nazoru je zaciatkom zahuby vztahu. A take, ze kazda tema sa zvrtne na politiku a "magorov"- tak take by som ja osobne nedavala (poznam z rodinnych stretnuti). Preferujem rozhovory na inej urovni ako v style a typom "magori, dezolati, a pod.

annm81
9. aug 2023

@vevesh Rusi boli zo všetkých strán opakovane varovaní, aby sa do vojny nepúšťali. Čo si predstavuješ, že mal iné západ robiť? Veď Rusi nevzniesli ani len žiadnu požiadavku- akoby aj mohli, keď celú dobu tvrdili, že žiadna vojna sa nechystá? O čom konkrétnom mali rokovať diplomati, keď Rusi všetko popierali?

Na Ukrajine bola ustanovená medzinárodná misia prostredníctvom ktorej mohli Rusi v spolupráci so západom riešiť údajne vyvražďovanie Rusov. Čo riešili? Absolútne nič okrem toho, že zbierali informácie na členov misie aby ich mohli vydierať. Európska Únia vypracovala odporúčania pre Ukrajinu, akú legislatívu má prijať v otázke práv menšín a ktorú Ukrajina začala prijímať, pretože sa chceli dostať do EÚ. Západ spravil pre riešenie situácie s ruskou menšinou na Ukrajine dosť. Čo spravili Rusi? Že situáciu eskalovali dovolenkármi a rozdávaním pasov?

Už ani nehovoriac o tom, že boli časy, kedy NATO ponúklo Rusku spoluprácu a keby Rusom nepreskočilo a nezačali snívať sen o novom ruskom impériu, tak z nich nemuseli byť žiadni nepriatelia. A akých silných spojencov malo Rusko v EÚ, ktorá absolútne uprednostňovala obchod pred silou...

vevesh
9. aug 2023

@annm81 na diplomatickej urovni to vobec ale tak nebolo. Rusom bolo nieco slubene a potom si z nich urobili dobry den -vobec sa ich strana nebrala do uvahy, sluby sa porusili, dohody takisto a sustavne. A ked to rusi chceli riesit, nebolo co riesit- ruska strana bola v zapadnych mediach zosmiesnovana a to aj doteraz. No tak si to rusi poriesili po svojom....a spojenci? Aki ze spojenci-kto sa postavil na rusku stranu v konflikte zo zapadnej europy? Okrem Orbana (ktory sleduje vlastnu os) ani noha - oni mali tak akurat obchodnych partnerov a vdaka usa uz nemaju, lebo $$$$ treba tlacit na zapad a nie na vychod....😀

annm81
9. aug 2023

@vevesh Čo bolo Rusom sľúbené? Tá ich bájka o sľube, ako sa NATO nerozšíri ani o centimeter? Neexistuje o tom jediný záznam. Sám Lavrov osobne podpisal dohodu o úzkej spolupráci Ruska s NATO - a to rovno na stretnutí, ktorého hlavnou témou bolo zintenzívnenie spolupráce NATO s Ukrajinou. Navyše krátko po tom, čo sa súčasťou NATO stalo Slovensko. Že s tým vtedy nemali zásadný problém, ale spomenuli si na to o 20 rokov neskôr.

vevesh
9. aug 2023

@annm81 to nie su bajky, zaznamy existuju. Ale tvarit sa, ze nie, je lepsie....😎a kto chce, si ich aj dohlada...len tolko k tomu.

annm81
9. aug 2023

@vevesh Kde sú? Žiadne také, že si ich ktokoľvek môže dohľadať. Neexistujú a nemajú ich ani Rusi, inak by ich už dávno ukázali (akoby sa medzinárodná zmluva len tak stratila).

Ako vysvetlíš to, čo som spomínala vyššie? Lavrov ako šéf ruskej diplomacie dôjde krátko po rozšírení NATO na stretnutie s ministrami členských krajín NATO, ktorí sa stretli za účelom zintenzívnenia spolupráce s Ukrajinou. A namiesto toho, aby sa tam vyhrážal všetkým naokolo (ako to robí dnes) a namiesto toho, aby tam mával medzinárodnou dohodou o tom, že posledné rozširovanie NATO je jej porušenie a Ukrajina je vo sfére ruského vplyvu, tak sa s úsmevom podpíše pod dokument, že spolupráca medzi Ruskom a NATO sa prehĺbi. Ako je to možné?

A to už som ani nespomenula, že ešte skôr, ako sa Rusi pripojili k programu Partnerstvo za mier, sa nielenže nedohadovali o tom, či sa NATO bude rozširovať, ale sami Rusi hovorili o tom, že cieľom Ruska je, aby sa NATO rozšírilo o Rusko samotné. Ale dnes vyhlasujú, že v tej dobe dostali sľub o nerozširovaní NATO... sú smiešni a dávno sa im nedá veriť ani nos medzi očami. Mohli byť súčasťou západu, mohli dostať podporu ako ine postsovietske krajiny. Chceli byť súčasťou západu, ale potom im preskočilo. V tej istej dobe, keď ruský prezident hovorí o ruskej budúcnosti v NATO, tak s NATO podpíšu dohodu o nerozširovaní? Toto ti dáva zmysel?

pr85
9. aug 2023

Nedokazal by som zit s niekym, kto je za registrovane partnerstva/ manzelstva homosexualov, gender ideologiu a podobne, lebo som praktizujuci katolik. Nedokazal by som zit so slnieckarkou, ktora voli PS alebo SaS. Som rodeny Bratislavcan a mal som realne problem najst si neliberalnu zenu. K Putinovi a Rusku mam ambivalentny vztah. Podporujem Orbana, lebo som Madar a on robi pre Madarov. A co sa tyka vakcinacie som 3x ockovany (2x Sputnik a 1x Sinopharmom v Madarsku). Zena nie je zaockovana a to bola sestricka Covidovom oddeleni. A nikdy sme nemali kvoli tymto rozdielom problemy.

pr85
9. aug 2023

A sucasnu ukrajinsku vladu na cele so Zelenskym nepodporujem, lebo utlaca Madarov v Zakarpatsku. Realne tam na zaklade jazykoveho zakona z roku 2017 zakazala vyucovanie v madarcine pre deti na druhom stupni. Je to genocida madarskej mensiny, o ktorej sa (s vynimkou madarskych medii) nikde nehovori.

soldi
9. aug 2023

@pr85 ako praktizujuci katolik by si mal vediet ze sucasny papez proti lgbti nic nema a su prenho bozie deti 🙂

vevesh
9. aug 2023

@annm81 zasadna chyba v mysleni- rusko nikdy nechcelo byt zapadnou krajinou a ani patrit k nej. Mier ano, ale "byt zapadnym" nie- na to ma a malo rusko privelky vplyv v medzinarodnej politike, ktory sa u nas znevazuje akoze je nic. Rusko je a bol uz dlhe roky najmocnejsi protipol usa, hlavne odkedy sa moci chopil putin. Europa je iba poskok usa, sice sa eu snazila v poslednych 2 rokoch pred vojnou to vyvazit orientaciou na rusko, ale nastup neznalych politikov uplne vymazal snahu o tuto rovnovahu a prehlbil vazalstvo usa....

kvetinka75
10. aug 2023

@soldi to, že niečo povie pápež, neznamená , že je to správne a že s tým musí súhlasiť automaticky každý katolík.

akiana
10. aug 2023

Toto je tak vtipne, Rusom bolo nieco slubene, Rusi nieco chceli, Americania si z nich urobili dobry den. Neviem, ake propagandisticke paweby citate, ale Rusom nebolo slubene vobec nic. Rusi si NIKDY nemali narokovat na autonomnu, samostatnu krajinu a rozkazovat jej, do akej struktury sme a nesmie patrit. Nikdy im nikto neslubil, ze autonomna, samostatna krajina sa bude riadit ich pokynmi. Pokynmi, ktore su navyse cisto ideologicke, ako "my nechceme mat hranicu s NATO". Nikdy im nebolo slubene uzemie autonomnej, samostatnej krajiny. To je ako keby nam Cesi povedali, ze nesmieme vstupit do EU, lebo nam vyvrazdia polku obyvatelstva. Toto cele si vymyslel senilny Putin a jeho mozog nahlodavajuca demencia, a jeho par najblizsich, vela z nich tiez len preto, aby nahodou nestastne nevypadli jedneho dna z okna. Tak, ako sa to stalo vsetkym, ktori kritizovali jeho sialeny, sebadestruktivny napad, zautocit na Ukrajinu.

Teraz Rusko zne plody svojej vlastnej prace. V Ukrajine dostavaju po papuli, prehravaju vojnu a izolovali sa od celeho vyspeleho zapadu. Zostava im na obe strany hrajuca Cina, ktorej Euro a Dolar vonaju viac, ako Rubel, Severna Korea a primitivne Kazachstany, Uzbekistany a ine -stany.

annm81
10. aug 2023

@vevesh Prepáč, odkiaľ máš tieto fakty? Pretože nezodpovedajú realite. Jeľcin sa v kongrese vyjadroval úplne inak. Rusi si stanovili dlhodobý cieľ vstúpiť do NATO a začalo to ich vstupom do programu Partnerstvo pre mier, čo rozhodne nie je spolupráca súperiacich veľmocí, keďže sa v rámci programu napr. uskutočňujú spoločné cvičenia a NATO pomáha partnerom s modernizáciou ich armád (posledných šesť rozšírení NATO sa týkalo krajín práve z tohoto projektu a ďalšie krajiny z projektu deklarujú snahu stať sa riadnymi členmi). Dokonca, nezachytila som, že Rusi ukončili spoluprácu, takže vlastne je možné, že Rusko je ešte stále formálnym členom.

Mimochodom, Rusko už dávno nie je hlavný protipól USA, túto pozíciu už pred nejakou dobou prevzala Čína. Tvoje tvrdenie ako je Európa iba poskok USA je úsmevné, ak sa pozrieme na to, kto financuje celú obranu Európy.

A stále netuším, ako chceš vysvetliť tie súvislosti uvedené v predchádzajúcich mojich prispevkoch.

zmrzlinka2021
10. aug 2023

@pkgirl30

Skusim ti to vysvetlit, prečo je dobré a správne "byť do toho ťahaní".

Ak by sme to nechali tak, nastoluje sa nový svetový poriadok a to na uzemi Europy. Cize iny stat si nasilim a teda vojnou podmaní uzemie iného cudzieho a hlavne SUVERENEHO stat. Pre blizsiu predstavivost. Keby sme neboli v NATO a EU (vdaka Bohu, ze sme!!), a taký Orbán si povie, ze by si rad "rozsíril územie" o nasu krajinu (a prečo nie - on to bere stále ako velke madarsko), stačí, ze požiada o vojenskú pomoc Rusko a ako stat sme skoncili. A bude tu niekto pizukat? Budeme sa branit? No čo však povrazdia pár desiatok tisíc slovákov a uz bude klud.

Ukrajina bojuje aj za nás, a my sme povinní (minimálne, ak sa tvárime ako krestanská krajina) pomoct napadnutému susedovi pred agresorom.

Vezmi si dalsí priklad:
Zena zije so psychopatom a chce od neho odíst s detmi, ale on je psychopat, a ublizuje jej. Zdrhne k rodicom, vezme deti (uz xkrat bola dobita, znasilnena, pschicky je na dne..), ale psychopat zacne este viac vyvijat natlak na nu a vyslovne utocit aj na jej rodicov, jej postavenie v praci, deptat ju...
Co je spravne? Je spravne jej povedat "ale vrat sa k muzovi a bude klud"? Je uplne normalne ze sa brani a spolocnost by sa jej mala zastat a pomoct jej.

@triss83
Uvedomujes si, ze ti ludia odisli pred vojnou?
Fakt zavidis niekomu tuto situaciu?
My tu na Slovensku mame x prispevkov, napr. ostanes na PN a mas peniaze aj ked nepracujes alebo si si odrobila tyzdne. Ostanes bez prace a mas narok az 6 mesiacov doma sediet na riti, a dostavas peniaze.
Vedz ze situacia, v ktorej sa nachadza ukrajinsky lud, je extremne narocna. U nas ked zacala vojna, polovica slovakov salela, kupovali jod, hladali bunkre a neviem co este... a to tu realne nepadla jedina bomba.
Nezavid, a dopraj. Lebo ak ty doprajes, a budes emapticka, aj Boh bude k tebe v zivote laskavy a empaticky.

zmrzlinka2021
10. aug 2023

@pr85
Mozno si praktizujuci "katolik", ale urcite nie si clovek, co padol na kolena pred Kristom a uvedomil si vlastnu malost a pozval Jezisa do svojho srdca.

Byt krestanom znamena milovat. Je v poriadku nesuhlasit, ale milovat je zaklad. Hladiet aj na toho homosexuala ako na Jezisa. Lebo co spravis pre neho, robis pre Jezisa.

kvetinka75
10. aug 2023

@zmrzlinka2021 ale on nenapísal že ich nenávidí. Iba s tým nesúhlasí.

valeria_h
10. aug 2023

@zmrzlinka2021 Pekne podsúvaš niečo, čo on nenapísal. Áno, Ježiš miluje homosexuálov, ale nenávidí to čo robia. Nesúhlasiť neznamená nenávidieť.

valeria_h
10. aug 2023

A nie. Neutekajú všetci pred vojnou, už s tou masírkou prestaňte. Veľa z nich len využilo príležitosť a vojnu ako zámienku, aby sa sem dostali, zneužívajú sociálny systém.

kvetinka75
10. aug 2023

@valeria_h a toto robia stále. Podsúvajú ľuďom niečo, čo nepovedali, nenapísali, len aby sa usvedčili vo svojej pravde (ktorú možno ani nemajú)

valeria_h
10. aug 2023

@kvetinka75 Podsúvajú a prekrúcajú, vymýšľajú si a domýšľajú a ešte to prezentujú, že tak si to myslíš Ty.

lussyl5
10. aug 2023

@soldi Pápež síce povedal že sú Božie deti a proti nim osobne ani nič nemá ale to nič nemení na tom že žijú v hriechu a to aj pápež František potvrdil.V tomto sa učenie cirkvi nezmenilo.Pápež sa týmto postojom snaží milovať hriešnika ale nenávidieť hriech tak ako to učí biblia.Homosexualita je neprirodzená a homosexuálne správanie je hriešne.Pápež povedal že sú božie deti,ale povedal aj to že je to hriech.Treba počúvať všetko čo povie,ale to už média vedia, vytiahnuť z kontextu tak aby im to vyhovovalo.

zmrzlinka2021
10. aug 2023

@valeria_h Zial, urcita tych ludi, co sa vyhlasuju za krestanov, maju v sebe silnu nenavist aj voci tym ludom. Vacsinou ti, co nemaju vyriesenu vlastnu sexualitu.

zmrzlinka2021
10. aug 2023

@valeria_h aj slovaci zneuzivaju socialny system... neexistuje totiz skupina, ktora ide presne v medziach "poriadku"
Vies o tom, ze su rodicia, co minu pridavky deti na chlast a cigarety? Fuha, v tvojom mysleni by bolo vhodne uplne zrusit pridavky na deti.

Na druhej strane, aj kebyze prisli vyslovne, a to aj predtym ako ekonomicky migranti, pre nas je to len bonus,hlavne pre nasu ekonomiku, kedze nam chybaju ludske zdroje.

soldi
10. aug 2023

@lussyl5 homosexualita je prirodzena a pokial je pre krestana hriesna, nech sa paci. treba mysliet na to, ze nie vsetci ludia veria v to, co je napisane v biblii. takze pokial tvrdis, ze homosexualita je neprirodzena a hriesna, tak je to len tvoj nazor, nie je to pravda 🙂

akiana
10. aug 2023

Prave som citala, ze zomrela fitness trenerka Diana Ho Chi, len 39-rocna. Bulvar uplne zamerne nenapise pricinu smrti, vsimam si to aj v inych clankoch, aby ludia s vervou papagajovali antivaxerske teorie. Ked clovek vsak trosku googli, zisti, ze zomrela pri potapani bez kyslikovej bomby (freediving). U inych je to vrodena srdcova vada, alebo samovrazda, ale to sa clovek nedozvie zo senzaciechtivych clankov. Bulvar fantasticky ryzuje na antivaxeroch, ktori davaju tymto clankom trakciu a navstevnost, ako nikdy predtym. Takze pri antivaxeroch som trosku tolerantnejsia, ako kedysi, pretoze mainstreamove media su nastavene tak, aby sa ich konspiracne teorie neustale potvrdzovali. Nevedia, ze na tom Novy Cas zaraba minimalne tak dobre, ako Pfizer na vakcine.

kvetinka75
10. aug 2023

@zmrzlinka2021 ľudské zdroje by nechýbali, keby nebola určitá skupina našich občanov podporovaná dávkami a keby boli rôzne rekvalifikačné kurzy pre dlhodobo nezamestnaných. Pretože tie pracovné sily, čo k nám idú zo zahraničia , tiež musia zaškolovať. Myslím, že nezamestnaných tu máme dosť.